Intel Core 2 Duo відзначають 20-річчя: процесори, що змінили ринок ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
zaqik
Member

Повідомлення

У меня был Е8400.
нові чипи забезпечували приріст продуктивності до 40%
Прошло 20 лет, а однопоток до сих пор ценится :laugh:
Melki
Member

Повідомлення

Artem_K: 28.07.2026 14:26вдалося розігнати на + 45%
сидел % пересчитывал - 43% у меня получилось, до 3800 я его погнал, уж очень сильно мне хотелось в Battlefield играть...

вторую жизнь этой платформе дали Xeon, чем я и воспользовался - Х5470 имел самый высокий множитель из всей серии и не имел десктопного аналога, дал мне 4500 Mhz под водой, но оно уже было бесполезное в современном мире, самый дешевый і3-10100 был мощнее, холоднее и крутил абсолютно всё современное без танцев с бубном
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Не мав кора 2, на томість був пентіум 4 65нм, 2Мб кеш з гіпертрейдінгом.
Так, він гнався що дурний, при цьому був надзвичайно холодним. 4.5Ггц тоді це були якісь неймовірні числа!
Мені вистачало скрізь, може через слабеньку відяху.
Потім змінив систему на атлон 6000 і вк 3870. Потім апгрейднув на 3 ядерний феном 720 і вк 7790.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Був щасливим володарем е6300, погнав його до 3.2 ггц і так просидів аж до кінця 2012 року. Чудові були часи.
QFlash
Member

Повідомлення

Core 2 Duo, а потім Quad 775 гніздо/ GA G33MDS2R/
На тому залізу запускав перший напівзабагований WIN11/
Sploit
Member

Повідомлення

Kullerok: 28.07.2026 16:13
Sploit: 28.07.2026 12:25 Гнались вони - шо дурні! :super:
Не те що тепер :(
Не вижу минусов. Не гонится и хорошо. Значит процессор с завода уже на максимуме работает и не нужно допиливать получаешь готовый продукт. Хочешь разгонять бери азот и вперёд если ты один из этих :censoured: :gigi:
За такі слова вас потрібно піддати анафемі. :eek:
CADR
Member

Повідомлення

Лежат у меня под ретро сборку К6-266 и как раз Quad core с 3ГБ оперативки и 9600gt, Думаю такая система может потянуть Morrowind на ура.
S0N1C
Member

Повідомлення

такая система вже Oblivion тягне на ура :shuffle:
Technocrat
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
Чисто для душі :D
Q9650 теж є, далеко шукать.
Q6600 відібраний з десятка по найкращому розгону :D
Попереджуючи питання - ні, не продається. Ні, Extreme немає, не траплялися.
Ym1EmPty
Junior

Повідомлення

Мій другий комп був на Core 2 Duo. Вінда XP, Сталкер, Company of Heroes... були часи... безтурботні. Комп той до речі досі живий. В 14-му році з відомих причин довелося переїхати, комп залишив людині. Вона все ще на ньому працює і живе з цього.
Melki
Member

Повідомлення

Technocrat: 28.07.2026 22:23Extreme немає
это те где множитель разблокирован?
Technocrat
Member

Повідомлення

Melki
Так, топові QX. Вживу не зустрічав, але Вікія пише, що у всіх Core 2 Extreme має бути розблокований.
Melki
Member

Повідомлення

Technocrat: 28.07.2026 22:37Вживу не зустрічав
я только одного блогера заморского видел, где он гнал QX по множителю с водянкой за окном при минусе, но там разгон был ради разгона, можно сказать спортивный в мамкином доме
FastBullet
Member

Повідомлення

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
FastBullet: 28.07.2026 23:54
AntonyKandaurov: 28.07.2026 20:17 Був щасливим володарем е6300, погнав його до 3.2 ггц і так просидів аж до кінця 2012 року. Чудові були часи.
Мені Q6600 вистачило аж до 2018 року)) І якби не NFS PAyback, то я б може і не знав, що його мені не вистачає (хоча звісно було зрозуміло все, бо був вже Ryzen 7 1800X)
Але до того часу все працювало, навіть одночасно декілька машин віндових на VMware, та потім без проблем одночасно працювали 2 емулятори типу BlueStacks та NOX. Так, трошки він мав розгон по FSB = 333 MHz, що десь дорівнювало якраз 3 ГГц
Але свої 10 років він відпрацював як основний комп) І досі працює, для ютубу, інтернет-серфінгу. І з цікавості поставив Убунту LTS (хоча там нічого цікавого нема), і це звісно гарана річ, бо працює вже 18 років+ (МП брав ще тоді одразу без електролітичних конденсаторів, тому матерінка теж рідна з 2008 року)
P.S. Так з цікавості хтів туди на RX570 підкинути дрова від АМД (insteаd of MESA), але виявилось що потрібні такі фунціі БІВІСУ накшталт CSM OFF (тобто потрібен UEFI), ABOVE 4G etc
Відправлено через 3 хвилини 46 секунд:
P.S. Ubuntu 24.04 LTS («Noble Numbat») будет получать стандартные обновления безопасности и исправления до 31 мая 2029 года. При подключении Ubuntu Pro срок поддержки можно продлить до мая 2034, а с Legacy‑дополнением — до мая 2039. :D :D :D :D
S0N1C
Member

Повідомлення

знайшов свій старий пост по вибору проца :lol:
S0N1C: 31.07.2008 08:55 Есть желание обновить проц,
в качестве кандидатов:
- Intel C2D E8500 3.16 GHz BOX = 235$
- Intel C2Q Q6600 2.4 GHz BOX = 224$

оператива у меня плохая, да еще и 4*1Гб - много не потянет, максимум, думаю 870-900, для 8500 должно хватить, 4+ должно быть, а у кю6600 4 ядра :gigi: но вероятный максимум 3,6 и то если повезёт, но 4 ядра

хочеца проц чтобы достойно досидеть до следующего сокета, так что думаете, какой покупать ?
ale4316
Member

Повідомлення

Працюють два пенсіонера Q8400 та Q9400 в Boinc десь на рівні Phenom II 945 та І3 2120.
cspp
Member

Повідомлення

Я помню тогда даже трехьядерники продавали...с отключенным одним видимо, а снилось как то что через года выйдут десятиядерники и каэс уже не так лагать будет :laugh:
Відповісти