Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Mozdev
Member

Повідомлення

Панове хто купляв підкажіть нормальний магазин де можна придбати 5060 не дорого, і так щоб якщо будуть проблеми не було геморою з гарантійкою?
І яку саме краще обрати, і чи варто в загалі, чекати я вже не можу мені потрібен працюючий пк.
Filabatya
Member

Повідомлення

Я за асус дуал, вентилі великі, має бути тихо :up:
Mozdev
Member

Повідомлення

MSI GeForce RTX 5060 8G GAMING OC - я на цю дивився, з асусом у мене "в'єтнамські флешбеки" від їхнього гарантійного сервісу, хоча ремонт виконали вони ок,
але мені тричі у різні роки з різними їх продуктами відмовляли в гарантійному ремонті, заявляючи що це негарантійний випадок, ну може це тільки мені так не поталанило з цим...

Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:
Filabatya: 16.07.2026 19:43 Я за асус дуал, вентилі великі, має бути тихо :up:
Ну на шум мені байдуже можу спати хоч на аеродромі, а ось писк дроселів, бажано уникати.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Mozdev: 16.07.2026 19:39підкажіть нормальний магазин
розетка, ктс, mta, click

msi ventus/gaming, gigabyte gaming .. можна подивись по ютубу огляди на інші моделі
Artem_K
Member

Повідомлення

В мене три попередні картки були від gigabyte, але у 5000-ї серії в них щось пішло не так. То 5070 й вище накосячили з термогелем, то буквально учора
yungmanpro тестив свою 5060Ti й там хотспот під сотню. Можливо то такий екземпляр, але ...
Mozdev
Member

Повідомлення

Вже замовив Asus GeForce RTX 5060 Dual OC 8GB.
byaka
Member

Повідомлення

Nouriel: 16.07.2026 15:56 byaka
молодець
зараз не 2019, і майже ніхто займатись таким коли є нормальне рішення ціього фунціоналу
Ну а що змінює що ви будете знати саму горячу точку при даунвольтi?Як це вам допоможе зробити кращий даунвольт?Якщо у вас хотспот за сотню то i по температурi гп буде видно що 80С+(нвiдiя) Хто давно вже розганяє вiдеокарти, знає який зазвичай розліт між температурою гп і найгарячішою точкою і для них це взагалі не проблема.Так, погано що прибрали монiторинг ,але непотрiбно з цього робити трагедiю,в мене асус прибрав монiторинг температури памятi i що тепер знiмати про це вiдоси? Хоча я був би непроти :D
Геральт
Member

Повідомлення

byaka: 17.07.2026 03:26 Якщо у вас хотспот за сотню то i по температурi гп буде видно що 80С+(нвiдiя) Хто давно вже розганяє вiдеокарти, знає який зазвичай розліт між температурою гп і найгарячішою точкою і для них це взагалі не проблема.
З повідомлень на головній
leif: 16.07.2026 16:12Мав на увазі тих у кого 20+ вилізло і до 107 градусів долізла темпа,
Це практично половина 5080 чи 5090 на ринку, а не просто "деякі користувачі". Половина систем охолодження для цих ГПУ виявилась маркетинговим мотлохом.
Кажуть, PTM7950 трохи рятує ситуацію.
leif: 16.07.2026 21:35Де це вже назбирали статистику,
На активних ГПУ форумах і назбирали.

Всі бомж-версії відеокарт, де можна було збільшувати паверліміт до 400w у 5080 (я конкретно за неї говорю, бо в мене така) - показують сотку по хотспоту при упорі в цей паверліміт (гра з пат-трейсінгом), в мене, наприклад, теж така ситуація, ядро/ пам'ять собі гріється на 70, а хотспот 100... І якби цей показник був відомий відразу на етапі рев'ю - я б наприклад ніколи не взяв цю СО.
man1242
Member

Повідомлення

Геральт: 17.07.2026 07:12
byaka: 17.07.2026 03:26 Якщо у вас хотспот за сотню то i по температурi гп буде видно що 80С+(нвiдiя) Хто давно вже розганяє вiдеокарти, знає який зазвичай розліт між температурою гп і найгарячішою точкою і для них це взагалі не проблема.

Це практично половина 5080 чи 5090 на ринку, а не просто "деякі користувачі". Половина систем охолодження для цих ГПУ виявилась маркетинговим мотлохом.
Кажуть, PTM7950 трохи рятує ситуацію.

На активних ГПУ форумах і назбирали.

Всі бомж-версії відеокарт, де можна було збільшувати паверліміт до 400w у 5080 (я конкретно за неї говорю, бо в мене така) - показують сотку по хотспоту при упорі в цей паверліміт (гра з пат-трейсінгом), в мене, наприклад, теж така ситуація, ядро/ пам'ять собі гріється на 70, а хотспот 100... І якби цей показник був відомий відразу на етапі рев'ю - я б наприклад ніколи не взяв цю СО.
RTX 5080 FE у людей хоспот 107 градусів при температурі гпу 74градуси :D
Зображення
хоча знову потрібно звернути уваги на максимальну температуру бо можливо гпу щоб бути тихою митєво не набирала достатньо обертів щоб себе достатньо охолодити.
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 17.07.2026 07:12
Половина систем охолодження для цих ГПУ виявилась маркетинговим мотлохом.
І якби цей показник був відомий відразу на етапі рев'ю - я б наприклад ніколи не взяв цю СО.
Це якийсь дитячий садок,на той хотспот впливає стільки факторів, що мало просто взяти дорогу модель з хорошим охолодженням.
Потрiбно щоб зiшлись зiрки та був рiвнесенький кристал, без перекосу охолодження та з якicним термоiнтерфейсом,для rtx5080-5090 взагалi потрiбна випарна камера.
Ну ось людина купила крутий асус rtx5090 стрiкс i на хот спотi 100С кому вона пiде бити морду?Хуангу,Асусу,Магазину?Виробнику термопасти?
Геральт
Member

Повідомлення

byaka
З часом назбирається статка, буде вибірка і стане ясно, кому там бити морду
Бо проблема з 1/100 стріксів - це одне, а 50/100 Prime - інше. (цифри умовні)
А загалом, за відсутній хотспот на оглядах - хуангу, за криво намазану/дешеву пасту/слабку СО - асусу, за жуйку, яка тече через рік - виробнику термоінтерфейсу.
denizen
Member

Повідомлення

давайте об'єктивно, а які проблеми отримали люди, в яких хот спот, умовно 107С?
поперще, не факт, що там дійсно це значення, бо це може бути і глюки драйвера, бо цей паказник офіційно ніхто не презентував.
люди, у яких такий хот спот, у вас помний тротлінг, статери, чи що? чи це просто якесь число, яке вас турбує?
Artem_K
Member

Повідомлення

denizen: 17.07.2026 09:56давайте об'єктивно, а які проблеми отримали люди, в яких хот спот, умовно 107С?
Карта тротлить вдаючи з себе нормальну по іншим показникам. Ось з нещодавнього на форумі
yungmanpro: 16.07.2026 09:53 частота встановлюється на 2400 після старту майже відразу...
При тому, що ця карта (5060Ti) заявлена по специфікації виробника десь біля 2600, а взагалі вони працюють 2800+

Он і "Colorful ... вперше офіційно порадив власникам серії GeForce RTX 50 звертатися до сервісних центрів, якщо температура гарячої точки Hotspot стабільно перевищує 95 градусів за Цельсієм під час тривалого навантаження".
https://ua.gecid.com/news/colorful_reko ... ce_rtx_50/
byaka
Member

Повідомлення

denizen: 17.07.2026 09:56 давайте об'єктивно, а які проблеми отримали люди, в яких хот спот, умовно 107С?
Перше що я помiтив це рiзкий старт кулерiв на дуже високих обертах коли запускаєш гру.
Також у мне це впливало на даунвольт i напругу,напруга просо нехотiла фiкуватися на значеннях якi я задав та постiйно стрибала.
Поки запасу охолодження хватало щоб утримувати 100С частота сильно не падала,а старттерiв зараз в iграх повно тому не скажу що вони були через високу температру.

Отправлено спустя 6 минут 54 секунды:
Геральт: 17.07.2026 09:32 byaka
З часом назбирається статка, буде вибірка і стане ясно, кому там бити морду
Скiльки ця проблема у амд 4-5 рокiв? Як воно, статка набiгла, морду вже комусь набили? :laugh:
Геральт
Member

Повідомлення

byaka
В мене 85 гр хот спот був при тій же швидкодії. Та й знав я наперед про високий хот спот.
спойлер
Зображення
А деякі власники НВ тільки зараз і дізнались і то завдяки етузіастам. Скільки вони часу карту шкварили тільки вони й знають :-/
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 17.07.2026 12:26 byaka
В мене 85 гр хот спот був при тій же швидкодії. Та й знав я наперед про високий хот спот.
85С це чудовий хотспот для амд, проблемний це 95+
Геральт
Member

Повідомлення

byaka
Це після "втручання". З коробки було більше. І якби не датчик, то може б і не ліз. Про що й мова.
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 17.07.2026 12:38 byaka
Це після "втручання". З коробки було більше. І якби не датчик, то може б і не ліз. Про що й мова.
Датчикiв в гп обмежена кiлькicть вони не покривають весь кристал,спробуйте стерти з кожного боку 2-3мм термопасти i ви побачите що хотспот не дуже сильно і зміниться.
Так ви в якомусь випадку спасете кристал, а в якомусь нi.Тому даунвольт потрiбно робити вiдразу i пофiг на той хотспот.
Vader
Member

Повідомлення

Ось в мене хот спот в играх,наприклад сталкер
спойлер
Зображення/spoiler]
Відповісти