у Юри не питаю, адже і так зрозуміло, що він напише, але, панове "фанати х86" та їм співчуваючі, як знайти цей диво скрін, на якому видно, що ноут юри пропрацював від батареї, крутячи ютуб, 43+ години?
Відправлено через 18 хвилин 5 секунд:
покрутив трохи чат жпт з цього питання, він не вірить і ось чому, див обидва скріни:
1)
оце треба довести, наразі у вас не вийшло. Тут навіть за гроші не готові довести те що ви кажете
А те скільки тут місцеві брехали - то я й не рахую
Відправлено через 4 хвилини 23 секунди:
leif: ↑
25.06.2026 13:00 покрутив трохи чат жпт з цього питання, він не вірить і ось чому, див обидва скріни:
ви ж не хочете це спробувати повторити. Я до речі сам був в шоці що так довго протрималось, бо я залишив ноут і коли прийшов був впевнений що він вже той, а він ще пахав
пс: динаміки були на 0
а коли ви спробуєте і дійсно переконаєтесь скільки воно може споживаючи мізер - тоді ви й зрозумієте про що я пишу
пс: ви уявляєте працювати без мишки?
Відправлено через 36 секунд:
25.06.2026 13:00як знайти цей диво скрін, на якому видно, що ноут юри пропрацював від батареї, крутячи ютуб, 43+ години?
я давав скрін де є графік розряду та роботи екрану
yuriy_dd: ↑
25.06.2026 13:07ви ж не хочете це спробувати повторити. Я до речі сам був в шоці що так довго протрималось, бо я залишив ноут і коли прийшов був впевнений що він вже той, а він ще пахав
Відправлено через 1 хвилину 6 секунд:
як зрозуміти по скріну, що 43 години крутився ютуб?
Відправлено через 4 хвилини 34 секунди:
коротше:
"я не балабол, готовий ставити гроші, але щоб це довести зворотнє, тобі треба самому десь взяти новий ноут на м4 або м1 і тестити або зламати мій акк на іхбт, або знайти мене і змусити підтягуватись на турніку"
така твоя позиція, Юра?
зручно!
навчився за стільки років балаболити в інтернетах, еге ж?
Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
хоча, як тут вже казали трохи вище, у тебе були потужні вчителі на форумах, головні балаболи-воздухани усього світу -- КАЦАПИ твої улюблені, від спілкування з якими ти не відмовився, навіть коли вони знищують твою країну, патріотом якої, ти робиш вигляд, що є (теж триндьож, звісно).
Ідея рознести юрину тезу про однопоток наше все - записати тести з р5 3600 задушеним по частотах, але з усіма ядрами та тим же самим процесором з вимкненою половиною ядер та без обмежень по частотах
щоб дати обом шанс теститиму і в нових, і в старих іграх.
Need For Speed Most Wanted (2005)
GRID Autosport
Battlefield 4
CS:GO
The Finals
CS2
Може навіть скачаю RDR 2 і демку Amsterdam: 1666.
За робочі задачі відповідатимуть DaVinci Resolve (власний проєкт), Blender та HandBrake.
Синтетика - Unigine Superposition та Cinebench останньої версії.
Нормальний набір бенчмарків, чи нє?
за останні роки цей майданчик трохи занедбаний став, на жаль. 10 років тому тут було чистіше, акуратніше і турнічки фарбували
ну десь 10 років тому ще доволі частенько там бував. а далі як в інший район переїхав, то рідше і рідше туди заходив. але майданчик хороший, і в принципі весь парк.
дякую за розблоковані спогади з того часу
я ж кажу, тут з цими 43+ годинами ютубу точно як з турнічком, тебе треба фізично зловити і змусити підтягуватись, щоб довести, що ти не зробиш 10. а інакше ти будеш казати "роблю 10. маєш факт обману?" це і є балабольство, Юра.
програміст з 30річним стажем не здатний написати скрипт який би робив скрін екрану разом з скріном activity monitor кожних 15-30хв?
чи занадто лінивий?
звичайно, знаю взагалі мега надійний метод: беремо ноут, запускаємо ютуб, ноут весь час тесту знімає камера на штативі. дивимось (не ти) відео з камери, щоб зрозуміти скільки ноут міг відтворювати ютуб від 1 заряду. ти цього не зробив і стаєш в дуже смішну позицію "а ти докажи, що ютуб не крутився".
там де треба повірити тобі "на слово" це автоматично брехня для мене і тобі доводити, що це не так, а не мені. люди часто з цим плутаються.
"Бог є. Доведи, що його нема. Не можеш? Значить, він є."
"Іншопланетяни вже живуть серед нас. Доведи, що ні. Не можеш? Значить, живуть."
"Я можу підтягнутись 10 разів. Доведи, що ні. Не можеш? Значить, що це так"
ви впевнені що на форумах так спілкуються?
я вам дав ідею, хто має MacBook може повторити і заперечити те що я сказав.
коли з'явився М1 - я купив і особисте перевірив
я дав скрін який підтверджує те що я сказав
я зробив значно більше ніж ті хто тут звинувачує мене що я обманюю
вони і близько нічого подібного довести не змогли просто слова
tldr: я так само як і ви сумнівався у правдивості його тестів де середні витрати потужності були нижче мінімальних рівнів споживання у idle виміряних на notebookcheck і попросив логи з powermetrics + top/або скріни з activity monitor щоб можна було верифікувати "робочі навантаження" чи постійно відкрите ютуб відео. Юрій крутився крутився що от він не довіряє внутрішнім датчикам а тільки ватметру (ну і графіку розрядки макос - бо там по його словах все дуже точно). потім надіслав ось це відео (текстова версія та більше контексту є у тому повідомленні за посиланням):
де датчики дійсно показували нижчий рівень споживання ніж ватметр формату розумної розетки (з live log - натомість ватметр Юрія це проста китайська поробка яка показує сумарне споживання за час виміру - посекундних логів там звісно немає).
я відео подивився і звернув увагу що там представлені екстремальні навантаження відповідно до таких факторів:
1) автор тесту вручну поставив вентилятори на максимальні оберти щоб мак студіо у тесті не перегрівся
2) попри це - усі ядра нагрілись на 95+ градусів і частина з них була в діапазоні 100-108 градусів
3) усі ядра (проц і гпу) були завантажені на 100%
мій вердикт - тест грілка, а не звичайні середньостатистичні робочі навантаження
Юрій:
09.05.2026 16:32
це звичайне навантаження, спокійно можна запустити 2 програми одна навантажить проц, інша ГПУ
нічого екстремального, це може навіть людина яка відео рендерить зробити
тут можна спекулювати звісно, але як на мене це вже факт брехні, або явно викривленого сприйняття "звичайних навантажень"
але ось тут вже точно йде брехня по фактах:
09.05.2026 16:32
в мене до 108 градусів буквально за 10 секунд, і все одно нічого екстремального. Все в межах специфікацій від виробника, за які він несе гарантію
ну і далі Юрій поніс знову ту саму мантру що от М1 не горять вже 6 років, а інтели горять. і забув що стверджував що 108 градусів у межах специфікацій, а поняття Tjmax як максимальної температури вище якої починається незворотня деградація кристалу він не сприймає. у нього схоже інше поняття специфікацій
ну але тут так, трохи обрізаний контекст, для повного можна почитати це повідомлення і тред далі: viewtopic.php?p=4132057#p4132057
Відправлено через 1 хвилину 22 секунди:
25.06.2026 14:56yuriy_dd
Ще раз кажу, кацапам будеш заливати, що ті скріни доводять "43+ години відтворення ютубу"
ну і мушу додати що ось те повідомлення вище і відповідний тред якраз почався з того що я попросив у Юрія докази на рівні логів powermetrics та стану запущених процесів, а він почав крутитись що от його ватметр точний а powermetrics бреше. але скрінам наприкінці його тестів довіряти звісно треба за милу душу