MacBook Pro Retina 15 (Mid 2014): реанімація "трупа" та перетворення на безголову-станцію за 20 євро

Все вопросы о ноутбуках
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hileeq
Junior

Повідомлення

Багато чув про чудесну мождливість встановити більш-меньш свіжі версії макОС на несумісні маки і мені випав шанс "погратися" майже безкоштовно! Об'єкт дослідження — MacBook Pro A1398 (Mid 2014) у конфігурації Core i7 / 16GB RAM / GeForce GT 750M.
Зображення

Стан "як є":
Лот було придбано на ібей за 20€. Продавець вказав несправність дисплея, відсутність SSD та «дефектний» стан тачпада. Зовні — брудний і подертий, але головне — повна цілісність системної плати (індикатори вологи білі, сліди залиття майже відсутні).

Технічні нюанси та відновлення:

Дисплей та виведення зображення: Використання зовнішнього монітора через HDMI не дало результату, проте через Mini DisplayPort (з перехідником на DP) картинка виводиться стабільно. Правда під рукою такого адаптера не було тому довелося витратити ще пару євро.

Мережа: Після демонтажу пошкодженої LCD-панелі виникла проблема з Wi-Fi антенами. Оскільки штатні антени інтегровані в кришку - довелося адаптувавати антени від ThinkPad E590. Сигнал більш-меньш стабільний але об"єктивно слабжий ніж з кришкою LCD.

Охолодження: Повна заміна термоінтерфейсу. Під навантаженням (Endurance / Stats) в режимі відтворення 4K-відео процесор прогрівається до 99°C (підозрюю що тротлінг є але де і чим відслідковувати частоту на мак ос???). Агресивного шуму як від мого Thinkpad P1 Gen 2 під навантаженням - я не чую.

Програмна частина: Встановлено актуальну macOS через OpenCore Legacy Patcher, по відчуттям - працює досить стабільно хоча я не дуже впевнений користувач мак ос.

Питання до спільноти:

Чи існують варіанти повноцінних мережевих адаптерів Wi-Fi (5GHz) з інтерфейсом Thunderbolt 2? Максимально компактні бо USB хаб підключати із "Свистком" то вже запасний, масивний варівант, що для мого столу не ок.
Буду вдячний за конструктивні поради щодо подальших апгрейдів.
П.С. 4 рази переміщував антени і найкращий сигнал лише зверху (дуже колхозно виглядає))

Відео процесу якщо цікаво:
Відповісти