Замінив відеокарту, не виводить зображення, чорний екран

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
CEKPETAP
Junior

Повідомлення

Купив в тому роцці збірку з i5-4460 і p106-100, бп game max 500w. І через те шо більшість ігор античитами скаржаться на кастомні драйвера, вирішив замінити видеокарту на Rx 580 2048 sp.
Карту купив на олх, рейтинг у продавця був і він завіряв шо вона працює, ну візуально карта добре виглядає і тести зробив продавець, але при підключенні відеокарти вийшло те шо вийшло.

На почті забрав карту, запакована була добре, ще в подушці була. Видалив драйвера p106-100 вимкнув пк, вставив карту, підключив живлення 6+2 pin, зафіксував, ввімкнув пк(але забув підклчити HD I до відеокарти і залишився в материнці). Встановлював драйвери на новую карту, з помилками але встановились, згадав шо треба HDMI переставити в карту, вимкнув пк, переставив Hdmi. Увімкнув пк, відразу були артефакти по всьому екрані в вигляді пікселів поверх зображення, в диспетчері устройств драйвера на Rx 580 2048 sp був але з значком помилки. Я знову видалив всі драйвери і вимкнув пк. Зайшов в біосі і переключив перспективу PCIe GPU з IGD на PEG. Зберіг і перезапустив пк. Ввімкнув і нічого не змінилось, вимкнув пк. Вийняв карту і знову її підключив, ввімкнув, пк запустився, куллери на відеокарті крутилися але на цей раз екран був чорний, навіть не писало шо нема сигналу а просто чорний екран. Тому пришлось виймати батарейки біоса щоб скинути налаштування і знову виставити пріорітет на інтегровану графіку в біосі. Теперь не знаю що зробити, карта просто при підключенні Hdmi видає чорний екран, я і брав інший монітор і інший кабель нічого не змінилось. Може хтось щось знає то чого я не знаю, чи може я помилку здесь зробив.
denizen
Member

Повідомлення

так, помилка була у покупці карти на ОЛХ
Yurius
Member

Повідомлення

рх 580 + олх ....далі можна не читати
SERGBILL
Member

Повідомлення

Yurius: 10.08.2026 17:22 рх 580 + олх ....далі можна не читати
якщо пишуть шо майнила, має тільки голий радіатор і продають за 1000грн, то чомусь працюють (4 штуки такі купив у різних продавців, одну здається тут), а як тільки "іспользовалась только для ігр, состояніє ідєальноє" то шляпа в 90%
CEKPETAP
Junior

Повідомлення

Та я так і поняв шо я дибіл B-) :idea:

Відправлено через 3 хвилини 35 секунд:
Тепер просто зрозумів шо комусь по*уй шо продавати аби продати і бабоси заробити на гімні.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Це треба було одразу казати "ні, дякую, до побачення". Більшість із них китай-майнінг, потім помивка зі шланги і на алібабу "нєфрітовый pcie партія удар".
CEKPETAP
Junior

Повідомлення

Та блін в мене була 1.5 року тому збірка з Rx 580 2048sp ось мене і надоумило її купити :insane:
amfiton
Junior

Повідомлення

Можливо на ній майнерський біос, спробуй прошити, мож пощастить
Melki
Member

Повідомлення

CEKPETAP: 10.08.2026 17:14артефакти по всьому екрані в вигляді пікселів поверх зображення
вот это очень плохо

смирись, и поблагодари, что опыт купил именно за эту сумму, без дополнительного нуля в конце и не за х20 ...
Filabatya
Member

Повідомлення

а аакаунт продавця на олх ще активний? )
SERGBILL
Member

Повідомлення

amfiton: 10.08.2026 21:14 Можливо на ній майнерський біос, спробуй прошити, мож пощастить
спробувати можна але зазвичай це не дає артефактів, просто код43. як варік, знизити частоти в біосі, можливо на менших працюватиме
Rosberg
Member

Повідомлення

SERGBILL: 10.08.2026 17:25
Yurius: 10.08.2026 17:22 рх 580 + олх ....далі можна не читати
якщо пишуть шо майнила, має тільки голий радіатор і продають за 1000грн, то чомусь працюють (4 штуки такі купив у різних продавців, одну здається тут), а як тільки "іспользовалась только для ігр, состояніє ідєальноє" то шляпа в 90%
Бо то як чесний і скручений пробіг в авто. З чесним ніхто не хоче) А по карті, хіба ще на другому компі запустити, щоб остаточно переконатись. Але артефакти - то діло стрьомне.
QFlash
Member

Повідомлення

Я колись давно людині брав б/у відака на prom також щось із серій 400-500/
Два рази битого присилали. Говорили робача, перевірено, а коли відправив назад і вони перевірили - вибачились і повернули кошти і дорогу, я наперед оплачував товар.
Ці серії 400-500 проблемні шо тріндєц.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

CEKPETAP
Нажаль, ще тоді вже треба було забути за поляріси або дійти думки що покупка таких карток зараз лотерея. ;)
CEKPETAP
Junior

Повідомлення

Filabatya: 10.08.2026 23:35 а аакаунт продавця на олх ще активний? )
Так
Filabatya
Member

Повідомлення

То пишіть йому, що з першого включення пішли артефакти і хай вертає гроші і забирає карту назад, або хай дає іншу робочу)
Відповісти