Обсяги продаж Steam Deck після травневого подорожчання впали у кілька разів

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
bes
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.07.2026 15:37 Піднімайте ціну відповідно до подорожчання, щоб залишитись в плюсі.
так valve так и делает они же в своим интервью на презентаций сказали, они ищут все дешевые модули которые есть сейчас на рынке - по этому у них такой и рандом что может быть 1 планка оперативки а может быть и две в консоли. Там сальдо у них что самому собрать что это купить около 70 долларов в которые закладывается логистика и сборка.

Отправлено спустя 46 секунд:
Nutbar: 22.07.2026 15:37 Нікому не цікава приставка за $1000, яка нічого нормально не тягне.
так это новые реалий рынка из за памяти

Отправлено спустя 5 минут 32 секунды:
а это блин за стимдек разговор я подумал что за стим машину. Ну справедливости ради они долго держали цену теперь она стоит как и все подобные консоли. Вроде самая дешевая это была ASUS ROG Ally она стоит 850 баксов или около того
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Їм би включить мозги і не збільшувати ціну, а запропонувати альтернативу. Наприклад, продавать консоль без ссд. Думаю кожен поважаючий себе джентельмен зможе скачать steam os на флешку і встановити ос.
Grava
Member

Повідомлення

ДядяСаша: 22.07.2026 16:23Думаю кожен поважаючий себе джентельмен зможе скачать steam os на флешку і встановити ос.
Бачив мільйон ремонтів на ютубі що починаються з історії "хотів поміняти ссд у деку". Пропонуєте габену з цім ще розбиратися? :D
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Grava
Barbone ж якось продають!
Ну, теоретично ще є варіант зробить 64-бітну конфігурацію пам'яті, але збільшить частоту. Використовувати 2 чіпи замість 4. Може це якось здешевить виробництво. Але чи доцільно це і чи буде минулий рівень потужності?
tornadox
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.07.2026 15:25Подорожчала тільки ОЗП. Тому ставити актуальний потужний чіпсет, додавати ще +100$ і продавати. Нікому не цікаве це застаріле Г за такі гроші зараз.
Давно дивився в магазині ціни на оперативку і накопичувачі? ССД який я брав на початку року зараз 2х. Оперативку яку брав в березні 2025 і це ддр4, зараз 6х. Вінти теж виросли в ціні.
Nutbar
Member

Повідомлення

tornadox
Ви доколоупались до слів "тільки ОЗП"? Ок. Подорожчала "тільки пам'ять". Якось міняє суть мого повідомлення?
tornadox
Member

Повідомлення

my4a4oc: 22.07.2026 14:12Ну та хай закриваються, буде прикладом для інших, а то таке відчуття шо геймери це терпіли, які повинні терпіти все, поки у когось надприбутки йдуть. А з приводу чипмейкерів, коли вони похоронять ринок реальних споживачів, а корпорати нажруться, тоді і буде весело. А святе місце пустим не буває, китайці будуть вже тут як тут. Авторинок тому приклад.
Ну реальна ситуація показує що саме геймери терпіли. Деку не купляли ті хто заносили соні за онлайн і дорожчі ігри. Це якраз і буде категорія баджет геймерів.
От соні заборонила випуск дисків, підняла ціни на приставки, що там продажі впали? Будуть терпіти і будуть брати пс6 за півтора косаря і ще приплачувати за онлайн і підписку на ігри, бо дисків не буде.

Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
Nutbar: 22.07.2026 16:57 Ви доколоупались до слів "тільки ОЗП"? Ок. Подорожчала "тільки пам'ять". Якось міняє суть мого повідомлення?
Ні, не міняє, бо ти пишеш про $100 нібито це покриє різницю. А я тобі кажу по своєму прикладу, умовно ссд на тб був $150, став $300. Озп ддр4 була $80 баксів, стала $480. Маємо різницю в $550 лише за памʼять.
Nutbar
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2026 17:07 Ні, не міняє, бо ти пишеш про $100 нібито це покриє різницю. А я тобі кажу по своєму прикладу, умовно ссд на тб був $150, став $300. Озп ддр4 була $80 баксів, стала $480. Маємо різницю в $550 лише за памʼять.
Перечитайте уважніше перше повідомлення.

Умовна приставка коштувала 500. Зараз +500 за пам'ять. Виходить 1000 за гівно на старому залізі. Додати ЩЕ 100, поставити за них актуальний чіпсет і продавати за $1100 більш-менш нормальний пристрій.
oh_boy
Member

Повідомлення

Сумне лайно, як і стім машин :tomat:
tornadox
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.07.2026 17:18Перечитайте уважніше перше повідомлення.

Умовна приставка коштувала 500. Зараз +500 за пам'ять. Виходить 1000 за гівно на старому залізі. Додати ЩЕ 100, поставити за них актуальний чіпсет і продавати за $1100 більш-менш нормальний пристрій.
Де ти бачиш $500?
Зображення

Відправлено через 2 хвилини 23 секунди:
Nutbar: 22.07.2026 15:37 Нікому не цікава приставка за $1000, яка нічого нормально не тягне. А от потужна, хай трохи дорожче, принаймні якусь аудиторію знайде.
Ну бери Xbox Ally X, поки не підняли ціни.
Nutbar
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2026 17:30 Ну бери Xbox Ally X, поки не підняли ціни.
Я не просив жодних порад, дякую. Але це дійсно зараз єдиний адекватний вибір.
tornadox: 22.07.2026 17:30 Де ти бачиш $500?
Оце ви душний. Я описав загальний принцип куди треба рухатись виробникам кінцевих пристроїв, враховуючи обставини- докопались. Уточнив деталі, навів умовний приклад розрахунку - докопались.

Спеціально для вас. Була ціна 649, стала 949 - ніхто не бере. Що треба було зробити? Оновити платформу і виставити за 1049. Тоді б охочих було більше. Так зрозуміло?
kairo
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2026 17:07 Деку не купляли ті хто заносили соні за онлайн і дорожчі ігри.
Дека, це хенхелд, ПС5, це стаціонарна консоль, яким боком ви їх порівнюєте?
Vladys77
Member

Повідомлення

Ну все логічно. Основна перевага Steam Deck над іншими ROG Ally та Legion Go була в ціні, бо в усьому іншому вона гірша :-P
Agoris
Member

Повідомлення

В цій всій ситуації з великими цінами на пам'ять є один плюс. Можна пройти беклог ігор, які до цього відкладав.
А за стімдек шкода, хотів його прикупити, але через кризу вистачило тільки на комплектуючі для пк.
Відповісти