Пропоную обговорити Адаптер ASUS ROG USB-C10G забезпечить підключення 10Gb Ethernet для пристроїв із USB
Щоб що? Хайпонуть? Це само собой.. а далі що?
А коли заявлені швидкості будуть відрізнятися більше ніж на 2 відсотка Асус буде віднекуватись словами "Skill Issue"?
Новини
Останні статті і огляди
Адаптер ASUS ROG USB-C10G забезпечить підключення 10Gb Ethernet для пристроїв із USB
-
alex_sul
Advanced Member
-
AccessDenied
Member
Локальные сети всё ещё медленные или очень дорогие. Когда передаёшь данные по сети, 1 гигабит кажется перемоткой бобины, по сравнению с выбором треков на цифровом носителе. 10 гигабит куда получше, но уже хочется ещё выше скорость, так как объём данных передаваемых по сети растёт, а бегать к каждому серверу с USB SSD такое себе занятие (если датацентр, это вообще не вариант). Автоматизация рулит, но приходится создавать планировщики в разное время, чтобы не забивать канал.
-
S0N1C
Member
10 гіг зараз би як раз покрили швидкість мого наса, але то ще треба 10 гіг карту в нас та 10 гіг світч, і виявляється шо не так вже і треба, можна і посидіти на пролетарських 2.5 
-
AssayMAS
Member
а в сервере нету сетевой карты того или иного вида? что надо дополнительную на USB... явно оверпрайсную приблуду? наверное отмывка деняг!AccessDenied: ↑ 04.08.2026 10:10а бегать к каждому серверу с USB SSD такое себе занятие
У меня 1 такая сетевая карта на 10 реальных из 100 заявленных мегабит по ЮСБ лежит лет 10+. За жизнь потребовалась один раз корявому ноуту так как встроенная в него сетевая померла, а биос только самолично выкачивает из инета прошивку, из файла конкретная версия биоса обновляться не хотела...
Наверное 10гигабит по юсб надо каким то организациям у которых внутри две сети внутренняя и внешняя с инетом... + админ параноик + начальник охраны параноик + секретные секретики +...
-
AccessDenied
Member
AssayMAS
Я вцелом, про среднюю температуру по больнице на текущий момент. Понятное дело, в крупных компаниях и датацентрах инфраструктура поинтереснее. Там и бюджеты другие.
У нас в серверах разные сетевые стоят, только они все упираются в свитчи 1 гигабит
, а компании менять сетевое оборудование не на часi.
А вот насчёт паранойи, это к нам (точнее, к нашему руководству). Данные, как правило, передаются в зашифрованных архивах или VeraCrypt контейнерах.
Более того, нужно ещё держать количетсво холодных бэкапов, а то вдруг какой-то Петя очередной всё пошифрует. Дополнительно.
Я вцелом, про среднюю температуру по больнице на текущий момент. Понятное дело, в крупных компаниях и датацентрах инфраструктура поинтереснее. Там и бюджеты другие.
У нас в серверах разные сетевые стоят, только они все упираются в свитчи 1 гигабит
А вот насчёт паранойи, это к нам (точнее, к нашему руководству). Данные, как правило, передаются в зашифрованных архивах или VeraCrypt контейнерах.
Более того, нужно ещё держать количетсво холодных бэкапов, а то вдруг какой-то Петя очередной всё пошифрует. Дополнительно.
-
Ortyomko
Member
мав таке ж бажання. відносно недорого вийшло до НАСа який має 2*2,5Г виходи, отримати на ПК з 5Г вбудованою в материнку по smb multichannel майже повноцінні 4,8гбіт.S0N1C: ↑ 04.08.2026 10:18 10 гіг зараз би як раз покрили швидкість мого наса, але то ще треба 10 гіг карту в нас та 10 гіг світч, і виявляється шо не так вже і треба, можна і посидіти на пролетарських 2.5![]()
Поки трохи заспокоївся
А щодо девайсу - чого б і ні. Кому буде цікаве куплять, інші не куплять. На алішкі нонейми не набагато дешевше і коштують.
-
S0N1C
Member
ух людей попуканило
цей донгл для юзверей з ноутами та тих кому не кошерно пхати "некрасиву" мережеву картку в гламурний системник, а 10гіг вбудованих жаба задавила купити або ще не було
зараз те ж саме відбувається зі звуковими, картами захоплення зображення та іншою перефериєю
(або як мені, шо треба ставити окрему велику стійку для кріплення карт в PCI-E, шо заради мережі я б взагалі не робив)
цей донгл для юзверей з ноутами та тих кому не кошерно пхати "некрасиву" мережеву картку в гламурний системник, а 10гіг вбудованих жаба задавила купити або ще не було
(або як мені, шо треба ставити окрему велику стійку для кріплення карт в PCI-E, шо заради мережі я б взагалі не робив)
-
AssayMAS
Member
ну тут от интерфейсов сервера зависитS0N1C: ↑ 04.08.2026 11:14або як мені, шо треба ставити окрему велику стійку для кріплення карт в PCI-E, шо заради мережі я б взагалі не робив
Мне 10ГБ избыточны на ближайшие года - я вот 100МБ с 1000МБ (от провайдера) на нужный мне сервер через интернет сравнил так скорость <100МБ в обоих случаях - а на 1ГБ тарифе инета минимальная скорость всего на 10-20% быстрее, а пинг+- тот же... у провов 1+ГБ дутые, 1ГБ только до их свича.
-
maksim2020
Member
Мені перехід на 10Gbps інфраструктуру коштував ~$300 - керований світч, 10-гігабітні карти в кожний ПК, 2х10гігабітний адаптер в хоумлаб і оптоволокна трошки. Не так вже й дорогоS0N1C: ↑ 04.08.2026 10:18 10 гіг зараз би як раз покрили швидкість мого наса, але то ще треба 10 гіг карту в нас та 10 гіг світч, і виявляється шо не так вже і треба, можна і посидіти на пролетарських 2.5![]()