В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Hotspur
Member
в мене є 1035+ мілліометр. і кастомні кабеля в мене в 3-6 раз менші по опору ніж стоковий Хаомі який також не зовсім поганий. От і всеfeson: ↑ 21.07.2026 23:52 Все підключалося до одного порту ПК. USB 2 - в карту. Інші цапи та кабеля USB A-B - наприклад штатний від Ifi Zen Air не цикали ніколи.
Так що тут карта и порт USB 2 ні до чого.....
-
feson
Member
Доречі в мене є ще штатний кабель USB-С від Focusrite Scarlett 3 - треба його знайти та спробувати... 
-
S0N1C
Member
юсб 2 як раз до того, бо юсб 3 вже ідуть екрановані, або хоча б повинні йти 
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
просто реально спробуй тим же "гівняним" кабелем ззаду в мат плату підключити, будуть циканья чи ні
Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
просто реально спробуй тим же "гівняним" кабелем ззаду в мат плату підключити, будуть циканья чи ні
-
Hotspur
Member
все складніше. ще феррити згадайS0N1C: ↑ 21.07.2026 23:58юсб 2 як раз до того, бо юсб 3 вже ідуть екрановані, або хоча б повинні йти
-
S0N1C
Member
доречі бачив на 286 німецькому ферит на кабелях морди, хоча там ні аудіо ні юсб зрозуміло шо не було
і ще бачив на Pentium першому від DELL таке 
-
feson
Member
То добре що ти впевнений.S0N1C: ↑ 21.07.2026 23:55 і майже впевнений шо то були проблеми зі старим юсб 2.0 портом десь на морді системиника, де він в середені підключений до мат плати звичайним неекранованим пласким шлейфом з колодкою, шось таке було в мене на NAS де спереду стоїть дофіга ХДД і юсб звуковуха переодично "відвалювалася" - починала хріпіти раз в місяць десь
Але у мене всі цапи підключаються д о USB карти NEC типу такої
https://hotline.ua/ua/computer-kontroll ... ousb004lp/
Я колись писав раніше чому таке підключення видає кращі виміри RMAA ніж будь який порт USB на мат платі.
Мабуть видає і звук кращій - хоча з мордою системніка USB 2.0 не порівнював.
-
S0N1C
Member
ну тут взагалі хто зна шо може бути, навіть не буду гадати, просто рекомендація підключати в порти на мат платі ззаду 
-
feson
Member
В цьому немає ніякої езотеріки - просто по 12В лінії живлення з якої живляться всі порти USB мат плати бігають крокодили та бегемоти від багато-ядерного інтела та відеокарти.....а всі такі платки живлять USB від 5В лінії блока живлення....все просто.... 
Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
Так що у мене рекомендація - підключати всі аудіо цапи та гаджети від платки USB а не до портів мат.плати.
І RMAA - покращення показує на вимірах. Я їх викладав раніше.
Отправлено спустя 2 минуты 18 секунд:
Так що у мене рекомендація - підключати всі аудіо цапи та гаджети від платки USB а не до портів мат.плати.
І RMAA - покращення показує на вимірах. Я їх викладав раніше.
-
Hotspur
Member
так. але є і просто погані кабеляfeson: ↑ 22.07.2026 00:26В цьому немає ніякої езотеріки - просто по 12В лінії живлення з якої живляться всі порти USB мат плати бігають крокодили та бегемоти від багато-ядерного інтела та відеокарти.....а всі такі платки живлять USB від 5В лінії блока живлення....все просто....
-
S0N1C
Member
та ні, на pci-e навіть 5V немає, є як раз 12 і 3.3, схоже шо 5В на тій плаці і генеруютья
https://allpinouts.org/pinouts/connecto ... xpress-1x/
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
я навіть скачав боардвью якоїсь більш меньш модернової мат плати (MSI PRO Z690-A DDR4 MS-7D25 R1.1) і там як раз юсб запитані через мосфет від 5В блока живлення
-
Radio Bay
Member
Ще один теоретик-онаніст, спастеригачS0N1C: ↑ 22.07.2026 00:40та ні, на pci-e навіть 5V немає, є як раз 12 і 3.3, схоже шо 5В на тій плаці і генеруютья
https://allpinouts.org/pinouts/connecto ... xpress-1x/
Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
я навіть скачав боардвью якоїсь більш меньш модернової мат плати (MSI PRO Z690-A DDR4 MS-7D25 R1.1) і там як раз юсб запитані через мосфет від 5В блока живлення так шо мабуть де як
Чекаю практичних досліджень, Одесакабель проти КлотцHotspur: ↑ 22.07.2026 00:36так. але є і просто погані кабеля
Відправлено через 4 години 31 хвилину 25 секунд:
++ Базаfeson: ↑ 22.07.2026 00:26Так що у мене рекомендація - підключати всі аудіо цапи та гаджети від платки USB а не до портів мат.плати
До речі, USB-карта на НЕКовському чипі із зовнішнім живленням. Ще кондюки перепаюють, але за кондюки топити не буду. Може й плацебо.
Досвіду нема
Ні, мій Jcat поліпше буде, але ціна. Я не за понти, а за народні рішення