alexeygalas: ↑
01.07.2026 14:57
А ви точно на Charge Rate дивились а не на Package Power? Zen 2 це якраз стара та жеруча архітектура. Не кажучи вже про модулі DDR4 порівняно із LPDDR5X? Щось дуже дуже сумнівно. На додачу до IPS і вентиляторів
P.S. У мене просто був у минулому лептоп із Ryzen 7 4800h та 32GB RAM і я знаю скільки він жере в простої ))
Якщо ми звичайно говоримо про реальні сценарії використання а не як notebookcheck міряє з вирубленими всіма безпровідними мережами, мінімальним рівнем яскравості, замюченим звуком і в холодильнику, щоб ще вентилятори зупинились
я дивився на показники мультеметра, BMS ((зібрав собі акб, зробив кілька 19.5V хвостів (через buck конвертер) для живлення ноута, док, і моніторів) та ватметра. Без навантаження мій ноут хаває мало, в навантаженні близько 30-35W (хоча буває пік поки працює буст, але працює він недовго. Та й важливіше мені час від акб)
Доречі, док станція хаває 5-7Вт, монітори IPS 27" по 12-20 в середньому.
Майте на увазі U серія та H серія сильно відрізняються. Та й від налаштувань ноута залежить. У мене HP Probook, тут біос ніякий в плані контролю цп.
PS. Сервіси вінди трохи придушені плани енергоспоживання підкручені ще взимку, довелось

. Linux mint з коробки в простої хаває 7-9 (.