О, так я не один такийcorruptedflesh: ↑ 01.08.2026 06:51я іноді сезонні тріали граю по 2-3 рази на різних тачках, мені по приколу експерементувати, типу яку тачку і як я запхну ліміт пі.Feras: ↑ 29.07.2026 19:46Але все залежить як грати в Форза, якщо тупо гріндили в перші дні виходу то зараз вже нема чим займатись. Я от по спокійному розслабляюсь, буває просто бере машину яку налаштував і просто катаюсь по дорогах мені і цього вистачає але, розробники точно все дуже добре розуміють, що у сезонній грі треба додавати новий контент (не тільки машини) що б втримувати гравців у грі тому вони повинні в нових сезонах вже почати, поступово, додавит речі, що були вирізані перед релізом з основної гри.
Новини
Останні статті і огляди
Forza Horizon 6
-
arkadiilem0n
Member
-
Feras
Member
Я вирішив перевірити, чи правді зараз форза вже пуста і всі звалили. Щось у мене є сумніви, що навіть може гра і не повна але люди продовжують у неї грати, ну як мінімум у моєму лоббі 3 підряд каскадерські зустрічі за 1 хвилину з початку відліку набивалось по 12 людей, все таки 110 тисяч кредитів на дорозі не валяються
Але більше здивувало, що в четвер коли в батл пасс додали Тойота Пріус то людей 5, як і я взяли цей мем кар і ганяли круги, встановлюючи кращий час. Розробники не пожлобилися і не зажали можливість робити електро-франкенштейна - я от зробив павер білд на передньому приводі і з максималкою в 370 км яку він легко бере от тільки про можливість повернути, навіть на нижчій швидкості можна не мріяти - керування щось 4,3 по рейтингу але я це впихнув все у В класс
Якщо трохи захотіти, значить можна собі найти чим зайнятись у Форза, честно мені навіть не треба було довго шукати.
Надіюсь, що розробники додадуть більше цікавих режимів для виконування командою різних завдань і місій, коли ситуація безпрограшна - всі участники отримують кредити.
Надіюсь, що розробники додадуть більше цікавих режимів для виконування командою різних завдань і місій, коли ситуація безпрограшна - всі участники отримують кредити.
-
Kassatka
Member
Скачав учора найновішу з доступних версію гри, щоб потестити у 8K на RX 7900 XTX. На цей раз FSR доступний прямо з гри у версії 4.1.1 і більше не артефачить у 8K.
1. Але у нативі з TAA на ультрах без променів 33 FPS (7680x4320 резолюшен рендер) ,
2. а у FSR Balanced аж 36 FPS (4520x2544 резолюшен рендер). І який сенс від такого апскейлу? А відкотитися на FSR v3 теж не можна, бо гра вже знайома з FSR 4.1 версії і бачить його підтримку відеокартою.
3. Натив на ультрах зі зглажуванням FSR 100% узагалі 25 FPS, що дуже велике падіння у порівнянні з 33 FPS на TAA-згладжуванні.
4. Якщо ж у нативі поставити середні налаштування, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум, то можна вичавити 45 FPS.
5. FSR Balanced з середніми налаштуваннями, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум, то дає 42 FPS, навіть менше, ніж натив+TAA з цими налаштуваннями якості.
Протестував також XeSS
6. На ультрах з нативним резолюшеном рендеру 28 FPS (теж немале падіння у порівнянні з 33 FPS на TAA-згладжуванні)
7. На ультрах з XeSS Balanced 46 FPS - значне зростання у порівнянні з 33 FPS з натив TAA.
8. Нарешті середні налаштуваннями, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум і при цьому XeSS Balanced може вичавити 53 FPS. І судячи з графіка, наскільки я зрозумів, на цей раз відеокарта майже не є вузьким місцем, а продуктивність уже обмежується зокрема і моїм не надто новітнім Core i7-11700. Для такої динамічної гри на 8K екрані, який до того ж ще й 65 дюймів, то і 80-100 FPS не завадило б, але враховуючи, що з відеокартою RX 7900 XTX у мене досі макс герцовка 60 Гц у 8K і 165 Гц у 4K, а не розрекламовані Самсунгом 100 Гц і 240 Гц, то як би більше на 60-герцовому дисплеї й не надто треба.
1. Але у нативі з TAA на ультрах без променів 33 FPS (7680x4320 резолюшен рендер) ,
2. а у FSR Balanced аж 36 FPS (4520x2544 резолюшен рендер). І який сенс від такого апскейлу? А відкотитися на FSR v3 теж не можна, бо гра вже знайома з FSR 4.1 версії і бачить його підтримку відеокартою.
3. Натив на ультрах зі зглажуванням FSR 100% узагалі 25 FPS, що дуже велике падіння у порівнянні з 33 FPS на TAA-згладжуванні.
4. Якщо ж у нативі поставити середні налаштування, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум, то можна вичавити 45 FPS.
5. FSR Balanced з середніми налаштуваннями, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум, то дає 42 FPS, навіть менше, ніж натив+TAA з цими налаштуваннями якості.
Протестував також XeSS
6. На ультрах з нативним резолюшеном рендеру 28 FPS (теж немале падіння у порівнянні з 33 FPS на TAA-згладжуванні)
7. На ультрах з XeSS Balanced 46 FPS - значне зростання у порівнянні з 33 FPS з натив TAA.
8. Нарешті середні налаштуваннями, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум і при цьому XeSS Balanced може вичавити 53 FPS. І судячи з графіка, наскільки я зрозумів, на цей раз відеокарта майже не є вузьким місцем, а продуктивність уже обмежується зокрема і моїм не надто новітнім Core i7-11700. Для такої динамічної гри на 8K екрані, який до того ж ще й 65 дюймів, то і 80-100 FPS не завадило б, але враховуючи, що з відеокартою RX 7900 XTX у мене досі макс герцовка 60 Гц у 8K і 165 Гц у 4K, а не розрекламовані Самсунгом 100 Гц і 240 Гц, то як би більше на 60-герцовому дисплеї й не надто треба.
- Скріншоти екрану результатів тестування
- 1: Ultra (7680x4320 рендер)

2: Ultra + FSR Balanced (4520x2544 рендер)
3: Ultra + FSR Native AA (7680x4320 рендер)
4: Mid (ultra detail) (7680x4320 рендер)
5: Mid (ultra detail) + FSR Balanced (4520x2544 рендер)
6: Ultra + XeSS Native AA (7680x4320 рендер)
7: Ultra + XeSS Balanced (3840x2160 рендер)
8: Mid (ultra detail) + XeSS Balanced (3840x2160 рендер)
Востаннє редагувалось 02.08.2026 02:48 користувачем Kassatka, всього редагувалось 2 разів.
-
Filabatya
Member
чого зразу перформанс не ставити і не вимахуватися 
знаходите 60фпс, фреймген 2х - профіт)
-
Kassatka
Member
Фреймген був би дуже доречним, якби це був 120 Гц дисплей. А у мене на 8K навіть заявлені 100 Гц, для яких потрібен DSC у HDMI 2.1, не запрацювали ні на AMD 6000 покоління, ні на 7000 покоління. Поки лише 60 Гц і через це FreeSync не вмикається, каже що частота 60 Гц для цього замала. Ну може це я ще на другий день не розібрався, як ці 100 Гц вмикаються.Filabatya: ↑ 02.08.2026 02:26чого зразу перформанс не ставити і не вимахуватися
Ну а щодо перформенсу, то ось результати
9. Ультра налаштування + FSR Performance (3840x2160 рендеру) 39 FPS
10. Ультра налаштування + FSR Ultra Performance (2560x1440 рендеру) 43 FPS
11. Ультра налаштування + XeSS Performance (3340x1879 рендеру) 46 FPS
12. Ультра налаштування + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру) 51 FPS
13 І оте моє хрючево з налаштуваннями (середні налаштування, але текстури/деталізацію/геометрію на максимум) + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру) 59 FPS
- Скріншоти екрану результатів тестування
- 9: Ultra + FSR Performance (3840x2160 рендеру)

10: Ultra + FSR Ultra Performance (2560x1440 рендеру)
11: Ultra + XeSS Performance (3340x1879 рендеру)
12: Ultra + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру)
13: Mid (ultra detail) + XeSS Ultra Performance (2560x1440 рендеру)
FSR Performance по резолюшену рендеру дорівнює XeSS Balanced (рівно з 4K до 8K), тож саме їх варто в лоб порівнювати, але все одно порівняння явно не на користь FSR по продуктивності. 39 FPS у FSR проти 46 FPS у XeSS при апскейлі з 4K до 8K.
XeSS покращу продуктивність дає, але на відміну від DLSS 4.5 та FSR 4.1 його поки не адаптували під чудодійний апскейл високої якості з Performance/Ultra Performance. Тому як би у цій грі FSR використовувати для 8K нераціонально, бо мала продуктивність, а XeSS без чудодійного апскейлу мабуть не дуже бажано апскейлити з резолюшена, нижчого за 4K, бо тоді мабуть просто краще для цієї гри переключитися у 4K і як кажете не вимахуватися. Хоча на 65 дюймовому екрані якось 4K виглядає вже кострубато на відміну від 50-дюймового, де виглядало ідеально.
З налаштуваннями якості можна детальніше гратися, щоб вичавити більше продуктивності при непомітній втраті якості зображення, але це вже на випадок, коли плануєш грати у цю гру. А у мене зараз просто мета протестувати і поки забути.
-
Filabatya
Member
Kassatka

- спойлер
-
Kassatka
Member
Кабзда, 18 хвилин відео, якщо дивитися з автоперекладом автосубтитрів і одночасно не впускати те, що показується у відеокадрі, то всі 36 хвилин, а якщо з паузами й перемотками, то більше години.
PS: Відкрив його канал і пролистав назви усіх відео на його каналі - там, окрім Forza 5 та Forza 6 ще всього дві гри з тих, які в принципі мене могли б зацікавити - Diablo 4 та Baldurs Gate 3. І то Baldurs Gate 3 це так ду-у-уже в далекій потенційності.
Ну і по суті не так вже й багато ігор розглянуто на його каналі. А ви кажете "в будь-якій грі його відео".
Може якщо знайти текстовий гайд і відкрити його з автоперекладом у браузері, то було б значно простіше, але мені поки не на часі. От по Age of Mythology: Retold я б не полінувався подивитися таке відео.
-
corruptedflesh
Member
Нормальні в нього відео. Можна в кінці просто налаштування переписати. А можна було англійську в школі не прогулювати.
Я не розумію чого жалітися що нема фср3, якщо фср3 балансд гірше за фср4 перформанс. але кожному своє, да. Тепер розумію чого амд відмазувались, що фср4 менше фпс дає на 7000/6000.
До речі, чого не дати людям обирати в якому резолюшені рендерити, можна було б і апскейлери один до одного порівнювати. Навіть довбаний юбісофт дає можливість кастомних налаштувань відсотків резолюшенів в останніх іграх, та й загалом налаштування на пк у них ок, ото б ще ігри робили))
----
Про тріали... Останній тріал - вирішив спробувати додж вайпер фе з якимось тюном готовим, пропустив чекпоінт на першій карті і два на другій. Воно не повертало. Але команда перемогла. Довелось ще раз, взяв джип трейлкет, заїхав першу карту другим, на другій форца крашнулась. Довелось втретє грати тріал))
Я не розумію чого жалітися що нема фср3, якщо фср3 балансд гірше за фср4 перформанс. але кожному своє, да. Тепер розумію чого амд відмазувались, що фср4 менше фпс дає на 7000/6000.
До речі, чого не дати людям обирати в якому резолюшені рендерити, можна було б і апскейлери один до одного порівнювати. Навіть довбаний юбісофт дає можливість кастомних налаштувань відсотків резолюшенів в останніх іграх, та й загалом налаштування на пк у них ок, ото б ще ігри робили))
----
Про тріали... Останній тріал - вирішив спробувати додж вайпер фе з якимось тюном готовим, пропустив чекпоінт на першій карті і два на другій. Воно не повертало. Але команда перемогла. Довелось ще раз, взяв джип трейлкет, заїхав першу карту другим, на другій форца крашнулась. Довелось втретє грати тріал))
-
arkadiilem0n
Member
Спробуй BRZ FE / SRT RAM - дуже люті штуки, оффроуд тіки на них катаю. Бери тюн від KapienPL, RockLxd, DonJoewonSong або когось з K1Z і роздавайcorruptedflesh: ↑ 03.08.2026 13:43 Про тріали... Останній тріал - вирішив спробувати додж вайпер фе з якимось тюном готовим, пропустив чекпоінт на першій карті і два на другій. Воно не повертало. Але команда перемогла. Довелось ще раз, взяв джип трейлкет, заїхав першу карту другим, на другій форца крашнулась. Довелось втретє грати тріал))
Viper FE в А класі не конкуретний, як на мене. В С1/С2 - цілком, але тоді його участь скорочується суттєво, бо таких івентів на офроуді мало, лише стрибки, спідзони, трейлблейзери і отакий стаф.
-
corruptedflesh
Member
BRZ FE - банальнщина))
-
unique-neon
Member
Пробував тюнити BRZ FE та Trailcat, то BRZ ніяк швидшим за Trailcat не виходив - ні в "A", ні в "S1". Але ганяв лише на діртовій Time Attack трасі обидвох. Тож дивуюсь, чому так хвалять BRZ, ну може і пропустив там якийсь секретний апгрейд. В класі ж "А" досі з великим відпривом від обидвох їздить Mercedes-Benz X Class, ще мабуть з 4-ї частини. Може є й що краще, але не копав цю тему.
-
arkadiilem0n
Member
corruptedflesh шо банальщина то факт, але і факт є того, шо тачка прикольна
Кермується непогано, полка моменту лінійна (типова для V8). Шо ще треба, шоб кайфувати?
Але, як справедливо зауважив пан unique-neon, трохи повільніша за конкурентів.
Але, як справедливо зауважив пан unique-neon, трохи повільніша за конкурентів.