Новини
Останні статті і огляди
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
VovaII
Member
Уточню: не обов’язково механіка. Взагалі, серед будь-яких типів/видів?
-
destructX
Member
Серед мембранок - не знаю, у механік - багато варіантів. В ютубі по запиту "top silent switches" буде мільйон і один відос на цю тему де можна подивитись і послухатиVovaII: ↑ 14.07.2026 01:10 Уточню: не обов’язково механіка. Взагалі, серед будь-яких типів/видів?
-
StTechnik
Member
Вообщем пока все меряют ХотСпоты на видеокартах - перейдем к важным новостям. Приехали HMX KD400. Брал вот этот вариант https://unikeyboards.com/products/hmx-x ... 1258857790
45на 50 грамм - мне как раз ок.
Очень коротко - мысли.
1. Упаковка в "филмбокс" - очень класно и оригинально. Доставила эмоции.
2. То что на сайте сказано Pre-travel: 1.2mm - чушь. Там честные 2 мм, что собственно написано на упаковке и по ощущениям.
3. Качество - конечно же агонь. Настолько агонь, что кейкапы садятся достаточно туго, и снимаются вместе со свичем в большинстве случаев.
4. Звук. Ну я не музыкант конечно, но по моему ощущению - он вообще такой же как на Cloud v2. Ну может совсем чуть чуть более объемный.
5. Вернулся обратно на ПЕИ плейт - стало все более веселее. На ПП звук немного все таки плоский и приглушенный.
6. И еще пока не покидает ощущение что их немного чуть чуть "пересмазали". Может я гоню конечно, но вот первые впечатления такие.
В целом - мне нравится. Плавные, звук клас. Теперь все это хозяйство ждет хаммерхенд.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Да, хотя в целом я ожидал что звук пойдет в сторону большей громкости, и резкости. Нет - не пошел
45на 50 грамм - мне как раз ок.
Очень коротко - мысли.
1. Упаковка в "филмбокс" - очень класно и оригинально. Доставила эмоции.
2. То что на сайте сказано Pre-travel: 1.2mm - чушь. Там честные 2 мм, что собственно написано на упаковке и по ощущениям.
3. Качество - конечно же агонь. Настолько агонь, что кейкапы садятся достаточно туго, и снимаются вместе со свичем в большинстве случаев.
4. Звук. Ну я не музыкант конечно, но по моему ощущению - он вообще такой же как на Cloud v2. Ну может совсем чуть чуть более объемный.
5. Вернулся обратно на ПЕИ плейт - стало все более веселее. На ПП звук немного все таки плоский и приглушенный.
6. И еще пока не покидает ощущение что их немного чуть чуть "пересмазали". Может я гоню конечно, но вот первые впечатления такие.
В целом - мне нравится. Плавные, звук клас. Теперь все это хозяйство ждет хаммерхенд.
Відправлено через 1 хвилину 34 секунди:
Да, хотя в целом я ожидал что звук пойдет в сторону большей громкости, и резкости. Нет - не пошел
-
leif
Member
для hmx це нормальноStTechnik: ↑ 16.07.2026 12:55Звук. Ну я не музыкант конечно, но по моему ощущению - он вообще такой же как на Cloud v2. Ну может совсем чуть чуть более объемный.
так відкрий подивись що там, зніме всі питання. а що за враження? хлюпає? занадто в'язко?StTechnik: ↑ 16.07.2026 12:55Может я гоню конечно, но вот первые впечатления такие.
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
значить клауди в другій ревізії зробили більш хайпітч, адже з в першій ревізії, скажімо, якщо порівняти клауди з xinhai або kd200 (вони ж cheese з іншими пружинами і кольорами), то клауди звучали понижче і поглибшеStTechnik: ↑ 16.07.2026 12:55звук пойдет в сторону большей громкости, и резкости. Нет - не пошел
Відправлено через 4 хвилини 33 секунди:
у мене тут тим часом має ось ось доїхати багатостраждальний афтермаркет плейт для cycle7. алю без флекскатів, отакий
купив чисто щоб принаймні на одній окремо взятій клавіатурі оцінити як сильно на звук впливають флекскати на плейті. ясно що без флекскатів краще, але наскільки краще? вапріс. ось і перевірю.
а чому плейт багатостраждальний, так це тому, що продавець його передав службі доставки ще курва 5 червня і він досі не доїхав, при тому що там не безкоштовна доставка, а 240 грн я віддав чи щось таке. і їде досі. ніколи мені з алішки так довго нічого не везли
Відправлено через 8 хвилин 50 секунд:
ось стоковий алю плейт сайкл7, іншого TKD не пропонували (не знайшов фотку повністю в інеті з наскоку, довелось сфоткати самому): а ось плейт з алі, який ніяк не доїде:
-
StTechnik
Member
leif
Но «хлюпанья» точно нет. Чуть чуть может вязковато.
Відправлено через 2 години 54 хвилини 55 секунд:
Немного походу они перестарались
Ну вот уже тем не менее вязкость прошла как то. Все более менее комфортно достаточно стало.
Вот немного да - правильное определение. Но пол дня посидел за ними - как бы уходит это ощущение. Может привыкаю. Я позже один открою - посмотрю - сфоткаю.занадто в'язко?
Но «хлюпанья» точно нет. Чуть чуть может вязковато.
Відправлено через 2 години 54 хвилини 55 секунд:
Ну такоеleif: ↑ 16.07.2026 16:47так відкрий
Немного походу они перестарались
- спойлер
Ну вот уже тем не менее вязкость прошла как то. Все более менее комфортно достаточно стало.
-
leif
Member
по фотці виглядає як досить типове hmx змащення, не сказав би що тут видно хоч якісь ознаки оверлубу, знаючи яке по в'язкості мастило вони використовують (хіба щось змінили останнім часом).StTechnik: ↑ 16.07.2026 20:11Немного походу они перестарались
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
ага, буває з щойнозмащеними/новими світчами, що треба дати трохи часу щоб розподілилось мастилоStTechnik: ↑ 16.07.2026 20:11Ну вот уже тем не менее вязкость прошла как то. Все более менее комфортно достаточно стало.
-
StTechnik
Member
leif
Кстати. Полностью последовал твоему совету. И для игр использую магнитный Кейрон с керамическими кейкапами. Плюсы целиком - очень быстрая, практически сайлент, никакого шайна на кейкапах. Керамика на ней прям окончательно прописалась.
Кстати. Полностью последовал твоему совету. И для игр использую магнитный Кейрон с керамическими кейкапами. Плюсы целиком - очень быстрая, практически сайлент, никакого шайна на кейкапах. Керамика на ней прям окончательно прописалась.
-
leif
Member
StTechnik
всім рекомендую саме такий підхід. не дуже зручно, але воно того вартує, як на мене.
Відправлено через 2 години 47 хвилин 41 секунду:
42 дня і таки доїхав плейт, фух зроблений непогано, і ставив би маккофе + чебурек, що це 5000 алюміній, а не 6000й, з якого зроблений стоковий плейт (тому то і флекскати довелось додати). до слова, рідний плейт у моєї pt. 1/75 вже зробили з 5000 алюмінію.
зараз запаяю якийсь білд, подивимось що буде в порівнянні сток алю вс афтермаркет алю
Відправлено через 1 годину 43 хвилини 38 секунд:
госпадє, яка ж
ова мода ці флекскати для таких клавіатурних задротів як я. от просто в один прекрасний момент в клавіатурному світі з ними сталась ситуація "всі побігли і я побіг", більшості юзерів стало терміново треба, щоб були флекскати і побільше, а виробникам нікуди було діватись і на позицію меншості ніхто не зважав
а сайкл7 розроблявся ще в ті непрості часи. хвала богам, що з того часу і юзерів і виробників вже відпустило
шкода, що я досі зажав грошей на мікрофон, щоб це записати, тому наразі вам залишається повірити мені на слово, але це імєнно шо дві великі різниці (sic!) в тому, що стосується звуку. дарма сайкл7 не йшов по дефолту з таким суцільним алю плейтом, як я оце втарив на алішці, йому б ще більше хвалебних од би співали, особливо в таборі шанувальників черрі блек і старої клавіатурної школи. найкраще що сталось з суцільним алю плейтом це балансування/узгодження звуку альф і пробілу і вирівнювання по всьому блоку альф. + трохи акуратніше в верхній частині спектру завдяки 5000 алюмінію. це я також відмітив
так, тайпінг став помітно жорсткіше навіть не зважаючи на більш м'який алюміній, і може для когось це б стало мінусом, але точно не для мене.
всім рекомендую саме такий підхід. не дуже зручно, але воно того вартує, як на мене.
Відправлено через 2 години 47 хвилин 41 секунду:
42 дня і таки доїхав плейт, фух зроблений непогано, і ставив би маккофе + чебурек, що це 5000 алюміній, а не 6000й, з якого зроблений стоковий плейт (тому то і флекскати довелось додати). до слова, рідний плейт у моєї pt. 1/75 вже зробили з 5000 алюмінію.
зараз запаяю якийсь білд, подивимось що буде в порівнянні сток алю вс афтермаркет алю
Відправлено через 1 годину 43 хвилини 38 секунд:
госпадє, яка ж
шкода, що я досі зажав грошей на мікрофон, щоб це записати, тому наразі вам залишається повірити мені на слово, але це імєнно шо дві великі різниці (sic!) в тому, що стосується звуку. дарма сайкл7 не йшов по дефолту з таким суцільним алю плейтом, як я оце втарив на алішці, йому б ще більше хвалебних од би співали, особливо в таборі шанувальників черрі блек і старої клавіатурної школи. найкраще що сталось з суцільним алю плейтом це балансування/узгодження звуку альф і пробілу і вирівнювання по всьому блоку альф. + трохи акуратніше в верхній частині спектру завдяки 5000 алюмінію. це я також відмітив
так, тайпінг став помітно жорсткіше навіть не зважаючи на більш м'який алюміній, і може для когось це б стало мінусом, але точно не для мене.