S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
IvanKrysko
Member

Повідомлення

destructX: 25.06.2026 21:54
IvanKrysko: 25.06.2026 21:23 Всім привіт! Підкажіть, будь ласка. Бачив, що тут пишуть про мод на фаст тревел. Цей мод просто встановлюється с стім майстерні чи як? І чи не блокують моди отримання ачівок? Бо на якійсь зі сторінок бачив, шо через моди комусь не випадали ачівки
Хотілося б закрити гру на 100%, але, якшо моди блокнуть ачівки, то доведеться терпіти...
https://www.nexusmods.com/games/stalker ... fchornobyl вибирай не хочу
щоб ачівки не блокувались, папку з модами назви як завгодно після знаку "~"
Вибачаюсь, може питання дурне, але скачав мод, зробив по гайду з нексуса, назвав папку ~mods
Але, при заході у гру, одразу вилізло повідомлення, що ачівки будуть блокуватися, видаліть моди
Чи це повідомлення вилізає в будь-якому випадку?
Чи то я глек і шось не розумію
Барбарис
Member

Повідомлення

IvanKrysko, просто треба ще скачати мод на ачівки або в майстерні стім вибрати
IvanKrysko
Member

Повідомлення

Барбарис: 26.06.2026 16:04 IvanKrysko, просто треба ще скачати мод на ачівки або в майстерні стім вибрати
Ох йо!😅
Добренько, буду шукати. Глянув на вартість переміщень на секунду, подумав, шо дорогувато. Але, на пів карти за 7 антирадів ще непогано, напевно)
destructX
Member

Повідомлення

IvanKrysko: 26.06.2026 15:52
destructX: 25.06.2026 21:54

https://www.nexusmods.com/games/stalker ... fchornobyl вибирай не хочу
щоб ачівки не блокувались, папку з модами назви як завгодно після знаку "~"
Вибачаюсь, може питання дурне, але скачав мод, зробив по гайду з нексуса, назвав папку ~mods
Але, при заході у гру, одразу вилізло повідомлення, що ачівки будуть блокуватися, видаліть моди
виходить шо глек :laugh: навіть в цитуванні написано шо робити: "щоб ачівки не блокувались, папку з модами назви як завгодно після знаку "~""
назви не модс, а як завгодно після ~ :up:
IvanKrysko
Member

Повідомлення

destructX: 26.06.2026 16:48
IvanKrysko: 26.06.2026 15:52

виходить шо глек :laugh: навіть в цитуванні написано шо робити: "щоб ачівки не блокувались, папку з модами назви як завгодно після знаку "~""
а, тьфу. Я шось взагалі затупив :lol:
Я думав, шо типу папка має бути названа тільдою тою. А вже після неї немає значення, шо буде написано)
дяка)
destructX
Member

Повідомлення

IvanKrysko: 26.06.2026 17:12
destructX: 26.06.2026 16:48
а, тьфу. Я шось взагалі затупив :lol:
Я думав, шо типу папка має бути названа тільдою тою. А вже після неї немає значення, шо буде написано)
дяка)
як раз таки правильно, головне тільда і значення не має окрім одного виключення, слова модс :D
tornadox
Member

Повідомлення

Тим часом в зоні відчуження вогняний смерч.
https://t.me/dsns_telegram/67650
ProBoynick
Member

Повідомлення

Зупинився після повідомлення про неповернення. І я так думаю надовго)) :super:
IvanKrysko
Member

Повідомлення

ProBoynick: 03.07.2026 20:09 Зупинився після повідомлення про неповернення. І я так думаю надовго)) :super:
Хочете максимально дослідити карту?)
ProBoynick
Member

Повідомлення

IvanKrysko: 04.07.2026 08:55
ProBoynick: 03.07.2026 20:09 Зупинився після повідомлення про неповернення. І я так думаю надовго)) :super:
Хочете максимально дослідити карту?)
Почну з сайд квестів))
ProBoynick
Member

Повідомлення

Знайшов дивну воду - тепер усю гру бігаю п'яний))
IvanKrysko
Member

Повідомлення

ProBoynick: 10.07.2026 21:07 Знайшов дивну воду - тепер усю гру бігаю п'яний))
Щось ви пізно. Я ще не до йшов до точки неповернення, але вже зібрав усі архіартеіакти. А воду взагалі дуже швидко. Хоча, я намагаюся повністю локацію прочесати)
Panasi
Member

Повідомлення

З'явились перші тести нового патчу 2.0. Освітлення стало значно кращим, а от продуктивність не змінилась зовсім, той самий фпс один в один. Хоча в іншому тесті фпс значно виріс і гпу і в цпу сценарії. Незрозуміло, від чого це залежить. Але гарна новина в тому, що вона точно не погіршилась.
MAKKACIN
Member

Повідомлення

Panasi
Ну так перемога, НЄ?
1. Не стало гірше
2. Перейшли на новий рушій, покращили графіку і купу всього
3. Не поламали то шо було(поки не точно)
4.Біноколь
Але я почекаю тиждень на фікс після багів після фікса фіксів :D
byaka
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 19.08.2026 17:26 Panasi
Ну так перемога, НЄ?
1. Не стало гірше
4.Біноколь
Ну як вам сказати 25гб рам там збiльшене навантаження на проц це перемога?
п.с. вiдеокарту теж жарить краще ;)
Вкладення
с2.jpg
Hotspur
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 17:54Ну як вам сказати 25гб рам там збiльшене навантаження на проц це перемога?
100%
Panasi
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 17:54Ну як вам сказати 25гб рам там збiльшене навантаження на проц це перемога?
п.с. вiдеокарту теж жарить краще
Гра навчилась краще використовувати потенцiал всiх ядер процессора, фпс вирic, навантаження теж виросло. Це логiчно. Так, це перемога.
Щодо рам, там в деяких сценах бiльше споживання, в деяких менше. В середньому гра не стала бiльше жерти.
На ростку та в iнших важких локацiях продуктивнicть значно покращилась.

Отправлено спустя 16 минут 7 секунд:

По освiтленню i рослинностi це небо i земля. Таке враження, що увiмкнути рей трейсiнг. Дерева i трава значно густiшi. Лic тепер дiйсно схожий на лiс. От тiльки кольори стали занадто насиченими на мiй смак, але думаю, що це легко виправити повзунком в налаштуваннях.
CnC_General
Member

Повідомлення

MAKKACIN: 19.08.2026 17:26 Panasi
Ну так перемога, НЄ?
1. Не стало гірше
4.Біноколь
спойлер
ну так у нас все більш-менш. А якщо порівняти оптимізацію іншої гри на тому ж край енжін 5.хх що буде? у нас буде все в шоколаді.
звичайного райзен 1600х + жирафа 4070 + 32Гб оперативки достатньо щоб грати не менше 60ФПС.
мого поточного 6 ядер 12 потоків вистачає з головою. Відеокарта для фул-хд ще норм. Якщо поставити щось типу 4070 буде фпс за сотню з моїми налаштуваннями на високих.

25Гб багато? а те що до цього було 21Гб тобто мало.... ну-ну
з 32Гб оперативки 25 на гру, 3 на систему, ще 3 вільно. мені буде норм. навіть браузер можна відкривати паралельно з 30 вкладками.

Як на мене, якщо розробники допилять /додадуть сюжет та відшліфують нестиковки/спецефекти і додадуть потрібний бінокль з фонарем - буде кайф.
VovaII
Member

Повідомлення

Panasi
Може тестують по різному? Перший раз покращення ввімкнули, а другий раз налаштування попередні виставили?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

byaka: 19.08.2026 17:54 25гб рам там збiльшене навантаження на проц це перемога?
п.с. вiдеокарту теж жарить краще ;)
Так це ж добре. Гра дає вищу продуктивність, бо краще використовує ресурси. Так і має бути :yes: Чи ви хотіли більше фпс-ів при зменшеному споживанні відеокарти? Нє, ну то хотілося б, звичайно ж, але то тільки в наших мріях. :gigi:

Бачу, що гра стає гарнішою і більш грабельною. Якраз для таких, як я, які не грають на релізі, а чекають рочок-другий.
Відповісти