Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Filabatya
Member
Взагалі пофіг, що там далі, коли слухаєш з встійки. Треба малій свисток якийсь купити до ноута
той хайдізі був класний, але вже нема таких знижок, дивно що не фііо Граф Київ запропонував 
-
QFlash
Member
Ти дивився на свою встрійку? Міряв? Навіщо так казати.Filabatya: ↑ 12.08.2026 15:12Взагалі пофіг, що там далі, коли слухаєш з встійки
Те що може всратись сучасна встрійка Ти не почуєш ушками.
Дивись роботу Fmplifier та систем корекції.
Нагадую - системи підсилення для вушок - це той самий amplifier меншої потужності.
Хтось говорив що я не признаю клас D, нічого подібного - клас D співає також за умови налаштувань систем тонкорекції.
Востаннє редагувалось 12.08.2026 15:21 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Та нічого часткового. Панч у нас поділяється на що? На атаку і реліз. Атака у панча традиційно повільна, значить підійде навіть поганенький лампадник з ніякою швидкістю нарощування напруги. А як буде не поганенький, а щось ліпше, що краще це не гірше. Реліз же навпаки різкий. Тобто необхідно максимально оперативно зупинити дифузор динаміка. Для цього від підсилювача треба максимальний демпінг-фактор, а від колонок мінімальний час групової затримки. От і вся магія.Z440_User: ↑ 12.08.2026 15:06частково можуть відобразити наявність панчу
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
При цьому треба не плутати нормальний панч, де дифузор стає як вкопаний, і псевдопанч від поганих лампад, де дифузор ковбаситься в припадку, але друга гармоніка накидує жирності звуку і маскує реальні процеси.
-
QFlash
Member
Немає ніякої магії. Є закони фізики. Я не до кінця їх розумію.Scoffer: ↑ 12.08.2026 15:19От і вся магія.
-
Radio Bay
Member
Тому, що ти, на жаль, не маєш досвіду побудови HI-Fi системи. АС "Романтика", неправильне розташування, встрійка — це не про хай-фай. Я тобі казав, піди у салон, послухай, як звучить хайфай. Потім прийди та порівняй.QFlash: ↑ 12.08.2026 14:51Навіщо це?
В мене колись був музцентр Самсунг і я вважав, що то круто поки я не зайшов у салон Dynaudio і там грали Dynaudio Confidence C1 + NAD Masters і я офігів і почав розбиратися, що до чого. Потім я з цими хлопцями познайомився, пили чай, та я мав змогу все це крутити.
Якось спитав, чи мають провода вплив. Один з них зайшов у підсобку, виніс товстий жгут проводів та сказав: "Вдома розберешся". В мене тоді вже були KEF Q1 + NAD 320BEE + DVD плеєр, як джерело.
Особисто я відношусь до цього: я до того, що графіки показують належне технічне виконання, немає перекосу по каналах, т.д., але характер звуку не характеризують ніяк. Ні сцену ні детальність вони ніяк не описують. Сцена може бути розмазана і накой ляд ново таке потрібно? Або різкий дратуючий верх буде довбати по вухах та швидко втомлювати.Z440_User: ↑ 12.08.2026 15:06Саме так, хоча і не в повній мірі, воно то частково вимірюється, але то треба вірно інтерпретувати. Ну типу швидкості усіляких перехідних процесів активних елементів підсилювача частково можуть відобразити наявність панчу. ЧАСТКОВО.
-
Scoffer
Member
Сцена це не характеристика підсилювача. Ну тільки якщо не зовсім через сраку зроблений і канали лізуть один в одного по -20дБ чи ще менше. Це виключно характеристика колонок і їх розміщення.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:25Сцена може бути розмазана
-
QFlash
Member
Читай психоакустику.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:25Ні сцену ні детальність вони ніяк не описують. Сцена може бути розмазана і накой ляд ново таке потрібно? Або різкий дратуючий верх буде довбати по вухах та швидко втомлювати.
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Так.Scoffer: ↑ 12.08.2026 15:28Сцена це не характеристика підсилювача. Ну тільки якщо не зовсім через сраку зроблений і канали лізуть один в одного по -20дБ чи ще менше. Це виключно характеристика колонок і їх розміщення.
-
Scoffer
Member
При чому колонки важливі лише в ближному полі. В дальньму стає пофіг і на колонки і рішає лише розміщення.
-
QFlash
Member
Багато чого залежить від самої конструкції динамічної головки, її поперечника, еластичності, амплітуда ходу коливальної частини та ін.
-
Radio Bay
Member
Є така тема.Scoffer: ↑ 12.08.2026 15:22Для цього від підсилювача треба максимальний демпінг-фактор
Не неси маячню, в мене були Realtek ALC1150 та 1200, тестував по приколу, але до нормального цапу їм, як до Києва рачки, хоча 1200, яка зараз, значно ліпша, але у неї нема злитності звуку. Окремі звуки з'являються у просторі. У нормального цапа звук монолітний, йде струмом. Це те теж ніяк не виміряєш, ти навіть не знаєш про що яQFlash: ↑ 12.08.2026 15:16Ти дивився на свою встрійку? Міряв? Навіщо так казати.
Те що може всратись сучасна встрійка Ти не почуєш ушками
Відправлено через 1 хвилину 32 секунди:
Сходи у салонQFlash: ↑ 12.08.2026 15:30Читай психоакустику
-
QFlash
Member
Так 1200 кращий по параметрах. Але це настільки малі параметри що їх не чутно.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:37Не неси маячню, в мене були Realtek ALC1150 та 1200
Так не робиться Hi-Fi.
Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
Якщо прийду по питанню замірів - мене виженуть.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:38Сходи у салон
-
Radio Bay
Member
ПоміркуюScoffer: ↑ 12.08.2026 15:28Сцена це не характеристика підсилювача. Ну тільки якщо не зовсім через сраку зроблений і канали лізуть один в одного по -20дБ чи ще менше. Це виключно характеристика колонок і їх розміщення.
До речі, встановка колонок, якщо поличні на засипані стийки проти табуреток гарно збирає сцену, проходив
Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
Це в тебе не чутно. До того ж ти сам не порівнювая, а я так, тобто не фантазуйQFlash: ↑ 12.08.2026 15:42Але це настільки малі параметри що їх не чутно
Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
QFlash
Запам'ятай, у аудіо важливий тільки власний досвід і в дупу фантазії по вимірах
Відправлено через 2 хвилини 49 секунд:
До речі, працююча тема але він усе свою встрійку виміряєFilabatya: ↑ 12.08.2026 15:12Треба малій свисток якийсь купити до ноута
-
QFlash
Member
Так є графічна характеристика. Людське вухо не так працює. Там обернена логарифмічна ніж у Amplifier/Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:44Це в тебе не чутно. До того ж ти сам не порівнювая, а я так, тобто не фантазуй
Анатомію вуха читав? Я вивчав в універі.
Щодо обєктивності даних на слух - сугубо індивідуально.
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Ні, має бути науковий підхід.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:50Запам'ятай, у аудіо важливий тільки власний досвід і в дупу фантазії по вимірах
-
Radio Bay
Member
Та пофіг твої фантазії, в мене практика. Він мені розповідає, що я чую і як в мене працюють вухаQFlash: ↑ 12.08.2026 15:52Так є графічна характеристика. Людське вухо не так працює. Там обернена логарифмічна ніж у Amplifier/
Анатомію вуха читав? Я вивчав в універі.
-
QFlash
Member
Це важливо. Вухо людини найкраще сприймає область 2-4кHz/ і при малій гучності здається завал на НЧ - тому як компроміс ввели тонкорекцію.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 15:55Та пофіг твої фантазії, в мене практика. Він мені розповідає, що я чую і як в мене працюють вуха
Якщо слухати музику при рівній АЧХ - це як кажуть "плоскість, немає сцени і музики поховались за лаштунки".
Тонкорекція витягує Hi-Fi на рівень натуральності "слухач відчуває сцену і об''єм звукової картинки"
Востаннє редагувалось 12.08.2026 16:03 користувачем QFlash, всього редагувалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
Будь-яка теорія без практичного підтвердження — лайно. Це так працює.QFlash: ↑ 12.08.2026 15:54Ні, має бути науковий підхід
Придумав теорію, написав, додав практичні підтвердження, захистив кандидатську.
Без практики навіть читати ніхто не буду зі фантазії
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Та пофіг, візьми свою встрійку, свисток, цап та порівняй, тобі буде розмоваQFlash: ↑ 12.08.2026 15:59Це важливо
-
QFlash
Member
Radio Bay
Психоакустика - не теорія, а практика.
Психоакустика - не теорія, а практика.
-
Radio Bay
Member
QFlash
На аудіофорумах давно є правило, обговорюється тільки власній досвід, а не усякі теорії
Відправлено через 28 секунд:
На аудіофорумах давно є правило, обговорюється тільки власній досвід, а не усякі теорії
Відправлено через 28 секунд:
QFlash: ↑ 12.08.2026 16:04Психоакустика - не теорія, а практика
Radio Bay: ↑ 12.08.2026 16:02Та пофіг, візьми свою встрійку, свисток, цап та порівняй, тобі буде розмова
-
QFlash
Member
Radio Bay
От уперте...
От уперте...
-
Radio Bay
Member
Я практик, ти теоретик і цих діскусій бачив доостатньоQFlash: ↑ 12.08.2026 16:07От уперте
Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
До речі, я робив, навіть 2 встрійки поравнював, ти ні, так що мені до дупи сказки про психоакистикуRadio Bay: ↑ 12.08.2026 16:05Та пофіг, візьми свою встрійку, свисток, цап та порівняй, тобі буде розмова