Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Filabatya
Member

Повідомлення

Треба продати асус сонар стх, і встрійку топову заслухаю нарешті і акм чи р2р можливо знайду)
Востаннє редагувалось 12.08.2026 16:22 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.08.2026 16:12Треба продати сонар
Це хто?
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay
Для Тебе щераз зроблю заміри встрійки Raчка і вихід amplifier/
Raчок АЧХ
Screenshot 2026-08-12 162442.png
Ідеально але - співати не буде.
Це -співає:
Screenshot 2026-08-12 163144.png
Востаннє редагувалось 12.08.2026 16:33 користувачем QFlash, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Нуль корисної інформації, ну АЧХ і йшо? Зараз у всіх гарна АЧХ. :)
Ти взагалі нерозумієш, з чого складається звук. АЧХ :D
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.08.2026 16:31Нуль корисної інформації, ну АЧХ і йшо? Зараз у всіх гарна АЧХ.
Ти взагалі нерозумієш, з чого складається звук. АЧХ
Що я винен що ти графіків читати не вмієш - бачиш як витягнута область НЧ на 30dB/
Порахуй порівняно з 10-400Hz/
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 16:35Що я винен що ти графіків читати не вмієш - бачиш як витягнута область НЧ на 30dB/
Я другого не бачив. Ну, зпохабив звук кривими руками

Відправлено через 5 хвилин 39 секунд:
QFlash: 12.08.2026 16:35Порахуй порівняно з 10-400Hz/
І що мені це дасть? Я розумію, що встріка + "Романтика" все одно будуть грати як лайно. Що ти хочеш мені довести?
Ще й електродріт. Зі встійки теж якийсь лайнодріт.
QFlash
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 16:35Порахуй порівняно з 10-400Hz/
Помилка - див. 100-400 і 20-100Hz
20-100 - підйом на 15dB vs 100-400Hz - 10dB різниця 5dB колосальна
Це для всіх так має працювати. І працює чудово.
Востаннє редагувалось 12.08.2026 16:48 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 16:43Помилка - див. 100-400 і 20-100Hz
І що?
QFlash
Member

Повідомлення

Загасити криві підсилення психоакустичних кривих, або вище тягнути - баси такі що тріндєц.
Але звичайний еквалайзер не допоможе. Мають працювати системи тонкорекції.
Або купляй параметричний еквалайзер.
Востаннє редагувалось 12.08.2026 16:52 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Filabatya
Member

Повідомлення

Аж фікус трясеться :gigi: треба другий фікус для симетрії і врубати велкам ту зе джангл :super:
Востаннє редагувалось 12.08.2026 16:53 користувачем Filabatya, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 16:49баси такі що тріндєц
Це, я бачу, криво. Піди послухай у салон, як грає аудіо та купи свисток, а не пості це лайно
Filabatya: 12.08.2026 16:51Аж фікус трясеться
:gigi:
QFlash
Member

Повідомлення

Filabatya: 12.08.2026 16:51Аж фікус трясеться
Ти зробив? Як воно. Має відпрацьовувати шикарно.

Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
Для вирівнювання АЧХ мені треба відімкнути 4 ногу мікрохи фізично - не хочу лізти в систему, я лінивий.
Навіть Mac так не вміє. :laugh:
Це тільки до 25W у мене - транс не витягне більше.

Відправлено через 10 хвилин 29 секунд:
Це повністю скручені регулятори
Screenshot 2026-08-12 170328.png
Немає чим похвалитись - бо здохла TCA730 і працює совок К174УН12
Але при відірваній ножчі від системи - крива вирівнюється.

Відправлено через 34 хвилини 43 секунди:
Ще такі криві. Друга гармоніка домінує - це оптимальна гучність регулятор гучності по середині, на виході 7V це виходить 7^2/4 = 12W
Блок живлення підсирає.
Правий канал не рахує чомусь, х/з може дільник кривий.
Screenshot 2026-08-12 172836.png
Тут криво всьо - але співає шо тріндєц.

Відправлено через 7 хвилин 48 секунд:
Можете у себе дивитись, але не забувайте про дільник, можна спалити звукову підсистему.

Більше я не буду подавати потужності оскільки є ризик спалити акустику - я не має резистивної нагрузки такого номіналу.
Z440_User
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 16:23 Radio Bay
Для Тебе щераз зроблю заміри встрійки Raчка і вихід amplifier/
До ж... твої заміри. Я тобі на приватне вже писав, повторю сюди:
Які підсилювачі ти слухав? Не 5хв у когось, а пару днів у себе вдома.
От що ти можеш сказати про наступне:
1.) Бриг чи Кумір, отой що повністю металевий - він якийсь агресивний та різкий по звуку. Типу як брутальний металюга буде співати ніжну тендітну колискову в своєму стилі.
2.) Твоя Романтика (в стоці) навпаки, ніжна та тендітна.

Агресію Куміра/Бріга або м'якість стокової Романтики 223 (доречі 220 романтика так само м'яко грає) покажеш на графіку?
Я їх слухав у себе вдома з Амфітон 50АС-022.
Одна й та сама музика, SB Live! на них всіх подавала сигнал, одна і та сама АС виводить звук, в одній й тій самій кімнаті. Єдине що змінювалося - підсилювач, все інше незмінне.

Але чому один грає агресивно наче гавкає. Не тембрами, сам звук якийсь дьорганий по структурі давить та пре, а інший грає м'яко з тим самим тембровим окрасом, розмірено, плавно? Чому одному щось клубне або "металолом" і він ричить та гупає як треба (питання не в гучності, сама подача музики така), а інший теж саме грає що заснути хочеться?
Чому так? Можеш пояснити?

Чому в оцих така різниця в подачі звуку:
3.) Фенікс 005 жирний плотний з трохи притушеним верхом, ламповий такий звук і в той час дуже живий та осязаємий, наче всіх потрогати можна.
4.) Електроніка 017 (підсилювач) - який сухий, надточний, цифровий дає, наче то лабораторний пристрій якийсь. Грає чітко та беземоційно, як хірургічний скальпель.
5.) Естонія 010 - чимось по звуку схожа на Електроніку 017, але більш м'яка в вч діапазоні, він трошки притушений. Мутність та розмазаність то питання до резисторів СП3-30, навіть не купи кнопок та К157УД2, як тільки регулятори змінюєш на імпорт, а гучність на дискретного ALPS з допаюванням виводів тонкомпенсації - наче інший підсилювач став.
6.) Optonica SM-7100 після Естонія 010, перше враження - вату з вух витягли. Звук не різкий, ВЧ/СЧ такі самі, НЧ у Естонії навіть цікавіші, але той звук став таким, наче ти ютуба перемкнув з 480р на 1080р (в сенсі як змінилася картинка).
7.) Optonica 9100 після 7100 - НЧ догнали та перегнали Естонію, сам звук та картина яку малює підсилювач стали більш стабільними. 7100 при зменшенні/збільшенні гучності, на певних рівнях губила чіткість. Сцена та глибина розмазувались, звук ставав 2Д. Типу як от у тебе рис зварений так що зернятко від зернятка сиплеться, а тут раз і стало як зварений коли він зліпається в комочки. Не знаю як ще пояснити. Не вмію я в аудіофільські мову.

Оці нюанси звуку твої графіки АЧХ покажуть? Агресію, різкість, м'якість, швидкість? Більш того. Бріг/Кумір/Електроніка/Естонія, зібрані на одних і тих самих деталях (майже) і майже за однаковою схемою, з виходом на КТ818ГМ/КТ819ГМ.
Фенікс має на виході КТ808 (якщо пам'ять не підводить)
Романтика КТ805 (якщо пам'ять не підводить)
Це те що я слухав у себе вдома по декілька днів/місяців/років, мав змогу порівняти одне з одним бо то на ремонт приносили, то ще щось було.
Одна й та сама музика, одна й та сама кімната, одна й та сама АС, один й той самий істочник сигналу, тільки підсилювачі змінювалися. Навить тембровий окрас я виставляю +/- один і той самий на різних апаратах за звучанням, а не положенням "крутилок".
Але звук йде різний.
Не за тембровим окрасом. Він різний за подачею, жорстко та швидко / м'яко та повільно, розсипчатий та чіткий як сипляться окремі сухі крупинки, або комками як зварена каша, як дивишся 480р і перемикаєш ютуба на 1080р, тут картинка зажата між АС, а тут вона ще й на тебе пре та віддаляється від тебе, тут музиканти вишукалися в рядок зліва-направо, а тут вони наче на шахматній дошці стоять.
Ось це я маю на увазі.

А не АЧХ. Тембра я виставляю приблизно однакову кількість НЧ та однакову кількість ВЧ по слуховому сприйняттю, коли вмикаю якийсь чужий апарат на свої АС зі своїм істочником сигналу.
Як у музиканта, у мене є маркери в звуці, на тембр яких я звертаю увагу в першу чергу, та як у музиканта, у мене трошки довша музична пам'ять на звук ніж у людей які ніколи ні на чому в житті не грали. А звук деяких інструментів закарбувалися в пам'ять до рівня рефлексів.

П.С. Видання на вінілі альбомів Iron Maiden з 1982 по 1990, оригінальні, тих часів, не перевидання. Як смачно там звучить ударна установка та тарілочки. Вони живі, фактурні, металеві. Чутно що то залізо не зілжн, а пейсті, воно інший почерк має. Ехо самої студії де писалося, запис 3Д-шний, наче на репетиції у гурта сидиш. Це все чутно, аж побігати по тій студії хочеться та самому пограти за установкою. Воно записано ще до "війни гучності" з тою клятою безбожною компресією. Слухається легко та живо, не грузить та не втомлює навіть на великій гучності.
От як у Radio Bay маркером є Motorhead, у мене звучання цих альбомів з мого вінілу при конкретному прослуховуванні конкретного апарату мною у мене вдома. Я тембр якраз по них виставляю.
Ще знаю звук комплекту тарілок Sabian B8 бо він у мене є і я його слухав майже щодня на протязі років 7-8 коли у мене був гурт. Важко забути звучання якщо ти його чуєш майже кожного дня по декілька годин і матом ореш барабанщику трохи помовчати. :laugh:
QFlash
Member

Повідомлення

Z440_User
Не буде співати совок якщо на передвихідних і вихідних драйверах текучі транзистори. Їх треба на мегаомах в кипяток і міряти переходи в звороті.
Імпортні просто не вміють текти - хіба биті.
Так дійсно, те що видає Multisim в реальності на порядок вище.
Але співає саме АЧХ. Це фізика.
В ідеалі - рівна АЧХ при відключеній тонкорекції. При увімкнутій - щось схоже на АЧХ "пташку" компенсувати психоакустичні криві.
Ті транзистори вихідного каскада - це повторитель і сам poweramp позиціонується як повторитель. Але вони можуть підсирати конкретно.
Востаннє редагувалось 12.08.2026 18:16 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 18:08Але співає саме АЧХ. Це фізика
Лайно це собаче. АЧХ не співає. Зараз у більшості хайфайних колонок рівна АЧХ, але грають всі по-різному: одні вау, інші таке собі.
Ти ніколи нічого не порівнював, тому знайшов собі мантру про АЧХ, т.к. не знаєш до чого ще причипитися
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.08.2026 18:16Лайно це собаче. АЧХ не співає. Зараз у більшості хайфайних колонок рівна АЧХ, але грають всі по-різному
Та є ще АЧХ самої акустики. Якщо Ти хочеш тягнути систему на Hi-FI - то тягнеться і акустика.

Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
Radio Bay: 12.08.2026 18:16Ти ніколи нічого не порівнював
Згоден, я не займався замірами в лабораторії. Читав теорію.

Відправлено через 7 хвилин 52 секунди:
Z440_User
Якщо Ти маєш кучу апаратів і зробиш заміри кожного (так треба багато часу) і порівняєш графіки - там будуть розбіжності.
Яка АЧХ - співає, а яка не співає питання суб'єктивне. Я відштовхувався від графічних психоакустичних кривих.
Проти якогось чи чиєгось апарату не маю заперечень, як проти різних класів Amplifier.
Слуховий аналізатор людини цікава система анатомічно однакова. Але в більшості залежить від інтерпретації результатів та обробки інформації вискових зон ділянки мозку.
Востаннє редагувалось 12.08.2026 18:37 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 18:20Читав теорію
В аудіо теорія нікого не цікавить. Для теорії є спеціалізовані форуми. Сюди люди приходять за практикою. На аудіофорумі тебе б просто забанили за спам. Приклад практики — Z440_User: скільки він цікавого розповів з власного досвіду, до того ж він вміє описувати звук образами — це людям зрозуміло, якщо є уява, а ці графіки — нічого не вартий спам.
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.08.2026 18:31В аудіо теорія нікого не цікавить. Для теорії є спеціалізовані форуми. Сюди люди приходять за практикою. На аудіофорумі тебе б просто забанили за спам. Приклад практики — Z440_User: скільки він цікавого розповів з власного досвіду, до того ж він вміє описувати звук образами — це людям зрозуміло, якщо є уява, а ці графіки — нічого не вартий спам.
А як по твоєму виконується розробка і створення аудіодевайсів. Що з пальця беруть дані? Все це точні розрахунки і професіоналізм.
Знаєш скільки потрачено зусиль. Нащо то пишеш.
Radio Bay
Member

Повідомлення

QFlash: 12.08.2026 18:41А як по твоєму виконується розробка і створення аудіодевайсів. Що з пальця беруть дані? Все це точні розрахунки і професіоналізм.
Знаєш скільки потрачено зусиль. Нащо то пишеш.
Так я ж тобі і говорю, що це інформація для розробників, спец. форумів. Тут люди діляться практикою використання, у кого що як грає, гарну мову продемонстрував Z440_User

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
От я, наприклад, характеризую Musician Pegasus як "драйвовий мультібіт", жирний, ритмічний. У кого є досвід, зрозуміє, і ніякі графики тут ліпше нічого не пояснять. Вони взагалі нічого не пояснять.

Твої графіки нічого не поясняють, це спам
QFlash
Member

Повідомлення

Radio Bay: 12.08.2026 18:52Так я ж тобі і говорю, що це інформація для розробників, спец. форумів. Тут люди діляться практикою використання, у кого що як грає, гарну мову продемонстрував Z440_User
Ок. Тільки я дуже критично відношусь до того що апарат за $$$$ знищує все інше, і співати не буде бо йому треба кабель за $$$$$$. :lol:
Всі апарти співають просто чудово, але на свої W.
Відповісти