Новини
Останні статті і огляди
Розетка и гарантия (старая песня про то, как розетка уклоняется от исполнения обязательств). Нужен совет
-
murzik
Member
щось розетка обнагліла. ціни не самі нижчі, а за доставку бере +35 грн у відділення
якась комісія за грошовий переказ +20 грн
бомжатня. розплодила відділення, стало дорого жить?
-
_VlaD_
Member
Ну так замовляй Новою Поштою наложкою.murzik: ↑ 27.05.2025 12:33 щось розетка обнагліла. ціни не самі нижчі, а за доставку бере +35 грн у відділення
-
Hotspur
Member
це правдаmurzik: ↑ 27.05.2025 12:33щось розетка обнагліла. ціни не самі нижчі, а за доставку бере +35 грн у відділення
-
tablestikus
Member
35грн за доставку у віділення вже пару років як кщо здається меньше 700грн замовлення, якщо не хочеш комісії за грошовий переказ - сплачуй онлайн при замовленні.murzik: ↑ 27.05.2025 12:33 щось розетка обнагліла. ціни не самі нижчі, а за доставку бере +35 грн у відділення
-
murzik
Member
а картою при отриманні? де там грошовий переказ на 20 грн?tablestikus: ↑ 27.05.2025 13:22 сплачуй онлайн при замовленні.
ну і поради. чому в інших магазинах нормально можна купити-оплатити без додаткового здирництва?
-
tablestikus
Member
murzik
за те що через термінал
в інших магазинах нема точок видачі на кожному кроці
але я так думаю що ці комісії чисто для стимулювання купівлі онлайн і на більші суми та через те що всякі дрібниці замовляють і не забирають.
за те що через термінал
в інших магазинах нема точок видачі на кожному кроці
але я так думаю що ці комісії чисто для стимулювання купівлі онлайн і на більші суми та через те що всякі дрібниці замовляють і не забирають.
-
_VlaD_
Member
Деякий час тому в Одесі Шахед прилетів по складу Розетки. Звичайно, безкоштовна доставка то добре. А хто збитки буде компенсувати?
От мене вражають люди, які на четвертий рік війни жаліються на дорогу доставку. А скільки складів з посилками згоріло? А за чії кошти банкет?
Прильот Шахеду чи ракети - то не страховий випадок. То форсмажор.
Скажіть спасибі що взагалі пошта працює. Враховуючи скільки великих терміналів згоріло, простіше тим конторам закритись тай все. Тай самі їдьте на велосопеді за посилками в сусідню область чи далі.
От мене вражають люди, які на четвертий рік війни жаліються на дорогу доставку. А скільки складів з посилками згоріло? А за чії кошти банкет?
Прильот Шахеду чи ракети - то не страховий випадок. То форсмажор.
Скажіть спасибі що взагалі пошта працює. Враховуючи скільки великих терміналів згоріло, простіше тим конторам закритись тай все. Тай самі їдьте на велосопеді за посилками в сусідню область чи далі.
-
Vasyanya1
Member
Хочу замовити БЖ у Євророзетці. Як у них з гарантією?
Заздалегідь дякую.
Заздалегідь дякую.
-
Grava
Member
Повернув бракований ссд на "ремонт", через 2 неділі поставили перед фактом що повертають кошти по "чеку". Ніхто не питав про заміну, хоча цей ссд в наявності. І не думав повертати його вартість на данний момент. На питання "якого біса?" відповіли що відповідний відділ зв'яжеться зі мной а через годину прийшли гроші по чеку
Я нічого іншого і не чекав, бо ціна тепер 4599 замість 1599 на момент покупки.
-
Graveworm
Member
Grava
Аналогічна історія, тільки з картою пам'яті
Буквально пару тижнів тому здав на сервіс, позавчора мовчки повернули 800грн на картку (зараз такі тисячі 3+ у них)
Пишу в підтримку, мовляв, втф - відповідають "заявка закрита, внести зміни вже не можна"
Кажу, а нічо, що ви закон про захист прав споживача порушуєте? Пообіцяли розібратись
Аналогічна історія, тільки з картою пам'яті
Буквально пару тижнів тому здав на сервіс, позавчора мовчки повернули 800грн на картку (зараз такі тисячі 3+ у них)
Пишу в підтримку, мовляв, втф - відповідають "заявка закрита, внести зміни вже не можна"
Кажу, а нічо, що ви закон про захист прав споживача порушуєте? Пообіцяли розібратись
-
daesz
Member
Graveworm
Grava
карма фігова штука якщо знаєте про що я
Grava
карма фігова штука якщо знаєте про що я
-
Graveworm
Member
daesz
Та воно то зрозуміло
І не такі вже прям гроші, щоб сильно засмучуватись. Але сам принцип, що вони суперечать викладеній у них же на сайті інформації
Та воно то зрозуміло
І не такі вже прям гроші, щоб сильно засмучуватись. Але сам принцип, що вони суперечать викладеній у них же на сайті інформації
-
Ortyomko
Member
дуже некрасиво
-
GreenMile
Member
Вони завжди так робили - повертали гроші по чеку, ще за царя Гороха. У мене колись була зворотна ситуація, коли Розетка по чеку повернула більше, бо товар подешевшав значно на момент звернення, але то було в іншому житті, нажаль
Зараз, звісно, ця практика проти покупця працює
Зараз, звісно, ця практика проти покупця працює
-
fantomrulezz
Member
В мене колись була така ж історія з Розеткою в 2015 році, тоді курс сильно скаканув, весь товар в гривні значно подорожчав і вони не хотіли міняти по гарантії відеокарту на нову, а лише повернути суму по чеку, а за ті гривні вже аналогічну відяху купити було неможливо.
Після погроз зверненням до Держпродспоживслужби з переліком конкретних пунктів закону, який вони порушують - повернули гроші в повному розмірі на момент повернення.
P.S. До речі, це повне свинство зі сторони розетки, бо у випадку списання по гарантії виробник компенсує вартість товару саме в валюті, тобто там ніяких втрат у них не було, просто хотіли наваритись на рівному місці.
Пишіть їм скарги у всі внутрішні канали з формулюванням
"Ви порушуєте мої законні права згідно Закону України про захист прав споживачів, пункти 8.1, 8.6, 8.7.
Я маю право вимагати або заміни на такий само товар без будь-яких доплат, або заміни на аналогічний товар (по ТХ) або повернення коштів в розмірі повної вартості товару на момент повернення (не по чеку на момент купівлі).
У випадку, якщо моє питання не буде вирішене з урахуванням вимог чинного законодавста, буду змушений сформувати офіційне звернення до Держпродспоживслужби стосовно порушення, а також винести питання в публічну площину (Фейсбук, Тредс і т.д.)"
99,9%, що відступляться.
Після погроз зверненням до Держпродспоживслужби з переліком конкретних пунктів закону, який вони порушують - повернули гроші в повному розмірі на момент повернення.
P.S. До речі, це повне свинство зі сторони розетки, бо у випадку списання по гарантії виробник компенсує вартість товару саме в валюті, тобто там ніяких втрат у них не було, просто хотіли наваритись на рівному місці.
Пишіть їм скарги у всі внутрішні канали з формулюванням
"Ви порушуєте мої законні права згідно Закону України про захист прав споживачів, пункти 8.1, 8.6, 8.7.
Я маю право вимагати або заміни на такий само товар без будь-яких доплат, або заміни на аналогічний товар (по ТХ) або повернення коштів в розмірі повної вартості товару на момент повернення (не по чеку на момент купівлі).
У випадку, якщо моє питання не буде вирішене з урахуванням вимог чинного законодавста, буду змушений сформувати офіційне звернення до Держпродспоживслужби стосовно порушення, а також винести питання в публічну площину (Фейсбук, Тредс і т.д.)"
99,9%, що відступляться.
Стаття 8. Права споживача у разі придбання ним товару неналежної якості
1. ....
У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
....
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.
6. За наявності товару вимога споживача про його заміну підлягає негайному задоволенню, а в разі виникнення потреби в перевірці якості - протягом чотирнадцяти днів або за домовленістю сторін.
У разі відсутності товару вимога споживача про його заміну підлягає задоволенню у двомісячний строк з моменту подання відповідної заяви. Якщо задовольнити вимогу споживача про заміну товару в установлений строк неможливо, споживач вправі на свій вибір пред'явити продавцю, виробнику (підприємству, що виконує їх функції) інші вимоги, передбачені пунктами 1, 3, 4, 5 частини першої цієї статті.
7. Під час заміни товару з недоліками на товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості, ціна на який змінилася, перерахунок вартості не провадиться.
Під час заміни товару з недоліками на такий же товар іншої марки (моделі, артикулу, модифікації) належної якості перерахунок вартості товару з недоліками у разі підвищення ціни провадиться виходячи з його вартості на час обміну, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості на час купівлі.
При розірванні договору розрахунки із споживачем у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред'явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості товару на час купівлі. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору - в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.
-
Grava
Member
Вчора мені не відповіли, сьогодні подзвонив і почав вимагати заміну. Запропонували зробити замовлення на той самий ссд по старій ціні за рахунок знижки як вихід із ситуації .Graveworm: ↑ 06.08.2026 08:32Аналогічна історія
Навіть на сайті розетки написано, що вони повинні спочатку видати акт про списання товару, на основі якого я обираю заміну чи повернення коштів. Цього не було. "згідно Закону України про захист прав споживачів" звичайно це теж їм нагадав.fantomrulezz: ↑ 06.08.2026 09:57Ви порушуєте
-
Hotspur
Member
карми не існуєdaesz: ↑ 06.08.2026 08:35карма фігова штука якщо знаєте про що я
Відправлено через 37 секунд:
100%Grava: ↑ 06.08.2026 10:12Навіть на сайті розетки написано, що вони повинні спочатку видати акт про списання товару, на основі якого я обираю заміну чи повернення коштів. Цього не було. "згідно Закону України про захист прав споживачів" звичайно це теж їм нагадав.
-
daesz
Member
Це як подивитисьHotspur: ↑ 06.08.2026 12:01карми не існує
Що саме?Ortyomko: ↑ 06.08.2026 09:10 дуже некрасиво
-
Vasyanya1
Member
Компенсують з часом за наш з вами рахунок. Не хвилюйтесь за топ-бізнес, він за вас не хвилюється.Це як подивитись
-
fantomrulezz
Member
От цьому радіти не варто.daesz: ↑ 06.08.2026 16:49Це як подивитись
Бо якщо продавець збанкротує, то виконання зобов'язань, в тому числі по гарантійному обслуговуванню, буде під великим питанням.
Особливо, якщо врахувати, що окрім розетки русня систематично таргетує склади всього рітейлу, від розрібу і маркетплейсів, до дистриб'юторів і виробників.