Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua

Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
Patruletz
Member

Повідомлення

Filabatya: 27.07.2026 20:43Дивився по потоку арктік р14 ргб 1900 проти нокті 1500 обертів і то потік слабший 69 проти 82
для чого там 1900 обертів? налаштувати на 800-1100 і нехай собі крутяться
Filabatya
Member

Повідомлення

Тоді він в хлам програє нокті по характеристикам при 1200 обертів і нижче :gigi:
Але і ціна відповідна, 550 проти майже 1200, вдвічі не програє точно B-)
Востаннє редагувалось 27.07.2026 21:12 користувачем Filabatya, всього редагувалось 3 разів.
oversteve
Member

Повідомлення

Filabatya
A14 на 1500 обертів буде дуже шумно, 1к +- терпимо
https://www.hwcooling.net/en/the-end-or ... -tests/17/
от можете на результати 45 дб крізь гриль дивитися, там як раз буде орієнтир на 1к обертів
daesz
Member

Повідомлення

Filabatya: 27.07.2026 20:43Дивився по потоку арктік р14 ргб 1900 проти нокті 1500 обертів і то потік слабший 69 проти 82
Зображення

https://www.hwcooling.net/en/arctic-p14 ... review/14/
gen1 буквально на будь-якому шумі програє арктику.

Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
Filabatya: 27.07.2026 20:59Тоді він в хлам програє нокті по характеристикам при 1200 обертів і нижче
спойлер
Зображення
МОНАХ
Member

Повідомлення

Filabatya, у мене такий - Arctic F14 PWM PST CO (ACFAN00220A). Достатньо вигребущий, потік широкий і щільний, відносно широкий діапазон налаштувань обертання... не ідеально тихий через СО, але і не шумний (навіть на максимумі).
► ... Теж нова відуха змусила по вентиляторах скитатися? :gigi:

► Дякую, Melki, буду щось мізкувати (у мене найбільш повільний варіант розгону-зупинки - 0,7с можна обрати)
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
Почав тріщати на старті рідний нзхт, що на видув один бідненьки, прогрівається через хвилину і перестає, от мене і понесло найкраще вибирати за свої бабки, виявилося що я ноктуу люблю більше, ніж ргб :lol:
МОНАХ
Member

Повідомлення

Filabatya, допоміжний - наверх корпусу не думали ставити? (правда з такою конструкцією туди щось дуже тихохідне хіба що...)
Filabatya
Member

Повідомлення

МОНАХ
Купив за тисячку два Silent Wings 4 HS 140mm по місту, просто чудо а не вентилі, не ноктуа, але в простої вони по 850 безшумно маслають, оберти Д15 впали відразу на 100 темпа на 2 градуси. В форзі 5 вже 1300 обертів, пікували до 1500 рідко, проц на 5 градусів менше і тіж мінус 100 обертів, відуха на 2 градуса і оберти теж впали на 5%. HS то максимально маслають 1900 відповідно маю той запас, який хотів для вихлопа. Бікваєт круті :super:
Melki
в мене 3 передні 120тки рідні напряму на хаб 12в підрубані, тому я тепер їх тільки і чую. На їх фоні безшумні, а поміняти як жлоб, я можу тільки, як затріщать, як 140 задня нещодавно зробила) Та й корпус на підлозі, а не на столі, як в вас, це напевно, найголовніший фактор :rotate:
Востаннє редагувалось 28.07.2026 23:06 користувачем Filabatya, всього редагувалось 9 разів.
Melki
Member

Повідомлення

Filabatya: 28.07.2026 22:54Silent Wings 4 HS 140mm
были у меня, только 3
Filabatya: 28.07.2026 22:54вони по 800 безшумно маслають
эээ, сомневаюсь что сделали такой прорыв с 3-й серии к 4-й
Відповісти