Подивився я на цю китайську бляшанку. Не знаю як туди впихнути відеокарту без бубна та напильника. А як впихнути, то не знаю як нормальна карта там не закипить. Це лише доя якоїсь RTX 5060 максимум.daesz: ↑ 16.06.2026 22:31Meshroom SVladys77: ↑ 16.06.2026 21:05
Водянка вся- нішевий продукт, лише ніщи бувають різні.
Якщо 420 мм не влазить в корпус... значить гидкенький корпус на рахунок охолодження. Туди і відеокарта сучасна може не стати.
В мене не акваріум, воду в корпус не наливаю тому в літрах не вимірюю, а в міліметрах 524 x 240.8 x 553 mm![]()
4 слотова вк, 343мм
360 вода
14.9л
Новини
Останні статті і огляди
Системи рідинного охолодження Noctua NL-LC1 надійдуть до продажу в середині червня
-
Vladys77
Member
-
Dilfin
Member
Meshroom S це корпус практично зроблений з сітки, тобто майже вдкритий стенд.Vladys77: ↑ 17.06.2026 13:51Подивився я на цю китайську бляшанку. Не знаю як туди впихнути відеокарту без бубна та напильника. А як впихнути, то не знаю як нормальна карта там не закипить. Це лише доя якоїсь RTX 5060 максимум.
-
daesz
Member
Це тайвань (+дочірня компанія ліан лі). Далі якийсь словесний понос, не зміг зрозуміти що написано.Vladys77: ↑ 17.06.2026 13:51Подивився я на цю китайську бляшанку. Не знаю як туди впихнути відеокарту без бубна та напильника. А як впихнути, то не знаю як нормальна карта там не закипить. Це лише доя якоїсь RTX 5060 максимум.
-
Vladys77
Member
Та хоч закритий. Повітря як там циркулюватиме?Dilfin: ↑ 17.06.2026 14:05
Meshroom S це корпус практично зроблений з сітки, тобто майже вдкритий стенд.
Доречі, для потужного охолодження відкритий стенд гірше корпусу з гарним продувом. Бо на відкритому стенді буде лише за рахунок конвекції тепло від ПК відводитись.
-
Dilfin
Member
Так звичайно, що ставиться чи повітряне чи рідинне охолодження, сучасне обладнання згорить на одній конвекції.Vladys77: ↑ 18.06.2026 01:09Та хоч закритий. Повітря як там циркулюватиме?Dilfin: ↑ 17.06.2026 14:05
Meshroom S це корпус практично зроблений з сітки, тобто майже вдкритий стенд.
Доречі, для потужного охолодження відкритий стенд гірше корпусу з гарним продувом. Бо на відкритому стенді буде лише за рахунок конвекції тепло від ПК відводитись.
-
daesz
Member
Vladys77: ↑ 03.06.2026 20:29А якщо в мене на СРО сендвіч з трьох 140 мм вентиляторів на вдув перед радіатором і трьох 140 мм вентиляторів на видув після радіатора ?
- спойлер
-
vltk
Member
daesz
Посмотрел видео и захотел выбросить свой Арктик 420 в окно, ноктюа все-таки, это Ноктюа.
Посмотрел видео и захотел выбросить свой Арктик 420 в окно, ноктюа все-таки, это Ноктюа.
-
Hells Angels
Member
не бачу сенсу в ній, вентилятори можна і окремо купити
-
daesz
Member
Hells Angels

-
Vladys77
Member
Для чого мені табуретка? Бо Noctua випускає за потрійну вартість СРО, що буде працювати гірше моєї?daesz: ↑ 03.07.2026 22:20Vladys77: ↑ 03.06.2026 20:29А якщо в мене на СРО сендвіч з трьох 140 мм вентиляторів на вдув перед радіатором і трьох 140 мм вентиляторів на видув після радіатора ?Раджу за табуретку триматись
- спойлер
![]()
Відправлено через 4 хвилини 57 секунд:
А в мене такого бажання не виниклоvltk: ↑ 03.07.2026 23:29 daesz
А головне працюватиме менш ефективно, але ж тихіше!
Чи витягне ця Noctua 50° на процесорі під час гри на ультрах при 34° в кімнаті?
-
StTechnik
Member
При 34 в комнате тебе нужна не СВО для процессора, а Кондиционер в комнату. Но выбирать не мне конечноVladys77: ↑ 04.07.2026 08:03при 34° в кімнаті?
-
Vladys77
Member
Не хвилюйтесь, кондиціонер є. Просто хотів подивитись чи не зростатиме температура відеокарти при таких екстремальних умовах. І як впорається моя потужна система охолодження ПК. В принципі їй пофігStTechnik: ↑ 04.07.2026 08:07При 34 в комнате тебе нужна не СВО для процессора, а Кондиционер в комнату. Но выбирать не мне конечноVladys77: ↑ 04.07.2026 08:03при 34° в кімнаті?![]()
-
daesz
Member
Головне віритиVladys77: ↑ 04.07.2026 08:03буде працювати гірше моєї?
-
Vladys77
Member
Я не вірю, я знаю.
Не може 360 мм система навіть якщо вона тричі Noctua фізично ефективніше відводити тепло ніж 420 мм сендвіч система з шістьма 140 мм вентиляторами.
Тим більше що через цю систему задувається повітря в середину ПК вже після охолодження процесора і її вентилятори відповідають і за охолодження всього ПК.
Якщо поставити цю супер дорогу Noctua, то процесор вона охолодить, а от відеокарта, пам'ять, SSD - все в середині буде перегріватись.
Якщо у вас RTX 5060 чи нижчого рівня і не гаряча відеокарта, тоді проблем не має бути
Звісно можна РСО поставити на видув зверху, тоді ефективність охолодження процесора значно впаде, бо він буде охолоджуватись розпеченим повітрям з відеокарти. Але при цьому краще охолоджуватимуться комплектуючі в середині корпусу ПК разом з відеокартою.
-
S0N1C
Member
може, бо стримуючий фактор у цьому випадку не радіатор а водоблок та помпаVladys77: ↑ 05.07.2026 13:27Я не вірю, я знаю.
Не може 360 мм система навіть якщо вона тричі Noctua фізично ефективніше відводити тепло ніж 420 мм сендвіч система з шістьма 140 мм вентиляторами.
-
daesz
Member
S0N1C
не заважайте людині насолоджуватись копіумом
не заважайте людині насолоджуватись копіумом
-
Vladys77
Member
Водоблоки з помпою зазвичай у всіх від одного виробника. До того ж їх ефективність слабо відрізняється.S0N1C: ↑ 05.07.2026 13:36може, бо стримуючий фактор у цьому випадку не радіатор а водоблок та помпаVladys77: ↑ 05.07.2026 13:27
Я не вірю, я знаю.
Якщо питання стосовно ефективності охолодження процесора, а його будь-яка РСО охолодить краще ніж будь-яка повітряна башта, то том все вже впиратиметься в площу контакту кристалу з захисною кришкою процесора.
Але з РСО питання ширше. Бо якщо її радіатор стоїть спереду корпусу на вдув - що найбільш ефективно для охолодження процесора, то через її вентилятори відбувається задув повітря для всього ПК. І вентиляторів РСО буде достатньо щоб охолодити процесор холодним повітрям ззовні, але може бути недостатньо для виведення гарячого повітря від відеокарти, пам'яті, NVMe накопичувачів і т.д.
Потужність вентиляторів на вдув, а в даному випадку це будуть вентиляторо РСО, має бути більша ніж потужність вентиляторів на видув. Інакше корпус перетвориться на порохотяг і забиватиме пилом все в середині.
-
Filabatya
Member
Гидота 
-
S0N1C
Member
гугл каже шо Asetek Emma Gen 8 V2 помпа використовується в:Vladys77: ↑ 06.07.2026 09:32Водоблоки з помпою зазвичай у всіх від одного виробника. До того ж їх ефективність слабо відрізняється.S0N1C: ↑ 05.07.2026 13:36
може, бо стримуючий фактор у цьому випадку не радіатор а водоблок та помпа
- ASUS ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme (and White Edition)
- ASUS ROG Ryuo IV 360 ARGB (and White Edition)
- Phanteks Glacier One T30 v.2
- Lian Li Galahad II LCD
- Noctua AIO Coolers