Присоединяюсь к вопросу. В тоннах как то не информативно.Ararat: ↑ 05.05.2026 15:17 Скільки це у фубольних полях?
Новини
Останні статті і огляди
Минулого тижня Valve отримала 50-тонну партію ігрових комп’ютерів Steam Machine
-
Wiking007
Member
-
vsx
Member
Пишут что Valve и AMD работали вместе над реализацией FSR 4 для старых архитектур. Steam Machine будет поставляться с RDNA 3. Посмотрим что получится.
-
Krakrakrya
Member
1234waltz
Та я не думаю шо гобен прагне пересадити ваших знайомих чи інших маководів на свої калькулятори. базові мініки купляють не якісь карткатурні епловоди, а звичайні юзери які хочуть компактний комп.
Та й лінукс там не гвоздями прибитий, це ж звичайний компуктор.
Та я не думаю шо гобен прагне пересадити ваших знайомих чи інших маководів на свої калькулятори. базові мініки купляють не якісь карткатурні епловоди, а звичайні юзери які хочуть компактний комп.
-
vsx
Member
не будет, там примерно такая-же видеокартаerkins007: ↑ 05.05.2026 13:06 Там же пс5 про при аналогичной цене будет выдавать куда лучше картинку.
-
Kassatka
Member
Graveworm: ↑ 05.05.2026 13:09 Мені кілограмів 10, будь ласка
По долару за гігабайт.
-
erkins007
Member
Будет. Там есть нормальный апскейлер. А у 7600 его нет.vsx: ↑ 06.05.2026 00:20не будет, там примерно такая-же видеокарта
-
AceDeLaeda
Member
Боже, хоч би ціна була нормальна і хоч би всі кацапи повиздихали.
-
fantomrulezz
Member
Steam Machine ~10 TFLOPSvsx: ↑ 06.05.2026 00:20не будет, там примерно такая-же видеокартаerkins007: ↑ 05.05.2026 13:06 Там же пс5 про при аналогичной цене будет выдавать куда лучше картинку.
PS5 - 10.3 TFLOPS
PS5 Pro: ~16.7 TFLOPS
Тобто стім машина це рівень базової пс5 по продуктивності (і набагато дорожче), і вона буде на рівні або навіть дорожче ніж пс5 про по ціні (і набагато слабша).
Не 650, а 599. Стім машина не має блурей привода, тому ми порівнюємо з бездисковою версію PS5.
Яка вже 6 років на ринку і на старті коштувала 399.
А тепер уявіть, що не Valve, а Microsoft випускає нову консоль Xbox 2026, яка по продуктивності приблизно як базова консоль конкурента 6-річної давнини і коштує вдвічі дорожче ніж та коштувала на старті.
Ото б срачу було, впевнений що б абсолютно всі СМІ рясніли би новинами про "Microsoft довбанулась", а коменти про "гоніть Шаурму в шию, поверніть Філа".
Любов людей до Valve іноді переходить всі розумні речі.
Не зрозумійте мене неправильно, я теж люблю Valve, як розробника купи шедевральних ігор і як тримача шикарного Стіма.
Але от апаратні рішення в них 50 на 50. Якісь безумовно шикарні (як Steam Deck), якісь круті, але надто дорогі (як Index), якісь повний провал (Steam Machines 2015).
Ем, ви не повірите. НУЛЬ.DeathToOrcs: ↑ 05.05.2026 19:14 + підписка для розблокування онлайн (скільки мені там треба за рік доплачувати, щоб в просто грати в безкоштовний Overwatch чи The Finals?)
Наявність підписки взагалі не потрібна, щоб грати у free-to-play ігри, такі як Overwatch та The Finals.
Лол. Можна подумати, що Steam Machine не буде просувати Steam і дасть з коробки встановлювати ігри з інших магазинів. Спойлер - не дасть.DeathToOrcs: ↑ 05.05.2026 19:14 + закрита екосистема (ось там Соні нещодавно щось придумали з разовою онлайн активацією через 30 днів, але якщо зроблять не разово, а кожні 30 днів - то йти нікуди. Ніяких GOG, чи навіть EGS)
Там лінукс і з коробки лише Steam.
Так, ентузіасти скоріше за все встановлять на нього вінду, бо технічно це звичайний ПК.
Але що тоді в ньому такого? Можна подумати що не можна було раніше ПК купити.
На PS5 буквально тисячі ігор. Всім вистачить.DeathToOrcs: ↑ 05.05.2026 19:14 + значно менший вибір ігор
Наявність регулярних розпродажів PS Store, де можна придбати купу гарних ігор за три копійки з половиною.DeathToOrcs: ↑ 05.05.2026 19:14 + відсутність регулярних розпродажів Steam, де можна придбати купу гарних ігор за три копійки з половиною.
Наявність підписки PS Plus Extra, яка коштує на рік вартість однієї єдиної нової гри, і дає грати в 500 ігор, серед яких купа мастхевних ААА.
-
1234waltz
Member
Та вони не карикатурні, звичайні люди, я б навіть сказа еталонні норміси. І от їх слова типу лінухс, пакетний менеджер чи DE просто лякають. Плюс в такого роду нормісів є брендові рефлекси, як в собачки Павлова, слина виділяється на плейстейшн, бо колись батьки купили приставку і "ігри = плейстейшен" (ну або Нінтендо). А оці ваші компуктери самосборні, якісь незрозумілі Стім з Протоном та рейтингами сумісності, це все лякає, це складно.Krakrakrya: ↑ 05.05.2026 22:59 1234waltz
-
XXXshadyXXX
Member
fantomrulezz
Бро - это не тот форум, что бы защищать ps5 и sony))) Тут куча отъявленных пк бояр, которые лучше соберут пк на зеоне и умайненой RX580, чем купят PS5. Так что не старайся что то доказывать, поверь, я пытался - напихали минусов и всё на этом
Бро - это не тот форум, что бы защищать ps5 и sony))) Тут куча отъявленных пк бояр, которые лучше соберут пк на зеоне и умайненой RX580, чем купят PS5. Так что не старайся что то доказывать, поверь, я пытался - напихали минусов и всё на этом
-
vsx
Member
думаешь в Valve идиоты работают и выпустят steam machine без апскейлера?erkins007: ↑ 06.05.2026 06:14 Будет. Там есть нормальный апскейлер. А у 7600 его нет.
-
XXXshadyXXX
Member
И заметьте, скорее всего у Steam Machine будет FSR4 INT 8, у PS5 Pro тоже ихний PSSR на основе FSR4 INT 8...vsx: ↑ 06.05.2026 10:45думаешь в Valve идиоты работают и выпустят steam machine без апскейлера?
А владельцы RDNA 2 и RDNA 3 сидят такие со своими видеокартами и думают...
- спойлер

-
vsx
Member
Тут написано что вроде побольше чем в PS5 будет. По ценам пока непонятно, но скорее всего не дешево будет. Отправлено спустя 57 секунд:fantomrulezz: ↑ 06.05.2026 10:29 Steam Machine ~10 TFLOPS
PS5 - 10.3 TFLOPS
PS5 Pro: ~16.7 TFLOPS
Тобто стім машина це рівень базової пс5 по продуктивності (і набагато дорожче), і вона буде на рівні або навіть дорожче ніж пс5 про по ціні (і набагато слабша).
я выше написал про этоXXXshadyXXX: ↑ 06.05.2026 10:52 И заметьте, скорее всего у Steam Machine будет FSR4 INT 8, у PS5 Pro тоже ихний PSSR на основе FSR4 INT 8...
А владельцы RDNA 2 и RDNA 3 сидят такие со своими видеокартами и думают...
-
fantomrulezz
Member
Це специфіка хитрозробленої АМД, яка всім картам RDNA3 малює подвійні флопси, припускаючи що dual-issue SIMD зажди видають подвоєну кількість інструкцій за такт, що насправді теоретична дурня у вакуумі, а в реальних розрахунках абсолютно не так.vsx: ↑ 06.05.2026 11:22Тут написано что вроде побольше чем в PS5 будет.
По цій методології у зливах для пс5 про обіцяли 33-36 терафлопсів, а реально виявилось 16.7
В реальності там буде
RDNA 3‑го покоління на 28 Compute Units - це сильно порізана Radeon RX 7600, тобто навіть слабше за rtx 3060.Пристрій отримав 6‑ядерний/12-потоковий процесор на архітектурі Zen 4 з частотою до 4,8 ГГц і паспортним TDP всього 30 Вт, а також відеоадаптер RDNA 3‑го покоління на 28 Compute Units, що взаємодіє з 8 ГБ пам’яті GDDR6.
-
Vladys77
Member
За такі гроші або трохи дорожче якийсь мініПК з Ryzen AI 300 чи подібним розірве Steam Machine що в іграх, що в робочих задачах. При тому, що цей мініПК в кишеню поміщається.DeathToOrcs: ↑ 05.05.2026 18:59Функціональність там не урізана. По дефолту консольний інтерфейс (з якого, до речі, можна запускати ігри не тільки зі стім, а й з інших крамниць), а за потреби - перехід в десктопний режим. Це повноцінний Linux PC.Vladys77: ↑ 05.05.2026 16:22
Альтернатива консолям це ПК.
А ПК урізаний до можливості консолі під Steam - це альтернатива для ПК у Steam![]()
До того ж дуже тихий і в дуже компактному форм-факторіб, окрім того є додаткові фічі: як індикатор статусу завантажень із вимкненим дисплеєм, підтримка HDMI-CEC і загалом console-like фічі які не з кожною DIY збіркою можливо або легко зробити.
Тому це повноцінний ПК з додатковою функціональністю, яка робить його гарним рішенням для couch-gaming.
При цьому в мініПК немає жодних обмежень по використанню, хочеш Windows став, хочеш Linux, а якщо дуже кортить, то і Steam OS за бажання можна прикрутити.
Брати Steam Machine з відмазкою, що на ньому і працювати можна, це як в мамки видурювати ігровий ноут і казати що це для школи треба і для Zoom
Якщо треба працювати, то ігровий ПК за ці ж гроші буде краще що для роботи, що для ігор. І схожість форм фактором з консоллю не робить парову машину консоллю. Консоллю робить холодний старт - запуск гри натисканням 2-3 кнопок з стану вимкненої консолю до стану вже завантаженої гри та ще й все це за секунд 20 не встаючи з дивану. Оце консольний досвід. А не танці з бубном навколо квадратної коробки ПК-Steam Machine
-
XXXshadyXXX
Member
Плюс ещё надо подбирать настройки графики, читать гайды форумы и что бы не упиралось в vram лимит ...Vladys77: ↑ 06.05.2026 14:35А не танці з бубном навколо квадратної коробки ПК-Steam Machine
-
Adamantium
Ghost
Очень интересная у них единица измерения продукции, мягко говоря... 
-
erkins007
Member
Если у Стим машин будет фср4 это будет не то что плевок, а это будет прям сеанс уринотерапии для владельцев 6000/7000 серии.vsx: ↑ 06.05.2026 10:45думаешь в Valve идиоты работают и выпустят steam machine без апскейлера?
-
zuk
Member
фейк или вброс?
- спойлер

-
bes
Member