Тести AMD FSR 4.1 показали зниження продуктивності Radeon RX 7900 XTX до 14% порівняно з FSR 3.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erkins007
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Тести AMD FSR 4.1 показали зниження продуктивності Radeon RX 7900 XTX до 14% порівняно з FSR 3.1

И это ещё у этих поделок есть какое-то подобие тензоров, че ж там будет на 6000 серии то.
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Что-то не верю, что мыловарню пофиксили до состояния, похожего на длсс. Думаю, что просто чуть меньше мыла ценой 14% скорости
yariksom
Member

Повідомлення

Картинка стала краща? Краща.
За це довелося платит частотою кадрів? Довелося.

Що не так?
Kirakishou
Member

Повідомлення

Особисто я в режимі якості не відрізняю графіку від нативу, навіть більше, натив має гірше згладжування. Звісно, на 7000-й серії продуктивність впала. Хоча у моєму випадку, коли я граю в 4К@60, у мене просто більше енергоспоживання відеокарти. Для тих, кому потрібно більше 60 FPS, ця проблема має більше значення.
Але все одно DLSS має перевагу у вигляді значно більшої кількості ігор. Я недавно зв’язувався з техпідтримкою деяких ігор, в які я граю, вони сказали, що підтримка FSR поки що не планується, але порекомендували слідкувати за новинами. А, і заборонили використовувати FSR на рівні драйвера, бо це може призвести до проблем з акаунтом.
Геральт
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.06.2026 15:16 навіть більше, натив має гірше згладжування.
Ем-м, FSR100 має гірше згладжування, ніж FSR(Q)? :popcorn:
erkins007
Member

Повідомлення

yariksom: 25.06.2026 15:04 Картинка стала краща? Краща.

Що не так?
Та все так конечно. Для радеонщиков пойдет. Ньюанс только в том что 7000 серия это аналог 40 у нвидиа. Где даже длсс 4.5 работает без потерь, не говоря уже о 4.0.
Причем работает с момента релиза, а не через полтора года.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

erkins007: 25.06.2026 15:28Для радеонщиков пойдет.
Та шо вас ни как не отпустит то, а :lol: В детстве что радеонщики покусали? :rotate:
FastBullet
Member

Повідомлення

XXXshadyXXX: 25.06.2026 15:31
erkins007: 25.06.2026 15:28Для радеонщиков пойдет.
Та шо вас ни как не отпустит то, а :lol: В детстве что радеонщики покусали? :rotate:
Это не закрытый гештальт :lol: :lol:
Ну где ж еще можно оправдать покупку карты 150к грн как не здесь 🤣🤣🤣
Kirakishou
Member

Повідомлення

Геральт: 25.06.2026 15:18Ем-м, FSR100 має гірше згладжування, ніж FSR(Q)?
Де я про це писав? Я порівняв режим якості з нативом. З FSR100 падіння продуктивності буде ще більшим. І для FSR100 не потрібно було чекати FSR4.1, на FSR3.1 він теж чудово працює і картинка чудова. Власне і FSR(Q) сильніше навантажує відеокарту, ніж просто натив з ТАА на 7000-й серії. Принаймні в 4К і тих іграх, на яких я його пробував. 4К натив з ТАА гра споживає 160Вт, FSR(Q) - 260Вт. Навіть FSR(B) - 200Вт.
tornadox
Member

Повідомлення

yariksom: 25.06.2026 15:04Картинка стала краща? Краща.

Що не так?
Таке враження що всі хто хотів спробувати злитий декілька місяців назад FSR 4.0.2 на 6000/7000 в цьому самостійно не впевнився. Зараз вже можна спокійно включити в онлайн іграх.
Kirakishou
Member

Повідомлення

tornadox: 25.06.2026 15:40Зараз вже можна спокійно включити в онлайн іграх.
За умови, що він там є. Якщо немає і ви увімкнете його через драйвер, то античіту це може не сподобатися. Такі рекомендації буквально сьогодні вранці я отримав від техпідтримки ігор HoYoverse, а це навіть не онлайн-гра, а гра-сервіс. В цьому і проблема FSR – його просто немає в багатьох іграх, на відміну від DLSS. Ну і про що тоді тут сперечатись в плані того, яка технологія краща?
Yaroslav308
Member

Повідомлення

erkins007: 25.06.2026 15:28Где даже длсс 4.5 работает без потерь
Ага, саме так, ніяких втрат не бачу.
спойлер
Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.06.2026 15:39
Геральт: 25.06.2026 15:18Ем-м, FSR100 має гірше згладжування, ніж FSR(Q)?
Де я про це писав? Я порівняв режим якості з нативом. З FSR100 падіння продуктивності буде ще більшим. І для FSR100 не потрібно було чекати FSR4.1, на FSR3.1 він теж чудово працює і картинка чудова. Власне і FSR(Q) сильніше навантажує відеокарту, ніж просто натив з ТАА на 7000-й серії. Принаймні в 4К і тих іграх, на яких я його пробував. 4К натив з ТАА гра споживає 160Вт, FSR(Q) - 260Вт. Навіть FSR(B) - 200Вт.
А FSR100, то не натив? А що тоді? Або навіть не так: в якій роздільчій гра рендерить картинку на 4к моніторі при FSR100? :-/
hohlid19
Member

Повідомлення

erkins007: 25.06.2026 15:28
yariksom: 25.06.2026 15:04 Картинка стала краща? Краща.

Що не так?
Та все так конечно. Для радеонщиков пойдет. Ньюанс только в том что 7000 серия это аналог 40 у нвидиа. Где даже длсс 4.5 работает без потерь, не говоря уже о 4.0.
Причем работает с момента релиза, а не через полтора года.
Ноль потерь в производительности :laugh:
спойлер
https://videocardz.com/newz/nvidia-dlss ... s?hl=ru-RU
Kirakishou
Member

Повідомлення

Геральт: 25.06.2026 15:46А FSR100, то не натив? А що тоді? Або навіть не так: в якій роздільчій гра рендерить картинку на 4к моніторі при FSR100?
100%, звісно. Ви чіпляєтесь до слів, бо більше немає чого написати? Я мав на увазі 4К з ТАА проти FSR Quality. Чи вам потрібно все розжовувати і писати FSR Native AA?
Геральт
Member

Повідомлення

Kirakishou
То якщо 100%, то це і є натив. А отже немає сенсу порівнювати той вбогий ТАА, якщо можна за основу взяти FSR100
Bukakanga
Member

Повідомлення

Kirakishou: 25.06.2026 15:16 Але все одно DLSS має перевагу у вигляді значно більшої кількості ігор. Я недавно зв’язувався з техпідтримкою деяких ігор, в які я граю, вони сказали, що підтримка FSR поки що не планується, але порекомендували слідкувати за новинами. А, і заборонили використовувати FSR на рівні драйвера, бо це може призвести до проблем з акаунтом.
везде, где есть ДЛСС - можно включить ФСР. Не вижу большой проблемы.

Что касается всяких онлайн-поделий и игр-сервисов - на кой вам там апскейлер вообще? Там самое меньшее 150 нативно зачастую.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 25.06.2026 15:18
Kirakishou: 25.06.2026 15:16 навіть більше, натив має гірше згладжування.
Ем-м, FSR100 має гірше згладжування, ніж FSR(Q)? :popcorn:
Так FSR100 це не натив.

Відправлено через 3 хвилини 17 секунд:
Геральт: 25.06.2026 15:46А FSR100, то не натив? А що тоді?
Згенероване зображення на основі нативного кадру.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Bukakanga
Bukakanga: 25.06.2026 16:08везде, где есть ДЛСС - можно включить ФСР. Не вижу большой проблемы.
Через костыли, за которые тебе античит забанит аккаунт, куда ты кинул деньги?
Bukakanga: 25.06.2026 16:08Что касается всяких онлайн-поделий и игр-сервисов - на кой вам там апскейлер вообще? Там самое меньшее 150 нативно зачастую.
Да ты что, серьезно? Сразу видно, что ты далек от темы, та же Wuthering Waves просто уничтожит твою видеокарту и это даже не в 4К.

Геральт
Початково FSR був задуманий як технологія масштабування зображення, щоб покращити продуктивність, а не погіршити її. Навіщо мені супер чітка картинка, якщо моя відеокарта не справляється з нею, на відміну FSR Quality, де картинка також чітка і краща за натив з ТАА? В чому логіка?

Відправлено через 8 хвилин 37 секунд:
Я понимаю, почему возникает недопонимание. Большинство тут играет на недоразрешениях и поэтому не понимает, что такое играть в 4К и зачем для игры в 4К нужны апскейлеры. И причем, чтобы они поддерживались игрой, а не работали через OptiScaler.
inb4: ваши игры – не игры, вот каэсик топ игра!! Там 150 фпс в нативе!!1
Геральт
Member

Повідомлення

Kirakishou
FSR вже почав погіршувати продуктивність... :facepalm: Я так розумію, за еталон береться продуктивність не в нативі, а ще в чомусь там, про що треба здогадуватись.
Це з гача-помийками карта не справляється? :popcorn:
Відповісти