Новини
Останні статті і огляди
Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми
-
oh_boy
Member
Аааа, всєм бєжать і продавать нвіде 
-
Vladys77
Member
В мене 400+ Вт жари видає. Для обігріву кімнати взимку вистачаєFarCry: ↑ 13.07.2026 10:56 big_bang
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.
Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу.![]()
-
Volodymyr1985
Member
Ну, у мене двовентиляторна Powercolor і вельми компактний дешевий корпус, тому температури, на жаль, не дуже хорошіVladys77: ↑ 13.07.2026 10:56А в мене температури на Hotspot були під 90° поки криву вентиляторів не підкурутив на відеокарті. І вона стала холодноюVolodymyr1985: ↑ 13.07.2026 10:40
Ну, тут є два моменти, по-перше, на моїй 9060XT я бачив під 100 градусів хот спот, і вирішив це питання андервольтом і покращенням системи охолодження (бо бачив це і відреагував на проблему). І другий момент, навіть коли було під 100 на хот спот, частоти не скидувались але охолодження вже видавало 80% обертів і це треба було вирішувати. Тому, який би не був виробник, добре знати реальні температури з якими працює твоя відеокарта.![]()
![]()
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:11 користувачем Volodymyr1985, всього редагувалось 1 раз.
-
StTechnik
Member
Класно, но вода на ВК - более эффективна, т.к. нет крышки на чипе. Лично у меня проц идет по остаточному принципу и надо сказать - ему этого достаточно. В играх - 50-60 от силы.Vladys77: ↑ 13.07.2026 10:59І водянка на 420 мм стоїть лише на ЦП
-
Геральт
Member
nvFlash ?FarCry: ↑ 13.07.2026 10:56 Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.
-
MVE
Member
Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $?big_bang: ↑ 13.07.2026 10:34андервольт вам в допомогу)
-
Volodymyr1985
Member
Delete 
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:12 користувачем Volodymyr1985, всього редагувалось 1 раз.
-
lordep
Member
Самий лінивий андервольт (який сам використовую на 5070ті та 3070) це використовувати утиліту NVFarCry: ↑ 13.07.2026 10:56 big_bang
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.
Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу.![]()
Востаннє редагувалось 13.07.2026 11:16 користувачем lordep, всього редагувалось 1 раз.
-
vsx
Member
Температура выше 100 уже само по себе проблема. В Нвидиа прекрасно понимали это и удалили датчик. Нет показаний нет проблем.Видалення Hotspot із загальнодоступного моніторингу було помилкою, адже це допомагає користувачам краще діагностувати проблеми.
-
1234waltz
Member
Бо на ринку олігополія, в умовах монополії та олігополії юзер жере те що дають і страждає.MVE: ↑ 13.07.2026 11:09Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $?big_bang: ↑ 13.07.2026 10:34андервольт вам в допомогу)![]()
-
XXXshadyXXX
Member
Что бы потом по истечении гарантии, видеокарта отправилась к проотцам и юзер купил новую карту. Это из серии когда ты отдаешь в сервис пк\ноут на чистку замену термопасты, а они тебе мажут GD900, и оно то работает, но до года максимум, а потом цикл повторяется.MVE: ↑ 13.07.2026 11:09Чому юзер повинен фіксати залізо, за яке заплатив пару тисяч $?
-
kairo
Member
Вони його не видалили, а закрили показники для звичайних користувачів.vsx: ↑ 13.07.2026 11:12Температура выше 100 уже само по себе проблема. В Нвидиа прекрасно понимали это и удалили датчик. Нет показаний нет проблем.Видалення Hotspot із загальнодоступного моніторингу було помилкою, адже це допомагає користувачам краще діагностувати проблеми.
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
В реальності 95% користувачів навіть не в курсі, що таке Хотспот.
-
MAKKACIN
Member
FarCry
так не становлюй ту RivaTuner. якщо не з ОС це робити то процес дуже резикований і незворотній інколи і якщо ти це запитуєш то тобі ТОЧНО не потрібно це робити пробувати. Є утіліти від бренду типу гігабайт асус паліт і т.д де також можна андервольтнути, але мсі афт найбільш стабільна, можна без фанатизму то зробити
так не становлюй ту RivaTuner. якщо не з ОС це робити то процес дуже резикований і незворотній інколи і якщо ти це запитуєш то тобі ТОЧНО не потрібно це робити пробувати. Є утіліти від бренду типу гігабайт асус паліт і т.д де також можна андервольтнути, але мсі афт найбільш стабільна, можна без фанатизму то зробити
-
big_bang
Member
а, чому б і ні ?
тобто, як розганяти в соплі, то Ок.
а, як андервольт - ні, не знаєм.
Дивна у вас логіка
-
leif
Member
Страшно, очєнь страшно (с)
Роз'єм горить як мінімум повільно деградує (sic!), хотспот — 666 градусів, а карта у мене, як неодноразово писав, не те що без андервольту, так ще і в максимальному розгоні, який зміг з неї вижати
на повітряному охолодженні
Без кількох днів 1 рік в цьому режимі працює. ось-ось крякне, звичайно, не сьогодні-завтра. Як інакше?
Хто буде писати, що карта тротлить — я вже викладав passed різні стрес тести 3д марк (20 прогонів) за посиланнями на сайт 3дмарк тобто верифіковані
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Хто не розуміє що таке стрес тести 3д Марк і що означає результат у відсотках в них — запитайте у чата жипіті
Роз'єм горить як мінімум повільно деградує (sic!), хотспот — 666 градусів, а карта у мене, як неодноразово писав, не те що без андервольту, так ще і в максимальному розгоні, який зміг з неї вижати
Без кількох днів 1 рік в цьому режимі працює. ось-ось крякне, звичайно, не сьогодні-завтра. Як інакше?
Хто буде писати, що карта тротлить — я вже викладав passed різні стрес тести 3д марк (20 прогонів) за посиланнями на сайт 3дмарк тобто верифіковані
Відправлено через 1 хвилину 52 секунди:
Хто не розуміє що таке стрес тести 3д Марк і що означає результат у відсотках в них — запитайте у чата жипіті
-
MVE
Member
Кого розганяти? Мені як юзеру пропонують продукт за купу бабла, чому я повинен з ним щось робити в якусь сторону? Це що за напівфабрикат?
-
dext
Member
на десктопних RDNA 3/4 - можна, навіть для VRAMFarCry: ↑ 13.07.2026 10:56 Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди?
-
VladimirV
Member
Хотспот мені наприклад показує якість прижиму, наскільки правильно підібрані і встановлені термопрокладки на пам'яті і врм. Бо якщо десь щось по розміру не те стоїть на інших елементах, ну або криво покладено, то прижим самого чіпу гпу буде або нерівномірним, або недостатньо притиснутим. Ну і хотспот розлітається від середнього показника більше, ніж ти очікуєш або знаєш, який він повинен бути в ідеалі.
-
Ektalion
Member
О перший консультант nvidia підтягнувся, чекаємо erkins007kairo: ↑ 13.07.2026 11:37 Вони його не видалили, а закрили показники для звичайних користувачів.