Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Сidonix
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Датчик Hotspot-температури для GeForce RTX 50 доступний через сервісне ПЗ. Його показники значно перевищують основну температуру, але це допомагає діагностувати проблеми

Nvidia замість вирішення проблеми з високою температурою просто заблокувала доступ до даних з датчика))) Щось мені це нагадує)))
gregory_amd
Member

Повідомлення

Так в чому ж воно було помилкою коли це було навмисно сховано лол. :lol: гой не має знати :gigi:
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Ждём оправдания от сами знаете кого :laugh:
Artem_K
Member

Повідомлення

NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
спойлер
Без імені.jpg
man1242
Member

Повідомлення

Цікаво побачити тести інших вендорів, бо здаєтся термогель то не імба.
big_bang
Member

Повідомлення

упс, а що сталося ?
alex_sul
Advanced Member

Повідомлення

Nvidia сховали датчик щоб нічого не вирішувати - очевидний факт :gigi:

Мені цікаво чому у мого Intel Arc B580 цього датчика нема? Що там ховати, якщо ігри крутятся на 100-130 ватт, і 155 в фурмарку :gigi:
Востаннє редагувалось 13.07.2026 10:34 користувачем alex_sul, всього редагувалось 2 разів.
KimRomik
Member

Повідомлення

Сidonix: 13.07.2026 09:41Nvidia замість вирішення проблеми з високою температурою просто заблокувала доступ до даних з датчика))) Щось мені це нагадує)))
одноразові відеокарти
FarCry
Member

Повідомлення

man1242
Так термогель тільки для VRAM та інших компонентів. На кристалі звичайна термопаста (Windforce / Gaming OC), або суміш пасти з рідким металом (Aorus Master)

Тепер самому стало цікаво, що там у мене під кулером... (5090 Gaming OC) Але провіряти не буду. Прибирати цю дрисню дуже не весело. :weep:
Коли карточка тільки приїхала, то робила голосніше за інші моделі, тому я переключив її в режим Silent. Стало відносно тихо, під повною нагрузкою 2000 - 2100 обертів. Швидкість наче не впала, в 3D Mark Nomad результат - Good. (Вищий за середній по палаті) Але температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси. :-/
big_bang
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:20 під нагрузкою завжди 82-84 градуси. :-/
андервольт вам в допомогу)
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Ну NVIDIA, ну "молодці"... Але це було очікувано. Ніхто б не прибирав значення хотспот якби воно було адекватне(різниця до 5-15град від осн. темп)... А так очікувано. Розігнана 40 лінійка по суті :-/ Ще й або з поганим кривим прижимом або з ге термопастою

FarCry
не пробували легенький андервольт і криву вентиляторів налаштувати?
Геральт
Member

Повідомлення

30+гр дельти на мідловій карті. Як цікаво :-/
Заміна термоінтерфейсу допомогла знизити пікові температури зі 107°C до 100°C.
Ні, ну це вже зовсім інша справа :D
Видалення Hotspot із загальнодоступного моніторингу було помилкою, адже це допомагає користувачам краще діагностувати проблеми.
Очі не бачать - серце не болить©

Поціновувачі куртки гарячково шукають де б ту приблуду скачати )
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

Artem_K: 13.07.2026 10:00 NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
спойлер
Без імені.jpg
Ну, тут є два моменти, по-перше, на моїй 9060XT я бачив під 100 градусів хот спот, і вирішив це питання андервольтом і покращенням системи охолодження (бо бачив це і відреагував на проблему). І другий момент, навіть коли було під 100 на хот спот, частоти не скидувались але охолодження вже видавало 80% обертів і це треба було вирішувати. Тому, який би не був виробник, добре знати реальні температури з якими працює твоя відеокарта. :gigi:
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Геральт: 13.07.2026 10:39
Поціновувачі куртки гарячково шукають де б ту приблуду скачати )
а смысл? накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь :rotate:
Vladys77
Member

Повідомлення

5070Ti з Hotspot в нормі 100°... A що ж там у 5080? Про 5090 я навіть питати боюся :D Там мабуть Hotspot 200° в межех норми :lol:
StTechnik
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 13.07.2026 10:41накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь
Я накинул 2х420 радиатор на 4090 и 53 градуса на чипе при 400 ваттах. И как то пофик на тот Хотспот.
Vladys77
Member

Повідомлення

FarCry: 13.07.2026 10:20 man1242
Так термогель тільки для VRAM та інших компонентів. На кристалі звичайна термопаста (Windforce / Gaming OC), або суміш пасти з рідким металом (Aorus Master)

Тепер самому стало цікаво, що там у мене під кулером... (5090 Gaming OC) Але провіряти не буду. Прибирати цю дрисню дуже не весело. :weep:
Коли карточка тільки приїхала, то робила голосніше за інші моделі, тому я переключив її в режим Silent. Стало відносно тихо, під повною нагрузкою 2000 - 2100 обертів. Швидкість наче не впала, в 3D Mark Nomad результат - Good. (Вищий за середній по палаті) Але температура під нагрузкою завжди 82-84 градуси. :-/
В мене температура піл навантаженням до 65°. А така як ото у вас, то температура Hotspot і то, в мене захвичай до 75°.

Правда карта трохи не від NVIDIA :D
FarCry
Member

Повідомлення

big_bang
MAKKACIN
Скажіть мені, чи є можливість залити андервольт назавжди? Мені завжди муляло, що проц можна розігнати / андервольтнути в Біосі та забути про нього. А для відюхи треба завжди тримати включений MSI Afterburner. Який в окремих випадках заважає іграшкам через RivaTuner.

Vladys77
Ну так вона скотина 600W жару випльовує... Я взагалі здивований, що воно стабільно може працювати. Тьфу-тьфу-тьфу. :gigi:
Востаннє редагувалось 13.07.2026 10:58 користувачем FarCry, всього редагувалось 1 раз.
Vladys77
Member

Повідомлення

Volodymyr1985: 13.07.2026 10:40
Artem_K: 13.07.2026 10:00 NVidia слабаки, он "Asus support confirms 100-102 °C vram is completely normal and within spec for prime 9070 xt oc".
спойлер
Без імені.jpg
Ну, тут є два моменти, по-перше, на моїй 9060XT я бачив під 100 градусів хот спот, і вирішив це питання андервольтом і покращенням системи охолодження (бо бачив це і відреагував на проблему). І другий момент, навіть коли було під 100 на хот спот, частоти не скидувались але охолодження вже видавало 80% обертів і це треба було вирішувати. Тому, який би не був виробник, добре знати реальні температури з якими працює твоя відеокарта. :gigi:
А в мене температури на Hotspot були під 90° поки криву вентиляторів не підкурутив на відеокарті. І вона стала холодною :D
Vladys77
Member

Повідомлення

StTechnik: 13.07.2026 10:49
Shaolin_Style: 13.07.2026 10:41накидываешь водоблок с водянкой и 420мм радиатором и кайфуешь
Я накинул 2х420 радиатор на 4090 и 53 градуса на чипе при 400 ваттах. И как то пофик на тот Хотспот.
В мене на чіпі відеокарти 55-65° під навантаженням. І водянка на 420 мм стоїть лише на ЦП :D
Відповісти