Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
пирожок с малиной
Member

Повідомлення

я помню силикотом смазывал он был очень хорош если чучуть наносить и совсем незаметно сьедал клик каилх бокс пейл блу сейчас его в продаже нет и даже не знаю где брать дешевую смазку
leif
Member

Повідомлення

пирожок с малиной: 21.07.2026 21:39где брать дешевую смазку
дуже дешеву? на алі експресі, звісно. ту яка продається там як 3203/3204/205г0. але я пробував, не рекомендую :down:

тільки оригінальний miller-stephenson за відповідний прайс :learn:

хотілось би спробувати колись carbon gs1, але щось на kineticlabs ресток затягнувся.

взагаглі ж в змащенні світчів головний напряг це час і затрачені зусилля, адже для ретельного якісного змащення сету у мене досі уходить дофіга і першого і другого, хоча я вже змастив не одну тисячу світчів і руку, мабуть, набив.

а ціни навіть на найкращі і найоригінальніші існуючі розходники цілком демократичні.
Барбарис
Member

Повідомлення

Приїхала NuPhy Air75 HE на Jade Pro.
спойлер
Зображення
Незважаючи на постійні обіцянки затримок приїхала 2 липня(а купляв із датою 30 липня :D - зворотна затримка вийшла). Дуже зручна клава - звикати друкувати літери після попередньої не довелось, але стрілочки та інші кнопки справа не звично близько.
Пограв шутер Darkenstein 3D, реально помітно вищу швидкість.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис
вітання :beer:
Барбарис: 22.07.2026 19:00реально помітно вищу швидкість
так, це очевидно навіть в сінглах, про мультиплеєр взагалі і мови не йде, там без магінтної клавіатури нічого робити вже досить тривалий час. тому я і рекомендую усім для іграшок саме магнітну дошку, бо все інше нині то хіба для дуже казуального гамінгу.

прикольно на папері виглядає ця нюфі, правильно зробив, що взяв дорожчу версію, фулл пом світч мав би того вартувати.

єдине, що шкода, що не фулл алю корпус, але за ці гроші можна пробачити
StTechnik
Member

Повідомлення

Тем временем мой Хаммерхенд поехал уже ео мне на мереканский склад Миста. Прям вот ждем очень. Заказ был 1 мая. Итого... Ну не так что бы долго прям.
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, дякую. Дорожчі були по скидці та вийшло загалом 6000 з малесеньким хвостиком. Цікаві відчуття - пружні та й звук схожий, це звісно від кейкапів - наче ножнична. Монолітна, не скрипить, не люфтить.
Серед низкьопрофільних в ній можна міняти світчі(бо в кейроні лише на свої), але ці мені сподобались.
Куди цифри мої ділись? 22 липня приїхала :lol:
feniks_tm
Member

Повідомлення

Барбарис
Лише умовно насправді, я б не рахував 3-4 моделі свічів за різноманіття. Ну, принаймні, дупа зайвий раз чесатись не буде :gigi: :lol:
Барбарис
Member

Повідомлення

feniks_tm, тут головне що можна.
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 22.07.2026 21:06 Дорожчі були по скидці та вийшло загалом 6000 з малесеньким хвостиком.
якщо це ти маєш на увазі з доставкою, то дуже непогано. звісно, клавіатуру суто для іграшок можна було вхопити і дешевше, але, якщо користуватись однією клавіатурою для всього, ще й брати виключно лоупрофайл, тоді взагалі гарний варіант по прайс/можливості, як на мене.

наскільки це можна сказати без очного знайомства, офк :)

Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Барбарис: 22.07.2026 19:00стрілочки та інші кнопки справа не звично близько
7mindfields зацінив би non-exploded лейаут, до речі)
7mindfields
Member

Повідомлення

leif: 22.07.2026 22:29 7mindfields зацінив би non-exploded лейаут, до речі)
Лоупрофайл це найбазованіша база (субʼєктивно звісно), теж розглядав раніше покупку лоупрофайл he від nuphy, але у мене до них упереджене ставлення (небезпідставне, скарги на редіті і на цей he борд також присутні)
Барбарис
Member

Повідомлення

leif, так все разом. Ну і серед лоупрофайл особливо й не було різноманітності.

7mindfields, та на v2 ніби по механіці проблем немає, з калібруванням чи гарантією на світчі буває. І в декількох чоловік у нас ніби гарно працюють, тому вирішив спробувати.
leif
Member

Повідомлення

опа, лонгполл версію мілкі йелоу підвезли

https://divinikey.com/products/ef-sugar-linear-switches

до слова про лонгполл, дізнався тут на днях про таку штуку як BSUN Stub stems

і ставлять їх люди в черрі мх2а хаузінг і виходить такий собі блекчеріпай 2.0 тільки тактильний і без специфічного jwk нейлону (що лише плюс, як на мене), треба буде якось спробувати, коли в штатах десь рестокнуть, подивитись what's the fuss about :spy:

дуже навряд я через це я почну користуватись ЛП світчами, скоріше це буде чисто заради фану і щоб бути в курсі трендів, але чим чорт не жартує. та і просто цікаво :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 22.07.2026 20:27мне на мереканский склад Миста
шо там, отримав вже? мені тут foundation + акценти нарешті довезли:
спойлер
Зображення
B-)

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
базочка ще в продажу, але без акцентів це взагалі не то, імхо, тому треба було лише на ГБ залітати

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
чекав 5 місяців, але це я долучився до ГБ в останній день чи щось біля нього, як завжди

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
а ось ОГ ф1 щось взагалі не шукається, ніхто не хоче продавати :weep:

по-тихеньку починаю готуватись шкодувати, що не забрав той WK варіант в чудовому стані за дуже притомні гроші, але півтора місяці ще не термін, десь через пів року почну на повну сумувати за втраченою можливістю :D

Відправлено через 5 хвилин 21 секунду:
так, шо тут ще, які апдейти лінувався в бложек закинути)) (мелофон, ти ще з нами? щось давно тебе не було)

TKD pt. 1/75 Linen (brass inner + brass outer weights)
solder pcb
alu plate
cherry vint blacks (LFSS)
cherry clip-in stabs + geon wires
gmk black snail cyrillic red + U9 mods + cherry accents
спойлер
Зображення
Відправлено через 35 секунд:
iso ентер реально добре заходить на 75% дошки по геометрії
StTechnik
Member

Повідомлення

leif
шо там, отримав вже?
Очень сильно жду завтра. 🤩
Конечно как переодену - фотки будут.
leif
Member

Повідомлення

до слова, OG HASRO кейкапи капи нині поселились на матріксі 2.0add, по звуку підходять чудово до нього з його airy олдскульнєйшим cherry-black-on full-alu-top-mount звучком

(ще раз наголошу, що цей 35-річний кейкапний холігрейл виглядає куди краще ніж gmk 2025 року з червоними кирилічними літерами надрукованими uv прінтом)
спойлер
Зображення
єдине не дуже пасує до них зелений колір акценту-кільця на самій клавіатурі, але не критично, жити можна

Відправлено через 10 хвилин 51 секунду:
на нео ерго були запаяні mx2a блеки плейтлес. ну що сказати, краще ніж мілкі йелоу. набагато краще. найкращий конфіг so far, настільки приємний що ця дошка останні тижні натурально майже дейлі драйвером стала :eek:
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
так, капи на ерго все ще ботанікл, ви вже їх сто разів бачили, але раптом хтось забув :gigi: :
спойлер
Зображення
Відправлено через 43 секунди:
до того ж я повернувся до двох 3ю пробілів але різних кольорів (двох однакових нема, один з бази інший з пробіл-кіту)

Відправлено через 4 хвилини 18 секунд:
а, до речі. speaking of "ви вже сто разів бачили" ))

продовжуючи експерименти з новим суцільним алю плейтом до сайклу7 я запаяв туди алексотовські світчі виробництва typeplus, ті що granite:
спойлер
Зображення
капи так само фуджи, які приросли до цієї дошки не менше ніж ботанікл до ерго. хіба здається стало більше рожевих акцентів ніж я раніше ставив. щось по вайбу
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 хвилину 58 секунд:
щодо гранітів на сайклі... ну, не скажу що мені дуже сподобалось, непогано, звісно бо світч пристойний, але не найкраща дошка для них, не розкриває. на днях розпаяю назад

Відправлено через 12 хвилин 32 секунди:
недавно ще сталась пригода з моїм десолдер аппаратом Zhongdi ZD-8965 -- перестав якісно сосать :(

в пошуках причини, вирішив навіть розібрати пістолет, подивитись, чи не полізло щось в шланг в тій частині, яка всередині:
спойлер
Зображення
нічого не полізло, погано сосало через те що я якось недокрутив кришку на центральному блоці (в якому помпа), коли міняв фільтр там , але зате вивчив внутрішню будову пістолету і точно переконався, що фільтр в колбі працює ок і нічого в тому шлангу не накопичується

Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
аппарат працює далі як положено, хто хоче переплачувати в 3-4 рази за hakko fr-301, то я звісно не зупиняю вас, але я вже розпаяв багато десяток дошок ним і свої гроші ця шайтан машина відпрацьовує аж гай гуде
Kosdnepr
Member

Повідомлення

Цікаво було б побачити огляд чи відгук:
KeebSupply Silent Stabilizer Kit
спойлер
Зображення
karokum
Member

Повідомлення

karokum: 06.07.2026 02:50 Треба буде їм ще пружини змастити, бо при повільному натисканні даються чути
Змастив - не сильно допомогло. Виявилося ті паразитні звуки йдуть від ліфа. На редітах нарив ось таке рішення. Хтось займався подібним тут? Щось пристойне замовляти для такого не впевнений чи буду, а ось з аліку якогось поролону і спробувати пошаманити можна буде.
Взагалі я і сам світч змастив, а не лише пружини. Ніжки стема не чіпав щоб зберегти тактильність (кілька запасних світчів було перемащено зверху до низу в дослідницьких цілях :gigi:). Так ось спочатку враження були не дуже, було відчуття наче аж занадто, ніби пливе, але через кілька днів користування здається все втряслося чи стекло і тепер прям дуже все гарно, і без тертя і без хлюпання. Частина паразитних звуків зникла, але цей ліф пінг при повільному тайпінгу трохи зводить з розуму :horror:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 06.08.2026 21:36шо там, отримав вже? мені тут foundation + акценти нарешті довезли:
Ну в этот раз у Миста прошло все по плану, в отличии от НП, которой сейчас прям вот тяжко. Итак. :-) Теперь я тоже счастливый обладатель сета от ГМК. :D
Уже переодел и... как я и предполагал - теперь после установки KD400 - кейкапы снимаются вместе со свичем в 99% случаев :-) Ничего страшного, просто дольше. Зато будет экономится время при замене плейта например :D
Итак..
Напомню как было
апельсиновый сет от Drop (мир его праху). На самом деле сет класный и однозначно один из любимых - буду к нему обязательно возвращаться.
спойлер
IMG_4372.jpg
А вот так выглядит максимальный колормач :D Для данного цвета клавиатуры идеальней быть не может. Даже при том что камера снимает немного не так как оно выглядит в живую.
спойлер
IMG_4521.JPG
Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
спойлер
IMG_4522.jpg
Відправлено через 53 секунди:
Светлит сильно камера.. в живую все чуть иначе.
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 07.08.2026 09:36Цікаво було б побачити огляд чи відгук
треба дивитись по ютубах, може десь проскочить. але це не точно) в ідеалі, звісно, тестити самому.

у мене в обох сайлент білдах стаби взагалі без модів, тільки змащені. і вони не видають взагалі ніяких додаткових звуків, які б могли вибиватись з загальної сайлентності. якщо вам цікаво, я можу записати на телефон (з урахуванням всіх недоліків подібного запису, те, що пробіл ніде не стукає, мало би бути чутно ок)
karokum: 07.08.2026 16:22паразитні звуки йдуть від ліфа
імхо (недавно дізнався, що багато людей не знають "що imho" означає, був трохи в щоці), коли починаються трабли з ліфом -- простіше замінити світч. не наполягаю, знову ж таки, але, як на мене, це вже той рівень гємору, коли гра не вартує свічок. тим паче це у вас акко світчі, так? краще купити щось інше ніж мучитись з ними
karokum: 07.08.2026 16:22Взагалі я і сам світч змастив
:up:

а чим змащували?

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
StTechnik: 07.08.2026 16:34которой сейчас прям вот тяжко
мені як раз їхав пекедж, коли були новини про приліт в їхній склад, ще була думка, а чи не згоріла там моя посилочка, але пощастило.

Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
StTechnik: 07.08.2026 16:34А вот так выглядит максимальный колормач
:super:

так, це канонічний сет для синіх клавіатур, безпрограшний варіант)

Відправлено через 47 секунд:
StTechnik: 07.08.2026 16:34в живую все чуть иначе.
це з гмк завжди так, студійні якісні фотки трохи краще, але все одно живого знайомства нічого не замінить
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 07.08.2026 20:11мені як раз їхав пекедж
Мою посылку, которая мне нужна СТРОГО завтра до 11 и она прекрасно успевала - они по своему усмотрению отправили через Винницу. Теперь содержимое посылки мне нафик не надо. Поддержка у них просто умерла, ну и все. Я максимально все что возможно буду еще долго Мистом возить даже по Украине.
Відповісти