Ентузіасту вдалося запустити Windows 11 на комп’ютері епохи DDR1 з AGP-відеокартою

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Liam
Member

Повідомлення

Nik29-7777
Member

Повідомлення

Тоже мені- відкрив амеріку.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

хм думав там щось 4мх буде )
но теж цікава штука , але я бачу ку6600 не розогнанний до 4Ггц = це :down:
Polaris
Member

Повідомлення

Intel Core 2 Quad Q6600 та відеокарти ATI Radeon HD 4650
еще й 3 гб ОЗУ, теж мені досягнення

Отправлено спустя 2 минуты 44 секунды:
В мене є планшет Jumper EZpad 7 так там набагато слабкіші процессор та відеоядро, і о чудо, там працює Win 11 :facepalm:
MaxNew
Member

Повідомлення

Klon: 28.06.2026 10:28 хм думав там щось 4мх буде )
Те покоління гналось до неймовірних значень :up:
4Ггц була нормою для них.
Roaster
Member

Повідомлення

В чем достижение? На Pentium 4 до этого запускали.
Mozdev
Member

Повідомлення

Ось якби він то, на Пне 3 з 512 Мб озу пустив та з Riva TNT 2 Ultra ото було б досягнення :gigi:
AssayMAS
Member

Повідомлення

сколько тут ценителей древнего искусства некромантии - по вдыханию "нечестивой" псевдожизни в древний металлолом... главное что бы в некрофилию не переросло! А то видел шизов что видеокарты для очередного эмулятора z80 по цене gtx1050ti покупали...
Васильович
Member

Повідомлення

Ентузіасту вдалося запустити Windows 11 на комп’ютері епохи DDR1 з AGP-відеокартою
спойлер
Зображення
Buldozer.
Member

Повідомлення

AssayMAS: 28.06.2026 11:22 сколько тут ценителей древнего искусства некромантии - по вдыханию "нечестивой" псевдожизни в древний металлолом... главное что бы в некрофилию не переросло! А то видел шизов что видеокарты для очередного эмулятора z80 по цене gtx1050ti покупали...
Ну сайт-то по идее основывался как для пк интузиастов,что плохого в целевой новости.

ну тут так привыкли ныть на новости о дорогом пк железе,что тут "обныли" новость и захейтели просто по привычке :laugh:
yurarad
Member

Повідомлення

Из древнего там только мать, остальные железки довольно таки "актуальные" :D
AssayMAS
Member

Повідомлення

yurarad: 28.06.2026 12:13Из древнего там только мать, остальные железки довольно таки "актуальные"
у одной бабки пень4 видел который за 20+лет отработал менее 1000 часов (видно по смарт жесткого диска)... она на смартфон пересела почти сразу (в 2010+) как они в скайп стали уметь.
TyRo
Junior

Повідомлення

Года два назад на работе такие эксперементы постоянно проводил пока парк машин не сменили.)))
firestarter256
Member

Повідомлення

Ха тоже мне достижение, у меня в гараже q45 и 6600 и памяти аж 4 гига! и Да там бегает 11, 7 и ХР! И все на ССД правда ХР на САТА, остальные на NVME через Писиай Переходник на 2 ССД! Старая периферия и контролеры дают о себе знать! Только года 2 назад взбагрил все то что требовало для работы 98. Главное чтоб AHCI был, остальное лечится руфусом
elek
Member

Повідомлення

комп’ютері епохи DDR1 и AGP - проц Q6600, видеокарта 4650.
Тогда уже на следующем поколении корок- Penryn поддержка DDR3 появилась и всякие Q8200 её поддерживали.
Да и 4650 одна из мощнейщих видеокарт, для AGP, мощнее неё только HD3850 AGP и какие-то 7950 от nvidia.
Buldozer.
Member

Повідомлення

тут новость больше упор не на проц, который на 43м чипсете и ддр3 умел,а на ддр1.

задачастояла собрать пк на ддр1 и вин 11 ) шо вы прицепились к первому кваду?))
the lamer
Member

Повідомлення

Klon: 28.06.2026 10:28 хм думав там щось 4мх буде )
По-перше, Q6600 до 4 ГГц на повітрі розігнати дуже непросто, це 65нм. Його нормальний розгін 3,2-3,6Ггц. До 4 ГГц гналися 45нм Квади/Ксеони.
По-друге, на цій матері знижуючі дільники на пам'ять 5:4 і 3:2 (і круто, що вони взагалі є, тому що на багатьох аналогічних немає і доступний мінімум - синхрон 1:1). Для 4 ГГц на Q6600 довелося б розігнати пам'ять до DDR1-600 (гігові плашки, здатні взяти таку частоту в двоканалі, мені невідомі взагалі), а шину до 450 МГц (865 чіпсет на це на повітрі не здатний взагалі).
По-третє, автор розігнав проц до 2,66 ГГц, при цьому FSB стала 295. Швидше за все вище 300 вона і не піде без кастомізації страпів.
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

the lamer
Якщо на цій платформі шину ставити вище 300 то sata контролер часто може відвалюватись.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

the lamer: 28.06.2026 14:49Його нормальний розгін 3,2-3,6Ггц.
у мене був ку6600 и дійсно на якойсь не шибко дорогий башне він у мене щось був на 3,2 при слабому вольтажі та температурах, дальше вже потрібно було вольтаж дуже сильно подимати і зимою ще можно було жити десь на 3,5Ггц на повній стабільності і тищі вентілів , але у мене була дешманська материнка та пам'ять. Тут у народа були екземпляри яки і 3,6 без сильного вольтажа норм тримали, ну і на високому вольтажі з 4Ггц тут у когось деградував швидко.

Тут я писав більше про то, що автор 11 на Агп запустив, але розгон процу дуже сильно бустить производительность, ку6600 как і и5 2500 никто не брав для стока - купували ії чисто для розгону :up:
Відповісти