Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.08.2026 18:21 MSiAventador
Я знаю
То нащо стрибати на граблях :laugh:

Відправлено через 4 хвилини 29 секунд:
Для порівняння, АЦП в FiiO K17 : ESS Sabre ES9821Q — двоканальний 32-бітний АЦП (ADC) аудіофільського та професійного рівня від ESS Technology. Ключові специфікації чіпа: Архітектура: Патентована ESS HyperStream® II ADC. Кількість каналів: 2 автономних канали (стерео). Максимальна розрядність: 32 біти. Частота дискретизації: До PCM 768 кГц. Динамічний діапазон (DNR): +120 дБ (у 2-канальному режимі). Загальні гармонійні спотворення + шум (THD+N): –112 дБ (0.00025%). Смуга пропускання шуму (Noise Floor Bandwidth): До 200 кГц (забезпечує низькі часові спотворення / time-domain smearing при високих частотах дискретизації). Цифрові фільтри: 8 вбудованих пресетів цифрових фільтрів із кастомними коефіцієнтами (з оптимізованою фазовою відповіддю під ЦАП серії SABRE PRO).Вихідні інтерфейси: PCM, TDM, S/PDIF, I2S (Master/Slave). Керування: I2C, SPI або Hardware mode.

Якби такий АЦП ставили в цей Едіфаер - ще куди б не йшло.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Щоб не зв'язуватися з оптикою. Гірше по аналогу грати не буде, ліпше, може.
Я все чекаю, поки хтось таки затестить цю тему, а то одне бла-бла-бла.
Я якось питав на Headfi, було не те що ліпше, а цікавіше, але там були коаксіальні Genelec та якийсь лютий цап, тому не привожу, як аргумент
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.08.2026 18:28 Щоб не зв'язуватися з оптикою. Гірше по аналогу грати не буде, ліпше, може.
Я все чекаю, поки хтось таки затестить цю тему, а то одне бла-бла-бла.
Я якось питав на Headfi, було не те що ліпше, а цікавіше, але там були коаксіальні Genelec та якийсь лютий цап, тому не привожу, як аргумент
По оптиці буде 24-біт / 48 кГц назаймані, а по аналогу - передискредитовані 24-біт / 48 кГц.
P.S. Джізус, цей Едіфаер навіть 24-біт / 192 кГц не приймає по оптиці :facepalm:
В яких підвалах Шеньдженя вони відкопали ці доісторичні чипи :facepalm:
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 16.08.2026 18:43цей Едіфаер навіть 24-біт / 192 кГц не приймає по оптиці
Давай не впадати у крайнощі і критицизм, ну от такое, але людині потрібно просто увімкнути, та слухати музику :)
Грати буде гарно, коли не знаєш, як грати круто.
В мене багато чого було, коли ставиш щось ліпше — кайф :)
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.08.2026 18:56Давай не впадати у крайнощі і критицизм
:weep: :weep: :weep: :weep: :weep:

Відправлено через 28 секунд:
MSiAventador: 16.08.2026 18:43По оптиці буде 24-біт / 48 кГц назаймані, а по аналогу - передискредитовані 24-біт / 48 кГц.
P.S. Джізус, цей Едіфаер навіть 24-біт / 192 кГц не приймає по оптиці
В яких підвалах Шеньдженя вони відкопали ці доісторичні чипи
я тому їх не люблю
Melofon
Member

Повідомлення

MSiAventador

Вот только подключенный даже по цифровой оптике (Toslink-Toslink) все эффекты звуковой карты (профили SBX) работают и очень таки сильно меняют звук (как по мне в лучшую сторону), именно так она сейчас и подключена т.к. именно после вашего совета я подумал что нет смысла в аналоговых, но прикол в том что по аналоговым выходам между прочим тоже звук немного отличается и даже между собой типа от карты линейный выход в RCA AUX акустики или от карты выход на наушники в RCA PC акустики, т.к. у этих двух пар RCA разная входная чувствительность по входу: PC : 600 ±50 мВ, AUX : 400 ±50 мВ, не говоря уже про то что у карты на эти два выхода имеют разные усилители - линейный выход на операционных усилителях L4562, а выход на наушники у которого усилитель на каждый канал (X-amp) на дискретных транзисторах BD139 (по два на каждый канал) , и да я забыл сказать что звуковая карта будет не только для акустики использоваться в будущем но и для наушников которые я ещё не купил, да и при подключении к ней нормального конденсаторного микрофона все её эффекты тоже можно будет использовать, но даже с акустикой я бы не сказал что эта карта бесполезна, встройка мне не давала возможности так сильно менять звук применяя разные эффекты как это может карта, при чем эти все эффекты работают независимо от выхода звуковой карты, они работают при подключении к любому из них.
Hotspur
Member

Повідомлення

Melofon: 16.08.2026 19:27 MSiAventador

Вот только подключенный даже по цифровой оптике (Toslink-Toslink) все эффекты звуковой карты (профили SBX) работают и очень таки сильно меняют звук (как по мне в лучшую сторону), именно так она сейчас и подключена т.к. именно после вашего совета я подумал что нет смысла в аналоговых, но прикол в том что по аналоговым выходам между прочим тоже звук немного отличается и даже между собой типа от карты линейный выход в RCA AUX акустики или от карты выход на наушники в RCA PC акустики, т.к. у этих двух пар RCA разная входная чувствительность по входу: PC : 600 ±50 мВ, AUX : 400 ±50 мВ, не говоря уже про то что у карты на эти два выхода имеют разные усилители - линейный выход на операционных усилителях L4562, а выход на наушники у которого усилитель на каждый канал (X-amp) на дискретных транзисторах BD139 (по два на каждый канал) , и да я забыл сказать что звуковая карта будет не только для акустики использоваться в будущем но и для наушников которые я ещё не купил, да и при подключении к ней нормального конденсаторного микрофона все её эффекты тоже можно будет использовать, но даже с акустикой я бы не сказал что эта карта бесполезна, встройка мне не давала возможности так сильно менять звук применяя разные эффекты как это может карта, при чем эти все эффекты работают независимо от выхода звуковой карты, они работают при подключении к любому из них.
короткий курс по звуковим картам в 2026 році
1 збираєш максимальну кількість грошей на ЗОВНІШНІЙ ЦАП З ОКРЕМИМ ЖИВЛЕННЯМ від Фііо SMSL ще когось
2 міняєш за бажанням в ньому БЖ і обов'язково кабеля на нормальні (USB та оптичні якщо не зрозуміло)
3 ти молодець
Radio Bay
Member

Повідомлення

Melofon: 16.08.2026 19:27встройка мне не давала
Оптика с Креатива по идее должна играть лучше.
Тема затестить.

Так как тебе больше нравиться, по оптике или по аналогу?
MSiAventador
Member

Повідомлення

Melofon: 16.08.2026 19:27 MSiAventador

У мене є АЕ-5 і купував я її для ігр бо маю 5.1 аналоговий вхід : Ямаха 459, Маранц 5012 та Емотіва 500 (5.0).
Всі 3-и варіанти отримують аналог від СаундКор чипа АЕ-5 і не піддають АЦП обробці.
А просто купити навушниковий ЦАП-підсилювач - є безліч варіантів по USB.
Nekros
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 15.08.2026 16:52 Що по звуковій карті порекомендуєте для магнітопланарів типу Hifiman?
Передивився трохи інфи. Попадались такі варіанти Fiio k5 pro, k7, k11, Fosi Audio K7, Topping DX3 Pro+, iFi Zen DAC 3
Topping DX1ii буде більш ніж достатньо
Radio Bay
Member

Повідомлення

Nekros: 16.08.2026 20:20Topping DX1ii буде більш ніж достатньо
Я не розумію, що таке "достатньо". Кому?
Nekros
Member

Повідомлення

Radio Bay: 16.08.2026 20:23
Nekros: 16.08.2026 20:20Topping DX1ii буде більш ніж достатньо
Я не розумію, що таке "достатньо". Кому?
Я не розумію що значить «кому»?
У тебе є характеристики навушників де написано 16 Ом і потрібне навантаження 500мват. Цей цап/усь видає колосальні 1W на 16 Ом. Твої вуха будуть розкачані по повній програмі.
Наприклад сенхайзерам з 300 Ом що би вони орали на повній гучності потрібно 40-50мват потужності, цей цап/усь видає 200мват при 300 Ом.
Ще є питання?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Nekros: 16.08.2026 20:26Ще є питання?
Є відповідь, яка базується на досвіді: забудь про опір, дивись на чутливість.
Особливо це стосується планарів типу 32 Ом опору на 92 чутливості — це раз. В мене такі і 6 Вт у канал хавають легко. Гучне не слухаю, ручка десь на годину.
По-друге, усі девайси, стосовно яких питалося, мають різні цапи, тобто це буде різний звук
Nekros: 16.08.2026 20:26Наприклад сенхайзерам з 300 Ом що би вони орали на повній гучності потрібно 40-50мват потужності
Розкажи мені про HD650 (300 Ом) — мої головні навушники, які чудово грають з Schiit Lyr і гучно я не слухаю. Теж десь на годину ручка гучності.
Потужність — це про динаміку та конироль навушників, а не про гучність

Schiit Lyr
- 16 Ом: 9000 мВт
- 32 Ом: 6000 мВт
- 50 Ом: 4000 мВт
- 300 Ом: 900 мВт
- 600 Ом: 450 мВт
Відповісти