Вибір відеокарти

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
lostsoulforever
Member

Повідомлення

byaka: 15.07.2026 07:53
Filabatya: 15.07.2026 07:47 Там нема що розганяти, якщо в 5090 все в нормі то в решти обрубків і подавно)
Ранiше пiд кожною новиною про вiдяхи писали що 8gb вже мало, але виявилося що в новому резiку та ассасiнi вистачає тому фанати амд будуть писати що хата згорить через гарячий хот спот :D
тобто той факт, що гнила корпа приховує данні від користувачів це нормально? ти я бачу із тих кому Хуанг буде ссяти на обличча, а ти проситимеш добавки і казатимеш як класно і освіжаюче
шо амд шо нвідія шо інтел корпо гниль, які будуть старатися на****ти клієнтів при першій нагоді і чим більше такого біосміття як ти, що сраку рве собі захищаючи улюблену мультимільярдну корпорацію, тим легше їм це робити
МОНАХ
Member

Повідомлення

► Нічогенько так :-/ ...
► Послухаюсь таки Filabatya і зроблю андервольт ВЖЕ :)
Ektalion
Member

Повідомлення

Filabatya: 15.07.2026 07:57 В енвідії завжди мало пам'яті для смертних :lol:
спойлер
А до 28го ще треба дожити :shuffle:
Ще невідомо, що буде у 28му.
Nouriel
Member

Повідомлення

Filabatya: 15.07.2026 07:47Там нема що розганяти, якщо в 5090 все в нормі то в решти обрубків і подавно)
а причому тут чіп? тут головне виконання.

Відправлено через 2 хвилини 32 секунди:
мені от цікаво, які температури у вантуза чи норм їх брати. чи паліт інфініті
Mozdev
Member

Повідомлення

Є варіанти знайти щось цікавіше за 5060, за 17к але нову?
Filabatya
Member

Повідомлення

Mozdev
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/sapp ... derIndex=4
Хіба олх доставку вибити)
byaka
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 15.07.2026 14:59
byaka: 15.07.2026 07:53
Ранiше пiд кожною новиною про вiдяхи писали що 8gb вже мало, але виявилося що в новому резiку та ассасiнi вистачає тому фанати амд будуть писати що хата згорить через гарячий хот спот :D
тобто той факт, що гнила корпа приховує данні від користувачів це нормально? ти я бачу із тих кому Хуанг буде ссяти на обличча, а ти проситимеш добавки і казатимеш як класно і освіжаюче
шо амд шо нвідія шо інтел корпо гниль, які будуть старатися на****ти клієнтів при першій нагоді і чим більше такого біосміття як ти, що сраку рве собі захищаючи улюблену мультимільярдну корпорацію, тим легше їм це робити
Аналогiчна проблема трапляється вже багато рокiв на мапах амд,це не щось нове, ось тiльки нiхто щось не знімає вiдео якi в амд поганi температури.
В hynix gddr6 температури за 100с якщо нормально не охолодужувати теж чогось нема вiдео по цiй темi,а ще про якість продукції асус можно зняти купу викриваючих вiдео.
Я давно помiтив що фанати амд як малi дiти не хочуть розбиратися в темi,вони можуть тiльки накинути на вентелятор i справа тут не в захистi нвiдя, а в здоровому глуздi.
daesz
Member

Повідомлення

byaka: 16.07.2026 05:28Аналогiчна проблема трапляється вже багато рокiв на мапах амд
Тобто аналогічна? АМД не приховувала цю інфу жодного разу на відміну від нвідії.
byaka
Member

Повідомлення

daesz: 16.07.2026 06:09
byaka: 16.07.2026 05:28Аналогiчна проблема трапляється вже багато рокiв на мапах амд
Тобто аналогічна? АМД не приховувала цю інфу жодного разу на відміну від нвідії.
Те що нвiдя приховала не змінює того факу що у амд абсолютно такаж проблема з хотспотами вже не одне поколiння вiдях.
Якщо на те пiшло то це не перший раз коли виробник/розробник комплектуючих щось приховує.У мне на асус z490 tuf був прихований датчик теператури VRM,але щось нiхто не зробив сенсації коли дізнався що там за 100С може бути.Такi приколи вже не в перший раз,але люди будуть розказувати якаж нвiдiя погана,а потiм самi куплять амд i може таке будути що будуть сидiти з хотспотом за 100С i неважливо приховали чи неприховали я на власному досвiдi переконався що для сц асус хотспот за 100С це норма.
daesz
Member

Повідомлення

byaka: 16.07.2026 06:26Те що нвiдя приховала не змінює того факу що у амд абсолютно такаж проблема з хотспотами вже не одне поколiння вiдях.
Мова йшла про прозорість, а не про проблеми.
byaka
Member

Повідомлення

daesz: 16.07.2026 07:34
byaka: 16.07.2026 06:26Те що нвiдя приховала не змінює того факу що у амд абсолютно такаж проблема з хотспотами вже не одне поколiння вiдях.
Мова йшла про прозорість, а не про проблеми.
А пам'ятаєте у Iнтела були проблеми з нагрiвом чiпсету що асус навiть прибирав датчик температури?Чому тодi ви не вимагали прозоростi?Де цi десятки гнiвних вiдео вiд блогрiв?
Я не захищаю нвiдiю,рiшення Хуанга виглядає як пiдстава, але тiльки для тих хто думає що іншi компанії так не роблять.Я вже говорив що у мене нема датчика температури пам'яті i на vrm нема, але якось живу.
Геральт
Member

Повідомлення

byaka: 16.07.2026 06:26 Те що нвiдя приховала не змінює того факу що у амд абсолютно такаж проблема з хотспотами вже не одне поколiння вiдях.
Не така сама проблема. Бо АМД моніторинг не ховала. І саме тому моя попередня 6900 ні дня не жила без андервольту та змінених кривих вентилів. Вендор скільки завгодно може розказувати, що 110 - безпечно, але я все одно буду прагнути до 80-85 (в ідеалі - ще менше). Але для цього мені потрібний датчик. Так що сидіти на АМД з хот-спот 100 могли лише ті, кого це влаштовує, або ті, хто в принципі таким не цікавиться. А от умовний власник 5060Ті з хот-спот під 100 міг собі дійсно сидіти на 5й точці рівно. Карта ж відносно слабка, що там їй буде? 75-80 по чіпу виглядлає не так вже й погано. А так має шанс продовжити життя карти, дяка ентузіастам, які косяк (імхо свідомий) куртки виправили.

зі. Намагання змістити фокус з прибраного датчика на покази цього датчика - це і є захист компанії. І виглядає це досить кумедно, бо для оцінки "однаковості" проблеми температур, потрібні покази датчика, який в АМД присутній роками. :-/

Врам на конкретній моделі асус z490 моніторить 1,5 користувача, хот-спот загалом моніторить, думаю, трохи більше народу. Ну і якщо асус такі поганці, то можна внести їх в ігнор. Вибір серед виробників материнок таки більший, ніж ВК. Або й взагалі зробити неможливе і перед покупкою почитати огляди. В нормальних оглядах температури компонентів вказують
Востаннє редагувалось 16.07.2026 09:32 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
oversteve
Member

Повідомлення

Геральт: 16.07.2026 09:23
byaka: 16.07.2026 06:26 Те що нвiдя приховала не змінює того факу що у амд абсолютно такаж проблема з хотспотами вже не одне поколiння вiдях.
Не така сама проблема. Бо АМД моніторинг не ховала. І саме тому моя попередня 6900 ні дня не жила без андервольту та змінених кривих вентилів. Вендор скільки завгодно може розказувати, що 110 - безпечно, але я все одно буду прагнути до 80-85 (в ідеалі - ще менше). Але для цього мені потрібний датчик. Так що сидіти на АМД з хот-спот 100 могли лише ті, кого це влаштовує, або ті, хто в принципі таким не цікавиться. А от умовний власник 5060Ті з хот-спот під 100 міг собі дійсно сидіти на 5й точці рівно. Карта ж відносно слабка, що там їй буде? 75-80 по чіпу виглядлає не так вже й погано. А так має шанс продовжити життя карти, дяка ентузіастам, які косяк (імхо свідомий) куртки виправили.

Врам на конкретній моделі асус z490 моніторить 1,5 користувача, хот-спот загалом моніторить, думаю, трохи більше народу. Ну і якщо асус такі поганці, то можна внести їх в ігнор. Вибір серед виробників материнок таки більший, ніж ВК. Або й взагалі зробити неможливе і перед покупкою почитати огляди. В нормальних оглядах температури компонентів вказують
то все чудово, але якщо дельта зазвичай як мінімум в районі 15 градусів в нормі і користувач рівно сидів з температурою 75-80 по ядру, то яку температуру він там ще міг побачити? :think:
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 16.07.2026 09:23
А от умовний власник 5060Ті з хот-спот під 100 міг собі дійсно сидіти на 5й точці рівно. Карта ж відносно слабка, що там їй буде? 75-80 по чіпу виглядлає не так вже й погано. А так має шанс продовжити життя карти, дяка ентузіастам, які косяк (імхо свідомий) куртки виправили.
Нещодавно дивився тести с тепловiзором asus rtx5060ti,rx9060xt та ще якicь i там починається: десь на шiм контролерi не тої товщини прокладку поставили i там за 100С,десь на прижимнi рамцi теж за сто,пам'ять по монiторингу 96С,я думаю якщо ще на vrm замiряли то це був би оверкiл.Так що на фонi цього вiдсутнicть хотспота виглядає якось не дуже страшно враховуючи той факт що температру гп все ще видно i можно накинути +20-25С ось вам i буде тепрература хотспота не дарма у нвiдiя прошитий лiмiт 84С додайте +20С ось вам i 105C критична тепература хотспота.
Геральт
Member

Повідомлення

byaka
Для чого мені додавати магічні 20, якщо я можу прямо подивитись? Тепловізор шукати? Цінна порада :facepalm:
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 16.07.2026 10:09 byaka
Для чого мені додавати магічні 20, якщо я можу прямо подивитись? Тепловізор шукати? Цінна порада :facepalm:
Вам не потрiбний той хотспот якщо температура гп в нормi,якщо ви знаєте що критична температура гп - 84С це фактично в гiршому разi i будет 105С хотспот на зелених мапах,у амд може трохи вiдрiзнятися.Ви в будьякому випадку будете робити даунвольт тому що це зменшить шум,нагрiву та споживання i вiдсутнiсть хотспота вам не завадить.
Просто якщо вам потрiбно побачити 105С на хотспотi щоб мотивувати зробити андервольт це вже iнше питання..
Якщо ви переживаєте за температури, то тепловiзор не сама погана iдея,тому що на вiдеокартi є не тiльки один гп який сильно нагрівається.
п.с. Я собi давно купив пiрометр, коштує 10$ ;)
Геральт
Member

Повідомлення

byaka
А можна я сам буду вирішувати, що і коли мені потрібне? Даунвольт не зменшує споживання (якщо не чіпати PL). Як впиралась в паспортний TDP, так і впирається. На шум мені наплювати. Лишаються температури, для яких потрібний датчик. Коло замкнулось.
Дешевий китайський пірометр, яким міряють щось там в напрямку бекплейту. Найс. Було б цікаво ним темпу окропу поміряти :-/
Картах, а не мапах. Бо graphics card
byaka
Member

Повідомлення

Геральт: 16.07.2026 10:49 byaka
А можна я сам буду вирішувати, що і коли мені потрібне? Даунвольт не зменшує споживання (якщо не чіпати PL). Як впиралась в паспортний TDP, так і впирається. На шум мені наплювати. Лишаються температури, для яких потрібний датчик. Коло замкнулось.
Дешевий китайський пірометр, яким міряють щось там в напрямку бекплейту. Найс. Було б цікаво ним темпу окропу поміряти :-/
Картах, а не мапах. Бо graphics card
Так я i не проти щоб ви вирішували,я як робив до 2019р (з'явився хотспот) даунвольт так i пicля роблю орiнтуюсь все одно на температру гп,хот спот корисний якщо ви хочете розiгнати по максимуму i тодi дiсно потрiбно вiдстежувати перегрiв по всьому кристалу.
Я коли курву редагую в мене вiдразу мiнус 10W i не довбиця в лiмiт.
Та то зрозумiло що не мапах,але слово карта не так элегантно звучить :D
Я мiряв спочатку термопарою ,а потiм пiрометром похибка десь 1-3С,шкiру взагалi без похибки заміряє, єдине що не зручно це калібрувати під рiзнi поверхнi.
Відповісти