По ділу є що сказати чи аби ляпнути?Ektalion: ↑ 13.07.2026 13:09О перший консультант nvidia підтягнувся, чекаємо erkins007kairo: ↑ 13.07.2026 11:37 Вони його не видалили, а закрили показники для звичайних користувачів.![]()
Новини
Останні статті і огляди
Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми
-
kairo
Member
-
big_bang
Member
ок
успіхів у використанні !
я волію трохи підналаштувати під себе в будь якому випадку.
це ж як купив авто і налаштовуєш сидіння
-
BoKl
Member
Читав, що температури високі на пам'яті Hynix, мені пощастило з Samsung, то максимум, що бачив - 75 у тесті FurMark. Щодо хот-споту, то на своїй Asus Prime OC RX 9070 XT максимум показувало 83 градуси, з андервольтингом 74. Криву вентиляторів не чіпав, дефолтні налаштування мене повністю влаштовують.Artem_K: ↑ 13.07.2026 10:00 NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
- спойлер
- Без імені.jpg
-
Lorichic
Member
А разве FurMark нагружает память? На 5070ti минимальная нагрузка на память, а нагрев передаётся суто от чипа через СОBoKl: ↑ 13.07.2026 15:31температури високі на пам'яті Hynix, мені пощастило з Samsung, то максимум, що бачив - 75 у тесті FurMark
- спойлер
-
Buldozer.
Member
Молодцы что убрали. С этим хот спот народ научился,и только 100500 вопросв,а почему хот спот высокий,а это не нормлаьно 85с ,а я передиваю и т.д. Особенно на амд. что оно им дает,непонятно.
Даже если основной чип 65с, что логично. Но видят 82-89с хот спот и все, паника
Даже если основной чип 65с, что логично. Но видят 82-89с хот спот и все, паника
-
big_bang
Member
якщо цп 70, а хотспот 100, то треба термопасту міняти)))Buldozer.: ↑ 13.07.2026 16:23 Молодцы что убрали. С этим хот спот народ научился,и только 100500 вопросв,а почему хот спот высокий,а это не нормлаьно 85с ,а я передиваю и т.д. Особенно на амд. что оно им дает,непонятно.
Даже если основной чип 65с, что логично. Но видят 82-89с хот спот и все, паника![]()
-
Echo_Night
Junior
Когда карта имеет три года гарантии, лезть в неё так себе идея. Я б с удовольствием свою 5070ти разобрал и поставил что-то из топового термоинтерфейса, может даже ЖМ если радиатор никелирован. Но до конца гарантии не полезу как бы руки не часались. А за год до окончания выставлю на продажу выше средней по рынку (гарантия же) и перейду на следующее поколение с новым трёхлетним сроком гарантии.Shaolin_Style: ↑ 13.07.2026 10:41а смысл? накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь![]()
-
leif
Member
big_bang
Перші три роки термопасту все одно не полізеш міняти, бо гарантія. а далі вже кому як. Зовсім нубам і криворуким корисно, мабуть. Досвідченим юзерам - пофіг. нормально намаж і притисни – нормально буде. Я жодного разу в житті не перемазував пасту на картах, на яких можна було глянути хотспот через те, що СО якось не так стала. Жодного.
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Echo_Night
Тут вистачає адептів купити без гарантії подешевше. Сумнівний вибір, імхо, але кожен менеджерить ризики на свій розсуд
Перші три роки термопасту все одно не полізеш міняти, бо гарантія. а далі вже кому як. Зовсім нубам і криворуким корисно, мабуть. Досвідченим юзерам - пофіг. нормально намаж і притисни – нормально буде. Я жодного разу в житті не перемазував пасту на картах, на яких можна було глянути хотспот через те, що СО якось не так стала. Жодного.
Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Echo_Night
Тут вистачає адептів купити без гарантії подешевше. Сумнівний вибір, імхо, але кожен менеджерить ризики на свій розсуд
-
big_bang
Member
подивіться до і післяleif: ↑ 13.07.2026 16:34 big_bang
Перші три роки термопасту все одно не полізеш міняти, бо гарантія. а далі вже кому як.
-
leif
Member
big_bang
Так а скільки карта була в роботі до того? В яких умовах працювала?
Це все неактуально, з мого досвіду, для карт не з шахти і які до трьох років в роботі. 3080ті свою я купив новою влітку 2021го, я весь час моніторив температури і аж до продажу влітку 2025го року вони ледве змінились, то ж ніякого сенсу туди лізти я не побачив і продав карту на пломбах з ретельним тестами перед продажем для покупця і з температурами було все тіп-топ.
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
big_bang
І взагалі я трохи про інше написав, не зрозумів до чого саме ви наводите ваш приклад у відповідь.
Так а скільки карта була в роботі до того? В яких умовах працювала?
Це все неактуально, з мого досвіду, для карт не з шахти і які до трьох років в роботі. 3080ті свою я купив новою влітку 2021го, я весь час моніторив температури і аж до продажу влітку 2025го року вони ледве змінились, то ж ніякого сенсу туди лізти я не побачив і продав карту на пломбах з ретельним тестами перед продажем для покупця і з температурами було все тіп-топ.
Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
big_bang
І взагалі я трохи про інше написав, не зрозумів до чого саме ви наводите ваш приклад у відповідь.
-
StTechnik
Member
Отличная идея. С каким удовольствием снимается охлаждение со свежей 4090 или 5090, со срывом пломб и одеванием новейшего водоблока на нее. Это вот прямо кайф особыйEcho_Night: ↑ 13.07.2026 16:30Когда карта имеет три года гарантии, лезть в неё так себе идея.
Гарантию придумали для трУсов
-
kabostebeztak
Member
На рдна2 і 110 хотспот нормальний.
Я розумію звісно що і техпроцес інший, і архітектура, але, ну, блін, загалом буває таке що хотспот на 20 градусів вищий.
Я розумію звісно що і техпроцес інший, і архітектура, але, ну, блін, загалом буває таке що хотспот на 20 градусів вищий.
-
big_bang
Member
по ходу я вас теж не дуже зрозумів...leif: ↑ 13.07.2026 16:56 до чого саме ви наводите ваш приклад у відповідь.
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
констатація факту ?kabostebeztak: ↑ 13.07.2026 17:03 На рдна2 і 110 хотспот нормальний.
Дякую Кеп
-
leif
Member
нічо буває. так в вашому прикладі яка передісторія карти?big_bang: ↑ 13.07.2026 17:04по ходу я вас теж не дуже зрозумів...
-
kabostebeztak
Member
Так. Я не розумію нащо підняли такий галас, якщо на хотспот всім все одноbig_bang: ↑ 13.07.2026 17:04констатація факту ?kabostebeztak: ↑ 13.07.2026 17:03 На рдна2 і 110 хотспот нормальний.
Дякую Кеп
-
oversteve
Member
власнимкам красних карт не все одно що з хотспотом на зелених картахkabostebeztak: ↑ 13.07.2026 17:16Так. Я не розумію нащо підняли такий галас, якщо на хотспот всім все одно
-
kabostebeztak
Member
я як раз власник червоної карти і мені все одно)oversteve: ↑ 13.07.2026 17:28власнимкам красних карт не все одно що з хотспотом на зелених картахkabostebeztak: ↑ 13.07.2026 17:16
Так. Я не розумію нащо підняли такий галас, якщо на хотспот всім все одно![]()
якщо б не -20% фпс на лінуксі я б 5050 розглядав для покупки
-
Vlaad13
Member
Це база всіх срачів які у нас проходятьoversteve: ↑ 13.07.2026 17:28власнимкам красних карт не все одно що з хотспотом на зелених картахkabostebeztak: ↑ 13.07.2026 17:16
Так. Я не розумію нащо підняли такий галас, якщо на хотспот всім все одно![]()
Хоча звісно хорошого в цьому мало і тепер 85 градусів (чи скікі там на 9070хт) виглядають не так вже й погано
-
oversteve
Member
є ж тести з 5070 з дельтою в 15 градусів, у тих латиносів після заміни смазки також шось біля 20 градусів дельта стала, так що загалом все окVlaad13: ↑ 13.07.2026 18:01Це база всіх срачів які у нас проходять
Хоча звісно хорошого в цьому мало і тепер 85 градусів (чи скікі там на 9070хт) виглядають не так вже й погано
-
Vlaad13
Member
З вірогідністю в 99% жоден власник зеленої карти це робити не буде. Ми всі ледачі і про нас це вставив і забувoversteve: ↑ 13.07.2026 18:05є ж тести з 5070 з дельтою в 15 градусів, у тих латиносів після заміни смазки також шось біля 20 градусів дельта стала, так що загалом все окVlaad13: ↑ 13.07.2026 18:01
Це база всіх срачів які у нас проходять
Але звісно андервольт ніхто не відміняв