Майбутній флагманський процесор Apple M7 Ultra підтримуватиме 1,5 ТБ пам’яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
MVE
Member

Повідомлення

Sanьka
Так
Nekros
Member

Повідомлення

Sanьka: 13.07.2026 15:22 Юра одобряє?
Вже напевно заряджає свій макбук що би почати писати коментарі :gigi:
Filabatya
Member

Повідомлення

Nekros
Він це тільки вночі робить :gigi:
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Не ображайте чувака, він - ЛЕГЕНДА!
Він творець, і наштампував 1,5к повідомленнь у темі Прогрес ARM процесорів.
Отримав 11 тисяч мінусів, і в нагороду ше й бан походу виграв! Але він точно остався сільон як нікогда прежде)!
Я упевнений, він повернется, і буде мстить! І мстя його страшна буде!
:banan:
Востаннє редагувалось 13.07.2026 15:39 користувачем alex_sul, всього редагувалось 1 раз.
hohlid19
Member

Повідомлення

Это куда сток? На мак про? :insane:
alexeygalas
Member

Повідомлення

hohlid19
Mac PRO вже зняли з випуску. Ultra буде лише в Mac Studio виходить так
Але можна уявити, скільки коштуватиме тих 1.5ТБ, якщо M3 Ultra на 96 коштує стільки
спойлер
Screenshot 2026-07-13 at 15.42.43.png
Nick_888
Member

Повідомлення

На додачу швидкість пам'яті близько 2 ТБ/сек і була б крута машинка для локалок, тільки от ціна...
werneo
Member

Повідомлення

Поржали зі знайомим, що вони і так деруть х3 до ціни пам'яті в своїх девайсах, і першочергово припустили, що воно буде коштувати 50к зелені. Перепрошую, це було дуже наївно з нашої сторони, враховуючи, що 100 гіг м3 коштує 7300. Припускаю, що це чудо буде в районі 99 - 110 тисяч вічнозелених. :shuffle:
pouring_rain
Junior

Повідомлення

Це для серверних рішень в дата-цетрах. Воно буде їх АІ обслуговувати. Не думаю що на apple.com можна буде купить мак ультра з 1.5тб.
Kassatka
Member

Повідомлення

У нас на роботі всі ARM на x86/AMD64.
спойлер
ARM розшифровується як "автоматизоване робоче місце".
kabostebeztak
Member

Повідомлення

alex_sul: 13.07.2026 15:31 Не ображайте чувака, він - ЛЕГЕНДА!
Він творець, і наштампував 1,5к повідомленнь у темі Прогрес ARM процесорів.
Отримав 11 тисяч мінусів, і в нагороду ше й бан походу виграв! Але він точно остався сільон як нікогда прежде)!
Я упевнений, він повернется, і буде мстить! І мстя його страшна буде!
:banan:
Ох, скільки пальців наламає!

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
pouring_rain: 13.07.2026 16:06 Це для серверних рішень в дата-цетрах. Воно буде їх АІ обслуговувати. Не думаю що на apple.com можна буде купить мак ультра з 1.5тб.
ікссерв здох ще в 2010
dext
Member

Повідомлення

pouring_rain: 13.07.2026 16:06 Це для серверних рішень в дата-цетрах. Воно буде їх АІ обслуговувати. Не думаю що на apple.com можна буде купить мак ультра з 1.5тб.
Сервери це не про М-чіпи взагалі. Бо там потрібні інтерфейси (PCIE, NVME, Infiniband), і багато + redundancy, чого ці одноплатні consumer-only поробки не мають by design, фізично. Тому купувати M-чіпи будуть лише фанати М-чіпів, сам собі продаючи RAM в рази дорожче ринку - багатим не станеш
Demedik
Member

Повідомлення

С ценой какую ломит эпл... надеюсь продажи обеих почек, легкий и сердца хватит на один такой комп. :)))) . Мне интересно, пропускная способность памяти будет такая же как и сейчас? Если да, то это будет эпик фейл, бо например для ИИ моделей это сейчас основное бутылочное горлышко(префил модели).

Немного отходя от сабжа - Юрчика забанили? Его тема закрыта и новых сообщений не писал...
Відповісти