Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Z440_User
Member

Повідомлення

Ок. Так як дуууууже буквально все сприймають то звісно що я описував сценарій використання гібридника (не думав що off-grid сприймуть так буквально).
У мене ввідний автомат ДТЕКа 32А (був, зараз 25А поставили, коли лічильник день/ніч ставили), відповідно стаб брався на 6кВт.
За 7 років ані стаб, ані автомат 32А не вибило жодного разу по перевантаженню. Ба більше, за 4роки жодного разу не вибило автомат 25А.

Отже гібридника на 6кВт має вистачити.
А алгоритм йому:
1. СЕС
2. АКБ
І намагання ото використовувати як off-grid систему та zero export.
3. ДТЕК на підстраховку якщо не вистачило.

Але я хочу як зараз, втикати будь-що в будь-яку розетку і не паритися.
Головне не вилізти за 6кВт загального навантаження на мережу домоволодіння. За 11 років ще не виліз, гадаю що в майбутньому і не вилізу.

Але отой весь господарський електрохлам на індукційних асинхрониках + зварювальник, наштовхують на думку що трансформаторна НЧ залізяка мені більше підійде ніж народні ВЧ-інвертори 6кВт з Алі чи Deye Sun 6k.
Оно навіть сусіда з "керхером" нагадали, в якого 6кВт інвертор аненджи в аварію падає...
:shuffle:
Тим паче оно трансформаторним кіловатним Кулоном живив свого інвертора, коли болта в лонжерон вварював електродом 2мм на струмі 43-47А. Не знаю що там за споживання було, але на 47А коли запалив дугу, Кулон пищав перевантаженням але не вимикався. Значить десь поряд із порогом захисту був.
Напівавтомат вмикати на пробу було без варіантів, він гарантовано 2+ кВт в комплексі у мене жере.
Востаннє редагувалось 03.08.2026 18:06 користувачем Z440_User, всього редагувалось 1 раз.
S0N1C
Member

Повідомлення

зварювальник якийсь хилий але все одно

https://www.youtube.com/watch?v=pjjOtwTlUPE

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
взагалі дивна постанова питання, між "народним" інвертером з алі та Deye Sun 6k - прірва :rolleyes:

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
але якщо хочеться купити 100кг заліза, бо "важче і надійніше", по дідівським техналоджиям - вперед :gigi:
Востаннє редагувалось 03.08.2026 18:12 користувачем S0N1C, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

Z440_User
Просто не треба брати потужність інвертора "впритул", якщо у вас багато техніки з великими пусковими навантаженнями, яку ви регулярно використовуєте. У тих же Дей є 8-10кВт версії, бо включати 3кВт двигун з його скаженими пусковими струмами від дешманського аненджі на 6кВт - це трохи за межею здорового глузду. Особливо зважаючи на те, що дешман інвертори взагалі дуже небажано використовувати на повній потужності тривало.
Востаннє редагувалось 03.08.2026 18:17 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
Z440_User
Member

Повідомлення

S0N1C: 03.08.2026 18:07 зварювальник якийсь хилий але все одно
О, у мене щось типу такого. Але про мій пишуть 5,5кВт якщо електродом 4мм варити на струмі 140+ А. Мені воно таке не треба в господарстві. Мій максимум це 3мм та струм до 140А.
По відео дея нормально реагує. :think:
Отже поки дах підготую - є про що подумати.
S0N1C
Member

Повідомлення

https://www.facebook.com/groups/4191561 ... 567561595/
Brian Phillips
·
I have an 8kwh Deye hybrid inverter and use my welder/plasma cutter with my air compressor no problem. Also in hot/cold weather I use a split system air conditioner to heat or cool.
I live off grid with an all electric home with no problem. I do enjoy my Deye 8kw inverter.
Востаннє редагувалось 03.08.2026 18:15 користувачем S0N1C, всього редагувалось 1 раз.
GreenMile
Member

Повідомлення

S0N1C: 03.08.2026 18:07 але якщо хочеться купити 100кг заліза, бо "важче і надійніше", по дідівським техналоджиям - вперед :gigi:
спойлер
heavy.jpg
:D
Z440_User
Member

Повідомлення

GreenMile, я орієнтуюся на свій стаб через який живиться моє домогосподарство. ДТЕКівською розеткою я майже не користуюся, хіба що тримера включаю щоб в полісаднику поруч траву покосити.
Ну в в хаті є розетка до стабу. У мене в неї кіловатний Кулон ввімкнено як резервне живлення будинку.

Логіка проста, 6кВт стаб не падає в захист, отже 6 кВт інвертора також має вистачити. :dontknow:
GreenMile
Member

Повідомлення

Z440_User: 03.08.2026 18:18 Логіка проста, 6кВт стаб не падає в захист, отже 6 кВт інвертора також має вистачити. :dontknow:
Логіка тут так не працює, бо стабілізатор і інвертор - це різні речі.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 03.08.2026 18:18Логіка проста, 6кВт стаб не падає в захист, отже 6 кВт інвертора також має вистачити.
ні

Відправлено через 20 секунд:
GreenMile: 03.08.2026 18:20Логіка тут так не працює, бо стабілізатор і інвертор - це різні речі.
підтримую
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Z440_User
Я не зварювальник, й варити не вмію. Макс це акумулятори в зборку варив, але це інша історія.
У мене найближча розетка якраз від міста, куди ввімкнено марстек через розумну розетку, яка регулює коли давати доступ до міста погодинно. Я витягнув марстек й розетку, підключив зварювальний апарат до міста й все. А в цілому по будинку всі роботи роблю, то підключаю в найближчу розетку й працюю. Мені 5квт вистачає. Я не переймаюсь за болгарку, перфоратор то що.
Стосовно газону, я купив на акумуляторі косу. У мене в одному місці щоб покосити, мені треба більше 30м переноски тягнути. Поки весь той дріт роз мотати й підключити, я акумуляторною вже покосив. Я кіз й кроликів не тримаю, у мене нема багато землі, тож трошки. Швиденько покосив й поставив на зарядку, якщо не встиг, зарядиться іншим разом закінчу, це не проблема. Косить норм. Мені там 40хв якраз заряду вистачає щоб геть усе покосити, ще й зовсім трошки лишається.
Якщо в тебе зварювальний апарат й усе інше, то бери інвертор відповідної потужності. Не варто намагатися на заз намагатися тягнути трейлер для фури.
corruptedflesh
Member

Повідомлення

Вже косив електрокосою 2квт, різав дерева електропилкою 2.4квт і варив інверторним 5квт зварювальником невеликими струмами - 60-70А від інвертора, все ок... не знаю.
Звісно не одночасно, але в цей час по хаті звичне навантаження.

Відправлено через 5 хвилин 11 секунд:
Народ, а підкажіть як краще генератор до інвертора підключати? Генератор без автозапуску.

Думаю зробити на щитку біля інвертора розетку під смарт лоад / ген порт. І якщо зі смарт лоад все зрозуміло.
То з геною не дуже. В інструкції написано під'єднати виходи з генератора до ген порта. Ну тобто те саме що і розетка яка до того порта.
А як це працює тоді? Якщо я вибрав зарядку від генератора, то можна запустити генератор, вибрати на інверторі зарядку від генератора і клацнути вимикач і має заряджатись?

Знайомий взагалі не має ніякого ген порта на інверторі і в тупу його підключає замість мережі і інвертору норм, але мені таке не подобається.
1985god
Member

Повідомлення

acm_fan
Знаю багато ОСББ які успішно використовують інвертори deye для роботи ліфтів

Відправлено через 4 хвилини 1 секунду:
Z440_User
Навіщо підключатися? Варіть коли є мережа місто , я думаю що зварювання не настільки термінове що не може почекати коли з’явиться мережа , тим більше ваша потреба вона досить специфічна. Я не знаю який сенс дивитися на яких інших китайців коли deye зараз коштує менше 34.000

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Я ще маю можливість взяти її дещо дешевше, тому думаю можливо взяти взагалі про запас :shuffle:

Відправлено через 2 хвилини 28 секунд:
_clawfinger_
Щодо гарантії дуже цікаво, поділись” як наприклад з тим же придбаним ecoflow на eBay.de ?
Доречі deye має гарантію в Україні

Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
acm_fan: 03.08.2026 16:19
Z440_User: 03.08.2026 15:03От я хочу так само вмикатися в найближчу розетку і робити роботу від власної CЕС, а звідки вона має брати енергію - то вже її проблеми, хоч сонце, хоч АКБ, хоч місто, хоч все разом.
Это называется подмес.
Инверторы, которые истинно гибридные, так умеют. Которые Off-Grid соотв. не умеют.
А дальше от наворотов: расписание заряда и его источники, проценты перехода с батареи на сеть и т. д.
У типовых укр. блогеров уже к 9-10 утра полный заряд батарей (летом ес-но) :D
Так я про це писав ще вчора здається може за розумно написав чи занадто розлого?
Я лінивий блогер початківець але в мене теж в десятій ранку вже повний акумулятор літом і що тут смішного ? До 23:00 спокійно використовується якась його частина. Зараз літом в мене практично у спеку увесь день безкоштовний кондиціонер.

Відправлено через 7 хвилин 32 секунди:
Зараз буде класична порада у стилі - « якщо в народу немає хліба то нехай їдять тістечка» (с)
Взяли 1 шт deye на 6 кіловат якщо її виявилося мало докупили ще 1 шт в паралель :shuffle: жарт звісноZ440_User

На просторах України є такий YouTube блогер Ізмаїл інвертор , зверніться до нього щодо питання сумісності інверторів і зварювальних апаратів, я думаю за символічну плату типу двох пляшок безалкогольного він поділиться з вами цією великою таємницею, це якраз той чувак який займається зварювальними апаратами переносними і займаються СЕС. Ну правда звісно він буде напарювати свій бренд

Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
Вибачаюсь за субурний текст надиктовував ))
_clawfinger_
Member

Повідомлення

1985god
З ібей не мав справ, тож не знаю нюансів системи. З амазон сша мав справу. Якщо коротко: купив ddr4 32gb ноутбучну. Приїхала одна планка не робоча. Звернувся в техпідтримку амазона. Там одна чудова пані зрозуміла мою ситуацію й враховуючи що я в Україні. Сама звернулася до cruical й порішала. Домовились що я відправляю в сша з роздрукованим документом rme ( тоді тільки Укрпошта), вони дають нову планку й документ. Щоб я не платив повторно мито адже вартість більше 150євро. Нова пошта отримала й доставила в Україну, все.
Підозрюю що з ібей нічого не вийде Там варто тільки сказати що не з сша, а з України, зразу прилітає бан без пояснень й можливості розблокувати. Принаймні так у мене було, тож я на ебай ні ногою, нафіг.
Hotspur
Member

Повідомлення

corruptedflesh: 03.08.2026 21:20Знайомий взагалі не має ніякого ген порта на інверторі і в тупу його підключає замість мережі і інвертору норм, але мені таке не подобається.
що за інвертор і що за генератор ?
Dubass
Member

Повідомлення

Hotspur: 03.08.2026 22:41
corruptedflesh: 03.08.2026 21:20Знайомий взагалі не має ніякого ген порта на інверторі і в тупу його підключає замість мережі і інвертору норм, але мені таке не подобається.
що за інвертор і що за генератор ?
Ну так а що тут такого?Давно вже є режим gnt , майже на всіх аненжіподібних інверторах, сам особисто перевіряв цією зимою все працює.І у мене звичайний forte 2.8 кВт не інверторний.
Відповісти