Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Чому отут звуки з різних сторін?Scoffer: ↑ 15.08.2026 01:49Фігня в прикладених семплах. Пояснюю на пальцях чому не можна: хвиля обходить перешкоди довжиною до половини довжини хвилі і це не контриться. Припустимо у тебе між капсулями 15см. Значить всі частоти менше приблизно 1100гц для цих капсулів є з однієї точки. Для них віртуальна відстань між ними строго нуль. Далі з ростом частоти стереобаза з'являється не зненацька, а по 6дБ на октаву до двух довжин хвилі. Тобто нормальне стерео у тебе з мобіли виходить аж на 4.5+кГц.Z440_User: ↑ 15.08.2026 01:35А що тоді по твоєму в прикладених семплах вище? Га?
І щоб такої фігні не відбувалось, капсулі або розносять в просторі до частот сабвуфера, або роблять направленими і ставлять так щоб їхні діаграми не перетинались, як в стереомікрофонах.
Відправлено через 4 хвилини 54 секунди:
А в семплах у тебе пальці клацають з різних сторін тупо тому що ти клацаєш впритул до капсуля. На метр відійди![]()
Martin Hoffmann Orchester International - Herzlich willkommen
Від АС до "дірок" мікрофонів було по 1.6-1.7метрів в розташуванні класичного трикутника АС-смартфон-АС. Га?
-
QFlash
Member
Z440_User
Я не знаю як Ти, але я ніколи в житті не куплю аудіокарти дискретної по кінським цінам та amplifiera по кінським цінам щоб на 1мм покращити звук порівняно з 1метром.
Найкраще було в золоту еру аудіо, то що зараз є - лайно. Хіба акустику ще роблять.
Я не знаю як Ти, але я ніколи в житті не куплю аудіокарти дискретної по кінським цінам та amplifiera по кінським цінам щоб на 1мм покращити звук порівняно з 1метром.
Найкраще було в золоту еру аудіо, то що зараз є - лайно. Хіба акустику ще роблять.
-
Scoffer
Member
Мені не цікаво з'ясовувати які там "покращувачі" намертво вшиті в мобільник. Дифракцію ти ніяк не обійдеш, фізика проти. Якби все було так просто, то люди ставли б по два моно мікрофона, а не вигадували всякі цікаві специфічні стерео конструкції. Ось так наприклад виглядає справжній ORTF стерео мікрофон:Z440_User: ↑ 15.08.2026 01:56Чому отут звуки з різних сторін?
- спойлер

- спойлер

- спойлер

Востаннє редагувалось 15.08.2026 02:09 користувачем Scoffer, всього редагувалось 2 разів.
-
Z440_User
Member
Гадаєш я не знаю про це? Гадаєш я не бачив апарати де воно с заводу зроблено?QFlash: ↑ 15.08.2026 01:54 Можна з одного мікрофона стерео записати, якось зводять, зміщують фазу.
Колись називали псевдостерео. Тепер розумні програми можуть.
Але я точно знаю якщо міняти фазіровку в стерео то звук схлопнеться.
На операх будують розширювач стереобази, десь є у мене схема. Але якщо додати просторового ефекту то баси пропадають.
Я колись паяв на транзисторах - кращий ефект.
А ще, наприклад, коли писав демки/думки всякі і мені було ліньки два рази писати ритм-партію гітари, я робив Ctrl+C / Ctrl+V і отримував моно звук по центру, а потім вставлену партію тро-о-о-о-о-о-шечки зсував в часі і воно починало звучати що ось один чувак грає в лівому канали, а ось інший чувак грає в правому каналі...
А ще Dolby Pro Logic працює за таким алгоритмом, саме завдяки приколам людського слуху, фаз, затримок, зсувів, АЧХ, формуються тилові доріжки фільмів , які звучать окремо від фронтальних, при якісному стереозвуці у відеофайлі і глядач чує як по кімнаті кулі літають по діагоналі та за спиною.
-
Radio Bay
Member
Ти вон довіряв інструменту, он яке лайно записав і навіть не зрозумів тогоQFlash: ↑ 15.08.2026 01:08Тільки справжній аудіофіл довіряє своїм вухам більше ніж інструменту
Про сліпі тести говорять ті, хто їх ніколи сам не проходив, ти сам хоч один пройди перед тим, як балаболити, одне балабольство, толку нульQFlash: ↑ 15.08.2026 01:08Певен якщо в сліпому тесті порівнювати всі нормально налаштовані підсилювачі у яких рівна АЧХ на однаковій акустиці
Ага, ти вхе на базі психоакустики записав лайніще і навіть не зрозумів того, чим показав себе нулем у звуці
Відправлено через 3 хвилини 37 секунд:
Тобі сказали, купи USB свисток за $20QFlash: ↑ 15.08.2026 02:03але я ніколи в житті не куплю аудіокарти дискретної по кінським цінам
Востаннє редагувалось 15.08.2026 02:14 користувачем Radio Bay, всього редагувалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
Не тупи. Я знаю як записати стерео за допомогою мікрофонів на стійках.Scoffer: ↑ 15.08.2026 02:05Мені не цікаво з'ясовувати які там "покращувачі" намертво вшиті в мобільник. Дифракцію ти ніяк не обійдеш, фізика проти. Якби все було так просто, то люди ставли б по два моно мікрофона, а не вигадували всякі цікаві специфічні стерео конструкції. Ось так наприклад виглядає справжній ORTF стерео мікрофон:Z440_User: ↑ 15.08.2026 01:56Чому отут звуки з різних сторін?Або отак:
- спойлер
- спойлер
Я тобі дав посилання на трек записаний мною на мобілку, по інструкції що я також навів, навіть фото налаштувань привів і детальний опис що до чого. В треку явне стерео, навіть в загальному міксу з багатою духовою секцією зберігається стерео-ефект.
Я навів зразок як алгоритми андроїда похаблять запис, в тому числі і стерео.
А ти мені розказуєш що воно не працює і цього не може бути.
-
QFlash
Member
Radio Bay
Вся справна і налаштована апаратура звучить однаково, за однакових умов.
Та ні заяких обставин я не пройду сліпого тесту. Ніхто не пройде. Є ймовірність показати вищий результат.Про сліпі тести говорять ті, хто їх ніколи сам не проходив, ти сам хоч один пройди перед тим, як балаболити, одне балабольство, толку нуль
Вся справна і налаштована апаратура звучить однаково, за однакових умов.
-
Scoffer
Member
Це ти не тупи, я тобі з фізичної точки зору пояснив чому це неможливо. Те що там мобіла щось додумує мені категорично не цікаво. З мобіли і справжній рав-файл картинки з камери не витягнути, і що тепер?Z440_User: ↑ 15.08.2026 02:14Не тупи.
-
Z440_User
Member
Scoffer, а я тобі семплів вивалив де воно є і там справжнє стерео і шо тепер?
Я стерео-барабани для свого гурта писав в 4 мікрофони (які змогли назбирати в середині 2000х), один бочку слухав, один ліворуч слухав ударку, один праворуч, один оверхед. І зводив їх потім на пульту. Десь на бобіні лежить той запис... Навіть дуже непогано вийшло.
Я стерео-барабани для свого гурта писав в 4 мікрофони (які змогли назбирати в середині 2000х), один бочку слухав, один ліворуч слухав ударку, один праворуч, один оверхед. І зводив їх потім на пульту. Десь на бобіні лежить той запис... Навіть дуже непогано вийшло.
-
Radio Bay
Member
От дурень, Naim Audio Supernait 3 звучить як Musical Fidelity M8-xi. Ну, дуреньQFlash: ↑ 15.08.2026 02:15Вся справна і налаштована апаратура звучить однаково, за однакових умов
І цапи, яких він ніколи не чув ходного, теж звучать однаково
А штампований CD від записаного на болванку за звуком відрізняється?
Відправлено через 6 хвилин 12 секунд:
LZ "When the Levee Breaks" барабани взагалі на один писали і цей барабанній біт став классикой на всі часи і разошовся по семплахZ440_User: ↑ 15.08.2026 02:21Навіть дуже непогано вийшло.
- спойлер
От Бонем тугий чувак
-
QFlash
Member
Radio Bay
Решта якщо будуть розбіжності тільки почує графік.
Так само з диском. Створити однакові умови.
Ампліфіер цінується за потужність і відповідно якість компановки. Ремонтопригодність, срок служби. Функціонал.
Саме так, абсолютно однаково - але створити однакові умови по АЧХ. Шум можливо буде почути і всьо.От дурень, Naim Audio Supernait 3 звучить як Musical Fidelity M8-xi. Ну, дурень![]()
![]()
![]()
І цапи, яких він ніколи не чув ходного, теж звучать однаково
Решта якщо будуть розбіжності тільки почує графік.
Так само з диском. Створити однакові умови.
Ампліфіер цінується за потужність і відповідно якість компановки. Ремонтопригодність, срок служби. Функціонал.
-
Scoffer
Member
А я тобі можу навалити семплів як моя мобіла знімає місяць. Дуже красиво виходить. Шкода тільки що вона його ніфіга не знімає, а малює нейронкою, а в іншому гарніше нікуди.Z440_User: ↑ 15.08.2026 02:21а я тобі семплів вивалив де воно є і там справжнє стерео і шо тепер?
Повторю, дифракцію ти не обійдеш. А якщо обійдеш то записуйся за нобелівкою, а то й не однією.
Це не стерео. Це "я художник, я так бачу". Стерео це коли ти посадив шкіряного мішка перед установкою, і в його голові так само як на запису. Для цього використовуються мікрофони типу ORTF. Накрайняк можна інші стереомікрофони, але вони всі гірші. З двома моно ще гірше. До скількох ти вважаєш щоб саб максимум грав? Ну нехай буде 80Гц. Значить два моно треба встановити паралельно один одному приблизно в 9 метрах і буде стерео. Стерео для голови діаметром 9 метрів звісно ж. Тому це працює тільки в дуже дальньому полі. Скажімо метрів за 50-100.Z440_User: ↑ 15.08.2026 02:21Я стерео-барабани для свого гурта писав в 4 мікрофони (які змогли назбирати в середині 2000х), один бочку слухав, один ліворуч слухав ударку, один праворуч, один оверхед. І зводив їх потім на пульту.
Відправлено через 4 хвилини 58 секунд:
І правильно робили. А нафіга їх писати на декілька. Це одна одиниця музичного інструменту. Барабанщик на сцені сидить "отамо", і хай собі там сидить, а не бігає по полю. Ще б струни записували кожну зі свого мікрофона.Radio Bay: ↑ 15.08.2026 02:34барабани взагалі на один писали
-
Radio Bay
Member
Тобто демпінг-фактор, вхідний/вихідний супротив, коеф.гарм.спотворень, сигнал/шум, елементна база, клас підсилювача різниці не мають. От ти сьогодні став посміховиськомQFlash: ↑ 15.08.2026 02:36Саме так, абсолютно однаково - але створити однакові умови по АЧХ
Як ти їх створиш?QFlash: ↑ 15.08.2026 02:36Так само з диском. Створити однакові умови.
Відправлено через 7 хвилин 27 секунд:
Ну, справедливости ради легендарный "звук ударных Джона Бонама в версии "When the Levee Breaks" группы Led Zeppelin был создан благодаря тому, что его барабаны были установлены в лестничном проеме дома Headley Grange, викторианском доме в Хэмпшире, Англия. Эхо создало мощный, гремящий звук"Scoffer: ↑ 15.08.2026 02:44І правильно робили
А микрофон завесили на втором этаже. Так что это финт
Потім на обробці звук крутитиScoffer: ↑ 15.08.2026 02:44А нафіга їх писати на декілька
-
QFlash
Member
Radio Bay
Елементну базу і функціонал я казав тому дорожчий апарат. Гормоніки звукових карт настільки малі що льдина не чує того.
Для ампліфіер гармоніки, вилазять на великих гучностях і там насрати всім - це вже тусовка.
Диск складніше бо дешевий матеріал як носій - інформації руйнується швидше.
Та пофіг на то всьо - головне АЧХ щоб була однакова.Тобто демпінг-фактор, вхідний/вихідний супротив, коеф.гарм.спотворень, сигнал/шум, елементна база, клас підсилювача різниці не мають. От ти сьогодні став посміховиськом
Елементну базу і функціонал я казав тому дорожчий апарат. Гормоніки звукових карт настільки малі що льдина не чує того.
Для ампліфіер гармоніки, вилазять на великих гучностях і там насрати всім - це вже тусовка.
Диск складніше бо дешевий матеріал як носій - інформації руйнується швидше.
-
Radio Bay
Member
Капець, може ти прикалуєшсяQFlash: ↑ 15.08.2026 03:01Та пофіг на то всьо - головне АЧХ щоб була однакова.
-
Scoffer
Member
Я не проти жодних збочень в процесі запису хоча з причини того що це творчий процес. Але треба розділяти поняття. На прикладі стерео грати в різні вуха різні звуки це ще не стерео. Стерео це повторити звук з залу.Radio Bay: ↑ 15.08.2026 02:54Ну, справедливости ради легендарный "звук ударных Джона Бонама в версии "When the Levee Breaks" группы Led Zeppelin был создан благодаря тому, что его барабаны были установлены в лестничном проеме дома Headley Grange, викторианском доме в Хэмпшире, Англия. Эхо создало мощный, гремящий звук"
А микрофон завесили на втором этаже. Так что это финт
-
QFlash
Member
Radio Bay
Я отак подумав. Хто через 10 років буде використовувати девайс виготовлений у 2026 році? Ну одиниці, якщо вижевем.
А апарати 1975-85рр. по стогодні працюють і звучать набагато краще одноразової залежащої від ПЗ розробників. Реставровані звісно. І ще пропрацюють стільки.
Я отак подумав. Хто через 10 років буде використовувати девайс виготовлений у 2026 році? Ну одиниці, якщо вижевем.
А апарати 1975-85рр. по стогодні працюють і звучать набагато краще одноразової залежащої від ПЗ розробників. Реставровані звісно. І ще пропрацюють стільки.
-
Radio Bay
Member
Ну, все ж концертний та студійний запис — різні речі. Барабани в студії розмазують по стереобазі, щоб ліва частина була зліва, а права — справа. В ідеалі барабани пишуться 1 мікрофон — 1 барабан, та залізо пишеться мікрофонами зверху.Scoffer: ↑ 15.08.2026 03:07Стерео це повторити звук з залу.
Више Z440_User описав спрощенний варіант, але сенс той самий
Відправлено через 14 хвилин 13 секунд:
Легко, круту техніку не міняють як перчатки, той же Naim Audio Supernait 3 коштує $6K+.QFlash: ↑ 15.08.2026 03:11Хто через 10 років буде використовувати девайс виготовлений у 2026 році?
В мене у знайомого грає NAD S-300 і змінювати його він не збирається. Там для тебе картинки, хоч подивишся, я вже бачив і нутрощі
-
QFlash
Member
Z440_User
Ти можеш зробити запис файлика 16bit 48k з акустичного виходу poweramp через дільник і викласти тут?
Але без обробки програмами, жодними і звукова карта в сток. З Youtube якийсь музичний кліп, але щоб не орало всякої Hard.
Або цей самий кліп, що я використав.
Тільки тонкорекція (обов'язково) має бути увімкнена в preamp і ручки тембру НЧ в 0dB, а ВЧ в ~+1dB/
Якщо є бажання звісно. Або ще хтось.
Відправлено через 19 хвилин 42 секунди:
Кінцевий poweramp простий як двері, менше наворотів - менше втручань в звуковий тракт.
Компліменти на виході 2SC2922 і 2SA1216 можна знімати 150W на 4Ohm.
Ти можеш зробити запис файлика 16bit 48k з акустичного виходу poweramp через дільник і викласти тут?
Але без обробки програмами, жодними і звукова карта в сток. З Youtube якийсь музичний кліп, але щоб не орало всякої Hard.
Або цей самий кліп, що я використав.
Тільки тонкорекція (обов'язково) має бути увімкнена в preamp і ручки тембру НЧ в 0dB, а ВЧ в ~+1dB/
Якщо є бажання звісно. Або ще хтось.
Відправлено через 19 хвилин 42 секунди:
От не треба. Як тільки зупинятють програмну підтримку, так всі на нові девайси переходять. IPhone хороший приклад. У мене 7+, не збираюся міняти, ну якщо здохне зараза.Radio Bay: ↑ 15.08.2026 03:32Легко, круту техніку не міняють як перчатки, той же Naim Audio Supernait 3 коштує $6K+.
В мене у знайомого грає NAD S-300 і змінювати його він не збирається. Там для тебе картинки, хоч подивишся, я вже бачив і нутрощі
Це нормальна модель, без всякого цифрового лайна.Radio Bay: ↑ 15.08.2026 03:32В мене у знайомого грає NAD S-300 і змінювати його він не збирається. Там для тебе картинки, хоч подивишся, я вже бачив і нутрощі
Кінцевий poweramp простий як двері, менше наворотів - менше втручань в звуковий тракт.
Компліменти на виході 2SC2922 і 2SA1216 можна знімати 150W на 4Ohm.
-
Radio Bay
Member
Яка програмна підтримка? Який iPhone? Ти гілкою помиливсяQFlash: ↑ 15.08.2026 07:35От не треба. Як тільки зупинятють програмну підтримку, так всі на нові девайси переходять
Більшість цапів грає без драйверів, підсилювачі, колонки теж.
З ЗК бувають проблеми, але зараз їх майже ніхто не купує, коли за ті ж гроші можна взяти який-небудь Fiio.
То ти не у курсы стану ринку, як завжди