Новини
Останні статті і огляди
Замінив відеокарту, не виводить зображення, чорний екран
-
CEKPETAP
Junior
Купив в тому роцці збірку з i5-4460 і p106-100, бп game max 500w. І через те шо більшість ігор античитами скаржаться на кастомні драйвера, вирішив замінити видеокарту на Rx 580 2048 sp.
Карту купив на олх, рейтинг у продавця був і він завіряв шо вона працює, ну візуально карта добре виглядає і тести зробив продавець, але при підключенні відеокарти вийшло те шо вийшло.
На почті забрав карту, запакована була добре, ще в подушці була. Видалив драйвера p106-100 вимкнув пк, вставив карту, підключив живлення 6+2 pin, зафіксував, ввімкнув пк(але забув підклчити HD I до відеокарти і залишився в материнці). Встановлював драйвери на новую карту, з помилками але встановились, згадав шо треба HDMI переставити в карту, вимкнув пк, переставив Hdmi. Увімкнув пк, відразу були артефакти по всьому екрані в вигляді пікселів поверх зображення, в диспетчері устройств драйвера на Rx 580 2048 sp був але з значком помилки. Я знову видалив всі драйвери і вимкнув пк. Зайшов в біосі і переключив перспективу PCIe GPU з IGD на PEG. Зберіг і перезапустив пк. Ввімкнув і нічого не змінилось, вимкнув пк. Вийняв карту і знову її підключив, ввімкнув, пк запустився, куллери на відеокарті крутилися але на цей раз екран був чорний, навіть не писало шо нема сигналу а просто чорний екран. Тому пришлось виймати батарейки біоса щоб скинути налаштування і знову виставити пріорітет на інтегровану графіку в біосі. Теперь не знаю що зробити, карта просто при підключенні Hdmi видає чорний екран, я і брав інший монітор і інший кабель нічого не змінилось. Може хтось щось знає то чого я не знаю, чи може я помилку здесь зробив.
Карту купив на олх, рейтинг у продавця був і він завіряв шо вона працює, ну візуально карта добре виглядає і тести зробив продавець, але при підключенні відеокарти вийшло те шо вийшло.
На почті забрав карту, запакована була добре, ще в подушці була. Видалив драйвера p106-100 вимкнув пк, вставив карту, підключив живлення 6+2 pin, зафіксував, ввімкнув пк(але забув підклчити HD I до відеокарти і залишився в материнці). Встановлював драйвери на новую карту, з помилками але встановились, згадав шо треба HDMI переставити в карту, вимкнув пк, переставив Hdmi. Увімкнув пк, відразу були артефакти по всьому екрані в вигляді пікселів поверх зображення, в диспетчері устройств драйвера на Rx 580 2048 sp був але з значком помилки. Я знову видалив всі драйвери і вимкнув пк. Зайшов в біосі і переключив перспективу PCIe GPU з IGD на PEG. Зберіг і перезапустив пк. Ввімкнув і нічого не змінилось, вимкнув пк. Вийняв карту і знову її підключив, ввімкнув, пк запустився, куллери на відеокарті крутилися але на цей раз екран був чорний, навіть не писало шо нема сигналу а просто чорний екран. Тому пришлось виймати батарейки біоса щоб скинути налаштування і знову виставити пріорітет на інтегровану графіку в біосі. Теперь не знаю що зробити, карта просто при підключенні Hdmi видає чорний екран, я і брав інший монітор і інший кабель нічого не змінилось. Може хтось щось знає то чого я не знаю, чи може я помилку здесь зробив.
-
denizen
Member
так, помилка була у покупці карти на ОЛХ
-
Yurius
Member
рх 580 + олх ....далі можна не читати
-
SERGBILL
Member
якщо пишуть шо майнила, має тільки голий радіатор і продають за 1000грн, то чомусь працюють (4 штуки такі купив у різних продавців, одну здається тут), а як тільки "іспользовалась только для ігр, состояніє ідєальноє" то шляпа в 90%Yurius: ↑ 10.08.2026 17:22 рх 580 + олх ....далі можна не читати
-
CEKPETAP
Junior
Та я так і поняв шо я дибіл

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Тепер просто зрозумів шо комусь по*уй шо продавати аби продати і бабоси заробити на гімні.
Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Тепер просто зрозумів шо комусь по*уй шо продавати аби продати і бабоси заробити на гімні.
-
AntonyKandaurov
Member
Це треба було одразу казати "ні, дякую, до побачення". Більшість із них китай-майнінг, потім помивка зі шланги і на алібабу "нєфрітовый pcie партія удар".CEKPETAP: ↑ 10.08.2026 17:14Rx 580 2048 sp
-
CEKPETAP
Junior
Та блін в мене була 1.5 року тому збірка з Rx 580 2048sp ось мене і надоумило її купити 
-
amfiton
Junior
Можливо на ній майнерський біос, спробуй прошити, мож пощастить
-
Melki
Member
вот это очень плохоCEKPETAP: ↑ 10.08.2026 17:14артефакти по всьому екрані в вигляді пікселів поверх зображення
смирись, и поблагодари, что опыт купил именно за эту сумму, без дополнительного нуля в конце и не за х20 ...
-
Filabatya
Member
а аакаунт продавця на олх ще активний? )
-
SERGBILL
Member
спробувати можна але зазвичай це не дає артефактів, просто код43. як варік, знизити частоти в біосі, можливо на менших працюватимеamfiton: ↑ 10.08.2026 21:14 Можливо на ній майнерський біос, спробуй прошити, мож пощастить
-
Rosberg
Member
Бо то як чесний і скручений пробіг в авто. З чесним ніхто не хоче) А по карті, хіба ще на другому компі запустити, щоб остаточно переконатись. Але артефакти - то діло стрьомне.SERGBILL: ↑ 10.08.2026 17:25якщо пишуть шо майнила, має тільки голий радіатор і продають за 1000грн, то чомусь працюють (4 штуки такі купив у різних продавців, одну здається тут), а як тільки "іспользовалась только для ігр, состояніє ідєальноє" то шляпа в 90%Yurius: ↑ 10.08.2026 17:22 рх 580 + олх ....далі можна не читати
-
QFlash
Member
Я колись давно людині брав б/у відака на prom також щось із серій 400-500/
Два рази битого присилали. Говорили робача, перевірено, а коли відправив назад і вони перевірили - вибачились і повернули кошти і дорогу, я наперед оплачував товар.
Ці серії 400-500 проблемні шо тріндєц.
Два рази битого присилали. Говорили робача, перевірено, а коли відправив назад і вони перевірили - вибачились і повернули кошти і дорогу, я наперед оплачував товар.
Ці серії 400-500 проблемні шо тріндєц.
-
AntonyKandaurov
Member
CEKPETAP
Нажаль, ще тоді вже треба було забути за поляріси або дійти думки що покупка таких карток зараз лотерея.
Нажаль, ще тоді вже треба було забути за поляріси або дійти думки що покупка таких карток зараз лотерея.
-
CEKPETAP
Junior
ТакFilabatya: ↑ 10.08.2026 23:35 а аакаунт продавця на олх ще активний? )
-
Filabatya
Member
То пишіть йому, що з першого включення пішли артефакти і хай вертає гроші і забирає карту назад, або хай дає іншу робочу)