Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Новини — цікаво, але 2 × 4,6 з живленням по USB сумнівно, ще й за $45.Feras: ↑ 23.06.2026 15:57Знову я з своїми новинками
На Headfi.org вже анонсували. Чекаємо тестів.
Відправлено через 57 секунд:
Анонсували Fiio
-
Radio Bay
Member
FiiO K17 R2R Pro — это флагманский настольный стриминговый ЦАП и усилитель для наушников, оснащенный резисторной матрицей «5 + 24Bit R2R PRO» вместо традиционных чипов AKM. Ожидаемая стоимость устройства составляет $900 ...Filabatya: ↑ 23.06.2026 16:34K17R2R? наче в липні мав бути
Відправлено через 1 годину 29 хвилин 31 секунду:
Можливо, але i2S та AES портів нема та USB-C мене бісить, але питання звичкиFilabatya: ↑ 23.06.2026 16:34там буде більше 1К на старті полюбасу
-
vdemeshko
Member
По описанию в нем похоже реализована гибридная архитектура 5 + 24bit R2R , старшие 5 бит (MSB) скорее всего для реализации Segmented R2R / Thermometer Coded R2R , а оставшиеся 24 бита (LSB) классическая лестница в связке с FPGA - это дает подозрения что по замерам там тоже будет не плохоFilabatya: ↑ 23.06.2026 16:34 K17R2R? наче в липні мав бути, подумав випустили) там буде більше 1К на старті полюбасу![]()
Востаннє редагувалось 24.06.2026 11:46 користувачем vdemeshko, всього редагувалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Во жара пішла!
- спойлер
-
vdemeshko
Member
Пластинки тоже не очень перематыватьQFlash: ↑ 24.06.2026 11:46 Во жара пішла!Справний біполярний транзистор в ВК poweramp щось подібне.
- спойлер
-
QFlash
Member
То фсьо фігня. Я бачив десь, не пам'ятаю де саме - перемотувач вінілових платівок для аудіофілів.vdemeshko: ↑ 24.06.2026 11:51Пластинки тоже не очень перематывать
-
Z440_User
Member
Я на своїй Естонії ЕП-010 можу переключати треки
Кажуть що на top-of-the-toр від Optonica, модель RP-9100 можна програмувати плейлист в межах однієї сторони (порядок треків, разом з повтором деяких з них), та ще й керувати за допомогою ДУ.
Optonica RP-7100 і радянська копія Естонія ЕП-010 може тільки в повтор сторони та перемикання треків.
Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Типу як магнітну плівку треба періодично перемотувати/програвати, щоб не зліпалася/обсипалася/перемагнічувала сусідні шари намотки...
Кажуть що на top-of-the-toр від Optonica, модель RP-9100 можна програмувати плейлист в межах однієї сторони (порядок треків, разом з повтором деяких з них), та ще й керувати за допомогою ДУ.
Optonica RP-7100 і радянська копія Естонія ЕП-010 може тільки в повтор сторони та перемикання треків.
Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
Є круче, спеціальний пристрій для "перемотування" Audio CD які довго зберігаються.QFlash: ↑ 24.06.2026 11:56То фсьо фігня. Я бачив десь, не пам'ятаю де саме - перемотувач вінілових платівок для аудіофілів.vdemeshko: ↑ 24.06.2026 11:51Пластинки тоже не очень перематывать![]()
Типу як магнітну плівку треба періодично перемотувати/програвати, щоб не зліпалася/обсипалася/перемагнічувала сусідні шари намотки...
-
vdemeshko
Member
ну переключать это не перематывать ))))) не ну можно конечно переставить руками но как то мне кажется это имеет риски для поверхности пластинки и лучше не делать )) один вариант когда "перематывают" это скречт в хип хопе ))Z440_User: ↑ 24.06.2026 12:51Я на своїй Естонії ЕП-010 можу переключати треки
-
Z440_User
Member
vdemeshko, ну то таке. Цікава іграшка і виглядає круто (купа кнопочок на апараті)
Але реальність з рок/метал музикою такова що дводискове видання має на стороні 3-4 треки зазвичай, однодискове видання біля 5-7треків на сторону. Було б що перемикати.
Це не програмування плейлиста на касетній/бобінній деці, особливо якщо вона ще й з реверсом.
Всякі Dream Theatre з Pink Floyd та King Crimson взагалі можуть по 1-2 треки на сторону в 15-20хв вивалити свого польоту фантазії
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Але реальність з рок/метал музикою такова що дводискове видання має на стороні 3-4 треки зазвичай, однодискове видання біля 5-7треків на сторону. Було б що перемикати.
Це не програмування плейлиста на касетній/бобінній деці, особливо якщо вона ще й з реверсом.
Всякі Dream Theatre з Pink Floyd та King Crimson взагалі можуть по 1-2 треки на сторону в 15-20хв вивалити свого польоту фантазії
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Народ мікроліфт на програвачі для цього придумав. Якщо в руках не впевнений...vdemeshko: ↑ 24.06.2026 12:52 можно конечно переставить руками но как то мне кажется это имеет риски для поверхности пластинки и лучше не делать ))
Востаннє редагувалось 24.06.2026 13:05 користувачем Z440_User, всього редагувалось 2 разів.
-
vdemeshko
Member
значит история по ипользования Gustard DR70 R2R... пока едет хедамп HP70(точнее уже приехал - на сегодня доставка
) в итоге воткнул микромониторы напрямую в Gustard DR70.. пошли божественные волны аналога, услышал каждый электрон(да чего уж там одновремено все кварки, мюоны, лептоны, бозоны Хигса и гравитоны в суперпозиции и даже увидел "темную материю") в проводах и разницу в их направлении, преисполнился и включил игры и тут вот вау эффект на тихой громкости дошел до апогея и вызвал экзальтацию.. переключаю на Fosi ZH3 на презренной дельта сигме - все блекло, анемично - в звуковых эффектах техники, выстрелов, взрывов в BF6 и WoT нет "веса", "тела".. сделал громче - вроде лучше но общая громкость тоже выросла - но громкость была по настройкам одинакова как у Fosi 50 из 100 и так и у Gustard 50 из 100 (в музыке то что слушаю не так очевидно - там нет такого перехода динамического диапазона от тишины до резкого бабаха взрыва и выстрела).. вот она магия R2R
(нет)
Добрий вечор, ми з матчастини (с)
Добрий вечор, ми з матчастини (с)
- спойлер
-
уменьшил инпут гейн на мониторах с 0dB(12 часов) на 9 часов + увеличил громкость в предампе Fosi и "магия" микро- и макро- динамики на малой громкости у R2R закончилась
блин а я уже преисполнился R2R пока не сделал руками Input Gain Match
-
Radio Bay
Member
Испоганил кривыми руками звук и сидит радуетсяvdemeshko: ↑ 24.06.2026 13:01блин а я уже преисполнился R2R пока не сделал руками Input Gain Match
-
QFlash
Member
Та нє, електрони не гасають по провіднику - це носій заряду для електромагнітної взаємодії.vdemeshko: ↑ 24.06.2026 13:01услышал каждый электрон
Чим більше вільних електронів - тим кращий перерозподіл заряду. Метали - чудово підходять.
Достатньо простого мідного провідника, провідник зі шлаку не рахується - воно ламається від кількох перегинань.
В транзисторних переходах - "дірки" та електрони носії заряду. Скоріше почуєте шуми та спотворення спричинені транзистором ніж мідним провідником.
Може я зроблю експерименти і замість провідників використаю розчини елетролітів - у яких йони є носіями електрозаряду.
Preamp вирішує багато питань.
Я вже замовив пару мікрох TDA1524A Philips (аналог TCA730/740 - old version, вони дуже чудово працюють, шумлять правда.) для preamp/ + KIT є.
Хто захоче зібрати електронний preamp не збирайте на Lm1036n - у них "неправильне задирання" в спектрі НЧ - занадто витягує 100-300 Hz.
В області 100-300Hz повинен бути максимальний спад - а на 30-35 Hz - резонанс при тонкомпенсації (не плутайте з регулятором тембра чи еквалайзера - це інше.)
Інакше БАС буде гудіти і резонувати на тих частотах.
Ті що використовують yamaha та JVC спеціалізовані під апарат конкретного типу.
Звідки я це взяв - почитав даташити та провів деякі розрахунки.
Звісно хто має "круту звукову карту" - того всього не потрібно.
Також помічено що тонкомпенсація не на всіх звукових картах правильно працює. Переслуховувати карточки я не маю бажання.
Але якщо зберете і налаштуєте - отримаєте HI-END.
Знаю про що кажу у мене вже працює на TCA730/740.
Чому електронний регулятор - через потенціометри не проходить корисний сигнал а постійний струм, мікросхема керує тими процесами в середині - менше шумів потрапляє на дифкаскад poweramp/
Маячня придурка
Якось так.
-
MSiAventador
Member
Хафф купив FIIO Warmer R2R за 350 баксів і каже що воно грає в режимі NOS на 1600 баксів.
Востаннє редагувалось 24.06.2026 14:40 користувачем MSiAventador, всього редагувалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
В мене все питання: як ти там щось експериментуєш і досі сидиш на встрійці. До тебе ж лише половина звуку доїжджає, тобто для тебе недостатньо повноти звукової інформації для аналізу. Як звучать різні встрійки, я знаю. Обидві в себе слухав заради цікавості, на 1220 значно краща перша, яку порівнював, була, здається, на 898. До цього не цікавився, просто одразу вімикав у біосіQFlash: ↑ 24.06.2026 14:26Звісно хто має "круту звукову карту" - того всього не потрібно
-
Filabatya
Member
Як їсти мівіну і готуватися до олімпіади)
-
QFlash
Member
Хороше питання. Якщо якісний preamp - воно буде співати з будь якою звуковою картою і магнітною стрічкою.Radio Bay: ↑ 24.06.2026 14:39як ти там щось експериментуєш і досі сидиш на встрійці.
-
Radio Bay
Member
От тому я і не дивлюсь таке.MSiAventador: ↑ 24.06.2026 14:38Хафф купив FIIO Warmer R2R за 350 баксів і каже що воно грає на 1600 баксів
Лампа там нормальная, без гемора:
Лампа JJ Electronic E88CC — это высококачественный маломощный двойной триод, который часто используется в аудиоаппаратуре. Её прямыми и наиболее доступными аналогами, полностью совпадающими по электрическим характеристикам и распиновке, являются следующие:
6922 (мировой стандарт)
6DJ86Н23П / 6Н23П-ЕВ (наиболее близкий советский аналог, часто используемый радиолюбителями)
ECC88 (базовая версия лампы с чуть меньшей долговечностью)
7308 (промышленная версия с повышенной надежностью)
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/radi ... %7Corganic - з ходу
Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
То твоя справа, я не тролю, але твій преамп отримує, умовно кажучи, половину музичної інформації, тобто "співає", як ти кажеш, в пів голосаQFlash: ↑ 24.06.2026 14:44Якщо якісний preamp - воно буде співати з будь якою звуковою картою
-
QFlash
Member
І ще один цікавий момент.
Було у кого бажання в повному ampliefer вимикати тонкомпенсацію, бо щось не то не той звук - це не правильна робота тонкомпенсації, та систем корекції. Тут винні або сама MC або її обв'язка.
При натисканні тонкомпенсації - повинна з'явитись картина ніби звучання стало об'ємнішим - з'явилась сцена та глибина - БАС жирний і пружний і бажання вимкнути ТК зразу відпало.
Знову маячня придурка.
Дякую.
Було у кого бажання в повному ampliefer вимикати тонкомпенсацію, бо щось не то не той звук - це не правильна робота тонкомпенсації, та систем корекції. Тут винні або сама MC або її обв'язка.
При натисканні тонкомпенсації - повинна з'явитись картина ніби звучання стало об'ємнішим - з'явилась сцена та глибина - БАС жирний і пружний і бажання вимкнути ТК зразу відпало.
Знову маячня придурка.
Дякую.
-
Z440_User
Member
QFlash ти не шариш.
На нормальному апараті та проводах ти маєш чути шурхіт ніжок електронів, навіть чути які з них на яку ніжку кульгають, бо поганий бж їх такими зробив.
На нормальному апараті та проводах ти маєш чути шурхіт ніжок електронів, навіть чути які з них на яку ніжку кульгають, бо поганий бж їх такими зробив.