Шукаю Threadripper

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sharkoff
Member

Повідомлення

Вітаю шановне панство.
Попросили знайти майстра на ремонт мамки x399. Відправив разом з процесором, який був, Genka3.
Шукаєм на тест другий процесор під цю маму, бо видає помилку проца. Потрібно встановити що саме зламалось, чи проц згорів чи мати.
Тому якщо у когось є проц Threadripper і є можливість відправити його ненадовго Генадію, прохання відписати. Власник думаю віддячить за аренду проца.
Дякую за розуміння і увагу.
Georgin
Member

Повідомлення

Sharkoff
Вибачте, що не зовсім по темі, але раджу шукати виключно у Дніпрі та по області (де проживає майстер), щоб власник під'їхав зі своєю матплатою і процесором та на місці показав майстру, шо його комплект працює.

Інакше може реалізуватись одна з 2-х дуже неприємних ситуацій, тому що "залізо" досить дороге:
1. Майстру можуть прислати неробочий проц, а потім звинуватити його у тому, що він його зламав.
2. Несправна плата виведе з ладу підмінний процесор - хто і як буде за це розплачуватись?

І, оскільки очевидно, що у Gehka немає ні плати ні процесора на підміну (інакше не було б сенсу у цій темі), то почнеться атракціон взаємних звинувачень.
Rucha
Member

Повідомлення

Думаю, ніхто в здоровому глузді буде надавати такий проц комусь для експериментів. Навіть за гроші, хіба за 100% від вартості нового з поверненням частини після перевірки після експериментів.
S0N1C
Member

Повідомлення

я можу помилятися, але найдешевший Threadripper 1900X коштує зараз 40 баксів на ібеї
Sharkoff
Member

Повідомлення

Дякую що відповіли, візьму до уваги
Georgin
Member

Повідомлення

S0N1C
Формально Ви праві, на AliExpress продають найдешевший варіант Ryzen Threadripper 1920X - тільки не за 40$, а від 120$+ і то стан невідомий. За 40$ повноцінний робочий це малореально.
А так першу серію у когось з юзерів на руках знайти буде важко - хто на них працює, той, скоріше за все, вже давно перейшов на другу серію і продав старий "камінь". А друга серія дорога.

На OLX зараз є комплект 1920X + Gigabyte X399 AORUS PRO за ~ 15000 грн. і на цьому все.

Звісно, може й пощастить і у когось завалявся на полиці саме цей старий і відносно дешевий - це було б ідеально для топікстартера. Просто шансів на це майже немає.
Sharkoff
Member

Повідомлення

Я їх бачив за більш менш адекватну ціну, але ж давно. Передам власнику, що ремонт недоцільний.
S0N1C
Member

Повідомлення

https://www.ebay.com/itm/336689131875

Відправлено через 26 секунд:
https://www.ebay.com/itm/117302353998

доставка в Україну буде ще баксів 10
Sharkoff
Member

Повідомлення

S0N1C
Ну хазяїн материнки в Німечинні. Хай розбирається. Я для цього не буду замовляти проца з Європи, тим більше для не знайомої мені людини, оскільки знаю лише його сестру, бо ж працюєм на одній роботі. Я інформацію їй розкажу а там хай вирішує.
S0N1C
Member

Повідомлення

чисто з цікавості, а шо там за конфіг намагаєтесь відремонтувати? може його і не варто колупати вже? :shuffle:
Sharkoff
Member

Повідомлення

Проц не памʼятаю, а мамка здається Asus. Попросили знайти майстра.
evenmore
Member

Повідомлення

Georgin: 18.07.2026 21:03 S0N1C
Формально Ви праві, на AliExpress продають найдешевший варіант Ryzen Threadripper 1920X - тільки не за 40$, а від 120$+ і то стан невідомий. За 40$ повноцінний робочий це малореально.
А так першу серію у когось з юзерів на руках знайти буде важко - хто на них працює, той, скоріше за все, вже давно перейшов на другу серію і продав старий "камінь". А друга серія дорога.

На OLX зараз є комплект 1920X + Gigabyte X399 AORUS PRO за ~ 15000 грн. і на цьому все.

Звісно, може й пощастить і у когось завалявся на полиці саме цей старий і відносно дешевий - це було б ідеально для топікстартера. Просто шансів на це майже немає.
Первая серия у кого-то может просто валяться. 1900x ещё пару лет назад было невозможно продать)
Sharkoff
Member

Повідомлення

evenmore
Так, до 3 тис, і то менше, він від 1800x нічим таким не відрізняється, окрім більшої кількості каналів і ліній pci-e
evenmore
Member

Повідомлення

Sharkoff: 19.07.2026 17:19 evenmore
Так, до 3 тис, і то менше, він від 1800x нічим таким не відрізняється, окрім більшої кількості каналів і ліній pci-e
3к это ещё очень неплохо звучит, учитывая что ему сейчас просто не придумать никакой задачи, кроме тестирования мат плат (или брелка).
Sharkoff
Member

Повідомлення

evenmore
Зараз вже 5000 це не доцільно його брати
Відповісти