Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Відповісти
Автор
Повідомлення
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Макбук Ніо - ціна 26к, напевне скоро почне дорожчати
кого цікавить - варто купувати вже
kabostebeztak
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 26.06.2026 16:04
Відправлено через 1 годину 8 хвилин 29 секунд:
kabostebeztak: 26.06.2026 02:20які заклинання використовують епл, щоб у них кремній не деградував від таких температур? боже, да навіть мій 2015 15 дюймовий макбук про який напевно ніколи не чистили так не гріється...
Скоріш за все гріється, навіть після чистки 90-100 градусів то норма, єдиний вихід це кришку дірявити, можна отримати -20 градусів легко :laugh:
Нє а, у мене макфанконтрол (так, я міняв налаштування вентиляторів) показує температуру, там 95 градусів максимум при відкритті важких програм тіпа давінчі резолву, і те, коли я вже працюю то температура опускається до 75 градусів, а то і нижче.

Відправлено через 30 секунд:
yuriy_dd: 28.06.2026 12:03 Макбук Ніо - ціна 26к, напевне скоро почне дорожчати
кого цікавить - варто купувати вже
Навіщо? Щоб туди ні віндовс ні лінукс не можна було поставити і фортнайту не було?
Чи вже є?
Filabatya
Member

Повідомлення

Щоб мати 8гб емезінгу за штуку баксів :lol:
leif
Member

Повідомлення

Filabatya: 28.06.2026 13:158гб емезінгу
це неважливо. головне тут, що ти можеш бути справжнім мобільним хлопцем як наш гуру Юрєц!

з таким агрегатом як макбук нео ти тут в кафе на ixbt кацапам пост написав попрацював, тут в машині на овери зайшов пофлудити узгодив великий контракт, там на дивані на ІТС п'ятий акаунт для коментування зарегав провів нараду. саме так робляться великі гроші і купуються покофони :learn:

а 13" це дуже зручно, для справжніх професіоналів :yes: також ці професіонали і серйозні фахівці обов'язково мають бігати туди-сюди в процесі роботи, працюючи без зарядки на малюсінькому дисплеї. якщо ти працюєш вдома і/або в офісі, та лише зрідка поза межами цих локацій -- ти по факту якийсь несерйозний юзер, і покофона тобі не бачити як своїх вух. можливо, ти навіть граєш в ігри за компом :spy:

Відправлено через 4 години 16 хвилин 22 секунди:
що на барселонщині робиться (друг прислав скрін):
спойлер
Зображення
699 баксів в штатах льогкім двіжєнієм рукі перетворюється на 799 євро за той самий базовий нео

Там де у нас у сіровозів ~30 (де Юра знає місця в яких "за 26" - фіг знає адже навіть за 28 вже якісь ультрамутні пропозиції по хотлайну), для іспанців вже всі 41. Ясно що офіційний, але менш із тим
kabostebeztak
Member

Повідомлення

leif: 28.06.2026 17:52
Filabatya: 28.06.2026 13:158гб емезінгу
це неважливо. головне тут, що ти можеш бути справжнім мобільним хлопцем як наш гуру Юрєц!

з таким агрегатом як макбук нео ти тут в кафе на ixbt кацапам пост написав попрацював, тут в машині на овери зайшов пофлудити узгодив великий контракт, там на дивані на ІТС п'ятий акаунт для коментування зарегав провів нараду. саме так робляться великі гроші і купуються покофони :learn:

а 13" це дуже зручно, для справжніх професіоналів :yes: також ці професіонали і серйозні фахівці обов'язково мають бігати туди-сюди в процесі роботи, працюючи без зарядки на малюсінькому дисплеї. якщо ти працюєш вдома і/або в офісі, та лише зрідка поза межами цих локацій -- ти по факту якийсь несерйозний юзер, і покофона тобі не бачити як своїх вух. можливо, ти навіть граєш в ігри за компом :spy:

Відправлено через 4 години 16 хвилин 22 секунди:
що на барселонщині робиться (друг прислав скрін):
спойлер
Зображення
699 баксів в штатах льогкім двіжєнієм рукі перетворюється на 799 євро за той самий базовий нео

Там де у нас у сіровозів ~30 (де Юра знає місця в яких "за 26" - фіг знає адже навіть за 28 вже якісь ультрамутні пропозиції по хотлайну), для іспанців вже всі 41. Ясно що офіційний, але менш із тим
На оф сайті епл ціни чомусь часто вищі за ціни того ж самого Cdiscount, макбум нео 650 а не 800 євро
yuriy_dd
Member

Повідомлення

leif: 28.06.2026 17:52 це неважливо. головне тут, що ти можеш бути справжнім мобільним хлопцем як наш гуру Юрєц!
багато хто хоче макос, хочуть мобільність швидкість та автономність
ніхто тут в темі не виклав реальної автономності х86 - бояться зганьбитись
leif: 28.06.2026 17:52а 13" це дуже зручно, для справжніх професіоналів
для мобільності - 13" зручніше. Старим дідам важко прийняти що інші (нагадаю під 200 млн) роблять не як вони
це стосується в першу чергу вас
leif: 28.06.2026 17:52Там де у нас у сіровозів ~30 (де Юра знає місця в яких "за 26" - фіг знає адже навіть за 28 вже якісь ультрамутні пропозиції по хотлайну)
старі діди - не вміють вчитись, ведуть себе як лохи яких так легко розвести щоб вони заплатили великі гроші
розумні люди - можуть купувати дешево, нове, з гарантією
Filabatya
Member

Повідомлення

там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
isusik63
Member

Повідомлення

LVladislavchik: 26.06.2026 16:04
leif: 25.06.2026 18:41А звідки ти знаєш що це реальний користувач?
Та реальний я :D
Предісторія: колись давно юра, тобто, гуру пердолінгу покофонів, купив ноут gateway на проці снапдрегон 850 ніби і вбив там завантажувач, бо думав що можна просто знести вінду і накотити лінукс, але не врахував що там нема уефі як на звичайних віндових ноутах, спочатку в нього не вдавалося видалити розділи з віндою, але ноут грузився в live cd, тому він продовжив пердолінг, після якоїсь спроби в нього вдалося видалити розділи і ноут став цеглиною :rotate:
Ну і розказував він про цю історію в цій темі, я визвався поковиряти, досвіду трошки набрати, якщо щось вийде то за гроші (умовних 50$), якщо не вийде то безкоштовно :rotate:
Юра набрав мене в вихідний перед відправкою, спочатку поспілкувалися в загальному про процес відновлення та фінансову винагороду, пропонував навіть викупити той ноут за умовні 50$, далі про мої враження від ейра м4 пішла мова, на мої зауваження що ноут не такий автономний якщо підняти трохи яскравості і навантаження більше за ютубчик дати наш пацієнт почав ледве не кричати що так не може бути і його ейр ледве сам не виробляє енергію :rotate:
Прийшлося ввічливо перебити його, бо не мав бажання чути цю маячню у свій вихідний :rotate:
Через декілька днів надіслав він ноут, я отримав, сумарно десь 2 місяці він в мене пробув, за цей час я частково відновив бут, підібравши таблицю розділів від схожих ноутів на такому ж снапі 850 і трохи переробивши під цей :rotate:
Ну а далі я вирішив відмовитися від цієї роботи, бо стало сильно менше вільного часу і в загальному морально після висерів нашого пацієнта на цьому форумі вже не було бажання, тому надіслав ноут назад :rotate:

Відправлено через 1 годину 8 хвилин 29 секунд:
kabostebeztak: 26.06.2026 02:20які заклинання використовують епл, щоб у них кремній не деградував від таких температур? боже, да навіть мій 2015 15 дюймовий макбук про який напевно ніколи не чистили так не гріється...
Скоріш за все гріється, навіть після чистки 90-100 градусів то норма, єдиний вихід це кришку дірявити, можна отримати -20 градусів легко :laugh:
"Гуру-програмист с 30 летним стажем" Юрій Дудчак кирпичет девайсы :gigi: (ну да , это не поко шить :gigi: ).
Само улыбает как он игнорирует не угодные сообщения и подтерает контекс в сообщениях где фигурирует кацапский форум и его братья по духув расчете на то что хто то новый зайдет и не увидет "как тыкали носом" .
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 28.06.2026 22:44 "Гуру-програмист с 30 летним стажем" кирпичет девайсы :gigi: (ну да , это не поко шить :gigi: ).
ще один з ноги заходить. Може ви прошивали АРМ пристрої?

а що там - скрін автономності з свого ноута дати?

краще ігнорувати неприємні питання, і на українському форумі писати мацкальскою?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.06.2026 22:48
isusik63: 28.06.2026 22:44 "Гуру-програмист с 30 летним стажем" кирпичет девайсы :gigi: (ну да , это не поко шить :gigi: ).
ще один з ноги заходить. Може ви прошивали АРМ пристрої?

а що там - скрін автономності з свого ноута дати?

краще ігнорувати неприємні питання, і на українському форумі писати мацкальскою?
Юрій Дудчак ,память у 50 летнего деда коротка ? Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник , для мобильности есть телефоны и мне их хватает . Деду не как понять что у людей разные задачи и если нужен "грузовик" то "двух дверные хачбек-кабреолет" на х.р не нужен . :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 51 секунду:
Filabatya: 28.06.2026 22:41 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Естественно , Львовский патриот Юрій Дудчак он такой сидя на кацапском форуме с братьями кацапами , тыкать кому-то за язык умно :gigi:
Востаннє редагувалось 28.06.2026 23:20 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 28.06.2026 22:57Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник
а в цій темі що робите? як власник старого смердючого ваза в темі про швидкі електричні купе заявить що воно йому наср..ть
isusik63: 28.06.2026 22:57 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Естественно
чудова новина, ви щось зробили для цього? ваш рівень - ви навіть українською мовою спілкуватись в Україні не можете. Зайва хромосома може заважає?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.06.2026 23:01
isusik63: 28.06.2026 22:57Мне ср.ть на автономность , я использую ноутбук как стационарник
а в цій темі що робите? як власник старого смердючого ваза в темі про швидкі електричні купе заявить що воно йому наср..ть
isusik63: 28.06.2026 22:57 там була новина що епля видалила одноглазніки вконтакті і яндекс з апстора, вже поспівчував рідненьким Манкурт?
Естественно
чудова новина, ви щось зробили для цього?
Про старые вонючим вазы вам Юрій Дудчак до своих друзей кацапов , у вас даже грузовик ассоциируется с кацапией , да и ноут у меня 25 года с 5070 чтоб игрануть на досуге раз в месяц :D , так эта тема не позновательна а не сет сугубо развлекательный контент , с вами не кому не удалось построить диалог (на кацапском ресурсе с кацапам проще вам ) а ваш монолог воспринемают как бредни адепта старого деда , нашедший смысл жизни в писанине на форуме. .

Отправлено спустя 3 минуты 42 секунды:
yuriy_dd: 28.06.2026 23:01
Естественно
чудова новина, ви щось зробили для цього? ваш рівень - ви навіть українською мовою спілкуватись в Україні не можете. Зайва хромосома може заважає?
Я вырос в русскоязычной семье Харьков , и я не лицемер как Юрій Дудчак патриот из Львова который на кацапский форумах "облизует" своих братьев кацапов .
Про язык вы зря , вы вышиванку одиваете когда на кацапских форумах с братьями кацапами общаетесь ? :lol:
Называть меня дауном ? Юрій Дудчак вы ж уже в возрасте , а когда нет доводов оскорбляете , ваши друзья кацапы влияют плохо на Львовского патриота Юрій Дудчака :lol:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 28.06.2026 23:15Я вырос в русскоязычной семье Харьков
нащадок або зросійщених українців, або окупантів які приїхали до України
який ніколи не перейде розмовляти українською в Україні - може не удобно? може низько? ще щось?
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.06.2026 23:19
isusik63: 28.06.2026 23:15Я вырос в русскоязычной семье Харьков
нащадок або зросійщених українців, або окупантів які приїхали до України
який ніколи не перейде розмовляти українською в Україні - може не удобно? може низько? ще щось?
Вот вы себя и раскрыли свои мысли в слух озвучили , на кацапских форумах на мове четко не пишете , почему ? :lol:
Яж не Юрій Дудчак патриот из Львова брат кацапов , я не лицемер , а вот Юрій Дудчак кацапский сепор всем тыкает а свою братскую связь с кацапами игнорирует :lol:
На досуге Юрій Дудчак брат кацапов почитай историю за восток Украины , и пиши своим братьям кацапам на кацапских форумах на мове.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

isusik63: 28.06.2026 23:24почитай историю за восток Украины
як україномовний регіон перетворили на російськомовний?
достатньо вас почитати - як людина в Україні продовжує мацкальскою спілкуватись, і навіть не пробує на українську перейти
isusik63
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.06.2026 23:33
isusik63: 28.06.2026 23:24почитай историю за восток Украины
як україномовний регіон перетворили на російськомовний?
достатньо вас почитати - як людина в Україні продовжує мацкальскою спілкуватись, і навіть не пробує на українську перейти
Юрій Дудчак , его твои друзья кацапы-комуняки зделали , иди на свой кацапский форум и на мове у них спроси , да и всегда пиши там на мове , не будь лицемером , патриот Львовский.
Перейти как ты? Тут типо свой и там у кацапов тоже свой ... Ну истинный комуняк Львовский.
Востаннє редагувалось 28.06.2026 23:39 користувачем isusik63, всього редагувалось 1 раз.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.06.2026 23:19нащадок або зросійщених українців, або окупантів які приїхали до України
Кхм, людина яка народилась в Україні є українцем, неважливо чий вона нащадок. Дуже дивно таке читати від львів'янина який ходить на російськомовний форум спілкуватись російською мовою. Я народився, наприклад, в нині окупованій Горлівці, Донецька область. Мої предки в більшості росіяни ну то й що? Я вільно спілкуюсь українською, хоч я живу в Запоріжжі про яке постійно чув в вашому прекрасному Львові що "там одні кацапи, ви не українці" хоча мову знаю краще від отих всіх таврувальників. Тож я би пропонував закрити оцю тему розкидання термінів і таврування, особливо від того хто ходить на кацапоязичі форуми.
dext
Member

Повідомлення

агов, в мене ще нема 24 Гб - але вже замовив
я теж можу замовити 32ГБ RTX 5090 ASTRAL, - і що?
А ви знаєте перевагу розпаяної памяті в контексті енерго-ефективності?
звичайно: вартість розпаяної DRAM ви ніколи не компенсуєте рахунками на електрику, особливо купуючи продукцію яблука
це просто бенч для вимірювання швидкості памяті, я його особисто не запускав, просто маю результати
я вас багато разів питав щодо фактичної потреби ЦП у швидкості DRAM - що ви також багаторазово проігнорували, в чому ваша проблема?

ЦП на відміну від ГП не потрібні сотні гігабайт ПЗ ОЗП, навіть в іграх
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 28.06.2026 23:33мацкальскою спілкуватись
В дзеркало подивився би краще коли набираєш язик на ixbt.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

тут і зараз - ви спілкуєтесь мацкальскою
я знаю як себе ведуть мацкалі - ніколи в жодній країні не перейдуть на мову країни - чи це Україна, чи Литва, чи США
зайва хромосома завжди дається взнаки

можуть придумувати купу відмазок, будуть тягнути за собою мацкальску культуру
головне - вони хочуть щоб розуміли їх мацкальску мову

Відправлено через 3 хвилини 53 секунди:
dext: 28.06.2026 23:40звичайно: вартість розпаяної DRAM ви ніколи не компенсуєте рахунками на електрику, особливо купуючи продукцію яблука
а швидкість?
dext: 28.06.2026 23:40я вас багато разів питав щодо фактичної потреби ЦП у швидкості DRAM - що ви також багаторазово проігнорували, в чому ваша проблема?
а чому Епл та Квалком так трусяться надо роботою з РАМ, і розпаюють, і швидку ставлять, і багато каналів? І енерго-ефективну?
для чого це все?
dext: 28.06.2026 23:40ЦП на відміну від ГП не потрібні сотні гігабайт ПЗ ОЗП, навіть в іграх
я не знаю про ігри. 16 Гб - досить достатньо для звичайного користувача. Навіть 8 Гб на МакОС - буде терпимо.
але потрібно швидку память
Відповісти