Новини
Останні статті і огляди
Статистика Steam: за підсумками червня частка комп’ютерів із Windows 11 перевищила 70%
-
D_ad
Member
-
hohlid19
Member
Жаль я не подтвердил, было бы 1,36 
-
Keyser Soze
Member
Список видеокарт какой-то зелёный

-
1234waltz
Member
Сцена "Найпопулярніша карта АМД Radeon RX 9070 XT (1,35%) помічає, як на неї дивиться старенька 1650 (2,63%)".
- спойлер

-
Геральт
Member
1234waltz
Ще б пак, я б і сам 1650 взяв, якби міг собі дозволити
Ще б пак, я б і сам 1650 взяв, якби міг собі дозволити
-
kawalot
Member
Тут скоріше не про карти має бути допис, а щось типу такого "Статистика стім помічає, як на неї дивляться китайські комп'ютерні клуби"1234waltz: ↑ 03.07.2026 14:04 Сцена "Найпопулярніша карта АМД Radeon RX 9070 XT (1,35%) помічає, як на неї дивиться старенька 1650 (2,63%)".
-
S0N1C
Member
просто всі вже помітили яка крива статистика в стім
шось там порівнювати спираючись на неї - безглуздо
шось там порівнювати спираючись на неї - безглуздо
-
1234waltz
Member
Ох вже ця брехлива статистика Стіма, в реальності то gpu АМД ще ого та уххх.
https://www.techpowerup.com/347125/nvid ... falls-to-5
NVIDIA has once again increased its market share in the AIB GPU sector, reaching 94% in Q4 2025
https://www.techpowerup.com/347125/nvid ... falls-to-5
NVIDIA has once again increased its market share in the AIB GPU sector, reaching 94% in Q4 2025
- спойлер
-
S0N1C
Member
1234waltz
скільки б реально відсотків не було в АМД, але коли 90ХХ карти доволі добре продаються вже рік і їх немає в статистиці, а потім вони раптом там з"являються з непоганим відсотком - то це крива статистика
скільки б реально відсотків не було в АМД, але коли 90ХХ карти доволі добре продаються вже рік і їх немає в статистиці, а потім вони раптом там з"являються з непоганим відсотком - то це крива статистика
-
olegwatch
Member
Реально чтоль RTX4070 такая НЕ популярная карточка? Вечно она в рейтинге на низах. Юзаю ее уже два года и как бы... все тянет без проблем в 2к, а в рейтинге она статистическая погрешность 
-
1234waltz
Member
Все в твоїх руках, у складі ноутбуків досі є можливість взяти цю легенду, за рахунок чого стата і росте. Навіть цікаво, скільки Кожанич їх напік, що виробники ноутів досі продають залишки моделей 2022 року. Навіть у складі божевільних конфігів зі 144 Гц дисплеями та топовими процами.
-
Filabatya
Member
1234waltz
Ще класно коли дисплей 2к під неї)
Ще класно коли дисплей 2к під неї)
-
1234waltz
Member
Такі машинки ін ріал лайф зазвичай для роботи беруть (як я 4 роки тому
-
Геральт
Member
еркінс, перелогінься1234waltz: ↑ 03.07.2026 14:22 NVIDIA has once again increased its market share in the AIB GPU sector, reaching 94% in Q4 2025
- спойлер

Справа не в тому. В 2026, коли промені в кожній грі, тримати карточку без променів - безумство©1234waltz: ↑ 03.07.2026 14:39 Все в твоїх руках, у складі ноутбуків досі є можливість взяти цю легенду, за рахунок чого стата і росте. Навіть цікаво, скільки Кожанич їх напік, що виробники ноутів досі продають залишки моделей 2022 року. Навіть у складі божевільних конфігів зі 144 Гц дисплеями та топовими процами.
-
Аціо
Member
Усюди вам пан Зеленкінс мариться, а факт є фактом.Геральт: ↑ 03.07.2026 14:48еркінс, перелогінься1234waltz: ↑ 03.07.2026 14:22 NVIDIA has once again increased its market share in the AIB GPU sector, reaching 94% in Q4 2025![]()
- спойлер
Справа не в тому. В 2026, коли промені в кожній грі, тримати карточку без променів - безумство©1234waltz: ↑ 03.07.2026 14:39 Все в твоїх руках, у складі ноутбуків досі є можливість взяти цю легенду, за рахунок чого стата і росте. Навіть цікаво, скільки Кожанич їх напік, що виробники ноутів досі продають залишки моделей 2022 року. Навіть у складі божевільних конфігів зі 144 Гц дисплеями та топовими процами.
![]()
За даними аналітиків Jon Peddie Research, ринок дискретних відеокарт для ПК наразі має беззаперечного лідера. Компанія Nvidia контролює близько 90-94% світових продажів, тоді як частка AMD становить до 8%, а Intel займає приблизно 1%.
-
Геральт
Member
Аціо
От тільки лише ~третина з тих 94 92 використовується для забавок. Так що, на здоров'я )
От тільки лише ~третина з тих 94 92 використовується для забавок. Так що, на здоров'я )
-
Аціо
Member
Просто 60%+ використовується відеокарт і для ігор і для праці, так що і вам червоним смачного.Геральт: ↑ 03.07.2026 15:45 Аціо
Геральт
Чи це ви хочете натякнути що саме у "ворк" осередку прихована глобальна доля АМД, адже це саме АМД створила найрозповсюдженіші інструменти КУДА та має підтримку користувацьких карт в них так?
Чи ой там все ще важче та складніше у АМД.
Чи може ШІ галузь у АМД?
Адже 95% ПЗ для ШІ в світі за Нвідією.
Отож і доля АМД там близько 6%.
-
Геральт
Member
Аціо
Я хочу натякнути на діаграмку вище. Як вони там те дослідження проводили, поняття не маю. Якщо є інші, більш точні подібні дослідження - із задоволенням ознаймолюсь.
Але діаграмка +/- корелює зі стімом (~25% в АМД). А якщо ще й відкинути "робочі ноути з 1650 на яких метроідванії тільки грають" то взагалі не все так погано.
Звідки цифра 60%, можна поцікавитись?
Я хочу натякнути на діаграмку вище. Як вони там те дослідження проводили, поняття не маю. Якщо є інші, більш точні подібні дослідження - із задоволенням ознаймолюсь.
Але діаграмка +/- корелює зі стімом (~25% в АМД). А якщо ще й відкинути "робочі ноути з 1650 на яких метроідванії тільки грають" то взагалі не все так погано.
Звідки цифра 60%, можна поцікавитись?
-
1234waltz
Member
Та ні, якраз все дуже погано. Бо один чип огризок ентрі-левелу Хуанг зміг продати у кількості більшій ніж вся 5000 серія рикс, яка і була конкурентом 1600/2000 серії зелених карток. Достатньо глянути на не найкращі часи АМД в епоху Полярісів, і те на якому дні зараз доля ринку дискреток зараз.Геральт: ↑ 03.07.2026 16:07 Аціо
П.С. З якого перепою вам мерещитсья еркінс, коли я скинув з цитування однієї з найавторитетніших аналітичних компаній у світі - Jon Peddie Research. Я звісно розумію, у амд-сектантів навіть на звіти Jon Peddie Research вмикається "врьоті", але це вже зовсім інтелектуальне дно
-
Геральт
Member
1234waltz
Та він також носиться з тими 90+ %, як дурень з писаною торбою )
Тільки забуває вказати (як і інші не_сектанти), що 90% це всі карти, в тому числі і для АІ-слопа. А в контексті стім-статки нас же забавки цікавлять. Грубо кажучи, наскільки деви оптимізують під певного вендора. Але й тут не все однозначно. Бо
1) оптимізація вже давно з чату вийшла
2) значна кількість забавок потрапляє на ПК з приставок, а там АМД залізо
3) оптимізація не факт, що перекриє кращий FPS/$ в АМД.
Та він також носиться з тими 90+ %, як дурень з писаною торбою )
Тільки забуває вказати (як і інші не_сектанти), що 90% це всі карти, в тому числі і для АІ-слопа. А в контексті стім-статки нас же забавки цікавлять. Грубо кажучи, наскільки деви оптимізують під певного вендора. Але й тут не все однозначно. Бо
1) оптимізація вже давно з чату вийшла
2) значна кількість забавок потрапляє на ПК з приставок, а там АМД залізо
3) оптимізація не факт, що перекриє кращий FPS/$ в АМД.