Маю проблему з Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27Qi 2026.

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
NST1983
Member

Повідомлення

Маю проблему з Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27Qi 2026.

Періодично, досить рідко, монітор ніби клацає, зображення повністю зникає на кілька секунд, після чого саме з'являється назад. ПК при цьому продовжує нормально працювати, другий монітор не гасне.

Підключення зараз:
  • Radeon RX 9070 XT
  • DisplayPort
  • 2560×1440, 144 Гц
DP-кабель справний, з ним проблем не помічав.

У Windows також нічого підозрілого немає. Перевірив Reliability Monitor та Event Viewer — немає падінь AMD-драйвера, Display 4101, WHEA, LiveKernelEvent 141/117 тощо.

Другий монітор у момент проблеми продовжує працювати нормально.

Знайшов на Reddit схожі скарги від власників цієї моделі. Зокрема, один із користувачів писав, що після переходу з DisplayPort 1 на DisplayPort 2 проблема з періодичним вимкненням/увімкненням екрана стала виникати рідше.

Сам поки порти не перемикав.

Тому цікаво, чи стикався хтось тут із такою проблемою саме на G Pro 27Qi 2026: короткий клац → чорний екран → через кілька секунд зображення повертається?

Можливо, хтось уже знайшов причину — DP-порт, блок живлення монітора, прошивка чи якісь налаштування?
NST1983
Member

Повідомлення

Шяомі ніхто не юзає?) :weep: :gigi:
Shpoker
Member

Повідомлення

Кабель, инфа 95%. Попробуй его втупую перевернуть (конец что воткнут в пк воткни в монитор).
Если временно станет лучше - меняй. Ничего не изменится - тогда пришло время купить новый хлаоми "топ за свои деньги".

Отправлено спустя 57 секунд:
NST1983: 14.08.2026 14:53DP-кабель справний, з ним проблем не помічав.

Ага, да, так и запишем (раньше не замечал, а теперь вот замечаешь)
Grey_ukr
Member

Повідомлення

Было такое на старом мониторе на hdmi кабеле. Купил вот такой же ксиоми и тоже столкнулся с этой проблемой на новом монике.
Тогда уже поменял кабель и проблема ушла. А я грешил, что отходит питание на старом и поэтому выключается.
NST1983
Member

Повідомлення

Кабель Cabletime DisplayPort - DisplayPort / ver. 2.1 / 16K / 2 м (CA914241) :rolleyes:
Ortyomko
Member

Повідомлення

NST1983: 16.08.2026 18:14 Кабель Cabletime DisplayPort - DisplayPort / ver. 2.1 / 16K / 2 м (CA914241) :rolleyes:
класний
FirstTDM
Member

Повідомлення

NST1983: 16.08.2026 13:36Шяомі ніхто не юзає?)
Нет. А зачем?
NST1983: 14.08.2026 14:53після переходу з DisplayPort 1 на DisplayPort 2
А вот это помогает многим мониторам/видяхам - так бывает... это нормально...
NST1983: 14.08.2026 14:53DP-кабель справний, з ним проблем не помічав.
Ну вот и хорошо. Значит просто поперетыкивать DP1/DP2 - может полегчает... иначе - что-то с монитором не то...
NST1983
Member

Повідомлення

Доречі, часто питають в особисті по цьому моніку. Через вже достатньо великий термін користування.
Яскравість ТОП, завдяки цьому, можна грати у HDR, але є трхи гемору з налаштуванням і багато залежить від ігор, наприклад RDR2 там трохи повозитись треба.
Нічого не міняв, клацати меньше почало, може там якісь магнітні бурі і тп :lol: То вже на редіті треба шукати.
Не зручно трохи коли два монітора поруч стоять - у цього дуже високо кнопка\джойстик керування.
І головне що коли все чорне а білий курсор, то міні лед подсвітка шолі його робить його блєдним, чим лікувати не знаю, десь в оглядах бачив такий еффект.
Але картинка коли локальне затемнення і HDR дуже вражає. Якось воно буде дивно звучати, але наче лучі увімккнув на мінімалках, бо є "контраст" від темних до світлих обєктів. Це приблизно як у хорошому динамічному аудіозаписі: є дуже тихі моменти, є дуже гучні, і між ними великий "запас". Тут те саме, тільки з яскравістю - чорне залишається чорним, а яскраві об'єкти реально можуть аж "світитись".
https://monitorgarage.com/xiaomi-mini-l ... 026-review
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... gpro_27qi/
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... ni_led_qd/
https://www.mi.com/sa-en/support/faq/details/KA-208152/
Rex
Member

Повідомлення

NST1983
Ну то що, вирішили проблему зі зникаючим зображенням?
tornadox
Member

Повідомлення

NST1983: 14.08.2026 14:53Періодично, досить рідко, монітор ніби клацає, зображення повністю зникає на кілька секунд, після чого саме з'являється назад. ПК при цьому продовжує нормально працювати, другий монітор не гасне.
1. Монітор і ПК від одної розетки підключені? Як справи з заземленням?
2. Живлення від мережі чи від інвертора/зарядної станції?
3. Інший блок живлення пробували підключати (якщо він зовнішній)?
В мене аналогічна проблема була, коли під час відключень запускав від інвертора. Допомогло купити і поставити ЕМ фільтр перед пк і монітором.
RoMiLiUs
Member

Повідомлення

Мав схожу проблему з LG 27GL850. Причиною був кабель
Тому так,
1. 95% - кабель. Навіть якщо ви пишете, що кабель справний, це не показник :)
2. RAMDAC(ну зараз цей вузол по іншому називається) - 5%.

Або якісь нюанси з HDR при перемиканні SDR-HDR-SDR.
Востаннє редагувалось 06.09.2026 15:11 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 2 разів.
NST1983
Member

Повідомлення

tornadox: 06.09.2026 15:06
NST1983: 14.08.2026 14:53Періодично, досить рідко, монітор ніби клацає, зображення повністю зникає на кілька секунд, після чого саме з'являється назад. ПК при цьому продовжує нормально працювати, другий монітор не гасне.
1. Монітор і ПК від одної розетки підключені? Як справи з заземленням?
2. Живлення від мережі чи від інвертора/зарядної станції?
3. Інший блок живлення пробували підключати (якщо він зовнішній)?
В мене аналогічна проблема була, коли під час відключень запускав від інвертора. Допомогло купити і поставити ЕМ фільтр перед пк і монітором.
Десь був у мене фільтр, на основі корпусу від лампи, але щось потерились фото розьемів зверху. Проканає? :shuffle: :rolleyes:
Вкладення
IMG_20180311_095921_HDR.jpg
tornadox
Member

Повідомлення

NST1983: 06.09.2026 17:42 Десь був у мене фільтр, на основі корпусу від лампи, але щось потерились фото розьемів зверху. Проканає? :shuffle: :rolleyes:
Ага, тільки його спаяти ще б здалося :) , я брав на Ali свій готовий.
NST1983
Member

Повідомлення

tornadox: 06.09.2026 20:17
NST1983: 06.09.2026 17:42 Десь був у мене фільтр, на основі корпусу від лампи, але щось потерились фото розьемів зверху. Проканає? :shuffle: :rolleyes:
Ага, тільки його спаяти ще б здалося :) , я брав на Ali свій готовий.
Імрад, радіомаг, ркс компоненти - такого продається багато)
Відповісти