Новини
Останні статті і огляди
Intel відновлює виробництво процесорів Raptor Lake з підтримкою пам’яті DDR4
-
MVE
Member
leif
Походи по магазинам і подивися, що взагалі на вітринах стоїть. Це ринок і він підлаштовується під попит
Походи по магазинам і подивися, що взагалі на вітринах стоїть. Це ринок і він підлаштовується під попит
-
leif
Member
ти маєш на увазі офлайн магазини? дякую, на дворі 2026 рік, я трохи інакше залізо купую, що там в офлайн магазинах це взагалі не цікаво і не є тим місцем де треба дивитись, що відбувається на ринкуMVE: ↑ 03.07.2026 14:21Походи по магазинам і подивися, що взагалі на вітринах стоїть.
Відправлено через 53 секунди:
ринок ПК заліза в іншому місці, а не в офлайн магазинах. повторюсь, що ти ще поїдь на радіоринок і зроби висновки по ньомуMVE: ↑ 03.07.2026 14:21Це ринок і він підлаштовується під попит
-
Georgin
Member
От я, наприклад, "айтішник" і у мене є десктоп. А щє у мене є колеги, у них також є вдома десктопи і, Ви не повірите, вони на них навіть ПРАЦЮЮТЬMVE: ↑ 03.07.2026 14:08 leif
Серед моїх десятків знайомих айтішників я не знаю жодного з десктопом. А це люди з нормальними грошима, як можна здогадатись. Зрозуміло, що комплектуючі можна придбати, але з полиць великих мереж вони вже років 10 як зникли через нішевість і є хіба що на сайті
Як Вам такий аргумент? Не гірше за Ваш
-
leif
Member
Georgin
він прийшов в фокстрот, а там ноутбуки продають -- все ясно, десктопи померли. які ще потрібні докази? тим паче, що у нього у знайомих нема десктопа. все ж очевидно --
"пекарня" 
він прийшов в фокстрот, а там ноутбуки продають -- все ясно, десктопи померли. які ще потрібні докази? тим паче, що у нього у знайомих нема десктопа. все ж очевидно --
-
MVE
Member
leif
А ти не думав чому зараз там ноутбуки, а 10 років тому стояли ПК?
А ти не думав чому зараз там ноутбуки, а 10 років тому стояли ПК?
-
leif
Member
хлопці, я був в Києві, приїхав на петрівку купити CD дисків з іграми на комп, а там взагалі нічого нема. зробив висновок, що ПК гамінг помер і всі тепер грають виключно на телефонах
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
Відправлено через 2 хвилини 39 секунд:
ноутбуки теж стояли і 10 і 20 років тому. ринок дещо переформатувався за цей час, ноутбуки нав'язали як більш "зручний" варіант комп'ютера, все в одному, вони стали більш популярні, але це не означає, що десктопи не купують. купують ще й як. на жаль по Україні можна судити лише по дотичних фактах, адже стати ніхто не дає, наскільки я знаю, але світова стата то доступна більш-менш, цифри свідчать самі за себеMVE: ↑ 03.07.2026 14:47А ти не думав чому зараз там ноутбуки, а 10 років тому стояли ПК?
-
Georgin
Member
leif
Згоден, аргументація шикарна
Нагадало схожий випадок, коли юзер доводив, що "справжні програмісти працюють виключно на маках".
Там аргументація була приблизно такого ж рівня
Згоден, аргументація шикарна
Нагадало схожий випадок, коли юзер доводив, що "справжні програмісти працюють виключно на маках".
Там аргументація була приблизно такого ж рівня
-
MVE
Member
leif
Я про це і кажу, що вони відійшли на другий план для користувачів. Якщо товар став неліквідний, то його просто знімають з полиць і більше не витрачаються на його логістику і закупки
Я про це і кажу, що вони відійшли на другий план для користувачів. Якщо товар став неліквідний, то його просто знімають з полиць і більше не витрачаються на його логістику і закупки
-
leif
Member
для частини користувачівMVE: ↑ 03.07.2026 14:55вони відійшли на другий план для користувачів.
ти такими тейками просто демонструєш те, що ти не маєш уявлення про те де і як продаються десктопні комп'ютери в наш час. якщо вони не стоять в фокстроті стройнимі рядамі, то це не означає, що вони не користуються попитом в 2026MVE: ↑ 03.07.2026 14:55 Якщо товар став неліквідний, то його просто знімають з полиць і більше не витрачаються на його логістику і закупки
-
MVE
Member
leif
Я розказую тобі з точки зору керівника такого магазину у минулому
Я розказую тобі з точки зору керівника такого магазину у минулому
-
leif
Member
MVE
та мені байдуже ким ти був в минулому, ти аргументуєш своє бачення питання абсолютно всратим чином.
та мені байдуже ким ти був в минулому, ти аргументуєш своє бачення питання абсолютно всратим чином.
-
S0N1C
Member
та і у нас ніколи пребілди не були популярними, мені здається
є культура збирати самому або шоб хтось зібрав(навіть магаз/фірма)
є культура збирати самому або шоб хтось зібрав(навіть магаз/фірма)
-
leif
Member
нє, ну на початку нульових усілякі ельдорадо таки продавали чимало пребілдів, до того продавали усілякі еверести донецькі тощо, квазар мікро, хто там ще був. але це була зовсім інша епоха, зараз десктопи продають іншим людям для інших цілей і тому ринок виглядає інакшеS0N1C: ↑ 03.07.2026 15:02та і у нас ніколи пребілди не були популярними, мені здається
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
я кажу, навіть у нас в 100тис населення місті окрім маленьких локальних фірм і в фокстроті стояли ряди компів "ДВА ЯДРА ДВА ГІГА" в зборі і в ельдорадо. але це закінчилось в свій час, ринок форматнувся. частково онлайн, частково зміна попиту, частково ще щось. але повторюсь, це аж ніяк не означає, що десктопи в Україні померли і цьому купа свідчень
-
Earanak
Member
Не особо понял за счет чего это.oversteve: ↑ 03.07.2026 14:17вже писав там і тут ще раз напишу, для прикладу 265 з жором 200-220 Вт, гріється так само як 13600к з жором 140-160Вт під тим самим охолодженням, у тої топової нови кристал має бути ще більше, так що скорше за все якоїсь проблеми відвести не буде, хоча споживання дійсно адове
У 265K площадь чипа - 243 мм² (минус Dull-Болванка [пустая заглушка], минус NPU-модуль).
У 13600K - 257 мм²
IHS крышка вроде как одинаковая.
Вариант что переместили датчик температурный - исключен ?
Ну, у Ryzen 9000 и 7000 тоже например сенсор температурный в рамках Ядерного-CCD переместили.
У меня 9950X3D при одинаковом потреблении (235 PPT) с 13900KF (PL2 235вт) греется всего на 1.5-2 градусов больше.
Хотя у 13900KF 257 мм² площадь у 9950X3D 141,2 мм² (не считая IO чиплет, который в моем сравнении жрал всего 15вт). И IHS толще у Ryzen.
Стоят рядом друг с другом, без корпуса, на 420мм воде, рендря одинаковую сцену. Не пойму просто с чем это связано, в вашем случае.
Востаннє редагувалось 03.07.2026 15:16 користувачем Earanak, всього редагувалось 4 разів.
-
Georgin
Member
MVE
Якщо Ви дійсно були керівником магазину, то Ви точно знаєте, що аренда приміщєння коштує грошей, а будь-який власник магазину зазвичай старається мінімізувати витрати і максимізувати прибутки.
Чим більше приміщєння і кращє місцє знаходження цього приміщєння - тим більша арендна плата.
Мережеві магазини з багатьма фізичними відділами стараються слідувати такій схемі - арендувати невеликі приміщєння у місцях з найкращім фут-трафіком.
Тоді навіть велику вартість аренди через популярність місця можна скоротити за рахунок малого об'єму самого приміщєння. На полиці ставлять пару-трійку системних блоків (бо вони елементарно займають багато місця)
а решта їх буде знаходитись на арендованому складі на околицях міста (там аренда коштує набагато меньше).
Консультант зажди нагадає відвідувачу, що ця пара системників на вітрині - це далеко не все, що є в наявності і при бажанні Вам або привезуть вже готовий системник прямо додому або зберуть новий за Вашими побажаннями.
Ніхто не буде тримати десятки і сотні готових системників на полицях, це нонсенс.
Ноутбуків на полицях завжди буде більше просто тому, що вони портативні і займають мало місця, а не тому, що системні блоки нікому не потрібні.
Ну а оптові закупівлі для підприємств - це вже взагалі інша історія. Там системники закуповують сотнями і тисячами та везуть до покупця відразу зі складів компаній-імпортерів.
Якщо Ви дійсно були керівником магазину, то Ви точно знаєте, що аренда приміщєння коштує грошей, а будь-який власник магазину зазвичай старається мінімізувати витрати і максимізувати прибутки.
Чим більше приміщєння і кращє місцє знаходження цього приміщєння - тим більша арендна плата.
Мережеві магазини з багатьма фізичними відділами стараються слідувати такій схемі - арендувати невеликі приміщєння у місцях з найкращім фут-трафіком.
Тоді навіть велику вартість аренди через популярність місця можна скоротити за рахунок малого об'єму самого приміщєння. На полиці ставлять пару-трійку системних блоків (бо вони елементарно займають багато місця)
а решта їх буде знаходитись на арендованому складі на околицях міста (там аренда коштує набагато меньше).
Консультант зажди нагадає відвідувачу, що ця пара системників на вітрині - це далеко не все, що є в наявності і при бажанні Вам або привезуть вже готовий системник прямо додому або зберуть новий за Вашими побажаннями.
Ніхто не буде тримати десятки і сотні готових системників на полицях, це нонсенс.
Ноутбуків на полицях завжди буде більше просто тому, що вони портативні і займають мало місця, а не тому, що системні блоки нікому не потрібні.
Ну а оптові закупівлі для підприємств - це вже взагалі інша історія. Там системники закуповують сотнями і тисячами та везуть до покупця відразу зі складів компаній-імпортерів.
Востаннє редагувалось 03.07.2026 15:14 користувачем Georgin, всього редагувалось 1 раз.
-
MVE
Member
Georgin
Асортимент в магазині в першу чергу повинен продаватися, а не збирати пил. Тому він завжди ± показує актуальний попит
Асортимент в магазині в першу чергу повинен продаватися, а не збирати пил. Тому він завжди ± показує актуальний попит
-
oversteve
Member
Earanak
власне я теж не підкажу за рахунок чого конкретно, але он є приклад з 285к на ТПУ , який при майже тому самому жорі має температуру на 10 градусів нижче за 14900к
https://www.techpowerup.com/review/inte ... us/26.html
та й там же ж не 1 датчик
власне я теж не підкажу за рахунок чого конкретно, але он є приклад з 285к на ТПУ , який при майже тому самому жорі має температуру на 10 градусів нижче за 14900к
https://www.techpowerup.com/review/inte ... us/26.html
та й там же ж не 1 датчик
-
Soulwatcher
Member
Не не, речь о том, что у них 1851 процы по ~220 уе, и если они снова начнут 13/14 выкатывать, то цена не будет шибко ниже. Но если 12ую серию, то ценник (в моих мечтах) может упасть ниже 100уе за 6/12.oversteve: ↑ 03.07.2026 13:14 Soulwatcher
там проблеми в основному були починаючи від 13700к, та й на 13/14 гарантію 5 років дають, так що загалом норм
-
oversteve
Member
Soulwatcher
та в тому то й прикол, що тільки 1851 рефреші мають "низьку" ррц, на попередні покоління ніхто ціну не знижував і десь на умовних яйцях в Штатах 13600k може коштувати дорожче за 270к
та в тому то й прикол, що тільки 1851 рефреші мають "низьку" ррц, на попередні покоління ніхто ціну не знижував і десь на умовних яйцях в Штатах 13600k може коштувати дорожче за 270к
-
Georgin
Member
MVE
Найближча аналогія - це продаж медичних апаратів (тих же тонометрів) у аптеках. Вони потрібні далеко не всім відвідувачам і це не навіть не основне джерело доходу для аптек,
але завжди є розпакований зразок для використання - люди заходять в аптеку, сідають і міряють собі тиск. Отой розпакований тонометр майже 100% ніхто не купить але він там і не для цього - він там для того,
щоб потенційний клієнт "помацав" і зацікавився, а далі зробив замовлення такого для себе. Він не просто "збирає пил", він виконує функцію самореклами.
Так і системники на вітрині - вони там для нагадування клієнтам, що така опція є і от прямо тут можна підключити і оцінити різницю у продуктивності та зручності між ноутом та стаціонарним ПК.
Їх куплять у останню чергу, коли на складі вже не залишиться запакованих, але свою роботу вони виконують просто знаходячись на полиці. Вони там не "просто збирають пил", а привертають увагу відвідувачів.
А щє нерідко бувають випадки, коли клієнт хоче оглянути і купити прямо тут і зараз, не хоче чекати. Для того і ставлять хоча б декілька системників, а далі вже справа за продавцем-консультантом.
Якби аренда була скрізь копійчана, то на полицях системних блоків було б значно більше. А так є декілька вітринних зразків які покривають основні цінові ніші, решта ж - на складах.
Найближча аналогія - це продаж медичних апаратів (тих же тонометрів) у аптеках. Вони потрібні далеко не всім відвідувачам і це не навіть не основне джерело доходу для аптек,
але завжди є розпакований зразок для використання - люди заходять в аптеку, сідають і міряють собі тиск. Отой розпакований тонометр майже 100% ніхто не купить але він там і не для цього - він там для того,
щоб потенційний клієнт "помацав" і зацікавився, а далі зробив замовлення такого для себе. Він не просто "збирає пил", він виконує функцію самореклами.
Так і системники на вітрині - вони там для нагадування клієнтам, що така опція є і от прямо тут можна підключити і оцінити різницю у продуктивності та зручності між ноутом та стаціонарним ПК.
Їх куплять у останню чергу, коли на складі вже не залишиться запакованих, але свою роботу вони виконують просто знаходячись на полиці. Вони там не "просто збирають пил", а привертають увагу відвідувачів.
А щє нерідко бувають випадки, коли клієнт хоче оглянути і купити прямо тут і зараз, не хоче чекати. Для того і ставлять хоча б декілька системників, а далі вже справа за продавцем-консультантом.
Якби аренда була скрізь копійчана, то на полицях системних блоків було б значно більше. А так є декілька вітринних зразків які покривають основні цінові ніші, решта ж - на складах.