Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ijachok
Member

Повідомлення

FirstTDM: 17.07.2026 00:19
Ijachok: 17.07.2026 00:06Можете порадити, який краще взяти UPS до цього блока живлення?
APC Easy UPS 2200VA - для домашнего компа вполне хорошо - бесшумный, встроенный стабилизатор, 5-7 мин держит именно be quiet! 850W DARK POWER 14 под нагрузкой
А як в нього справи з шумом?
FirstTDM
Member

Повідомлення

Ijachok: 17.07.2026 00:21А як в нього справи з шумом?
Ну я же написал, что бесшумный APC Easy UPS 2200VA :)

У меня он под столом на толстом резиновом коврике стоит - вообще не слышно никак... при больших скачках напряжения - щелкает как и все UPS... пищит громко при отсутствии электричества... рамка зеленая ярко горит... есть варианты под любые розетки...

Стабильно работает 4-5 лет - вечного ничего не бывает... батарею потом надо менять...
Ijachok
Member

Повідомлення

FirstTDM: 17.07.2026 00:33
Ijachok: 17.07.2026 00:21А як в нього справи з шумом?
Ну я же написал, что бесшумный APC Easy UPS 2200VA :)

У меня он под столом на толстом резиновом коврике стоит - вообще не слышно никак... при больших скачках напряжения - щелкает как и все UPS... пищит громко при отсутствии электричества... рамка зеленая ярко горит... есть варианты под любые розетки...

Стабильно работает 4-5 лет - вечного ничего не бывает... батарею потом надо менять...
Сорі, мабуть спати пора, пропустив це слово в попередньому повідомленні) Дякую, придивляюсь і до нього

А щодо батареї, то розумію, до свого Powercom міняв десь через 3 роки
Rucha
Member

Повідомлення

Чи вміє Anker SOLIX C200 DC в pass-through? Планую його використовувати як міні-УПС для роутера 12v через відповідний кабель PD->12v. Може хтось має досвід з цим павером?
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Rucha: 17.07.2026 12:05Anker SOLIX C200 DC в pass-through
Не зустрічав огляду С200, де би це точно підтвердили.
Натомість С300 має наскрізну, огляд - про зарядку десь на 4 хвилині показують.
Rucha
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Дяка за відос! Але там не тестується саме наскрізний байпас, в каментах обзорник навіть пише, що не тестував це "Нажаль змоги перевірити немає, бо як я казав у відео: Анкер підписника, після тестів він поїхав власнику".
Untegental
Member

Повідомлення

Вечір добрий.
Значить придбав я відповідно до поради фусібот ф2400, Перші враження і декілька запитань.
Перші 2 дні штиняла жахливо, зараз вже мало чутно.
Тягне все що писав наче добре, в режимі дбж без зарядки взагалі безшумна, ніяких шумів на аудіообладнанні при підключенні через неї нема, як були на іншій зарядній.

Один з компів, якщо під навантаженням, при переключенні на ups на умовному скачку енергії іноді йде в ресет, і я поки не розібрався, від чого залежить. Єдине помітив: всі рази, коли був ресет, комп був під навантаженням, але саме по собі не всі відключення з навантаженням дають ресет, десь 20%, можливо воно просто так співпало. У компа свіжий платіновий корсейр бп з значним запасом потужності, тому навряд чи проблема в ньому. Другий комп трохи слабший, значно старіший, і він наче ок. Куди копати? Я можу це якось пофіксити?

Я поставив ліміти 6% низ і 95% верх. Впродовж доби навіть при стабільній мережі, станція 3-4 рази розряджаться на на декілька відсотків і назад їх поповнює, я наче чув що це норма, але думав воно буде повільніше це робити. Чи ок це чи не ок?

В мене дуже на стабільна мережа, перед станцією поставив реле зубр, які мін макс значення краще поставити? Поточно наклацав 180–240, бо знайшов, що до верхньої межі станція може бути дуже чутливою. Проблема в тому, що в мене вночі постійно 235–245, і релеха клацає дуже часто — підбішує.

Дякую
_VlaD_
Member

Повідомлення

Untegental: 18.07.2026 01:26В мене дуже на стабільна мережа, перед станцією поставив реле зубр, які мін макс значення краще поставити? Поточно наклацав 180–240, бо знайшов, що до верхньої межі станція може бути дуже чутливою. Проблема в тому, що в мене вночі постійно 235–245, і релеха клацає дуже часто — підбішує.
Офіційно в Україні напруга 230В з допустимим відхиленням 10%. Тобто, 207-253В це норма.
Тому, верхню межу можна підняти.
GreenMile
Member

Повідомлення

Ijachok: 17.07.2026 00:06 Powercom SPT-1500-II LCD (SPT.1500.II.LCD)
Powercom SPT-2000-II LCD SPT.2000.II.LCD
Обирати з оцих, потужніший краще, вони з правильним синусом і пасивним охолодженням. Ви ж обрали ДБЖ ж апроксимованою синусоїдою, такі брати вже давно не варто в принципі, бо такі ДБЖ можуть не працювати нормально з сучасними блоками живлення з APFC. Про це писано-переписано 100500 тисяч разів вже, в тому числі в цій темі.

Альтернативно, зараз можна розглянути замість ДБЖ зарядну станцію, так, буде дорожче рази в два, але окрім функцій ДБЖ вона дасть можливість кілька годин працювати на ПК, на відміну від класичного ДБЖ на свинцевих АКБ, який придатний тільки для завершення роботи протягом кількох хвилин.
Filabatya
Member

Повідомлення

GreenMile
А який зараз топовий ціна якість дбж для ліфера 12в 100а? Для ігрового пк, що в простої з 2 моніками десь 200-250ватт жре :shuffle:
GreenMile
Member

Повідомлення

Untegental: 18.07.2026 01:26 Один з компів, якщо під навантаженням, при переключенні на ups на умовному скачку енергії іноді йде в ресет, і я поки не розібрався, від чого залежить. Єдине помітив: всі рази, коли був ресет, комп був під навантаженням, але саме по собі не всі відключення з навантаженням дають ресет, десь 20%, можливо воно просто так співпало. У компа свіжий платіновий корсейр бп з значним запасом потужності, тому навряд чи проблема в ньому. Другий комп трохи слабший, значно старіший, і він наче ок. Куди копати? Я можу це якось пофіксити?
Ніяк, індивідуальна несумісність.
Ваш БЖ не може витримати ПК під навантаженням в той час, поки станція перемикається. Тут два варіанти: або станція занадто довго перемикається(це я скоро перевірю), або ваш БЖ не тримає заявлений час "провалу".
Від себе додам, що Корсари цим грішать, мабуть у них занадто агресивний APFC. У мене є звичайний старий ДБЖ 1000ВА (600Вт), так от ПК2 з профілю (різен 7800х3д на корсарі 850Вт) він не тримає навіть на робочому столі і через раз ПК іде в резет, а ПК1 (13900к на МСІ 1000Вт) цей самий ДБЖ тримає навіть в неважких іграх типу БГ3.
Так шо тут без лютого колхозу проблема рішення мати не буде. Спробуйте цей ПК на іншому БЖ, або доведеться купляти онлайн-ДБЖ для нього окремо. Або не вантажити в той час коли є велика вірогідність відключень.
Untegental: 18.07.2026 01:26Я поставив ліміти 6% низ і 95% верх. Впродовж доби навіть при стабільній мережі, станція 3-4 рази розряджаться на на декілька відсотків і назад їх поповнює, я наче чув що це норма, але думав воно буде повільніше це робити. Чи ок це чи не ок?
Не треба так робити, поверніть назад 100%, інакше станція піде в розбаланс від довгого простою в режимі ДБЖ. Взагалі ці межі на ліфепо4 не мають жодного сенсу, а зниження верхньої ще й шкідливо в наших умовах, бо станція балансує акумулятор лише при підході до максимального заряду. Спускаючи заряд нижче в надії продовжити термін життя ви тільки робите гірше.
Станція поповнює заряд при зниженні його до 90%, ви виставили ліміт 95% скоротивши в два рази час розряду :dontknow: Моя станція зі 100 до 90% падає за декілька днів. Поверніть заряд до 100%.
Untegental: 18.07.2026 01:26В мене дуже на стабільна мережа, перед станцією поставив реле зубр, які мін макс значення краще поставити? Поточно наклацав 180–240, бо знайшов, що до верхньої межі станція може бути дуже чутливою. Проблема в тому, що в мене вночі постійно 235–245, і релеха клацає дуже часто — підбішує.
Дякую
Норма напруги в мережі 230В±10%, тобто до 253В - це допустима норма, на реле можете ставити 180-265В, це цілком безпечно.

Відправлено через 7 хвилин 19 секунд:
Filabatya: 18.07.2026 10:52 GreenMile
А який зараз топовий ціна якість дбж для ліфера 12в 100а? Для ігрового пк, що в простої з 2 моніками десь 200-250ватт жре :shuffle:
Краще і дешевше за Must EP20-1000 Pro я не знаю, що порадити.
Ijachok
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.07.2026 10:47
Ijachok: 17.07.2026 00:06 Powercom SPT-1500-II LCD (SPT.1500.II.LCD)
Powercom SPT-2000-II LCD SPT.2000.II.LCD
Обирати з оцих, потужніший краще, вони з правильним синусом і пасивним охолодженням. Ви ж обрали ДБЖ ж апроксимованою синусоїдою, такі брати вже давно не варто в принципі, бо такі ДБЖ можуть не працювати нормально з сучасними блоками живлення з APFC. Про це писано-переписано 100500 тисяч разів вже, в тому числі в цій темі.

Альтернативно, зараз можна розглянути замість ДБЖ зарядну станцію, так, буде дорожче рази в два, але окрім функцій ДБЖ вона дасть можливість кілька годин працювати на ПК, на відміну від класичного ДБЖ на свинцевих АКБ, який придатний тільки для завершення роботи протягом кількох хвилин.
Ого, про правильну синусоїду і APFC не знав, дякую. А станція в мене є - Ecoflow River 2 (щоправда, поки віддав її другу), то як будуть великі відключення саме в мене- вона має повернутись)
BorisBrejcha
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.07.2026 11:14
А він має профіль під LiFePO4?

На сайті завантажується інструкція під іншу модель
GreenMile
Member

Повідомлення

BorisBrejcha: 18.07.2026 12:50
GreenMile: 18.07.2026 11:14
А він має профіль під LiFePO4?

На сайті завантажується інструкція під іншу модель
Ні, налаштовується вручну в режимі USE як всі інші гібридні інвертори.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

GreenMile: 18.07.2026 11:14Корсари цим грішать ... занадто агресивний APFC
Саме так, в мене навіть кілька раз корсару 650 Вт вдавалося перегрузити вихід онлайн-дбж на 1000 Вт, при різкому пропаданні світла. Пізніше БЖ замінив на Термалтейк 700 Вт - із ним таких нюансів не виникало.
Відповісти