Андервольт Ryzen 5 3600 - я все правильно роблю?

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Зайшов в біос, зняв ліміти PBO (окрім максимальної температури - ліміт 95 градусів), виставив оффсет напруги -0.025в, всі частоти на авто.
Cinebench 2026 - без зниження напруги 2215 очок в багатопотоці, зі зниженням 2230.
Я все правильно зробив? Приріст є, температури нижчі (пік 67 :lol: градусів без зниження проти 64 зі зниженням)...

OCCT - CPU (Extreme, variable навантаження), Linpack (стандартні налаштування), CPU + RAM (Extreme, variable навантаження, автоматичні налаштування потоків, тобто усі ядра як я розумію) кожен тест підряд по 30 хвилин стабільно
kabostebeztak
Member

Повідомлення

Зловив сьогодні kernel panic під час сидіння в інтернеті, хоча ігри, сінебенч та оццт працювали стабільно. Чи можна якось виправити стабільність на низьких навантаженнях чимось окрім підвищення напруги?
Зараз сиджу на -0.0125
waryag
Member

Повідомлення

kabostebeztak

1) Чого ти намагаєшся досягнути андервольтом?
2) Чого оффсет, а не курва?
3) Проводь тестування продуктивності в своїх задачах, не будь як Юра. Синтетика - для перевірки стабільності.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

О людям делать нечего, андервольтят Ryzen 5 3600 :). Зачем почему, мда...
kabostebeztak: 07.07.2026 13:24Зайшов в біос, зняв ліміти PBO (окрім максимальної температури - ліміт 95 градусів),
Зачем?))) Ставишь все на авто

kabostebeztak: 07.07.2026 13:24 виставив оффсет напруги -0.025в,
А человеческой настройки что нет?
Обычный андервольт Ryzen 3600 - это фиксация частоты к примеру 4.1 и подбираешь максимально низкий стабильный вольтаж на CPU.

У меня как то был хороший экземпляр, работал на фиксированном вольтаже в 1.15 и на частотах 4.1... А был и очень поганый образец, что грелся до 90 градусов под хорошими охладами в стресс тестах, там приходилось душить его по крупному уже через PBO, андервольтиться он вообще отказывался нормально....
kabostebeztak: 07.07.2026 13:24OCCT - CPU (Extreme, variable навантаження), Linpack (стандартні налаштування), CPU + RAM (Extreme, variable навантаження, автоматичні налаштування потоків, тобто усі ядра як я розумію) кожен тест підряд по 30 хвилин стабільно
Prime95 Small FFTs тест пол часика минимум , вот он все покажет стабильно или нет
waryag: 09.07.2026 10:212) Чого оффсет, а не курва?
На Ryzen 5 3600 нет курвы
kabostebeztak
Member

Повідомлення

waryag: 09.07.2026 10:21 kabostebeztak

1) Чого ти намагаєшся досягнути андервольтом?
2) Чого оффсет, а не курва?
3) Проводь тестування продуктивності в своїх задачах, не будь як Юра. Синтетика - для перевірки стабільності.
1. Меншого жору системи і нижчих температур при такій же самій продуктивності

Відправлено через 4 хвилини 40 секунд:
XXXshadyXXX: 09.07.2026 11:44 О людям делать нечего, андервольтят Ryzen 5 3600 :). Зачем почему, мда...
kabostebeztak: 07.07.2026 13:24Зайшов в біос, зняв ліміти PBO (окрім максимальної температури - ліміт 95 градусів),
Зачем?))) Ставишь все на авто

kabostebeztak: 07.07.2026 13:24 виставив оффсет напруги -0.025в,
А человеческой настройки что нет?
Обычный андервольт Ryzen 3600 - это фиксация частоты к примеру 4.1 и подбираешь максимально низкий стабильный вольтаж на CPU.

У меня как то был хороший экземпляр, работал на фиксированном вольтаже в 1.15 и на частотах 4.1... А был и очень поганый образец, что грелся до 90 градусов под хорошими охладами в стресс тестах, там приходилось душить его по крупному уже через PBO, андервольтиться он вообще отказывался нормально....
kabostebeztak: 07.07.2026 13:24OCCT - CPU (Extreme, variable навантаження), Linpack (стандартні налаштування), CPU + RAM (Extreme, variable навантаження, автоматичні налаштування потоків, тобто усі ядра як я розумію) кожен тест підряд по 30 хвилин стабільно
Prime95 Small FFTs тест пол часика минимум , вот он все покажет стабильно или нет
waryag: 09.07.2026 10:212) Чого оффсет, а не курва?
На Ryzen 5 3600 нет курвы
У мене просто жахливий екземпляр, що не дуже хоче навіть заявлені 4.1 ггц видавати
І що значить "людські налаштування"?
На моїй платі є начебто усе, і ллц, і налаштування пбо, і вольтажі оверрайдом і множник частоти
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.07.2026 18:42У мене просто жахливий екземпляр, що не дуже хоче навіть заявлені 4.1 ггц видавати
На моїй платі є начебто усе, і ллц, і налаштування пбо, і вольтажі оверрайдом і множник частоти
PBO на авто и подбирай частоты/вольтаж cpu, если не берет 4.1, то ставь 4.05 или даже 4 Герца. Ибо по факту погоды оно особо не даст, ну немного станет жрать меньше на 10w и на пол Герца будет выше частота, только какой ценой?) Экземпляр то неудачный. Уж лучше его слить и купить на вторичке 5500, там хоть курва есть, он сам по себе ест меньше, память лучше гонится и по производительности он как раз как 3600. А вообще уж лучше на 5600 прыгнуть. Не уж то денег нет купить 5600?) Ну не стоит оно пердолиться, тратить уйму времени на андервольт, что бы получить что?)
kabostebeztak
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 09.07.2026 18:51
kabostebeztak: 09.07.2026 18:42У мене просто жахливий екземпляр, що не дуже хоче навіть заявлені 4.1 ггц видавати
PBO на авто и подбирай частоты/вольтаж cpu, если не берет 4.1, то ставь 4.05 или даже 4 Герца. Ибо по факту погоды оно особо не даст, ну немного станет жрать меньше на 10w и на пол Герца будет выше частота, только какой ценой?) Экземпляр то неудачный. Уж лучше его слить и купить на вторичке 5500, там хоть курва есть, он сам по себе ест меньше, память лучше гонится и по производительности он как раз как 3600. А вообще уж лучше на 5600 прыгнуть. Не уж то денег нет купить 5600?) Ну не стоит оно пердолиться, тратить уйму времени на андервольт, что бы получить что?)
Як раз в цих 10 ватах і сенс. Та і цікаво просто.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.07.2026 18:58Та і цікаво просто.
Ну что сказать, good luck, я бы вот не заморачивался на твоей месте. Я компов наверное 40 собрал за прошлый год на Ryzen 5 3600, и я наоборот повышал лимиты до 120w, ставил scalar x10 и +200mhz что бы выжать максимум, а не упарывался с андервольтом)))
kabostebeztak
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 09.07.2026 19:02
kabostebeztak: 09.07.2026 18:58Та і цікаво просто.
Ну что сказать, good luck, я бы вот не заморачивался на твоей месте. Я компов наверное 40 собрал за прошлый год на Ryzen 5 3600, и я наоборот повышал лимиты до 120w, ставил scalar x10 и +200mhz что бы выжать максимум, а не упарывался с андервольтом)))
нєєє, я скаляр не мінятиму. це ж захист процесору від деградації! мені цим процом ще користуватись і потім продавати щоб апгрейднутись дешевше
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

kabostebeztak: 09.07.2026 19:08потім продавати
Продавай уже, мой тебе совет. Его предел это RTX 3060 Ti, у меня в full hd на rtx 3070 уже был недогруз по видеокарте с этим процессором.
kabostebeztak
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 09.07.2026 19:54
kabostebeztak: 09.07.2026 19:08потім продавати
Продавай уже, мой тебе совет. Его предел это RTX 3060 Ti, у меня в full hd на rtx 3070 уже был недогруз по видеокарте с этим процессором.
Грошей нема міняти ні на що(
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

kabostebeztak
Во Франции туго с деньгами?) 5600 на барахолке 100 евро стоит.

А 3600 продашь потом за 50-60 евро - итого потратишь 50-60 евро
Відповісти