Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Ostin
Member

Повідомлення

Feras
Я собі недавно взяв Questyle M15i Blue SE, воно теж без оцієї вешки (на мій слух), але відчутно технічніше Onix-а. То на зараз маю свистульки, які +\- тяжіють до природного звуку, але відрізняються за рівнем деталізації. Іноді думаю про лампи, але поки що не наважився, бо й так часу на все не дуже)
Як не дивно, я не відношу себе до противників світлого звуку) Навпаки, мені подобається світлий і відкритий звук. І навушників темних в мене немає в принципі. Я терпіти не можу отой підкреслено теплий, розмитий або бубнявий саунд в більшості випадків. Але мій звук має тяжіти до природного забарвлення, а не навішати якихось цикаючих ВЧ звуків, які я в принципі ніколи в реальності не чую) То з моєї точки зору, онікс в моїй прошивці з високими справляється цілком гарно. Вони є, достатньо протяжні та окреслені, і це мені дуже важливо. Вони не цикають просто так, задля "типу детальності", і це другий важливий пункт, який мене теж влаштовує.
Feras: 14.07.2026 10:43сабвуфер в голові і свердління від високих жіночих голосів
Це створює ефект високої детальності, підкреслює його. Тому так популярно.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 14.07.2026 08:07Да конечно. Прям с разбегу, ага.
Вообще никак не зависит и закономерностей нет. Простой пример у меня лично
Ну, Мист для меня темна конячка, юзаю Изиєкспресс. Раз посылку теряли, вернули деньги ($250).
StTechnik: 14.07.2026 08:07Если повезло 10 раз - на 11 легко может не повезти
Тут согласен, но, думаю, так везде +/-
Ostin: 14.07.2026 09:38Бо я бачив інфу, що новими прошивками вони спаскудили весь кайф цього пристрою
Це погана ознака: коли звук критично залежить від прошивки. От реально ліпше вже якась дешева ДС типу того ж Schiit Modi ніж такі збочення.
Дивлюсь краєм ока, що з тими ж К11 є деякі відмінності, але не критичні. Пегаса прошивав один раз, відкатався, але мені здається, що цю відмінність я почув, бо звик до звуку, та Genelec деталей навалює: нюанси, звук трохи тускліший. Якщо з нуля, то норм зайде, і це стосувалося тільки USB. Вони додали керування гучності у Вінді у прошивці. У нього є специфіка: кнопки гучності по USB,не працюють. От коли не працюють, грає ліпше, диво таке. З сапорту стару прошивку прислали, отримали подяк та репорт :)

Feras: 14.07.2026 10:43"яксравий-аналітичний"звук
:mad:
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 14.07.2026 18:22Це погана ознака: коли звук критично залежить від прошивки.
Офіційна позиція виробника - прошивки не міняють звук. За відгуками - міняють. Більшість оглядів пристрою - на основі колишньої базової моделі дворічної давнини. Нову прошивку я не слухав, тому сказати нічого. На мій смак - воно цілком нормальне. Хоча без якихось одкровень, звісно.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 14.07.2026 20:49Офіційна позиція виробника - прошивки не міняють звук
Іншого не чув від виробників. Musician взагалі нічого не казав

Код: Виділити все

V3.14.0 
- Based on Firmware Version V3.12.0
- Enable USB Volume Control
Відкатився на 3.12, хоча різниця на епічна, просто трохи сумноватіше, коли знаєш, як то може бути
Ostin: 14.07.2026 20:49 Нову прошивку я не слухав, тому сказати нічого
Якщо не геморойно й безпечно, я б затестив просто з цікавості та для досвіду

Відправлено через 13 хвилин 12 секунд:
Взагалі, софтварне керування гучності - це завжди мінус якість.
Найліпше - все на 100 та ручки крутити. У нативному ASIO волум взагалі не керується.
Деякий софт вміє, керую у Jriver, бо зручно, але там є галка для цього, за замовчуванням у ексклюзивних режимах не керує
Internal volume рулить
Зображення
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 14.07.2026 22:46затестив просто з цікавості та для досвіду
Он Feras прогріває, то може напише якийсь розгорнутий відгук) Бо він переїхав з нової на стару.
Radio Bay: 14.07.2026 22:46софтварне керування гучності - це завжди мінус якість
Ну це якщо говорити за стаціонар - то там ще є можливість крутити аналогову ручку підсилювача вже після цапа. А в свистульках воно все цифровим шляхом регулюється, що на цапі, що на джерелі. То треба витримувати завжди баланс, щоб не занизько на джерелі, але не дуже в нуль на цапі. Бо зачасту на маленьких вухах коли джерело на сотці - то цап можна і не вмикати або 1 із 100 виставляти) І оці всі гейни перемикачі не дуже вирішують ситуацію. Ну тобто Low треба ставити, але для мене завжди і всюди воно загучне, щоб на соточку джерело поставити.
З великими навушниками все дуже сильно простіше - джерело в сотку і аби цап потягнув.
З іншого боку, теоретична різниця є, а от на практиці я різницю між 40 чи 80 софтварної гучності не чую, хоча в другому випадку воно сильно менше відкидає корисного сигналу.
Feras
Member

Повідомлення

Скоріше я голову і мізки свої "прогріваю" :lamer: - я вже декілька раз міняв прошивки на Онікс Альфа, це дуже просто, вони є в інтернеті у відкритому доступі і просто скачуєш запускаешь екзе і встановлюєш, якщо не сподобалось так само знову ставиш іншу прошивку. Що все стало і прошивка змінилась - заходиш в Ediict Player (Шанлінг не парились, все туди всунули як в один додаток) і там можна подивитись якої версії прошивка стоїть на донглі. Але я вже думаю, можливо треба було брати прямого конкурента серед тепло звучащих донглів - cayin r u 3.

Я зарає переймаюсь іншим музичним питанням: чи шукати шляхи купити Shiit Vestri, чи чекати на якісь нові цікаві джерела, що нове ще покажуть китайці. А може замінити повно розмірні закриті навушники, на щось не дороге, по аудіофільським міркам, але пристойнее - як FT1 чи нові Sivga Robin :rotate: , по навушникам це питання для іншої теми.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Хм, цікава цаца
Ostin: 15.07.2026 10:37І оці всі гейни перемикачі не дуже вирішують ситуацію. Ну тобто Low треба ставити, але для мене завжди і всюди воно загучне
В мене Gain off, з on не стільки гучніше, скільки різкуватіше
Ostin
Member

Повідомлення

Feras
Не вистачає тепла або масивності в звуці?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Feras: 15.07.2026 12:12Онікс Альфа
Портативи - то прикол такий або потрібна мобільність?
Feras
Member

Повідомлення

Muse M3 Ultra я брав, що б спробувати ламповий звук. А Онікс що б можна було в дорозі слухати налаштований на теплий звук донгл, плеер з нейтральною подачою у мене вже є і я його можу використовувати як транспорт, його батареї з надлишком вистачає для доволі "нажерливого" Онікс Альфа. В першу чергу це цікавість спробувати різне і якщо воно компактне місця багато не буде займати, от якщо здурію то може візьму собі джерело яке налаштоване на яскравий звук (з моєю то чутливістю до сибілянтів). І також хочеться спробувати тюнинг і налаштування від різних фірм аудіо фірм + я можу дома спокійно використовувати донгл як джерело у Онікс Альфа потужності вистачає не для дуже високо омних навушників, не щось типу 200 ом + і вище. Може у майбутньому куплю собі стаціонарний цап з підсилювачем.

Стосовно порівняння онікс і каїн може то в оглядах так пишуть, але вказують, що більш новий каїн має краще налаштований і більш аналоговий теплий звук з деталізацією, каїн вийшов на початку року то може ті оглядачі робили порівняння та тестування Онік Альфа вже на останній прошивці яка "перетекла" з аналогового тюнингу і більше цифровий. Тому такі думки виникають, але якщо включити логіку, що з аудіофільством у мене викликає великі проблеми, то розумієш, що та різниця у аналоговсті та теплоти налаштування - є суб'єктивним і індивідуальним для кожного вуха і як його чую + вона не є суттевою, що б купляти інший пристрій. Просто треба звикнути і пристосуватись, мозок звикне і вже буде здаватись, що класну річ за дешево урвав - з купонами, коінами і персональної скидкою я забрав Онікс Альфа + кейс + не комплектний кабель одним бандлом за 75 доларів, здається, за таку ціну можна пробачити певні огріх які я, поки, чую.
Ostin
Member

Повідомлення

Feras: 15.07.2026 13:33огріх які я, поки, чую
То що саме є огріхом та заважає отримати повний кайф?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Може, Chord Mojo 2 та не палити бабки по дрібницях?
https://audiograde.uk/review/chord-elec ... er-review/
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay: 15.07.2026 12:54Портативи - то прикол такий або потрібна мобільність?
То більше прикол, ніж реальна потреба в більшості випадків. Бо в дорозі високоякісне джерело звуку не дуже і треба. Хіба у відрядженні десь.
Я особисто колись як розпродав свої настільні цяцьки - то зарікся і більше ні-ні, з оцим всім XLR та цеглами на столі. В мене основна причина - відмова від великих вух, а все інше просто за ними пішло.
Трішки про іграшки
спойлер
Особисто для мене портативні свистульки - то як іграшки для дитини. Я їх з собою по хаті ношу, можу в ліжко, можу на диван) Різні свистуни, різний звук, різні маленькі навушники - то все прикольно, насправді) От є типу референсні, звучать рівно, масштабно, басовито. І тільки збирався продати інші: сів, увімкнув наостанок - бляха, капець як прикольно вони вокал бабський грають!) Або набридли цапи, буду плеєр слухати. Послухав, послухав, увімкнув задля порівняння якийсь цап - завис) Ну отак якось воно)
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 15.07.2026 13:47То більше прикол, ніж реальна потреба в більшості випадків
Розваги роблять наше життя яскравіше :)
Feras
Member

Повідомлення

Chord Mojo 2 у мене є в майбутньому списку, але він не маленький і зможу я його з собою взяти, є декілька пропозицій на ОЛХ я одну відклав, але все одно там 15 тисяч хочуть. Це вже, як кажуть енд-гейм пристрій для мене. Будь ласка Hugo 2 не радьте, то для мене взагалі якісь захмарні гроші :eek: .
То що саме є огріхом та заважає отримати повний кайф?
Верха, не приберає він і згладжує їх до того стану що б не чути сибілянти по різним буквам, він їх згладжує але я чекав, що прибере зовсім, але ніхто не казав на якій музиці вони тестувати, теплі та м'які верха. Просто береться свіжий альбом Muse і там, може так воно записано, але майже кожний трек "наповнений" сибілянтами чи іншу музику яку я слухаю, а це в більшості швидка музика з жіночим високим вокалом - сопрано він здається називається. То бажаного пом'якшення у верхах (3-8к гц) я, поки, не отримав. Треба зменшувати гучність. Але я не тестував з усіма наявними у мене іем тільки, ті які вважається налаштованим на яскравий тюнінг слухав.

Оффтоп: Що мене останнім часом бісить у багатьох треках , записаних по сучасному - за останні 10 років, це чомусь розташування клятих тарілок хай-хетів виключно з правої сторони у звуковій сцені і це постійне дзвеніння з право сторони рррр :mad: , хоча барабани типу по центру, як вони на студія це зводять і мастеринг проводять я не знаю, у старих записах - щось з початку 2000-х подібної фігні нема, там все більш прямолінійно розташовано, що воно як з літа так і щ права чується. Оффтоп закінчив.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Feras: 15.07.2026 13:56Це вже, як кажуть енд-гейм пристрій для мене
З моїх спостережень — це енд-гейм для багатьох у дуже конкурентному середовищі. На цей пристрій новачки не замахуються.
Ні, я не прямо слідкую, попадається випадково і з вухами там у чуваків все непросто. Сам не чув, але Chord може. Дивлюсь по досвіду тих, хто обирає, та по стилю викладення

Відправлено через 3 хвилини 40 секунд:
До речі, цікава річ — живлення від батареї, не тягне лайно по живленню

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
Feras: 15.07.2026 13:56але він не маленький
83 x 62 x 23mm — у кишеню влізе
Ostin
Member

Повідомлення

Feras: 15.07.2026 13:56бажаного пом'якшення у верхах (3-8к гц) я, поки, не отримав
То, мені здається, робиться підхід не з того боку. На мою думку, сучасний транзисторний перетворювач в цьому частотному діапазоні взагалі ніде і ніколи не вирішить вказану задачу. Хіба що там якийсь тюнінг специфічний з горбом на нч і спадом до верху, але я такого ще не чув.
Я, здається, розумію, в чому суть. Коли всі інші пишуть про "м'який звук" - це означає, що сучасний пристрій просто не навалює зайвого там, де інші просто вже штучно "цикають".
енд-гейм
Я колись хотів відносно безшумний пк. Ну типу тихий, скажемо, бо пропелери там все ще були. І от я доволі багато над цим працював. Купив корпус з шумкою, нокти поставив, заглушив перфорацію. І одного дня я зрозумів, що вже чую тільки електронний гул компонентів, коли голову прихиляю до внутрянки (коли пк в простої). То після цього я ніби втратив щось важливе у житті, бо ціль була досягнута)
І вже в своїх аудіо цяцьках я особисто не шукаю енд-гейм, хоча час від часу можу полізти по бюджету трохи вище. Ну просто мені подобається бавитись, а не знайти грааль)
Востаннє редагувалось 15.07.2026 14:19 користувачем Ostin, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 15.07.2026 14:15Коли всі інші пишуть про "м'який звук" - це означає, що сучасний пристрій просто не навалює зайвого там, де інші просто вже штучно "цикають".
Або обгортає цикання обертонами

Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
Ostin: 15.07.2026 14:15І одного дня я зрозумів, що вже чую тільки електронний гул компонентів
Гвинти, коли вібророзв'язав у кімнаті повисла незвична тиша :)
Z440_User
Member

Повідомлення

Ггг, я системника взагалі виніс за межі житлового приміщення :laugh:
Ostin
Member

Повідомлення

Feras: 15.07.2026 13:56береться свіжий альбом Muse і там, може так воно записано, але майже кожний трек "наповнений" сибілянтами ... швидка музика з жіночим високим вокалом
Я нашвидку поглянув що за альбом, і половина треків там з DR 3-4. І це слухається в яскравих iem, я так зрозумів.
То я б вирішував цю проблему поролоном у вуха) Бо, імовірно, там ніхто і нічого вже не вдіє)
Якщо жарти відкинути, то в яскравих навушниках важко слухати високий жіночий вокал з агресивною підкладкою типу металу чи електроніки. Я колись так послухав Dianne та Within Temptation на вухах, які мали недостатньо фундаментальний звук. То думав чи то плеєр викинути, чи то все розпродати.
Відповісти