З переривом на Карпати пройшов таки, не грав в оригінал але спостерігав зі сторони (був комп на трьох в гуртожитку), спочатку збентежила надмірна олдскульна імерсивність але після нещодавнього намагання пройти Wasteland remastered, видихнув і звик, гра однозначно топ!fantomrulezz: ↑ 29.06.2026 11:31Спробував Gothic 1 Remake.
Новини
Останні статті і огляди
Кто во что играет?
-
YumaX
Member
-
QFlash
Member
Вирішив пограти в Old NFS Most Wanted HQ
Колись давно грав з братом. Особливо гонки на челендж.
PS/ Lamborghini Gallardo
Колись давно грав з братом. Особливо гонки на челендж.
PS/ Lamborghini Gallardo
-
waryag
Member
Награв 50+ годин. Атмосферно, непоганий сюжет, графон теж ОК. Що гра не веде за ручку - це дуже м'яко сказано.fantomrulezz: ↑ 29.06.2026 11:31Спробував Gothic 1 Remake.
- спойлер
- Графон більш менш підтягнули до майже сучасних норм
, оптимізація типова анрілівська
.
Бойовка трохи кострубата по сучасним міркам, але ну точно значно краще за ламаючий пальці оригінал
Світ, як і оригіналі, маленький, але якісно пророблений і наповнений подіями, плюс додали трохи нових локацій, атмосферний і цікавий
Що у грі (як і в оригіналі) чудово зроблено - це прогресія персонажа, коли на початку тобі роздає люлей будь-який базовий моб, і ти разом зі своїм персом навчаєшся, ростеш і коли вже починаєш цих мобів виносити на раз - це дає ну дуже круте відчуття від прогресії
В цілому, це та сама Готика, що і чверть століття тому.
Для фанатів оригіналу - це мастхев
Фанатам рпг старої школи - також грати обов'язково.
Зумерам може не зайти, це не гейдромеда чи трансквізиція, де тебе за ручку ведуть, аби не дай бог гравець не перенапрягся.
P.S. Ставте одразу мод на полегшення чи вимкнення мінігри зі взломом замків, вона просто аномально душна
В деяких моментах треба робити неочевидні (для мене) дії, інакше сюжет/квести не рухаються. Десь допомогало потикатися наосліп, десь - питати поради в гугла.
Ловив і баги. Пара - некритичні, хоч і неприємні, один - вагомий, хоч і не софтлок
- спойлер
- при сюжетній зміні фракції багонула зміна статусу. В результаті стара фракція мене сюжетно ненавидить, а дві інші не дають вступити тому, що вважають мене членом першої, з якою ворогують
. При цьому сюжет рухався, але половина торговців і майже всі вчителі заблокувалися. Мало того, нейронка завірила мене, що так і треба, і тільки через 10+ годин погодилася, що щось не так
Добре, що є редактор сейвів, допомогло скидання ворожості.
Як на мене, одна з найкращих міні-ігор на взлом. Так, іноді замки дуже складні і душні, але їх мало і є підозра, що вони розраховані на пошук ключа. Принаймні, деякі з них.Ставте одразу мод на полегшення чи вимкнення мінігри зі взломом замків, вона просто аномально душна
-
SERGBILL
Member
Deliver us the Moon та Deliver us Mars пройшов пару місяців тому, досить цікава історія, чекаю на вихід Deliver Us Home.
Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
STALKER 2, шось мені таке собі. Ті ж відчуття що і в перших частинах, наче й норм, спочатку цікаво, але швидко набридає.
Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
STALKER 2, шось мені таке собі. Ті ж відчуття що і в перших частинах, наче й норм, спочатку цікаво, але швидко набридає.
-
VovaII
Member
SERGBILL
Для Сталкера потрібен мод на швидке переміщення. Інші моди за бажанням.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
А нове Гало хтось проходить? На ютубі повно, а тут тиша?
Для Сталкера потрібен мод на швидке переміщення. Інші моди за бажанням.
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
А нове Гало хтось проходить? На ютубі повно, а тут тиша?
-
QFlash
Member
Я хотів. Перехотів.VovaII: ↑ 26.07.2026 12:44А нове Гало хтось проходить? На ютубі повно, а тут тиша?
Люблю гонки.
FH6 можна. Цікава.
Мені чомусь сподобалась FH4
-
fantomrulezz
Member
Її наче в свіжих патчах трохи полегшили, тому може тепер вже і норм стало.waryag: ↑ 26.07.2026 12:03Як на мене, одна з найкращих міні-ігор на взлом. Так, іноді замки дуже складні і душні, але їх мало і є підозра, що вони розраховані на пошук ключа. Принаймні, деякі з них.
На релізі навіть при максимальній прокачці навички треба було деякі замки по 30 хвилин ковиряти.
-
VladimirV
Member
Напишу короткий фідбек. За останій час пройшов
Хогвартс Легасі - до кінця. все закрив (крім арен, на них навіть не заходив) 40 рівень, всі основні і побочні квести. Деякі побочки цікавіше і краще основного сюжету (наприклад "своя справа"), а в цілому гра спочатку норм, а потім відчуття, що кінцівку робили наспіх (ковід). Легкий казуальній однаманітний світ з схожими активностями. Сюжет ближче до кінця все гірше, немає альтернативних кінцівок (вони по факту тільки різну катсцену запускають).
Steelrising - зараз в стімі за 67 грн. Сам не являюсь гравцем соулсів, гра сама себе позиціонує як легкий соулс-лайк. Але все таки вона занадто легка для соулсів і підходить тим, хто їх не любить, але хоче щось подібне для першого разу спробувати.
Без всяких спойлерів можу лише деякі речі сказати - 1) не дивіться фастрани бо "альтернативно одаровані" стрімери використовують всі можливі глітчі і баги , недоробки в грі, щоб спідранити подібні ігри. Вони повністю ламають гру і вони там справді є. 2) Йти треба в цій грі жорстко по основному сюжету, бо може виникнути проблема, із-за якої я зсередини почав перепроходити гру з початку. Оскільки я скіпнув сюжетного боса (за нього дають спеціальний сюжетний скіл, без якого проходження далі неможливе), і дойшов по сюжету через "паркур" (паркур тут присутній) до одної церкви, в якій запускається сюжетний скрипт, який має бути відкритий вже після того боса. Зрозумівши це, і повернувшись до боса, скіл вже мені за його вбивство не дали, і сюжет був повністю спартачений посередині. Прийшлось починати з нуля. А так я розумію дешева версія Lies of P. Але якщо йти по сюжету то за свою ціну ок, і як один з самих легких соулсів. Я наприклад взагалі не юзав гранати,щоб це було хоч трохи з челенджем.
Plague Tale: Requiem (+Inocence - але набагато раніше двічі проходив) - ну це сюжетний шедевр, все зроблено як треба. Обидві треба грати на максимальній складності, інакше взагалі немає напруження. Єдине, що в реквіємі сильно не вистачає - це бос файтів. Тут вони більше як скриптовані битви з ворожими загонами, а не з окремими головними босами+ механіки. Мабуть справді цього 2 частині не вистачає, все інше чудово зроблено. Кінцівки дві по факту одна, нажаль теж.
Зараз поставив куплений Mass Effect Legendary Ed. Звичайно як і задумано почав з першої частини, поставивший передостанню складність з доступних. Поки не подобається зовсім. Діалоги не вставляють, перестрілка настільки топорна і легка що це якийсь крінж, не встиг потріляти вже якийсь діалог. Все що залишається то слідкувати за сюжетом. Але я пока тільки почав 1 частину, дограти то я її дограю, але перше враження від початку взагалі не ок.
Хогвартс Легасі - до кінця. все закрив (крім арен, на них навіть не заходив) 40 рівень, всі основні і побочні квести. Деякі побочки цікавіше і краще основного сюжету (наприклад "своя справа"), а в цілому гра спочатку норм, а потім відчуття, що кінцівку робили наспіх (ковід). Легкий казуальній однаманітний світ з схожими активностями. Сюжет ближче до кінця все гірше, немає альтернативних кінцівок (вони по факту тільки різну катсцену запускають).
Steelrising - зараз в стімі за 67 грн. Сам не являюсь гравцем соулсів, гра сама себе позиціонує як легкий соулс-лайк. Але все таки вона занадто легка для соулсів і підходить тим, хто їх не любить, але хоче щось подібне для першого разу спробувати.
Без всяких спойлерів можу лише деякі речі сказати - 1) не дивіться фастрани бо "альтернативно одаровані" стрімери використовують всі можливі глітчі і баги , недоробки в грі, щоб спідранити подібні ігри. Вони повністю ламають гру і вони там справді є. 2) Йти треба в цій грі жорстко по основному сюжету, бо може виникнути проблема, із-за якої я зсередини почав перепроходити гру з початку. Оскільки я скіпнув сюжетного боса (за нього дають спеціальний сюжетний скіл, без якого проходження далі неможливе), і дойшов по сюжету через "паркур" (паркур тут присутній) до одної церкви, в якій запускається сюжетний скрипт, який має бути відкритий вже після того боса. Зрозумівши це, і повернувшись до боса, скіл вже мені за його вбивство не дали, і сюжет був повністю спартачений посередині. Прийшлось починати з нуля. А так я розумію дешева версія Lies of P. Але якщо йти по сюжету то за свою ціну ок, і як один з самих легких соулсів. Я наприклад взагалі не юзав гранати,щоб це було хоч трохи з челенджем.
Plague Tale: Requiem (+Inocence - але набагато раніше двічі проходив) - ну це сюжетний шедевр, все зроблено як треба. Обидві треба грати на максимальній складності, інакше взагалі немає напруження. Єдине, що в реквіємі сильно не вистачає - це бос файтів. Тут вони більше як скриптовані битви з ворожими загонами, а не з окремими головними босами+ механіки. Мабуть справді цього 2 частині не вистачає, все інше чудово зроблено. Кінцівки дві по факту одна, нажаль теж.
Зараз поставив куплений Mass Effect Legendary Ed. Звичайно як і задумано почав з першої частини, поставивший передостанню складність з доступних. Поки не подобається зовсім. Діалоги не вставляють, перестрілка настільки топорна і легка що це якийсь крінж, не встиг потріляти вже якийсь діалог. Все що залишається то слідкувати за сюжетом. Але я пока тільки почав 1 частину, дограти то я її дограю, але перше враження від початку взагалі не ок.
-
Геральт
Member
3 год награв. Ті самі вороги, та сама зброя, ті самі піраміди. Нудота.VovaII: ↑ 26.07.2026 12:44 А нове Гало хтось проходить? На ютубі повно, а тут тиша?
-
lexter77
Member
Тут надо делать скидку на то, что первая часть — это Mass Effect 1 вышедший аж в 2007 году. В Legendary Edition подтянули графоний, перерисовали кое-какие менюшки, но по сути, геймплейно — это всё та же игра почти 20-летней давности. Большинство побочек — весьма средние (хотя и интересные есть местами), покатушки по планетам на взедеходе — вообще унылая тоска. Трилогия Mass Effect — игрвая классика, но это не значит, что она зайдёт всем. 2 и 3 часть отличаются от первой геймплейно в лучшую сторону.VladimirV: ↑ 26.07.2026 13:47 Зараз поставив куплений Mass Effect Legendary Ed. Звичайно як і задумано почав з першої частини, поставивший передостанню складність з доступних. Поки не подобається зовсім. Діалоги не вставляють, перестрілка настільки топорна і легка що це якийсь крінж, не встиг потріляти вже якийсь діалог. Все що залишається то слідкувати за сюжетом. Але я пока тільки почав 1 частину, дограти то я її дограю, але перше враження від початку взагалі не ок.
Диалоги. Понятно, что это не фильмы Тарантино, стандартные диалоги игр от BioWare, причём не самый худший вариант. И да, их довольно много. Ну и надо учитывать, что Mass Effect — это не нарративная игра, и ждать от неё глубины персонажей и диалогов уровня Disco Elysium прям вообще не надо, Mass Effect не про это.
Бои. Это точно не соулслайк, и в игре не задумывалось, чтобы каждый бой стал испытанием.
Сюжет. А вот сюжетные миссии вполне хороши. Вообще общая канва сюжета, лор, атмосфера — хорошо.
P.S. Играю сейчас в Dragon Age: The Veilguard от тех же BioWare — графоний вроде хороший, есть режиссура, постановка, нелпохой дизайн уровней (нет столько нудной беготни, как в Inquisition), бои гораздо интереснее играются, чем в Inquisition. Но персонажи и дилоги — очень уныло, тускло. Персонажи картонные, вылизанные, политкорректные, чтобы никто не обиделся, замени их на другие — ничего не поменяется, и диалоги такие же, вообще не интересные (если не цепляют персонажи, то и переживания их как-то не интересны), проскипал и погнал дальше. В плане персонажей и диалогов Mass Effect гораздо лучше сделан, чем The Veilguard.
-
S0N1C
Member
не знаю куди запостити, ютуб порадив цікавий мод на GTA:SA який об"єднує кучу міст

https://www.projecteaglemod.games/world/map

https://www.projecteaglemod.games/world/map
-
FirstTDM
Member
Любая игра на любителя, но Mass Effect - это шикарно! Постепенно втягиваешься и к середине 2-й части оторваться невозможно. Атмосфера, сюжет, герои, неожиданные повороты (при первом прохожденииVladimirV: ↑ 26.07.2026 13:47Зараз поставив куплений Mass Effect Legendary Ed. Звичайно як і задумано почав з першої частини, поставивший передостанню складність з доступних. Поки не подобається зовсім. Діалоги не вставляють, перестрілка настільки топорна і легка що це якийсь крінж, не встиг потріляти вже якийсь діалог. Все що залишається то слідкувати за сюжетом. Але я пока тільки почав 1 частину, дограти то я її дограю, але перше враження від початку взагалі не ок.
Рекомендую потерпеть, закончить 1-ю часть и начать 2-ю...
-
waryag
Member
Так а складність навіщо? Щоб довше "насолоджуватися" бойовкою? І так, гра розкривається не одразу. І це найбільш застаріла частина, якій би непогано отримати повноцінний рімейк.VladimirV: ↑ 26.07.2026 13:47Зараз поставив куплений Mass Effect Legendary Ed. Звичайно як і задумано почав з першої частини, поставивший передостанню складність з доступних. Поки не подобається зовсім. Діалоги не вставляють, перестрілка настільки топорна і легка що це якийсь крінж, не встиг потріляти вже якийсь діалог. Все що залишається то слідкувати за сюжетом. Але я пока тільки почав 1 частину, дограти то я її дограю, але перше враження від початку взагалі не ок.
-
kairo
Member
Я рахую, що трилогія повністю грабельна в наш час. Так, перша частина трохи застаріла морально, але враховуючи стан Біоверів та видавця ЕА, уявляю, який рімейк вони можуть зробити.