Apple відмовиться від процесорів M6 Pro та M6 Max на користь лінійки M7

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
cacos
Junior

Повідомлення

Предлагаю обсудить Apple відмовиться від процесорів M6 Pro та M6 Max на користь лінійки M7

А что такое? Температуры не позволяют?
Dilfin
Member

Повідомлення

Знов кинули свою секту послідувачів, не буде M6 Pro та M6 Max і тут винен "святий ШІ")
Yaroslav308
Member

Повідомлення

cacos: 26.06.2026 13:06 Предлагаю обсудить Apple відмовиться від процесорів M6 Pro та M6 Max на користь лінійки M7

Надто емейзінг, світ до такого ще не готовий.
Dilfin
Member

Повідомлення

cacos: 26.06.2026 13:06 Предлагаю обсудить Apple відмовиться від процесорів M6 Pro та M6 Max на користь лінійки M7

Релігія Apple не дозволяє, прибутки мають бути емейзінг, для чого втрачати час і гроші.)
tornadox
Member

Повідомлення

cacos: 26.06.2026 13:06 А что такое? Температуры не позволяют?
В М4 не було Ультра версії по тій же причині. Кінське споживання і неможливість охолодити це в наявних дизайнах. Тепер вже дійшло навіть до Pro та Max.
Creature4O
Member

Повідомлення

А ви хотіли запхати в сірникову коробочку 100500 ядер, і щоб воно споживало 20Вт? :laugh:
tornadox
Member

Повідомлення

Dilfin: 26.06.2026 13:18 Релігія Apple не дозволяє, прибутки мають бути емейзінг, для чого втрачати час і гроші.)
Так і є :D
Зокрема, компанія Micron поклала відповідальність за поточний дефіцит пам'яті і виробничих потужностей на надмірну заощадливість Apple під час попереднього ринкового спаду, яка призвела до багаторічного браку інвестицій у галузі.

Директор із комерційних питань Micron Суміт Садана повідомив у інтерв'ю The Wall Street Journal, що компанія ще кілька років тому попереджала деяких своїх великих клієнтів про деструктивний характер їхньої занадто агресивної цінової політики. Хоча топменеджер офіційно не назвав Apple, контекст ринкових відносин чітко вказує на цього технологічного гіганта.

За словами Садани, у 2023 році інвестиції в галузь фактично зупинилися через "дуже низькі ціни та слабкі маржі". Це сталося тому, що частина замовників (Apple) скористалася попереднім спадом на ринку пам'яті, аби закуповувати продукцію за мінімальними цінами, що призвело до негативних фінансових результатів виробників пам'яті і стримало розширення виробничих потужностей.

Аналітики зазначають, що Apple упродовж останнього десятиліття застосовувала унікальну за своєю жорсткістю стратегію взаємодії з постачальниками. Виробник "айфонів" системно тиснув на партнерів по ланцюжку постачання задля зниження закупівельних цін на компоненти, одночасно підвищуючи роздрібну вартість своїх пристроїв для забезпечення максимальної власної вигоди.
yariksom
Member

Повідомлення

cacos: 26.06.2026 13:06А что такое? Температуры не позволяют?
Зараз тобі всім відомий Пан на букву Ю все пояснить :lol:
До речі, де він?

Отправлено спустя 1 минуту 2 секунды:
Yaroslav308: 26.06.2026 13:11Надто емейзінг, світ до такого ще не готовий.
Я готовий, нехай мені інженерні зразки шлють :rotate:
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 26.06.2026 13:42Зараз тобі всім відомий Пан на букву Ю все пояснить :lol:
До речі, де він?
Там де й завжди
viewtopic.php?t=290746&start=5300
waryag
Member

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 13:24В М4 не було Ультра версії по тій же причині. Кінське споживання і неможливість охолодити це в наявних дизайнах. Тепер вже дійшло навіть до Pro та Max.
У м5 буде ультра, а він гарячіше за м4.
Nick_888
Member

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 13:24
cacos: 26.06.2026 13:06 А что такое? Температуры не позволяют?
В М4 не було Ультра версії по тій же причині. Кінське споживання і неможливість охолодити це в наявних дизайнах. Тепер вже дійшло навіть до Pro та Max.
Вимірювання загального споживання плати... Потужна аналітика)

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:

То до Інтела вже. А загалом схоже Епл поспішає відразу скакнути на N2P, а N2 вивільнити для айфонів/айпадів
tornadox
Member

Повідомлення

Nick_888: 26.06.2026 14:32 Вимірювання загального споживання плати... Потужна аналітика)
Я не бачив тебе в Юриній темі, можеш його підтримати там. Він якраз чекає того розумного нефаната який буде з ним разом ганяти бенчмарки цілими днями і сидіти біля розетки з ватметром. :)
Nick_888
Member

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 14:46
Nick_888: 26.06.2026 14:32 Вимірювання загального споживання плати... Потужна аналітика)
Я не бачив тебе в Юриній темі, можеш його підтримати там. Він якраз чекає того розумного нефаната який буде з ним разом ганяти бенчмарки цілими днями і сидіти біля розетки з ватметром. :)
Мені не треба ніяких Юр чи когось інших, щоб побачити "експертність" місцевих дідів, які застрягли десь у 2000-х і сліпо переконані в тому, що окрім Intel та AMD більш ніхто не може в CPU:) А відео дійсно смішне, рахувати загальне споживання плати і видавати це за актуальне споживання чіпа - ну це таке шось, ігноруючи споживання DRAM, кешів та інші втрати енергії VRM, які можуть впливати на виміри. M4 Max в 16-дюймовому макбуці видає ту ж продуктивність, що і в мак студіо, і це зі 140-ватним блоком живлення.
tornadox
Member

Повідомлення

Nick_888: 26.06.2026 14:53Мені не треба ніяких Юр чи когось інших, щоб побачити "експертність" місцевих дідів, які застрягли десь у 2000-х і сліпо переконані в тому, що окрім Intel та AMD більш ніхто не може в CPU:) А відео дійсно смішне, рахувати загальне споживання плати і видавати це за актуальне споживання чіпа - ну це таке шось, ігноруючи споживання DRAM, кешів та інші втрати енергії VRM, які можуть впливати на виміри. M4 Max в 16-дюймовому макбуці видає ту ж продуктивність, що і в мак студіо, і це зі 140-ватним блоком живлення.
https://www.reddit.com/r/macbookpro/com ... Wc3Fwbv3vj
kairo
Member

Повідомлення

Юра, тебе усі чекають!
Nick_888
Member

Повідомлення

tornadox: 26.06.2026 15:12
Nick_888: 26.06.2026 14:53Мені не треба ніяких Юр чи когось інших, щоб побачити "експертність" місцевих дідів, які застрягли десь у 2000-х і сліпо переконані в тому, що окрім Intel та AMD більш ніхто не може в CPU:) А відео дійсно смішне, рахувати загальне споживання плати і видавати це за актуальне споживання чіпа - ну це таке шось, ігноруючи споживання DRAM, кешів та інші втрати енергії VRM, які можуть впливати на виміри. M4 Max в 16-дюймовому макбуці видає ту ж продуктивність, що і в мак студіо, і це зі 140-ватним блоком живлення.
https://www.reddit.com/r/macbookpro/com ... Wc3Fwbv3vj
Ну і?:) Що змінилося? З того Average System Total яка конкретно частина SoC і яку кількість енергії споживала? А скільки окремо жер mini led екран (а жере він чимало, навіть в деякій мірі більше за OLED)? З допису зрозуміло, що людина працювала над важким проектом в after effects та premier, отже одночасно навантажувались CPU, GPU, медіа движки, всі кеші і це все одночасно вимагало доступу до DRAM.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Nick_888: 26.06.2026 15:28З допису зрозуміло, що людина працювала над важким проектом в after effects та premier, отже одночасно навантажувались CPU, GPU, медіа движки, всі кеші і це все одночасно вимагало доступу до DRAM.
в темі ще є люди які вважають - що це екстремальне використання коли користувач просто запустив програми, ледве не до того що так можна запускати лише на декілька секунд, бо ж згорить
Z440_User
Member

Повідомлення

yuriy_dd, так, це важка реальна робота, на відміну бенчмарків в браузерах які ви любите ганяти та наярювати на святий однопотік. Приблизна так і повинна виглядати реальна робота з реальним використанням, а не пожиттєвий стан idle з напівмороком на екрані.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Z440_User: 26.06.2026 16:22так, це важка реальна робота, на відміну бенчмарків в браузерах які ви любите ганяти та наярювати на святий однопотік. Приблизна так і повинна виглядати реальна робота з реальним використанням, а не пожиттєвий стан idle з напівмороком на екрані.
невже я десь був проти реальної роботи?
я не раз питав щоб такі працьовиті люди показали скрін графіку завантаження своїх проців на ноутах. Ніхто ні разу не дав. Щоб змушує мене вважати що ніхто реально не завантажує.
До прикладу - ось скрін роботи мого ноута зараз - практично на нулі - хоча я активно щось роблю, навіть відео записував
і саме в такому режимі - макбуки дуже довго живуть, на відміну від х86 ноутів - які показують автономність порядку 6 год
waryag
Member

Повідомлення

Ви же розумієте, що це уточнення не має особливого сенсу, бо БЖ, пам'ять і ВРМ знаходяться всередині маленької коробочки, про недостатнє охолодження і вентиляцію якої і говорить автор?
Для ультри довелося би перепроектовувати мак студіо або різати ТДП і продуктивність, що зменшило привабливість випуску не самої популярної та вигідної моделі.
Просвітіть, як давно кеш перестав бути частиною сучасних чипів? :popcorn:
M4 Max в 16-дюймовому макбуці видає ту ж продуктивність, що і в мак студіо, і це зі 140-ватним блоком живлення.
В тривалих навантаженнях студіо краще.
Відповісти