Новини
Останні статті і огляди
Вело овери?
-
Барбарис
Member
Hotspur, ні. Відгуків про недоліки 29-их. Вони досі є, наскільки розумію.
-
1985god
Member
МОНАХ
https://veloplaneta.ua/ua/velosiped-27- ... 22-chernyy
рама М Зріст 165-175 см але я б сказав що він великий
10к грн і він твій
Prowheel, 22/36T,
https://veloplaneta.ua/ua/velosiped-27- ... 22-chernyy
рама М Зріст 165-175 см але я б сказав що він великий
10к грн і він твій
Prowheel, 22/36T,
-
Барбарис
Member
Люблю акції - купив Julbo Edge Reactiv 0-3 за 137 євро. Це ніби версія з двома лінзами, але початкова вартість вказана 240, а не 280. Карти чомусь не проходили, довелось наложкою через нп і тому ще пару євро переплатив. Але приїхала таки версія з додатковою лінзою. Якість жорсткого та м'якого чохла відмінні, додаткові поролонові ущільнення. Самі окуляри легенькі, магнітне кріплення та зачепи тримають міцно. І, власне, мій улюблений фіолетовий колір.
-
МОНАХ
Member
1985god
► Глянув... О, Кром! То на ньому ще й гідравліка! Жах!
Ніколи в житті!!!
► 36 "зубів" -
як на мене це - не серйозно, одразу під заміну (У мене 42 і більшою мірою на прямих відрізках, без "вітру-в-пику" - вже сильно не вистачає... хоча там, на моєму, і на "касеті" ще є куди саму меншу "зірку" по зубах "ужимати").
► Ростовка "М"... Завеликий?
Напевно таки має дуже велике значення як і де кататися - для пересічної їзди з "підривами" і "маневрами" - буде в самий раз. Бо у мене, в основному, подорожі, де все йде в накат і рівномірне вкручування. При моїх 173-174см зросту - доведеться руль виносити далі вперед на такому велосипеді, а я терпіти не можу, коли переднє колесо, фігурально висловлюючись - буквально "у тебе під яйцями": маневреність - плюс, стабільність - мінус (мені більше подобається, як на "Харлеях", коли переднє колесо нормально так попереду
). У мене зараз 21'' (ніби як XL) - по колесній базі, на відчуття, в самий раз - подобається, а от по рулю - трохи завеликий: стандартний винос на 110см довелося замінити на складуваний - тепер рульова "палка" майже над самим стаканом і піднята десь на 4-6см вище базового, так - зручно (хоча, з моїми вподобаннями, краще, напевно, все ж L-ку підбирати на майбутнє,
щоб менше потім "колхозити").
► Глянув... О, Кром! То на ньому ще й гідравліка! Жах!
► 36 "зубів" -
► Ростовка "М"... Завеликий?
-
Барбарис
Member
МОНАХ, м на 174 під яйцями буде? Це що за рама така недолуга? Ще варіант великі яйця або короткі руки. 21 при такому зрості звучить як щось дуже незручне.
-
МОНАХ
Member
► Барбарис, залежить ще звісно від вилки, але в принципі - якщо винос руля вперед більше 5см від "стакана" для моєї зручної посадки, то для мене це вже таке відчуття, що вага тіла більше на передньому колесі ніж на задньому і при такій розвісовці ситуація, коли "яйця" (або - яйця) будуть буквально над переднім колесом або як мінімум - на рамі, питання часу і невеликого послаблення уваги при керуванні. На таких велосипедах добре, як-то кажуть - "ісполняти" всяке: контроль ваги і геометрії для викрутасів і маневрування більш компактний. А от для "круізера" - для стабільності руху, в ситуації, коли доводиться переносити вагу тіла на руль, краще, щоб центр ваги приходився позаду осі переднього колеса, а не прямо на неї, бо особисто у мене були ситуації, коли на більш короткій рамі і довгим рульовим виносом, на непоганій швидкості і невеликій ямці переднє колесо ставало під 90 градусів до напрямку руху (а я б не сказав, що в мене слабенькі руки).
► Трохи є - мені з 21-ю рамою довелося майже повністю забрати винос руля вперед від "стакана", щоб стало повністю комфортно. 19/20-та - саме те, що мені треба. А з "М"-кою - вісь повороту колеса ближче до тебе, в той час як сама "палка" - далі на виносі спереду: варіант "скувирнути" руль навіть на швидкості - дуже високий, особливо, якщо хват не широкий в цей момент. Я взагалі найбільш комфортно себе почуваю, коли упор руками йде десь на рівні "стакана", плюс-мінус 3 см., і при цьому вісь переднього колеса - явно впереді самого "стакана" (якщо розглядати напрям ззаду-вперед). 21-ша рама тут вже на межі для моєї фізіології, але все ще прийнятна. 17-18та рама - то вже потрібно обов'язково "щупати" власними сідницями, перш ніж точно казати, що підійде мені, бо не всі вони дають відчуття "яєць на передньому колесі" - залежно від конфігурації рами-вилки-виноса, але здебільшого - навіть немає сенсу задумуватись: з 19-21 рамами ще можна поправити налаштуваннями, заміною елементів, як щось не так, а з 17-18-ю - в переважній більшості випадків уже ні, тільки мучитись.
► Трохи є - мені з 21-ю рамою довелося майже повністю забрати винос руля вперед від "стакана", щоб стало повністю комфортно. 19/20-та - саме те, що мені треба. А з "М"-кою - вісь повороту колеса ближче до тебе, в той час як сама "палка" - далі на виносі спереду: варіант "скувирнути" руль навіть на швидкості - дуже високий, особливо, якщо хват не широкий в цей момент. Я взагалі найбільш комфортно себе почуваю, коли упор руками йде десь на рівні "стакана", плюс-мінус 3 см., і при цьому вісь переднього колеса - явно впереді самого "стакана" (якщо розглядати напрям ззаду-вперед). 21-ша рама тут вже на межі для моєї фізіології, але все ще прийнятна. 17-18та рама - то вже потрібно обов'язково "щупати" власними сідницями, перш ніж точно казати, що підійде мені, бо не всі вони дають відчуття "яєць на передньому колесі" - залежно від конфігурації рами-вилки-виноса, але здебільшого - навіть немає сенсу задумуватись: з 19-21 рамами ще можна поправити налаштуваннями, заміною елементів, як щось не так, а з 17-18-ю - в переважній більшості випадків уже ні, тільки мучитись.
-
Барбарис
Member
МОНАХ, яке кермо: палка, сіті чи баран?
Бо загалом чим ближче до стакана тим менше контролю.
Бо загалом чим ближче до стакана тим менше контролю.
-
МОНАХ
Member
► За "баран" не скажу - не дуже він мені подобається, з ним по замовчанню 50% часу будеш "висіти над переднім колесом", навіть, якщо винос короткий. Я на "барані" в нижньому положенні тільки перемикаюсь, а катаюсь в 95% з "верхнім хватом", а якщо при цьому ще й винос довгий - кохав я такі покатушки!Барбарис: ↑ 10.08.2026 15:41 МОНАХ, яке кермо: палка, сіті чи баран?
► Говорю за "палку", можливо з модифікацією з додаткових упорів для рук.
► Якщо рама - коротка... чи-то, пардон: підібрана в самий раз, то - сам стакан ближче до велосипедиста і тому, звісно, довший винос допомагає кращому контролю, але це якщо потрібна гарна маневреність і контроль (бо коли колесо повертається майже під тобою, то маневреності тут більше, ніж потрібно). А коли потрібен періодичний релакс рук і одночасний запас по контролю, а маневреність - далеко не на першому місці, то довша рама/колісна база в певній мірі дає запас стабільності при розслаблених руках і близькості "палки" руля до стакана (яка в свою чергу якраз і компенсує занадту довжину рами/колісної бази).Барбарис: ↑ 10.08.2026 15:41 Бо загалом чим ближче до стакана тим менше контролю.
-
Барбарис
Member
МОНАХ, тобто вертикальна посадка виходить?
-
МОНАХ
Member
► Барбарис, приблизно МТБ-ешна, в середньому по хронометражу покатухи... з можливістю періодично виходити в частково-вертикальну для відпочинку рук (або й повністю вертикальну з утриманням однією рукою), одночасно із збереженням високої швидкості навіть по достатньо розбитій дорозі і при цьому без високого шансу не встигнути знову зажати руль, якщо переднє колесо таки вирішить "скувирнутися" - загальна вага зміщена більше на задню частину велосипеда, а все управління - більше "перед тобою", а не в значній мірі "під тобою", коли рульовий стакан ближче.
► Звісно - це ще хто як привик їздити. Мені особисто саме так контролювати руль - легше, бо на дальняках, яким би ти обережним та уважним не був - рано чи пізно і, що найгірше, часто непомітно розфокусація і певний релакс відбуваються. Коли рама коротша (ну, ідеально нормальна по зросту), а посадка ближча до шосейної, то менший запас по балансу і огріхи дорожнього покриття помилок і релакса майже ніколи не прощають. Для мене це означає - активно "погоцати" пару-тройку годин і - аут, бо коли вкручуєш по 6-8-10 годин підряд, то тут чим ближче до кінця, тим більше хочеться як на "Харлею" - "розсікати копчиком землю за собою в той час, коли ручки руля в тебе вище голови стирчать"
.
► Звісно - це ще хто як привик їздити. Мені особисто саме так контролювати руль - легше, бо на дальняках, яким би ти обережним та уважним не був - рано чи пізно і, що найгірше, часто непомітно розфокусація і певний релакс відбуваються. Коли рама коротша (ну, ідеально нормальна по зросту), а посадка ближча до шосейної, то менший запас по балансу і огріхи дорожнього покриття помилок і релакса майже ніколи не прощають. Для мене це означає - активно "погоцати" пару-тройку годин і - аут, бо коли вкручуєш по 6-8-10 годин підряд, то тут чим ближче до кінця, тим більше хочеться як на "Харлею" - "розсікати копчиком землю за собою в той час, коли ручки руля в тебе вище голови стирчать"
-
Барбарис
Member
МОНАХ,
А де ьам береться висока швидкість при мтб посадці чи вертикальній? Та й шосейна це не під тобою, а витягнута посадка. Взагалі не уявляю як як і що це. Мабуть просто вели були неправильні по верхній трубі, інакше вибір хл не пояснити. Я пробував подібну, коли з пошти забирав свій вел. Не зручно коли вкручуєш і швидкості немає через лобовий спротив. А про переднє колесо вкотре не розумію- так воно навпаки розвантажене буде.