Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

destructX: 11.06.2026 16:57
Feras: 10.06.2026 12:21 Панове підкажіть, будь-ласка мишу з якісним колесиком-енкодером. В мене знову накрилась миша бо ця тонюсенька пластикова паличка, що знаходиться в самому енкодері зламалась і тепер колесо просто крутиться ремонтувати таке нема сенсу. Знову достав свою архаїчну Logitech mx518 якій років майже стільки як і мені. Чи є на ринку миші у яких колесо до енкодера не під'єднано і тримається на одній тонюсенкій пластиковій паличці або миші у яких якісне довговічне колесо і не ламається від простого не постійного використання. :weep:

Буду вдячний за допомогу. :shuffle:
RAWM Leviathan V4
або щось на енкодері ТТС Gold, зазвичай з ними нема проблем (або дуже довговічні)
Мені подобається RAWM Leviathan V4 і я її розглядав, але цієї миші нема в продажу ні на Алі, ні у наших магазинах. Є тільки одна б/в пропозиція на ОЛХ.

Поки "підопитний" знайдено і замовлено за допомогою доброї людини з форуму. Приїде перевіримо як буде в користуванні "підопитний" :lamer:
destructX
Member

feniks_tm: 11.06.2026 17:15
destructX: 11.06.2026 16:57 або щось на енкодері ТТС Gold, зазвичай з ними нема проблем (або дуже довговічні)
Рандом насправді, може жити роками, а може і за декілька місяців почати фантомскролити. Стоковий Silver на Thorn'і помер досить швидко, свапнув на Gold Dustproof, то поки живе :rotate:
підтверджую, в мене на ф1 моба ттс сільвер живий два роки, пару разів чистився, разок змащувався :) але вже як вибирати, то мабуть голд буде "золотою серединою"

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Feras: 11.06.2026 17:33
destructX: 11.06.2026 16:57

RAWM Leviathan V4
або щось на енкодері ТТС Gold, зазвичай з ними нема проблем (або дуже довговічні)
Мені подобається RAWM Leviathan V4 і я її розглядав, але цієї миші нема в продажу ні на Алі, ні у наших магазинах. Є тільки одна б/в пропозиція на ОЛХ.

Поки "підопитний" знайдено і замовлено за допомогою доброї людини з форуму. Приїде перевіримо як буде в користуванні "підопитний" :lamer:
дуже довго була в продажі на Розеткі, офіційно. в мене руки так і не дотягнулись купити, взяв АТК :D
хто виявився "підопитним"? :lol:
feniks_tm
Member

destructX: 11.06.2026 17:38 хто виявився "підопитним"? :lol:
Я :lol:
спойлер
Изображение
Последний раз редактировалось feniks_tm 11.06.2026 17:44, всего редактировалось 1 раз.
Feras
Member

destructX: 11.06.2026 17:38
feniks_tm: 11.06.2026 17:15
Рандом насправді, може жити роками, а може і за декілька місяців почати фантомскролити. Стоковий Silver на Thorn'і помер досить швидко, свапнув на Gold Dustproof, то поки живе :rotate:
підтверджую, в мене на ф1 моба ттс сільвер живий два роки, пару разів чистився, разок змащувався :) але вже як вибирати, то мабуть голд буде "золотою серединою"

Feras: 11.06.2026 17:33

дуже довго була в продажі на Розеткі, офіційно. в мене руки так і не дотягнулись купити, взяв АТК :D
Rapoo VT3s Pro V2, але якщо б вже був у продажі Rapoo VT3s Pro Max V2 я б його вибрав бо вони схожі по характеристикам, але Rapoo VT3s Pro Max V2 має чорний колір, а я віддаю перевагу чорному кольору :)
destructX
Member

Feras: 11.06.2026 17:43
destructX: 11.06.2026 17:38

Rapoo VT3s Pro V2, але якщо б вже був у продажі Rapoo VT3s Pro Max V2 я б його вибрав бо вони схожі по характеристикам, але Rapoo VT3s Pro Max V2 має чорний колір, а я віддаю перевагу чорному кольору :)
нормально, я от недавно Krovatka теж Rapoo VT3 MAX gen2 рекомендував і він її купив :gigi:
feniks_tm
Member

destructX: 11.06.2026 18:32
Feras: 11.06.2026 17:43

нормально, я от недавно Krovatka теж Rapoo VT3 MAX gen2 рекомендував і він її купив :gigi:
Їм треба щось робити з неймінгом, бо дупа повна. Наші генії продають gen2 як "V2", що викликає ще ту плутаницю при пошуку :rotate:
destructX
Member

feniks_tm: 11.06.2026 18:36
destructX: 11.06.2026 18:32
Їм треба щось робити з неймінгом, бо дупа повна. Наші генії продають gen2 як "V2", що викликає ще ту плутаницю при пошуку :rotate:
ну це вже питання до наших, не знаю чому так, в офф сторі там саме ген-2
в любому випадку мишка по начинню та ціні - прям топовий топ
feniks_tm
Member

destructX: 11.06.2026 18:48 в любому випадку мишка по начинню та ціні - прям топовий топ
Ага, навіть собі думаю може взяти потестити. Розчарувався з Thorn V2, пихати 54H20 разом з 300mah було помилкою, про зміни у формі уже мовчу :weep: Була деяка надія на форму DEX'а (ATK Y9 Ultimate), але все ж виявилась трохи завеликою під мій хват.
пирожок с малиной
Member

Feras: 10.06.2026 12:21 Панове підкажіть, будь-ласка мишу з якісним колесиком-енкодером. В мене знову накрилась миша бо ця тонюсенька пластикова паличка, що знаходиться в самому енкодері зламалась і тепер колесо просто крутиться ремонтувати таке нема сенсу. Знову достав свою архаїчну Logitech mx518 якій років майже стільки як і мені. Чи є на ринку миші у яких колесо до енкодера не під'єднано і тримається на одній тонюсенкій пластиковій паличці або миші у яких якісне довговічне колесо і не ламається від простого не постійного використання. :weep:

Буду вдячний за допомогу. :shuffle:
у вт0 оптический энкодер но с класической механикой, этих энкодеров в продаже нет и если сломается или устанет механизм щелчка как у вас уже произошло то прийдется терпеть. имхо если нужно только колесо я бы наверное взял г502 но у рапу хорошие мыши недавно вт0 эир макс продавался за 1800 на али но я повертел ее 3д модельку и мне она формой не понравилась у нее задница расширяется по всей высоте в итоге взял вт1 у которой этой особенности нет
maxn
Member

новую серию V2 от рапу VT3 VT7 VT9 уже можно заказать на алике. включая модификации s. Я так понимаю оптическое колесо идет только в комплектациях PRO и MАX. Мышки пока только у левых продавцов. Цены на новую серию сильно высокие, по сравнению со старой линейкой GEN2 в официальном магазине рапу. Смысла платить х2 цены только за оптическое колесо не вижу, дешевле купить запасную мышку вторую. Как-то так пока.
feniks_tm
Member

maxn
Feras питав у їх офіційного магазину на алі, то новинки туди публікаються тільки десь за місяці два після релізу. Кормити лівих продаванів з націнкою точно не варто. Якщо вже так горить пощупати, то вже краще заморочитись з тао, хоч буде кому морочити голову з гарантією. Rapoo, до речі, вже потроху викатують і оновлені Air MAX V2, кому 800 акум оверкіл.

Хоча, бачу, що вже є адекватні ціни. VT3S V2 PRO виходить десь близько 55$ після купонів, що фактично те саме, що і везти з тао (45$ + 7-8$ доставка). Раніше було лише пару продавців-калік з неадекватними 60+ за звичайну V2 не PRO. Зі знижками у офіційному алі магазині звісно не зрівняти, але чисто технічно ціна така, як і має бути. От на MAX ціна дійсно трохи безсенсова, враховуючи, що AIR MAX V2 теж мають 54LM20 контролер, але коштуватимуть ті ж ~50$, що і V2 прошка.
kabostebeztak
Member

Пройшло ще трохи часу, і на моїй Razer Cobra Pokémon Kanto First Partners Edition купленій на новий рік (тобто 6 місяців тому!) знову глючить колесо миші.
Скроллиш вгору - воно трохи скроллить вгору, тобто як треба, а потім чомусь гортає сторінку вниз, і навпаки.
1 раз всього падала, нічого єю не бив.
Серійний номер починається на PM2527, якщо вірити реддіту то це значить що її зробили в 2025 році у 27 тижні.
Писатиму в саппорт і триматиму вас всіх в курсі. Сподіваюсь що поміняють на нову.

Пост звісно не про вибір миші, але така поведінка ненормальна і про неї мають знати потенційні покупці.
feniks_tm
Member

kabostebeztak
Спиртом легенько промити енкодер не пробували? Хоча, якщо на гарантії, то хай міняють, така їх доля :rotate:
kabostebeztak
Member

feniks_tm: 26.06.2026 16:46 kabostebeztak
Спиртом легенько промити енкодер не пробували? Хоча, якщо на гарантії, то хай міняють, така їх доля :rotate:
Тупе питання: а для цього треба мишку розбирати?
feniks_tm
Member

kabostebeztak: 26.06.2026 17:00
feniks_tm: 26.06.2026 16:46 kabostebeztak
Так, на жаль. Без розбору хіба продути та інтенсивно покатати колесиком по столу, можливо допоможе.
kabostebeztak
Member

та й все одно - у мене G502 HERO з 2023 працювала ідеально, хоч чиста хоч брудна, хоч на вінслопі хоч на лінуксі
Створив тікет. Подивимось, що скажуть.

Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
feniks_tm: 26.06.2026 17:02
kabostebeztak: 26.06.2026 17:00
Так, на жаль. Без розбору хіба продути та інтенсивно покатати колесиком по столу, можливо допоможе.
Зрозуміло. Дякую.
Тоді мінятиму на нову, або взагалі пересяду на стару мишу)
На щастя, G502 все ще зі мною

Відправлено через 10 хвилин 52 секунди:
Logitech G Hub, до речі, досі підтримує інтел маки, а на лінуксі ти просто ставиш ratbagd та piper замість стрьомного модуля ядра.
feniks_tm
Member

kabostebeztak
а на китайцях уже поголовно веб морди і юзай з чого хочеш :rotate:
kabostebeztak
Member

feniks_tm: 26.06.2026 17:38 kabostebeztak
а на китайцях уже поголовно веб морди і юзай з чого хочеш :rotate:
Класно
До речі, про G502 HERO - там оплетення слабке і у мене воно тупо порвалось на обох кінцях кабелю.

Відправлено через 25 секунд:
вау як же круто коли у тебе колесо миші просто працює
kabostebeztak
Member

Апдейт історії з моєю Razer Cobra:
Підтримка Razer сказала йти в магазин за ремонтом.
destructX
Member

kabostebeztak: 28.06.2026 10:16 Апдейт історії з моєю Razer Cobra:
Підтримка Razer сказала йти в магазин за ремонтом.
Сильно :laugh:
із розряду - Упав? Вставай! :gigi:
Ответить