СКОКА?
Матюкнутись дуже тягне на такі ігри
Це коли розробники десь в небі літають...
Це наскільки забити болтяру на оптимізацію шоб такі вимоги давати на гру 50гб...
заради цікавості полазив по корейському compuzone, так от ціни такі самі +-alex_sul: ↑ 02.07.2026 10:22 Той самий момент коли розраби не розуміють сьогодення і не хочуть в оптимізацію!![]()
![]()
Вангую там ще й VRam треба буде багатенько...
Я продивився ціни на оперативу в Південній Кореї: типовий кіт 64Гб дд5 6-7ГГц, з таймінгами не більше 40 коштує 1000$ +- 75$
Що доводить таке - ніякої аномальної ціни на оперативу Південній Кореї нема.
destructX: ↑ 02.07.2026 11:00заради цікавості полазив по корейському compuzone, так от ціни такі самі +-alex_sul: ↑ 02.07.2026 10:22 Той самий момент коли розраби не розуміють сьогодення і не хочуть в оптимізацію!![]()
![]()
Вангую там ще й VRam треба буде багатенько...
Я продивився ціни на оперативу в Південній Кореї: типовий кіт 64Гб дд5 6-7ГГц, з таймінгами не більше 40 коштує 1000$ +- 75$
Що доводить таке - ніякої аномальної ціни на оперативу Південній Кореї нема.(звісно там є дешеві бренди типу KLEVV та Апасер але такоє)
не знаю про які планки йде мова, але ті ж самі gskill trident z5 коштують 2.2кк вон, шо по курсу приблизно 63.5к~ грн. В нас такі від 55 до 75 (в залежності від таймінгів, як і в Кореї)
також порівнював 32 планки, ціни однакові +-, так що сьогодні без теорій змов![]()
Отношеніє в тому, що це ненормально, не вдаючись в технічні деталі. Якщо якась інді гра займає 10 гб на ссд і просить 12-16 гб озу - це ок, бо 16 озу - це стандарт на сьогодні. 32 озу - це вже заявка на щось круте у грі (не на паскудну оптимізацію, ні в якому разі), і дуже дивно, якщо така гра займатиме менше 32 гб на ссд. Ну, а 64 гб озу - це вже заявка на некстген, і, звісно, така гра теж не може займати менше 64 гб... а тут займає. Отже,або давайте некстген, або гру чи навіть студію я для себе просто в чс.Earanak: ↑ 02.07.2026 10:33 AlexWest, какое отношение имеет вес игры на ПЗУ и в ОЗУ. Не понял. Если бы это работало по такой логике, игры требующие 128гб ОЗУ были бы уже нормой
Или когда разрабы Helldivers 2 уменьшили вес игры с 154 ГБ до 23 ГБ это должно было и уменьшить потребляемую ОЗУ что-ли, не пойму как это работает
Если что - вопросы и якобы 'недоумение' было - риторическим.