Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

fludimir: 01.08.2026 23:46Но вот неужели отдельных зарядок и инверторов пассивных нет в принципе?
Есть Виктрон. Но чем больше ток, тем быстрее появится и включится вентилятор внутри (слаботочные модели полностью пассивные).
Но это стоит денег :dontknow:
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 01.08.2026 23:46Но вот неужели отдельных зарядок и инверторов пассивных нет в принципе?
зарядки е. інвертори також. інвертор по ціні евробляхи
fludimir
Member

Повідомлення

acm_fan
вот на нкон есть куча виктронов , как понять кто из них полностью пассивный? Какими моделями вы пользовались?
На форуме вообще есть владельцы виктронов?

Hotspur
посилання чи моделi, будь ласка
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 02.08.2026 00:18посилання чи моделi, будь ласка
Fangpusun, Studer Xtender

Відправлено через 1 годину 14 хвилин 21 секунду:
fludimir: 02.08.2026 00:18вот на нкон есть куча виктронов, как понять кто из них полностью пассивный? Какими моделями вы пользовались?
На форуме вообще есть владельцы виктронов?
в мене китайська сестра віктрона. вони всі активні з певного навантаження. до нього пасивні. кулон також сестра віктрона тільки маленька. це низькочастотні тороідальні інвертори

Відправлено через 42 хвилини 32 секунди:

:super:
_clawfinger_
Member

Повідомлення

fludimir
Вона вмикається через додаток, але у випадку скидання налаштування до заводських, працює.
Ще підсвітку треба вимикати, щоб не світилася. Ота біла смужка в ночі яскраво світить. Я так зрозумів, що це не баг, а фіча. Щоб розуміти що було аварійне вимикання. Після відключення десь за хвилину автоматично вмикається й працює далі.
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.08.2026 02:25 кулон також сестра віктрона тільки маленька.
Тільки Кулон це тупа важка залізяка що тупо працює.

Стабілізатор+інвертор+зарядне в одному залізному корпусі з великим важким трансформатором в середині.

Без сонця, без додатків, без інтернетів, без WiFi, без Bluetooth.

Простий, тупий та ефективний ящик.
"Тупий" в сенсі "для білявок", увімкнути та забути про його існування.
З налаштувань лише струм заряду виставляється кнопкою на морді під свій АКБ і все. Більше нічого немає.
1985god
Member

Повідомлення

acm_fan: 01.08.2026 23:55
Есть Виктрон. Но чем больше ток, тем быстрее появится и включится вентилятор внутри (слаботочные модели полностью пассивные).
Но это стоит денег :dontknow:
у віктрона нова модель повністью безвентиляторная
вийшла ? :eek: я щось пропустив ого як швидко розвиваються технології . ДАйте посилання - куплю таку
Hotspur
Member

Повідомлення

1985god: 02.08.2026 17:06у віктрона нова модель повністью безвентиляторная
вийшла ?
у Fangpusun. можеш купляти. Ventilation Forced from 55 https://www.fangpusun.com/off-grid-sola ... er-charger
1985god
Member

Повідомлення

Hotspur
там написано china а ми про віктрон говорили :shuffle:
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Acoustic level without ventilation 40 dB
Acoustic level with ventilation 45 dB
:-/
fludimir
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.08.2026 02:25Fangpusun, Studer Xtender
Цены у них :facepalm:
Hotspur: 02.08.2026 02:25в мене китайська сестра віктрона
І де ж ви її купили за
Hotspur: 31.07.2026 23:59246 доларів або 11070 грн
?
Hotspur
Member

Повідомлення

fludimir: 02.08.2026 20:28І де ж ви її купили за
у завода купив :D прямо у завода який мені його робив 3 тижні бо на складі не було маленьких в них. 246 доларів це з доставкою в Київ :D :gigi:

Відправлено через 53 секунди:
1985god: 02.08.2026 18:42там написано china а ми про віктрон говорили
все там добре. Віктрон також не в ЕС роблять
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.08.2026 22:34 у завода купив прямо у завода який мені його робив 3 тижні бо на складі не було маленьких в них. 246 доларів це з доставкою в Київ
От я можу хоч на промі, хоч на олх, хоч в любому інет-магазині придбати кіловатного Кулона за 14кгрн.+доставка по Україні.
В якому магазині можна придбати твою хрінь на 1,5....2квт за 246 баксів?

Тут у мене питаннячко з'явилося, а як оці народні гібридники з Алі реагують на зварювальні інвертори та напівавтомати? Не промислові, звичайні побутові на 220В? Хтось вмикав від гібридника?
Ну коли СЕС живить домогосподарство і треба "возика" підварити чи арку виноградну.
Hotspur
Member

Повідомлення

Z440_User: 02.08.2026 22:55В якому магазині можна придбати твою хрінь на 1,5....2квт за 246 баксів?
ні в якому :D скажу більше в тебе буде дороще доставка :rotate:. можу тобі купити якщо хочеш. доставка буде 2.5 місяці

Відправлено через 1 хвилину 12 секунд:
Z440_User: 02.08.2026 22:55Тут у мене питаннячко з'явилося, а як оці народні гібридники з Алі реагують на зварювальні інвертори та напівавтомати? Не промислові, звичайні побутові на 220В? Хтось вмикав від гібридника?
в мене немає великої зварки тому не скажу. не трансформаторні таке не люблять загалом
Z440_User
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.08.2026 23:02 ні в якому скажу більше в тебе буде дороще доставка
Тоді нащо потрібна інфа про 246 баксів?

Кіловатного кулона за 14кгрн можеш хоч завтра собі виписати.
Hotspur: 02.08.2026 23:02 в мене немає великої зварки
Оце велика сварка?
Воно трошки більше за барсетку :D

П.С. Кулон плювався на режим 43-47А та електрод ф2мм, але відірваного болта в кузов вварив. Світло в гаражі закінчилося, а в мене машина розібрана на ямі. Три дні чекав на світло, потім попер АКБ з Кулоном в гараж. Правда в гаражі окрім зварювального в того кулона більше нічого не було включено. Коли липнув - кулон в захист йшов.
1985god
Member

Повідомлення

Z440_User
Просто залиши 1 розетку паралельно інвертору, чомусь всі вважають що абсолютно все навантаження треба підключити на резервний вихід інвертора тобто на навантаження . Навіть більше скажу нормальні інвертори комплектуються трансформаторами струму який можна встановити після лічильника перед інвертором і включити режим компенсації такого навантаження інвертором, при потребі при налаштуваннях. моя ecoflow strem 99% часу так і працює з лічильником енергометром видає в мережу тільки той обєм що споживає квартира, ну звісно є обмеження конкретно по еко фло стрім 1,2 кВт (( в норм оібридних інверторів нема такого обмеження , точніше вони обмежені своєю потужністью
спойлер
Grid-tie (On-grid) — мережевий інвертор. Він працює лише тоді, коли є зовнішня електромережа. Якщо мережа зникає, він автоматично вимикається (захист від "острівного" режиму).
Off-grid — автономний інвертор. Він взагалі не потребує електромережі, живить навантаження від акумуляторів та/або сонячних панелей.
Hybrid (гібридний) — поєднує можливості двох попередніх. Може працювати як із мережею, так і без неї, використовуючи акумулятори.
Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
От якщо я хочу все живтити тільки від батарейки і сонця тоді звісно вмикаю на load = back up вихід , у випадку еко флов стрім розетку, там 2,3 кВт максимум, але я до кінця не тестував цей режим ( хоча в норм інверторах туди ж можна підмішувати мережу ба більше deye може транзитом через себе з мережі передавати )

Відправлено через 5 хвилин 19 секунд:
Ех ти мені нагадав часи коли я на заводі купував розхідники для такої штуки https://www.fronius.com/uk-ua/ukraine/z ... ic-welding , великого зварювального автоматичного робота на сам компʼютер ( мозок) там стояв звичайний компютерний упс :shuffle: а « маленьких» такого типу було штук 10
Востаннє редагувалось 02.08.2026 23:49 користувачем 1985god, всього редагувалось 1 раз.
Z440_User
Member

Повідомлення

1985god, тобто в приватному домоволодінні з купою садового електроінструменту та з невеличким гаражним хоббі (переносний інвертор зварювальний, столярні пару станков, малий токарний по металу, наждак, сверлілка) без ДТЕКу ніяк?

Гараж де можна машині серйозний ремонт зробити не рахується, він не дома, він в гаражному кооперативі...
1985god
Member

Повідомлення

Z440_User
Ти говориш про повну автономність?

Відправлено через 32 секунди:
Ну якщо потрібно прям повна автономність то зверху підказали рішення - трансформаторні інвертори
Z440_User
Member

Повідомлення

1985god: 02.08.2026 23:50 Z440_User
Ти говориш про повну автономність?
Ну да, а то що, СЕС городити заради 200-300 Вт фонового влітку та 800-1000 Вт фонового коли опалення вмикаю?

Ну ок, ще ті пару годин пару днів на тиждень коли треба 2+кВт на пралку/духовку/посудомийку.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Z440_User: 02.08.2026 22:55а як оці народні гібридники з Алі реагують на зварювальні інвертори
Никак.
Давайте усилим перечень лифтами (и дом. кооперативами со всякими ЖК).
Там ставили ту самую богоподобную дею, которая шла в защиту (на лифте). На Ютубе хватает контента.
Выход - ставить плавный пуск (там, где его нет). В токе это срезает жор пик (во время пуска) на треть, что позволяет инвертору/лифту работать полностью автономно.
Очевидно, у сварки плавного пуска нет, а значит типовой импульсник в пролёте.
Или же какой-то неприличный запас по току брать, что в итоге окажется (вероятно) дороже, чем трансформаторный инвертор, жующий пики по ~5 сек без проблем.
Відповісти