Вело овери?

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Барбарис
Member

Повідомлення

Hotspur, ні. Відгуків про недоліки 29-их. Вони досі є, наскільки розумію.
1985god
Member

Повідомлення

МОНАХ
https://veloplaneta.ua/ua/velosiped-27- ... 22-chernyy
рама М Зріст 165-175 см але я б сказав що він великий
10к грн і він твій
Prowheel, 22/36T,
Барбарис
Member

Повідомлення

Люблю акції - купив Julbo Edge Reactiv 0-3 за 137 євро. Це ніби версія з двома лінзами, але початкова вартість вказана 240, а не 280. Карти чомусь не проходили, довелось наложкою через нп і тому ще пару євро переплатив. Але приїхала таки версія з додатковою лінзою. Якість жорсткого та м'якого чохла відмінні, додаткові поролонові ущільнення. Самі окуляри легенькі, магнітне кріплення та зачепи тримають міцно. І, власне, мій улюблений фіолетовий колір.
спойлер
Зображення
МОНАХ
Member

Повідомлення

1985god
► Глянув... О, Кром! То на ньому ще й гідравліка! Жах! :eek: Ніколи в житті!!!

► 36 "зубів" - :-/ як на мене це - не серйозно, одразу під заміну (У мене 42 і більшою мірою на прямих відрізках, без "вітру-в-пику" - вже сильно не вистачає... хоча там, на моєму, і на "касеті" ще є куди саму меншу "зірку" по зубах "ужимати").

► Ростовка "М"... Завеликий? :-/ Напевно таки має дуже велике значення як і де кататися - для пересічної їзди з "підривами" і "маневрами" - буде в самий раз. Бо у мене, в основному, подорожі, де все йде в накат і рівномірне вкручування. При моїх 173-174см зросту - доведеться руль виносити далі вперед на такому велосипеді, а я терпіти не можу, коли переднє колесо, фігурально висловлюючись - буквально "у тебе під яйцями": маневреність - плюс, стабільність - мінус (мені більше подобається, як на "Харлеях", коли переднє колесо нормально так попереду :D ). У мене зараз 21'' (ніби як XL) - по колесній базі, на відчуття, в самий раз - подобається, а от по рулю - трохи завеликий: стандартний винос на 110см довелося замінити на складуваний - тепер рульова "палка" майже над самим стаканом і піднята десь на 4-6см вище базового, так - зручно (хоча, з моїми вподобаннями, краще, напевно, все ж L-ку підбирати на майбутнє, :) щоб менше потім "колхозити").
Барбарис
Member

Повідомлення

МОНАХ, м на 174 під яйцями буде? Це що за рама така недолуга? Ще варіант великі яйця або короткі руки. 21 при такому зрості звучить як щось дуже незручне.
МОНАХ
Member

Повідомлення

Барбарис, залежить ще звісно від вилки, але в принципі - якщо винос руля вперед більше 5см від "стакана" для моєї зручної посадки, то для мене це вже таке відчуття, що вага тіла більше на передньому колесі ніж на задньому і при такій розвісовці ситуація, коли "яйця" (або - яйця) будуть буквально над переднім колесом або як мінімум - на рамі, питання часу і невеликого послаблення уваги при керуванні. На таких велосипедах добре, як-то кажуть - "ісполняти" всяке: контроль ваги і геометрії для викрутасів і маневрування більш компактний. А от для "круізера" - для стабільності руху, в ситуації, коли доводиться переносити вагу тіла на руль, краще, щоб центр ваги приходився позаду осі переднього колеса, а не прямо на неї, бо особисто у мене були ситуації, коли на більш короткій рамі і довгим рульовим виносом, на непоганій швидкості і невеликій ямці переднє колесо ставало під 90 градусів до напрямку руху (а я б не сказав, що в мене слабенькі руки).
► Трохи є - мені з 21-ю рамою довелося майже повністю забрати винос руля вперед від "стакана", щоб стало повністю комфортно. 19/20-та - саме те, що мені треба. А з "М"-кою - вісь повороту колеса ближче до тебе, в той час як сама "палка" - далі на виносі спереду: варіант "скувирнути" руль навіть на швидкості - дуже високий, особливо, якщо хват не широкий в цей момент. Я взагалі найбільш комфортно себе почуваю, коли упор руками йде десь на рівні "стакана", плюс-мінус 3 см., і при цьому вісь переднього колеса - явно впереді самого "стакана" (якщо розглядати напрям ззаду-вперед). 21-ша рама тут вже на межі для моєї фізіології, але все ще прийнятна. 17-18та рама - то вже потрібно обов'язково "щупати" власними сідницями, перш ніж точно казати, що підійде мені, бо не всі вони дають відчуття "яєць на передньому колесі" - залежно від конфігурації рами-вилки-виноса, але здебільшого - навіть немає сенсу задумуватись: з 19-21 рамами ще можна поправити налаштуваннями, заміною елементів, як щось не так, а з 17-18-ю - в переважній більшості випадків уже ні, тільки мучитись.
Барбарис
Member

Повідомлення

МОНАХ, яке кермо: палка, сіті чи баран?
Бо загалом чим ближче до стакана тим менше контролю.
МОНАХ
Member

Повідомлення

Барбарис: 10.08.2026 15:41 МОНАХ, яке кермо: палка, сіті чи баран?
► За "баран" не скажу - не дуже він мені подобається, з ним по замовчанню 50% часу будеш "висіти над переднім колесом", навіть, якщо винос короткий. Я на "барані" в нижньому положенні тільки перемикаюсь, а катаюсь в 95% з "верхнім хватом", а якщо при цьому ще й винос довгий - кохав я такі покатушки!
► Говорю за "палку", можливо з модифікацією з додаткових упорів для рук.
Барбарис: 10.08.2026 15:41 Бо загалом чим ближче до стакана тим менше контролю.
► Якщо рама - коротка... чи-то, пардон: підібрана в самий раз, то - сам стакан ближче до велосипедиста і тому, звісно, довший винос допомагає кращому контролю, але це якщо потрібна гарна маневреність і контроль (бо коли колесо повертається майже під тобою, то маневреності тут більше, ніж потрібно). А коли потрібен періодичний релакс рук і одночасний запас по контролю, а маневреність - далеко не на першому місці, то довша рама/колісна база в певній мірі дає запас стабільності при розслаблених руках і близькості "палки" руля до стакана (яка в свою чергу якраз і компенсує занадту довжину рами/колісної бази).
Барбарис
Member

Повідомлення

МОНАХ, тобто вертикальна посадка виходить?
МОНАХ
Member

Повідомлення

Барбарис, приблизно МТБ-ешна, в середньому по хронометражу покатухи... з можливістю періодично виходити в частково-вертикальну для відпочинку рук (або й повністю вертикальну з утриманням однією рукою), одночасно із збереженням високої швидкості навіть по достатньо розбитій дорозі і при цьому без високого шансу не встигнути знову зажати руль, якщо переднє колесо таки вирішить "скувирнутися" - загальна вага зміщена більше на задню частину велосипеда, а все управління - більше "перед тобою", а не в значній мірі "під тобою", коли рульовий стакан ближче.
► Звісно - це ще хто як привик їздити. Мені особисто саме так контролювати руль - легше, бо на дальняках, яким би ти обережним та уважним не був - рано чи пізно і, що найгірше, часто непомітно розфокусація і певний релакс відбуваються. Коли рама коротша (ну, ідеально нормальна по зросту), а посадка ближча до шосейної, то менший запас по балансу і огріхи дорожнього покриття помилок і релакса майже ніколи не прощають. Для мене це означає - активно "погоцати" пару-тройку годин і - аут, бо коли вкручуєш по 6-8-10 годин підряд, то тут чим ближче до кінця, тим більше хочеться як на "Харлею" - "розсікати копчиком землю за собою в той час, коли ручки руля в тебе вище голови стирчать" :laugh: .
Барбарис
Member

Повідомлення

МОНАХ, :dontknow: А де ьам береться висока швидкість при мтб посадці чи вертикальній? Та й шосейна це не під тобою, а витягнута посадка. Взагалі не уявляю як як і що це. Мабуть просто вели були неправильні по верхній трубі, інакше вибір хл не пояснити. Я пробував подібну, коли з пошти забирав свій вел. Не зручно коли вкручуєш і швидкості немає через лобовий спротив. А про переднє колесо вкотре не розумію- так воно навпаки розвантажене буде.
Відповісти