Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

Vlaad13
там конкретно з їх картою проблеми були, тому і така дельта
Kassatka
Member

Повідомлення

...було виявлено суху зону з поганим контактом на поверхні кристала. Заміна термоінтерфейсу допомогла знизити пікові температури зі 107°C до 100°C.
Щось якось ТСН не дуже вражає...
kabostebeztak
Member

Повідомлення

MVE: 13.07.2026 14:51
Геральт: 13.07.2026 14:45Юзеру взагалі нічого не обов'язково знати. Ні про частоти ні про хотспот ні про тротлінг. Купив карту, поставив. Вийшла з ладу - поміняв. Не вийшла - користується, як є. Все ніби просто )
Саме так і повинно бути з нормальною технікою :teacher:
А якщо я хочу вижати з неї більше?
MVE
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 13.07.2026 18:19А якщо я хочу вижати з неї більше?
Можеш робити що завгодно, тільки "вижати більше" не повинно бути обовʼязковою частиною юзер експірієнсу
mult
Member

Повідомлення

Хтось з нашого форуму вже сам перевіряв хот спот цією прогою?
Хотілося б глянути на свій asus tuf 5070 ti :)
Бо суто по користуванню, то карту зовсім не чути під навантаженнях в іграх.
Вентилятори не завивають навіть при майже 100% навантаженні в якійсь тяжкій грі.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Echo_Night: 13.07.2026 16:30
Shaolin_Style: 13.07.2026 10:41

а смысл? накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь :rotate:
Когда карта имеет три года гарантии, лезть в неё так себе идея. Я б с удовольствием свою 5070ти разобрал и поставил что-то из топового термоинтерфейса, может даже ЖМ если радиатор никелирован. Но до конца гарантии не полезу как бы руки не часались. А за год до окончания выставлю на продажу выше средней по рынку (гарантия же) и перейду на следующее поколение с новым трёхлетним сроком гарантии.
зачем куда-то лезть? есть готовые решения с предустановленным водоблоком
спойлер
(у гнилобайта Gigabyte RTX 5090 Waterforce WB с водоблоком от EKWB или INNO3D GeForce RTX 5090 iCHILL Frostbite Pro с водоблоком от Alphacool)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

MVE: 13.07.2026 18:22
Можеш робити що завгодно, тільки "вижати більше" не повинно бути обовʼязковою частиною юзер експірієнсу
1. Виробники мають надавати весь необхідний інструментарій для цього.
2. Чєл, цей форум називається ОВЕРКЛОКЕРС юа
DuckRider
Member

Повідомлення

Им видяхи теперь нейронки делают? Зачем прятать сервисный датчик?
xIIImaL
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:20 (5090 Gaming OC) температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси. :-/

У себя выше 68 в играх никогда не вижу. 70+ разве что в 3дмарках если хорошо постаратся
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 13.07.2026 15:07Так вона є.
:apes: :rotate: понял, что то я разленился :laugh: :facepalm:
Nouriel
Member

Повідомлення

от і нашо блочити було? воно ж не заважало і допомаголо б ослуговувати відеокарти вчасно.
таке враження шо спецомзаблокували, бо це якась масова проблема
FarCry
Member

Повідомлення

xIIImaL: 13.07.2026 22:03 У себя выше 68 в играх никогда не вижу. 70+ разве что в 3дмарках если хорошо постаратся
Повторюсь, что я переключил рычажком БИОС видеокарты в тихий режим. В обычном она холоднее, но реактивный самолёт. =)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

FarCry: 14.07.2026 00:39
xIIImaL: 13.07.2026 22:03 У себя выше 68 в играх никогда не вижу. 70+ разве что в 3дмарках если хорошо постаратся
Повторюсь, что я переключил рычажком БИОС видеокарты в тихий режим. В обычном она холоднее, но реактивный самолёт. =)
А спробуй налаштувати сам
Чи на нвідії не можна самому криву вентиляторів налаштовувати?
man1242
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 14.07.2026 00:57
FarCry: 14.07.2026 00:39

А спробуй налаштувати сам
Чи на нвідії не можна самому криву вентиляторів налаштовувати?
Було б бажання, особисто важаю що потрібно піднімати оберті для карти лише після 68градусів для таргету 74 градусів при повному навантажені. Тиха карта, безпечні рендж по температурі, хоча рефи тримають таргет 82 градуси взагалі на 1600 обертах.
OldBoyUA
Member

Повідомлення

MVE: 13.07.2026 18:22
Як на мене, мати відеокарту і не юзати андервольт і мінорний розгін — це не вміти нею користуватись.
Filabatya
Member

Повідомлення

OldBoyUA
Швидше не використовувати її повний потенціал, люди ж на райзенах без андервольту теж сидять :gigi:
byaka
Member

Повідомлення

Схоже ASUS RTX5060TI Dual 16gb це комбо-вомбо з гарячої х*йнікс пам'ятi 95C+ та пекельного хот споту 100C+ :D
Відповісти