EcoFlow DELTA Pro на 3600 Вт·год.BorisBrejcha: ↑ 04.07.2026 11:35яка модель?
Новини
Останні статті і огляди
Выбор ИБП/UPS
-
Kirakishou
Member
-
GreenMile
Member
Екофло майже всі вміють це робити. Рівер 2 точно вміє, наприклад, це налаштовується в додатку.BorisBrejcha: ↑ 04.07.2026 11:35яка модель?Kirakishou: ↑ 04.07.2026 11:26 [, вони самостійно вмикалися, вмикали розетки і заряджалися.
-
tablestikus
Member
Блуетті останніх двох поколінь теж наче всі вже вміють в цеGreenMile: ↑ 07.07.2026 14:37Екофло майже всі вміють це робити. Рівер 2 точно вміє, наприклад, це налаштовується в додатку.
-
Untegental
Member
Добрий вечір.
Підкажіть поточно оптимальну зарядну станцію, найбільш підходящу для роботи в режимі UPS, тобто, щоб працювала не тільки в умовах ідеальних 220 В, а, наприклад, від 180, мала швидкий режим переключення на батарейку і працювала тихо, в ідеалі безшумно. Ну, і була надійна в такому режимі використання.
Навантаження від сетапу 400-500вт в піку може бути до 1 кВт. Це 2 середні пк і переферія до них. 2-3квт емності.
Підкажіть поточно оптимальну зарядну станцію, найбільш підходящу для роботи в режимі UPS, тобто, щоб працювала не тільки в умовах ідеальних 220 В, а, наприклад, від 180, мала швидкий режим переключення на батарейку і працювала тихо, в ідеалі безшумно. Ну, і була надійна в такому режимі використання.
Навантаження від сетапу 400-500вт в піку може бути до 1 кВт. Це 2 середні пк і переферія до них. 2-3квт емності.
-
Roman911
Junior
подивіться наприклад Fossibot F2400Untegental: ↑ 08.07.2026 23:18 Добрий вечір.
у мене вона постійно робе у режимі ДБЖ (комп), заряджається від 180, якщо напруга нижча, то наче видає помилку і заряд не йде. Тиха, не бесшумна, але я чув вентилятор тільки тоді коли навантаження було більше 1квт і то, у порівнянні з іншими станціями майже не чутно (але це звісно може відрізнятись,я каже саме за свою)
-
GreenMile
Member
Untegental
Фоссібот Ф2400 зараз рулить по ціна/якість/ємність. Але свої особливості у нього теж є, які треба враховувати.
Зарядка максимум 1100Вт, при цьому від 85% заряду він скидає половину потужності обраної зарядки. Тобто від 85% до 100% буде максимум 550Вт. Еколфло валить на всі гроші до упору. Це плюс до довговічності і балансування, але мінус до швидкості заряду за потреби.
При роботі в байпасі заряд падає до 90%, потім він заряджається до 100%. Екофло падає до 95% потім заряджається. Не критично, але треба врахувати.
Немає індикації на кнопках включених портів, тільки на екрані, що не є наочним. Хоча для режиму ДБЖ воно не принципово.
Ще поки не дослідив повністю причину, але неінверторний холодильник вклинює, якщо при роботі компрессора станція перемкнулась з батарей на байпас, чи навпаки. Або довгий перехід (брешуть про 8мс), або не синхронізує синусоїди. Є станції які синхронізуються.
Потужність зарядки не регулюється в додатку, лише крутилкою на морді.
Не вміє автоматично вмикати вихід АС після повного розряду і відновлення живлення. Або руками, або через додаток.
Додаток дуже тормозний і трохи кривенький.
З плюсів:
Потужності 2400Вт за очі для всього побутового.
Майже безшумна при роботі, екофлячки виють набагато сильніше.
Є режим безшумного заряджання (обмежує заряд до 500Вт)
Є режим заряджання за розкладом (якщо 2/3-тарифний лічильник, то зручно).
Фоссібот Ф2400 зараз рулить по ціна/якість/ємність. Але свої особливості у нього теж є, які треба враховувати.
Зарядка максимум 1100Вт, при цьому від 85% заряду він скидає половину потужності обраної зарядки. Тобто від 85% до 100% буде максимум 550Вт. Еколфло валить на всі гроші до упору. Це плюс до довговічності і балансування, але мінус до швидкості заряду за потреби.
При роботі в байпасі заряд падає до 90%, потім він заряджається до 100%. Екофло падає до 95% потім заряджається. Не критично, але треба врахувати.
Немає індикації на кнопках включених портів, тільки на екрані, що не є наочним. Хоча для режиму ДБЖ воно не принципово.
Ще поки не дослідив повністю причину, але неінверторний холодильник вклинює, якщо при роботі компрессора станція перемкнулась з батарей на байпас, чи навпаки. Або довгий перехід (брешуть про 8мс), або не синхронізує синусоїди. Є станції які синхронізуються.
Потужність зарядки не регулюється в додатку, лише крутилкою на морді.
Не вміє автоматично вмикати вихід АС після повного розряду і відновлення живлення. Або руками, або через додаток.
Додаток дуже тормозний і трохи кривенький.
З плюсів:
Потужності 2400Вт за очі для всього побутового.
Майже безшумна при роботі, екофлячки виють набагато сильніше.
Є режим безшумного заряджання (обмежує заряд до 500Вт)
Є режим заряджання за розкладом (якщо 2/3-тарифний лічильник, то зручно).
-
Alexsandr
Member
Не знаю, всего одна станция Екофло с которой имел дело что-то типа дельта 3 макс, при скачках питания бывало тупо вырубала выходные розетки. простые отключения отрабатывает, а вот прилеты, когда напряжение какое-то время скачет или вкл/выкл не всегда корректно отрабатывает.GreenMile: ↑ 07.07.2026 14:37 Екофло майже всі вміють це робити. Рівер 2 точно вміє, наприклад, це налаштовується в додатку.
Мониторил недавно ИБП. Так зарядные станции сейчас дешевле получается стоят.
-
tablestikus
Member
Alexsandr
в усіх станціях немає стабілізаторів
в усіх станціях немає стабілізаторів
-
Untegental
Member
Roman911
GreenMile
Дякую. Замовили її. Подивимося, як буде. Пізніше відпишу власний досвід.
GreenMile
Дякую. Замовили її. Подивимося, як буде. Пізніше відпишу власний досвід.
-
LiquidStorm
Member
На нових версіях режим ЕСО вимикається/налаштовується?GreenMile: ↑ 09.07.2026 22:00Фоссібот Ф2400 зараз рулить по ціна/якість/ємність. Але свої особливості
Бо старіші мали особливість, якщо вихід АС споживає менше 25 Вт станція може вимикати його навіть за наявності струму від міста.
-
GreenMile
Member
Вимикається в додатку.LiquidStorm: ↑ 10.07.2026 10:36На нових версіях режим ЕСО вимикається/налаштовується?GreenMile: ↑ 09.07.2026 22:00Фоссібот Ф2400 зараз рулить по ціна/якість/ємність. Але свої особливості
Бо старіші мали особливість, якщо вихід АС споживає менше 25 Вт станція може вимикати його навіть за наявності струму від міста.
- спойлер
Станція не є стабілізатором і ДБЖ в прямому розумінні, напруга, що скаче, запросто може вбити станцію як і інші побутові прилади. Станції потрібно захищати за допомогою реле напруги обов'язково.Alexsandr: ↑ 09.07.2026 23:48Не знаю, всего одна станция Екофло с которой имел дело что-то типа дельта 3 макс, при скачках питания бывало тупо вырубала выходные розетки. простые отключения отрабатывает, а вот прилеты, когда напряжение какое-то время скачет или вкл/выкл не всегда корректно отрабатывает.GreenMile: ↑ 07.07.2026 14:37 Екофло майже всі вміють це робити. Рівер 2 точно вміє, наприклад, це налаштовується в додатку.
-
Alexsandr
Member
РН стоит, но станция то розетки может выключить то сама вообще выключиться. В общем переоцененная как по мне марка.GreenMile: ↑ 10.07.2026 10:55 Станція не є стабілізатором і ДБЖ в прямому розумінні, напруга, що скаче, запросто може вбити станцію як і інші побутові прилади. Станції потрібно захищати за допомогою реле напруги обов'язково.
-
GreenMile
Member
Екофло - оверпрайснуті, але у порівнянні з іншими розумієш, за що саме. Потрібно це не завжди, звісно, тому останнім я купив Фоссібот.Alexsandr: ↑ 11.07.2026 22:49РН стоит, но станция то розетки может выключить то сама вообще выключиться. В общем переоцененная как по мне марка.GreenMile: ↑ 10.07.2026 10:55 Станція не є стабілізатором і ДБЖ в прямому розумінні, напруга, що скаче, запросто може вбити станцію як і інші побутові прилади. Станції потрібно захищати за допомогою реле напруги обов'язково.
У вас, схоже щось не так або з налаштуваннями (станції чи РН), або з підключенням, або, можливо, таки сама станція несправна, бо воно не має так працювати. У мене є два рівера 2 і у близьких родичів дві дельти про, то працюють норм
-
Alexsandr
Member
Прилеты отличаются от отключений стандартных и аварийных. Обычные отключения переживает нормально, а не обычные (прилеты по подстанциям, ТЭЦ...) по разному. в то же время пара других марок в таких проблемах не была замечена. буду считать что в экофло вложена возможность удаленного управления через некоторыми скачками питания.GreenMile: ↑ 12.07.2026 11:06 У вас, схоже щось не так або з налаштуваннями (станції чи РН), або з підключенням, або, можливо, таки сама станція несправна, бо воно не має так працювати. У мене є два рівера 2 і у близьких родичів дві дельти про, то працюють норм![]()
-
GreenMile
Member
Та я як би в курсі, прильоти в мене теж були, але у мене РН в щитку із затримкою, яке просто відсікало всю тут світломузику, коли в мережі стрибає від 70В до 290В+. При 180В екофло нормально працювали ще, нижче не знаю, там вже реле відключає.Alexsandr: ↑ 12.07.2026 23:11 Прилеты отличаются от отключений стандартных и аварийных.
Оскільки не було порівняння станцій за однакових умов (тобто в одній розетці під час прильоту), то тут не можна зробити однозначний висновок, що вони себе по різному ведуть. Що можна сказати однозначно - що станції не розраховані на витримування такого збочення в мережі і краще цим не зловживати без захисту.Alexsandr: ↑ 12.07.2026 23:11 в то же время пара других марок в таких проблемах не была замечена. буду считать что в экофло вложена возможность удаленного управления через некоторыми скачками питания.
Фоссібот я мамі включив через РН в розетку, бо там немає його в загальному щитку.
-
tablestikus
Member
Я до 165В тестував екофлоу.GreenMile: ↑ 13.07.2026 10:38Та я як би в курсі, прильоти в мене теж були, але у мене РН в щитку із затримкою, яке просто відсікало всю тут світломузику, коли в мережі стрибає від 70В до 290В+. При 180В екофло нормально працювали ще, нижче не знаю, там вже реле відключає.Alexsandr: ↑ 12.07.2026 23:11 Прилеты отличаются от отключений стандартных и аварийных.
-
Z440_User
Member
При зимових відключеннях, сусід приносив на зарядку свою станцію, не пам'ятаю що то було.
Світло як давали, то воно було 160-175В. Серед ночі могло набратися аж 185-190В.
У мене стабілізатор на весь будинок і паралельно з ним ДБЖ з вбудованим стабілізатором. Майже всю зиму пройшов на ДБЖ, іноді перемикаючи будинок на великий стаб, коли були вдома і було світло.
А от сусід не міг зарядитися, тож просився до мене із зарядною станцією коли було світло. Вона в нього починала заряд і через декілька хвилин переходила на АКБ, бо мережа погана.
Світло як давали, то воно було 160-175В. Серед ночі могло набратися аж 185-190В.
У мене стабілізатор на весь будинок і паралельно з ним ДБЖ з вбудованим стабілізатором. Майже всю зиму пройшов на ДБЖ, іноді перемикаючи будинок на великий стаб, коли були вдома і було світло.
А от сусід не міг зарядитися, тож просився до мене із зарядною станцією коли було світло. Вона в нього починала заряд і через декілька хвилин переходила на АКБ, бо мережа погана.
-
BorisBrejcha
Member
Ну наприклад Bluetti EB3A неймовірно примхлива до напруги, частоти, спотворень синусоїди (AC-input).Z440_User: ↑ 13.07.2026 13:45 При зимових відключеннях, сусід приносив на зарядку свою станцію, не пам'ятаю що то було. А от сусід не міг зарядитися, тож просився до мене із зарядною станцією коли було світло. Вона в нього починала заряд і через декілька хвилин переходила на АКБ, бо мережа погана.
Мені довелося купити блок живлення Делл 19 вольт 130 ват і живити від нього (DC-input)
-
Ijachok
Member
Привіт! Здається, уже назбирав суму на оновлення БЖ і УПСа до нього. З БЖ ніби давно визначився, хочу максимально безшумний (і спробувати напівпасив, чи відчую різницю вухом, а з шумом у мене прямо велика проблема, голова не витримує навіть невисокий рівень). Тому збираюся взяти оверпрайсний be quiet! 850W DARK POWER 14 (раз на багато років можна взяти таку радість
). Але не впевнений, який до нього взяти УПС.
Придивляюсь до Powercom Black Knight Pro BNT-1500AP, бо уже багато їхніх молодших братів накупляв і собі, і іншим людям, завжди відгуки були тільки позитивні, плюс в них нема вентилятора, нема чого переживати за шум при роботі не від батареї.. Ну і зараз мій Powercom BNT-800AP гарно справляється з Be Quiet Pure Power 12 550 W.
Але відсортував різні Поверкоми (ну бо знаю їх і APC) і бачу, що тут більше різних варіантів із бюджетом біля 10 тисяч https://hotline.ua/ua/computer/istochni ... rt=priceUp
Powercom Raptor RPT-2000AP Schuko
Powercom Raptor RPT-2000AP LCD Schuko
Powercom SPT-1500-II LCD (SPT.1500.II.LCD)
Powercom Imperial IMP-2000AP Schuko
Powercom SPT-2000-II LCD SPT.2000.II.LCD
Можете порадити, який краще взяти UPS до цього блока живлення? Бюджет - десь 10-12 тис. Довше, ніж на збереження результатів роботи не розраховую
Система поки така
Придивляюсь до Powercom Black Knight Pro BNT-1500AP, бо уже багато їхніх молодших братів накупляв і собі, і іншим людям, завжди відгуки були тільки позитивні, плюс в них нема вентилятора, нема чого переживати за шум при роботі не від батареї.. Ну і зараз мій Powercom BNT-800AP гарно справляється з Be Quiet Pure Power 12 550 W.
Але відсортував різні Поверкоми (ну бо знаю їх і APC) і бачу, що тут більше різних варіантів із бюджетом біля 10 тисяч https://hotline.ua/ua/computer/istochni ... rt=priceUp
Powercom Raptor RPT-2000AP Schuko
Powercom Raptor RPT-2000AP LCD Schuko
Powercom SPT-1500-II LCD (SPT.1500.II.LCD)
Powercom Imperial IMP-2000AP Schuko
Powercom SPT-2000-II LCD SPT.2000.II.LCD
Можете порадити, який краще взяти UPS до цього блока живлення? Бюджет - десь 10-12 тис. Довше, ніж на збереження результатів роботи не розраховую
Система поки така
- спойлер
- Processor: AMD Ryzen 5 5700X
Motherboard: MSI B550M PRO-VDH
Cooling: Thermalright Phantom Spirit 120
Memory: 32 GB DDR4-3600 Goodram Iridium Pro Deep Black
Video Card: ASUS PRIME RX9070 16 Gb
Storage: SSD Samsung EVO 970 512 Gb + SSD Samsung EVO 970 2 Tb + HDD WD 2 Tb x2
Display: Gigabyte M27Q2 QD
Case: BeQuiet PURE BASE 500DX
Power Supply: Be Quiet Pure Power 12 550 W
UPS: Powercom BNT-800AP
-
FirstTDM
Member
Это отличный БП - работает идеальноIjachok: ↑ 17.07.2026 00:06be quiet! 850W DARK POWER 14
APC Easy UPS 2200VA - для домашнего компа вполне хорошо - бесшумный, встроенный стабилизатор, 5-7 мин держит именно be quiet! 850W DARK POWER 14 под нагрузкойIjachok: ↑ 17.07.2026 00:06Можете порадити, який краще взяти UPS до цього блока живлення?