Новини
Останні статті і огляди
ASRock розкрила наближення релізу Radeon RX 9050. Це половинка Radeon RX 9060 XT
-
1234waltz
Member
Пропоную обговорити ASRock розкрила наближення релізу Radeon RX 9050. Це половинка Radeon RX 9060 XT
Не дивно. У 6600 XT та 6500 XT також рівно в два рази різниця була по всім блокам.
Не дивно. У 6600 XT та 6500 XT також рівно в два рази різниця була по всім блокам.
-
Святой
Member
Да но у 6500XT что на 4гб что на 8гб шина была 64 бита а тут у 8гб версии и шина 128 бит1234waltz: ↑ 28.07.2026 11:46 Пропоную обговорити ASRock розкрила наближення релізу Radeon RX 9050. Це половинка Radeon RX 9060 XT
-
Олег963
Member
Но ціна буде не половина від 9600xt
-
unique-neon
Member
16 cu, то вже інтеграшка в APU
-
1234waltz
Member
Тут є пару моментів.unique-neon: ↑ 28.07.2026 11:52 16 cu, то вже інтеграшка в APU
1. Новий Arc G3 Extreme має 14 блоків та коштує як крило Боінга. AMD Radeon 8060S по фактичній продуктивності в 2,5 рази (по флопсам) слабший за 9060 XT (ще й архітектура старіша, з гіршою підтримкою фіч). Тобто навіть топові інтеграшки не конкурент для цього заліза, при всьому бажанні. А якщо взяти ціну міні-коробочки з ними, та десктоп збірки - перевага теж не на користь міні-коробки
2. Воно буде апріорі швидше за інтеграшку за рахунок відсутності обмеження TDP та сусідства на кристалі з CPU, а також пам'яті.
3. Який-ніяких конкурент старенькій RTX 3050 буде, можливо якщо Ліза напече достатньо цих чипів, і з 4050 ноутбучним якось в лоу сегменті посидить поряд. Про конкуренцію з 5050 не говоримо, бо сама 9060 XT ледве на 30% виграє у хуанговської народної затички. Тож "половинка" у вигляді 9050 тут не конкурент. Якраз буде сидіти в ніші між старими пічками 6000/7000 та серією та 9060 з невмеручою 3060. За рахунок сапорта технологій та меншого жору 9050 звісно буде виглядати привабливіше за 6000/7000 серію на порядок.
П.С. А от 4 ГБ версія це якась затичка для OEM, бо таке купувати в здоровому глузді ніхто не буде.
-
gregory_amd
Member
Эххх, а как же я пускал слюни надеясь Что утечки были правдой и это лоу-частотная 9060хт.. Ох как же я готов был бежать в магазин за такой 9050хт.
А за вот такой я даже пешком и даже за 1/3 цены не пойду....
А за вот такой я даже пешком и даже за 1/3 цены не пойду....
-
unique-neon
Member
Ніби 12 блоків в інтелі, але strix point якраз 16 блоків і прайс притомніший за інтелівську APU. Втім до честі інтела - його інтеграшка таки швидша за амд-шну. Ну і як факт були лептопи на старті за неймовірно хорошими цінами 12xe, але імовірно то було обмежене промо.1234waltz: ↑ 28.07.2026 12:19Новий Arc G3 Extreme має 14 блоків та коштує як крило Боінга
Щодо споживання - то 9600xt наче на 2500 МГц ядро працюоє, інтеграшки від АМД же на 2800 МГц. Перевага дискретки лише в швидшій пам'яті. І то це думаю до приходу ddr6.
Востаннє редагувалось 28.07.2026 12:44 користувачем unique-neon, всього редагувалось 1 раз.
-
Zakarul
Member
все зависит от цены ...
-
Demedik
Member
8060s может тягаться с 5050 десктопной судя по тестам. Она на уровне полномощных ноутбучных 4060 и может тягаться с 70 ватт 4070. Но тут другие вещи - цена(эта интеграшка доступна только начиная с 388),распаянная память ЛДДР5 и количество памяти которое ей нужно - 48гб, а лучше 64гб. Т.е. крыло боинга тут тоже имеет место быть. Одним словом - это далеко не бюджетный вариант гейминга... мягко говоря. Ее задачи в другом.1234waltz: ↑ 28.07.2026 12:19 Тут є пару моментів.
1. Новий Arc G3 Extreme має 14 блоків та коштує як крило Боінга. AMD Radeon 8060S по фактичній продуктивності в 2,5 рази (по флопсам) слабший за 9060 XT (ще й архітектура старіша, з гіршою підтримкою фіч). Тобто навіть топові інтеграшки не конкурент для цього заліза, при всьому бажанні. А якщо взяти ціну міні-коробочки з ними, та десктоп збірки - перевага теж не на користь міні-коробки
2. Воно буде апріорі швидше за інтеграшку за рахунок відсутності обмеження TDP та сусідства на кристалі з CPU, а також пам'яті.
3. Який-ніяких конкурент старенькій RTX 3050 буде, можливо якщо Ліза напече достатньо цих чипів, і з 4050 ноутбучним якось в лоу сегменті посидить поряд. Про конкуренцію з 5050 не говоримо, бо сама 9060 XT ледве на 30% виграє у хуанговської народної затички. Тож "половинка" у вигляді 9050 тут не конкурент. Якраз буде сидіти в ніші між старими пічками 6000/7000 та серією та 9060 з невмеручою 3060. За рахунок сапорта технологій та меншого жору 9050 звісно буде виглядати привабливіше за 6000/7000 серію на порядок.
П.С. А от 4 ГБ версія це якась затичка для OEM, бо таке купувати в здоровому глузді ніхто не буде.
-
Shuginubi
Member
мде.. но, применение всегда найдётся. всё упирается в цену.
а сейчас, все что имеет память - дорожает.
ждём "успех" 6500ХТ.
а лучше б уже сделали тупо 6ГБ с 96бит шиной. 8 гиг такому обрезку ни к чему, 4 мало совсем.
а сейчас, все что имеет память - дорожает.
ждём "успех" 6500ХТ.
а лучше б уже сделали тупо 6ГБ с 96бит шиной. 8 гиг такому обрезку ни к чему, 4 мало совсем.
-
1234waltz
Member
>Она на уровне полномощных ноутбучных 4060 и может тягаться с 70 ватт 4070.Demedik: ↑ 28.07.2026 13:05 8060s может тягаться с 5050 десктопной судя по тестам. Она на уровне полномощных ноутбучных 4060 и может тягаться с 70 ватт 4070.
Не може і не тягається, якщо тільки не дивитись півтора огляди хайпуючих блогерів, які маніпулювали з налаштуваннями. Всі обгони в тестах були зроблені або з підвищеною роздільною здатністю, або ультра хай текстурами в іграх, де 8 ГБ не вистачає. В 1080р (що і є для цих карточок справжньою цільовою роздільною здатністю для високих налаштувань) навіть ноутбучні обрізки знищували інтеграшки. В Рагнаьокє та Вуконзі в 1080р дискретки давали в два рази більший фпс
>полномощных
>ноутбучных
Оберіть щось одне. Всі ноутбучні дискретки, окрім варіантів в якихось 4 кілограмових монстрах не тільки чипи порізані мають часто, а ще й катастрофічно обмежені TDP. Те що по паспорту виробник пише по 100 Вт нічого не значить, в 80% ноутів не зважаючи на два вентилятори сам контур охолодження спаяний разом.
Яскравий приклад, де Брокен Сілікон тестив рязань проти 4070 на ноутах, які мали ось такий охлад.
- спойлер

-
Demedik
Member
- спойлер
- спойлер
-
Vladys77
Member
От для чого випускати такі гидкі відеокарти? Щоб було?
-
erkins007
Member
Интеграшки это не про графику. Это про возможность запустить почти любую игру на на ультрабуке, а не монстре весом в 5кг.
А любую старую ещё и на ультрах.
Я после покупки ноута с 680м это оценил на практике - тот же Роуг трейдер там отлично запускается и работает, как и все игры эпохи пс4 и старше.
Понятное дело что играть на интеграшках в графонистые ААА игры это мазохизм
Я после покупки ноута с 680м это оценил на практике - тот же Роуг трейдер там отлично запускается и работает, как и все игры эпохи пс4 и старше.
-
1234waltz
Member
Замість тисячі слів.
Як буде хоч один тест коли це буде в рамках одніє лінійки ноутів з ідентичним охладом і процами, тоді можливо про щось казати (а його не буде, бо навіть без бест практіс, з явним ухилом в сторону наданого за джинсу AI MAX, він в половині тестів зливає дискреткам). На десктопі такі тести не проблема, з лептопами де в одній лінійці різне залізо - теж. Але FLOW Z13 2025 немає з чим порівнювати. Я ж кажу, давайте з таким успіхом його проти МакБук Ейра ще тестити, норм жеж ідея, чого ні.
- спойлер

Як буде хоч один тест коли це буде в рамках одніє лінійки ноутів з ідентичним охладом і процами, тоді можливо про щось казати (а його не буде, бо навіть без бест практіс, з явним ухилом в сторону наданого за джинсу AI MAX, він в половині тестів зливає дискреткам). На десктопі такі тести не проблема, з лептопами де в одній лінійці різне залізо - теж. Але FLOW Z13 2025 немає з чим порівнювати. Я ж кажу, давайте з таким успіхом його проти МакБук Ейра ще тестити, норм жеж ідея, чого ні.
-
chotkyi
Junior
Граю сталкера на 760m в 720perkins007: ↑ 28.07.2026 14:07 Интеграшки это не про графику. Это про возможность запустить почти любую игру на на ультрабуке, а не монстре весом в 5кг.
Я мазохіст?
-
Skiff93
Member
Бо так ніколи не було і це фізично не можливо. Відеокарта - не лише ГП і пам'ять.Олег963: ↑ 28.07.2026 11:50 Но ціна буде не половина від 9600xt