GeForce RTX 5090 за певних умов може пошкодити райзер через високу температуру задньої пластини

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Аціо
Member

Повідомлення

До речі роздивившись більш уважно слід від пошкоджень, зверніть увагу на контури, які повторюють орнамент малюнку та надпису, а це каже вже скоріше не за термальну реакцію у першу чергу, а якусь хімічну яка скоріше за все просто пришвидшилась через нагрів, реактиви фарби вступили у взаємодію з ізоляцією конектора, та або приклеїлись та були відірвані при демонтажі, або отримали хімічну спайку.
Туда-Сюда
Member

Повідомлення

Бекплейт элегантно превращается из теплораспределителя в активный радиатор с куллером, а ещё лучше водоблок с отдельным контуром СЖО!
alexeygalas
Member

Повідомлення

erkins007: 05.07.2026 15:56Удивительно как это у меня 5090 работает второй год
А у тебе SFF сендвіч корпус?

Тут явно описується проблема саме з компоновкою такого типу, коли шлейф безпосередньо торкається бекплейту
спойлер
20240712_190853.jpg
Hotspur
Member

Повідомлення

Аціо: 06.07.2026 01:09Але так погоджуюсь, що тече силікон значно довше ніж ті самі композити на вінілі.
я бачив коли тримали паяльник біля хвилини на 200 градусах і все було з кабелем добре
denizen
Member

Повідомлення

так а тут що з кабелем не так? просто обліз трохи якийсь звнішній косметичний шар, може він зроблений з неякісного матеріалу.
alexeygalas
Member

Повідомлення

denizen: 06.07.2026 13:31так а тут що з кабелем не так?
Там на фото видно частину покриття, яка приплавилась до бекплейту. Тобто є локальна зона надвисокої температури
denizen
Member

Повідомлення

alexeygalas: 06.07.2026 14:01
denizen: 06.07.2026 13:31так а тут що з кабелем не так?
Там на фото видно частину покриття, яка приплавилась до бекплейту. Тобто є локальна зона надвисокої температури
не обов'язково, я ж кажу, це цілком може бути неякісний зовнішній шар кабелю, який плавиться при низькій температурі.
кабель нормально функціонує, немає кз
leif
Member

Повідомлення

erkins007: 06.07.2026 03:55что подразумевалось
> андервольтнув з 1.2в до 1.1в, накинувши 500мгц, ой нє, двічі опечатка (з ким не буває), мав на увазі, що:
> зробив андервольт з 1.02в стокових до 1.01в (аж -0.01в, уух), втім все ще накинувши +500мгц (офігєть хуанг недобрав, ага, прям як в старі добрі часи, вірю, я повірив)
> ой нє стоковий вольтаж насправді не 1.2в і навіть не 1.02в, а 1.04в, та й додав я не 500мгц, а 550мгц
> як не 1.04в в стоці? роблю вигляд що нічого не знаю
> як працює буст не розумію, просто називаю цифри частоти, щоб виглядало круто
> роблю вигляд, що шарю в темі
> всі помилки -- кіт по клавіатурі походив

оце фахівець, оце потужність :lol: :laugh:

ладно, ти ніби в Сумах живеш, у вас там останнім часом тяжко, то ж буду добріше

але наступного разу перед тим як захочеш поумнічать -- вивчи таки матчастину і підкріпляй свої твердження пруфами.

наприклад той факт, що у мене 5090 в розгоні з авто вольтажем (1.08-1.09в) дає на кілька відстотків кращі результати ніж будь який андервольт на ній, я підтвердив посиланнями на бенчі в 3д марк. ти ж тільки балаболив, називаючи рандомні цифри, не треба так
erkins007
Member

Повідомлення

leif
Я даже этот бред читать не буду. Если ты не понял что в 1.1 пропущен ноль, то можешь и дальше радоваться, если тебя это веселит. Как говорится чем бы дитя не тешилось
Melki
Member

Повідомлення

alexeygalas: 06.07.2026 11:25А у тебе SFF сендвіч корпус?

Тут явно описується проблема саме з компоновкою такого типу
а где ты там на фото рассмотрел SFF?
alexeygalas
Member

Повідомлення

Melki: 06.07.2026 20:52на фото рассмотрел
На даному фото звичайно що ATX корпус з варіантом вертикальної установки. Я мав на увазі, що всі сендвіч-компоновки мають дану проблему (особливо у тісних SFF де продувка незначна). Громадянин заявив, що у нього вона живе довго без проблем. Я припустив, що у нього корпус із класичною горизонтальною компоновкою і дана проблема не буде актуальною для таких корпусів. Ось і все :)
Bogdanp73
Member

Повідомлення

leif: 05.07.2026 16:42
Bogdanp73: 05.07.2026 16:30
вся новина через те що хтось не зміг в кабель менеджемент?)
Новина про те, шо з клятими 5090 горить тупо все: роз'єми, разери, що тільки не горить :laugh:
нічого нового,можна згадати як від рх480 розьєми псі ех на материнських підгорали :rolleyes:
Melki
Member

Повідомлення

alexeygalas: 07.07.2026 13:20 всі сендвіч-компоновки мають дану проблему
проблема есть только у автора этих фото, больше до сих пор ни у кого, в том числе среди владельцев сендвич СФФ, такой проблемы не возникало

я проверил у себя во время игры, не 5090 конечно, но палец держится на бэплейте а райзер его не касается. Самое горячее место до которого можно долезть пальцем, это водяной радиатор, но рука там лежит нормально

в статье ничего не сказано про сам корпус, его возможности продувки и про разгон, ничего о качестве самого райзера и его происхождении... нельзя исключать вариант задушенного корпуса и тело в добавок решило разогнать 5090...
alexeygalas
Member

Повідомлення

Melki
Ну власне в мене також 4080s андервольтнута (2560@0.9v) і залімічена до 77С. Але у мене шлейф трошки інакший (на фото в першому повідомлені корпус мій)
Тож погоджусь, може проблема бути і чисто цього кабелю в конкретному корпусі
Хоч і не виключено, що 4090/5090 можуть бути пекельно гарячими
Відповісти