Valve розширює сумісність SteamOS із сторонніми пристроями та планує додати підтримку обладнання NVIDIA

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
D_ad
Member

Повідомлення

byaka: 24.06.2026 11:21 Я мав на увазi що сучасний пк має 32gb.
Бляха, друже, там і тут все було про відео-пам'ять, не про оперативну.
lostsoulforever
Member

Повідомлення

tornadox: 23.06.2026 15:56
lostsoulforever: 23.06.2026 13:05драйвера нвідії вже давно юзабельні, пишу це тобі з arch linux (просто треба юзати nvidia-open драйвер, не пропрієтарний або не дай боже nouveau)
Valve не може поставляти SteamOS з пропрієтарним драйвером по декільком причинам:
1. EULA драйвера забороняє поставляти драйвер з коробки, тому інших дистрах користувач має нажати кнопку де погоджується з ліцензійними умовами Нвідія. Valve потрібно узгодити це питання з Nvidia.
2. Природа іммутібл дистрибутива означає що ти не може встановлювати туди кастомний драйвер через консольний UI, а Valve не може перезбирати кожен раз свій дистр з новою обновою через EULA вище.
3. Несумісність з Gamescope через закритість драйвера
4. Дроп перформансу в протоні і дх12 яку розробники вільного ПЗ не можуть самостійно вирішити через проблему №3.

Відправлено через 6 хвилин 8 секунд:
TheDmytrius: 23.06.2026 11:03Тоді навіщо потрібна Steam Machine? Тим більше, через пару років
ну це як хакінтош, тільки офіційно дозволений - ти можеш купити консольний досвід, або зібрати собі дешевше та краще, але без деяких фіч як от розблокування і включення геймпадом, швидкий сон і т.д. Ну і по шуму воно оптимізоване краще для використання біля телевізора.
ви праві, я перегнув явно з доступністю, там не все так очевидно і просто, але Nvidia наче вже співпрацює з Valve і має ситуація покращитись
byaka
Member

Повідомлення

D_ad: 24.06.2026 11:30
byaka: 24.06.2026 11:21 Я мав на увазi що сучасний пк має 32gb.
Вибачаюсь, недогледiв :rolleyes:
Win10 пicля старту займає 470mb врам,якось важко повiрити що на Вiн 11 це 1.5гб
S0N1C
Member

Повідомлення

byaka: 24.06.2026 11:36
D_ad: 24.06.2026 11:30

Вибачаюсь, недогледiв :rolleyes:
Win10 пicля старту займає 470mb врам,якось важко повiрити що на Вiн 11 це 1.5гб
:shuffle:
Зображення
tornadox
Member

Повідомлення

lostsoulforever: 24.06.2026 11:36 ви праві, я перегнув явно з доступністю, там не все так очевидно і просто, але Nvidia наче вже співпрацює з Valve і має ситуація покращитись
Надіємося, перших два питання вирішуються домовленостями між Valve і Nvidia. Що до решти буде складніше.
З того що я читав на реддіт, то ніби проблеми з ДХ12 трохи покращилися в останніх драйверах, але доступно лише в експериментальній вітці або в кешіос.
yurius_r
Member

Повідомлення

lostsoulforever
Із пропрієтарними все ок окрім того, що їх треба окремо встановлювати і оновлювати
Shepard1985
Member

Повідомлення

Якщо через 10 років відсоток користувачів на Стім ОС буде хоча б 20% і всі ігри будуть запускатися, то це буде чудовою новиною. Але зараз це ще не та ОС, на якій можна грати без сюрпризів, хоча саму вінду я люто ненавиджу!
Draqoon
Member

Повідомлення

Треба це дело дивитися на свіч олєд ;) та свіч лайт, як воно там буде все функціювати
Відповісти