AMD та Anthropic домовилися про розгортання до 2 ГВт обчислювальних потужностей на базі Instinct MI450

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Denvys5
Member

Повідомлення

l-m: 23.07.2026 14:56піднімемо вартість підписки до 799
І всеодно не вийдуть на рентабельність (саме за цією статтею витрат)
Бо 100-баксова підписка надає ~3200$ у токенах

Це хіба розраховувати що х4 оверселл буде окуповуватись :-/
l-m: 23.07.2026 14:56та за 5 років трильйон відіб'ється
Скоріше будуть друкувати акції і впарювати їх всім підряд чи як collateral, чи як безпосередній розрахунок. А там вже не треба бути прибутковим, аби хайп "завжди" піднімав ціну акцій
dead_rat
Member

Повідомлення

l-m: 23.07.2026 14:56
dead_rat: 23.07.2026 13:21
Твльки от проблема, що заливають сотні мільярдів, очікувано ~600 мільярдів лише цього року, а Антропік чи то збитковий чи в нуль робе. Так трильйон не відбити.
Це в тебе фантазії мало :)
За 5 років всі програмісти будуть писати тільки через Клауд код, піднімемо вартість підписки до 799, продамо топові моделі Пентагону, та за 5 років трильйон відіб'ється.
Не те що б це було прям реально :D , але в інших навіть і цього нема :dontknow:
В мене в розпорядженні ~350 програмістів(разом з ЕМ/ПМ), всі пишуть код Клодом чи Курсором, на кожного 1000$ підписки. Більше вже не буде.

Що буде реально - ми переіздимо чи на дешевші моделі чи на локальний хостинг, бо з 350к$ на місяць бюджетом лише мого департамента можно швидко обмазатися GPU навіть по цінам від Хуанга, а локальні можелі вже ок під кодинг
Demedik
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.07.2026 15:36 В мене в розпорядженні ~350 програмістів(разом з ЕМ/ПМ), всі пишуть код Клодом чи Курсором, на кожного 1000$ підписки. Більше вже не буде.

Що буде реально - ми переіздимо чи на дешевші моделі чи на локальний хостинг, бо з 350к$ на місяць бюджетом лише мого департамента можно швидко обмазатися GPU навіть по цінам від Хуанга, а локальні можелі вже ок під кодинг
Поддержу. Работаю на Австралию. Так там прикол еще в том, что нужно чтобы сервара для ИИ находились на ее территории. Ну или локальные ИИшки. Думаю в ЕС если не есть, то скоро будет такое же. А по общению с менеджментом понятно, что в итоге прийдем к следующему - локальные модель, собственные сервера для бизнеса и возможно облачные сервера с отдельной покупкой моделей(как сейчас за хостинг).

Сижу на локалке, в целом с последними моделями нормально. Квен 3.6 МоЕ(8бит, динамическая квантизация) показывает себя адекватно и с ним можно работать, хоть и ботлнек в промпт процессинге на консумерских машинках(те что с 128гб). Кстати это у всех, в том числе у НеВидиа и Мака - причина пропускная способность памяти. Лучшие пока НеВидиа, далее АМД и замыкает Эпл. Генерация крутиться в районе 50т/с на том же квене.

По теме. Рад за АМД. Может еще быстрее начнут пилить свой ROCM.
3-14
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.07.2026 15:36Що буде реально - ми переіздимо чи на дешевші моделі
Переїжджайте на відкриті та/або Європейські моделі. Не треба повторювати помилки з хмарною інфраструктурою і тут, що ми беремо гроші з ЄС та відсилаємо їх у Каліфорнію.
dead_rat
Member

Повідомлення

3-14: 23.07.2026 16:45
dead_rat: 23.07.2026 15:36Що буде реально - ми переіздимо чи на дешевші моделі
Переїжджайте на відкриті та/або Європейські моделі. Не треба повторювати помилки з хмарною інфраструктурою і тут, що ми беремо гроші з ЄС та відсилаємо їх у Каліфорнію.
З великою вирогідністю це будуть китайські моделі чи відкриті на самохостингу.

В клауді я вже оцінив як одна людина на Bedrock нам за місяць намотала більше 10к$
3-14
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.07.2026 17:01З великою вирогідністю це будуть китайські моделі чи відкриті на самохостингу.
Саме тому я казав придивитись до Містраль. Вони роблять якраз це, допомагають в хостингу своїх моделей на залізі клієнта, а також кастомізації моделей під клієнта. І все це з GDPR і іншими євроособливістями.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Барбарис: 23.07.2026 10:53 Ortyomko, вкотре демонструєш власну неосвіченість? Кругові інвестиції - ознака відсутності джерел покриття витрат. Таке було з доткомами, енроном чи в 2010 з виробниками сонячних панелей для відновлювальної енергетики. Це спрацює лише якщо знайдуть якісь джерела прибутку, яких поки ніде не видно :lol:
ого, "вкотре"...
Антропіки мають 30млрд виторгу, тож оці 5млрд зобов'язань за чіпи це доволі не критично і не можна названи надмірним зобов'язанням, у Nvidia-OpenAI ситуація більше підходить під твою тезу, але не ця.
Що отримує амуде: частку в нехілій такій АІ компанії з можливістю зростання/дивідендами; продаж звоїх прискорювачів (продажі йдуть не в "0"); історичко на цьому ринку нвідія лідер, тож амд важко було отримати таке замовлення, тут вони його отримали + якщо вдастся зробити щось толкове, вони підсаджують антропік на свою інфраструктуру + реклама своїх прискорювачів у реальній роботі.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Взагалі з ума вижили. 2 гігавати це скільки весь Київ споживає
dead_rat
Member

Повідомлення

3-14: 23.07.2026 17:17
dead_rat: 23.07.2026 17:01З великою вирогідністю це будуть китайські моделі чи відкриті на самохостингу.
Саме тому я казав придивитись до Містраль. Вони роблять якраз це, допомагають в хостингу своїх моделей на залізі клієнта, а також кастомізації моделей під клієнта. І все це з GDPR і іншими євроособливістями.
GDPR буде веселим, всі компанії вирішили що безпека трохи перебільшена і відмінили її як факт. Зливають весь код в будь-яку АІ скам контору.

Відправлено через 29 секунд:
aaleksandrenko: 23.07.2026 17:26 Взагалі з ума вижили. 2 гігавати це скільки весь Київ споживає
Нащо тобі Київ якщо в тебе є АІ слоп?
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

dead_rat: 23.07.2026 17:29
3-14: 23.07.2026 17:17
GDPR буде веселим, всі компанії вирішили що безпека трохи перебільшена і відмінили її як факт. Зливають весь код в будь-яку АІ скам контору.

Відправлено через 29 секунд:
aaleksandrenko: 23.07.2026 17:26 Взагалі з ума вижили. 2 гігавати це скільки весь Київ споживає
Нащо тобі Київ якщо в тебе є АІ слоп?
Схоже на те. Без АІ дрисні нікуди.
Маск до кінця року обіцяв свою одісею зробити на грок. Там навіть на ютуб у частини їх трейлеру немає звуку. Оце буде убожество де АІ ліпить кожну сценку по 5-10 сек :facepalm:
1234waltz
Member

Повідомлення

l-m: 23.07.2026 14:56 Топові моделі Джеміні (3.1про, 3.5флеш) нормальні, серед безплатних - найкращі, тільки їх треба юзати через аі-студю чи антигравітацію, бо на геміні.ком вони дуже порізані.
Дивно, свіжі кволіті бенчі показують що 3,6 тупіша за Хрюк Машка та Мьюс Цукєрмана, при тому вартість однієї таски як у них двох разом взятих. Мій власний свіжий досвід по якості виконання завдань у порівнянні з АльтманГПТ склав враження, що Джеміні це як людина з розумовими вадами в порівнянні з кваліфікованим інженером ЧатЖПТ. Можливо в якихось окремих завданнях воно показує клас, хто знає. Але моє особисте враження поки співпадає з бенчами.
Барбарис
Member

Повідомлення

Ortyomko, вкотре, бо лише до травня виторг став 47 мільярдів, а от боргів уже на 100 було. Тому це ще +5, які доведеться виплачувати все рівно, а не те, що покриється.
Відповісти